Mine sisu juurde

Greg Ginn

Allikas: Vikipeedia
Greg Ginn (2013)

Greg Ginn (ka Gregory Regis Ginn; sündinud 8. juunil 1954 Arizonas Tucsonis) on Eesti päritolu Ameerika muusik ja laulja.

Teda tuntakse peamiseelt hardcore punk-bändi Black Flag asutaja ja koosseisulisena.

Tema isa oli inglise keele õpetaja, kes avaldas mitu spiooniromaani. Ema oli koduperenaine. Peres oli 5 last. Gregil on 3 aastat noorem vend Raymond, kellest sai samuti muusik ja kes esineb nime all Raymond Pettybon.

Lapsena oli Ginn raadioamatöör. Juba 12-aastaselt asutas ta elektroonilise muusika ettevõtte Solid State Tunes. Sellest kasvas välja plaadifirma SST Records, mis tänapäevani Ginnile kuulub.

Ginn asutas 1976 bändi, mis esialgu kandis nime Panic, aga kui selgus, et sellenimeline bänd on juba olemas, muudeti nime. Kuigi Raymond Pettybon kuulus bändi ainult esimesel aastal, mõtles ta välja bändi uue nime ja kujundas selle logo, mida kasutatakse tänapäevani. Bändinimi Black Flag ('must lipp') vastandub allaandmist sümboliseerivale valgele lipule. Must värv sümboliseerib ka piraate ja anarhiat, ent seda nimetas Pettybon kokkusattumuseks.

Black Flag tegutseb tänapäevani, ent on pidanud pikki, isegi kümneaastasi pause. Peale Greg Ginni on teised selle liikmed sageli vahetunud.