Alex Grant

Allikas: Vikipeedia
 See artikkel räägib jäähokimängijast; jalgpalluri kohta vaata artiklit Alex Grant (jalgpallur).

Alex Grant 2012. aastal Wilkes-Barre/Scranton Penguinsi särgis

Alex Grant (sündinud 20. jaanuaril 1989 Antigonishis, Nova Scotias) on Kanada jäähokimängija, kes mängib kaitsjana KHL-i klubis Jokerit.

Aastatel 2005–2009 mängis ta Quebec Major Junior Hockey League'i klubides Saint John Sea Dogs ja Shawinigan Cataractes.

2007. aastal valiti ta NHL-i draft '​is Pittsburgh Penguinsi poolt 118. valikuna. NHL-is debüteeris Grant Anaheim Ducksi särgis 30. novembril 2013 mängus San Jose Sharksi vastu ja lõi selles mängus ka värava. Ta lõi värava ka oma teises mängus, kuid pärast seda ei saanud NHL-is Ducksi meeskonnas enam kordagi väljakule. NHL-is mängis Grant uuesti hooajal 2015–16 Arizona Coyotesi meeskonnas, pääsedes väljakule viies põhihooaja mängus, kuid ei kogunud neis ühtegi resultatiivsus punkti.

Aastatel 2009–2017 mängis Grant põhiliselt American Hockey League'is (AHL). Ta mängis sel perioodil kokku kuues AHL-i klubis: Wilkes-Barre/Scranton Penguins, Norfolk Admirals, Binghamton Senators, Springfield Falcons, Providence Bruins ja Iowa Wild.

2018. aastal siirdus Grant Euroopasse, liitudes Jokeritega. Oma debüüthooajal lõi ta KHL-is 13 väravat ja andis 23 väravasöötu. Samal hooajal valiti ta KHL-i tähtede mängule.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]