Arutelu:Wunda-Ment

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Kas on tähelepanuväärne?--WooteleF 12. september 2009, kell 01:27 (UTC)

Vaevalt [1]--Rünno 12. september 2009, kell 17:52 (UTC)
Nii pika elulooga ansamblil peaks olema mõni helikandja välja antud. Mida me refereerime kui pole artikleid, mida refereerida. --Tiuks 12. september 2009, kell 19:00 (UTC)
On ju helikandja! Laenuta raamatukogust või tõmba kodulehelt oma arvutisse.--Wäle Põder 13. september 2009, kell 23:45 (UTC)
Demokassett ei ole päris see mida me tähelepanuväärsuse kriteeriumiks peame.--WooteleF 8. oktoober 2009, kell 18:01 (UTC)
Vabandage, olen alles algaja Vikipeedia kasutaja. Miks peaks üldse üks artikkel tähelepanuväärne olema? Sellest refereerimise vajadusest ei saa ma samuti aru, milleks seda vaja ja kus see ilmneb? Ma ise olen selle artikliga küll rahul, andke andeks, ei jaga tõesti veel asja.--Wäle Põder 8. oktoober 2009, kell 18:23 (UTC)
Entsüklopeedias ei kirjutata tähtsusetutest asjadest. Tähtsat asja saab avalikest allikatest kontrollida. Aga kui bändi liikmete nimedki teada ei ole, millest siis rääkida? Mitte ainsatki äramärkimist arvestatavas pressis. Taivo 8. oktoober 2009, kell 18:56 (UTC)
"Arvestatav press" oli olemas enne, kui internetti massiteabevahendina kasutama hakati. Raamatukogudest, mis säilitavad omaaegseid ajalehti, on kindlasti võimalik ansambel "Wunda-Mendi" olemasolu kontrollida. Ka ansambli bassimehel on olemas omaaegsete artiklite väljalõigete kogu. Muide see "demokassett" oli täiesti ametlikult Tartu kauplustes müügil. Bändi liikmete nimed on teada. Kuna kodanikunimede järgi neid ei tunta, ei pidanud ma ka vajalikuks neid lisada ja nüüd pole sel enam mõtet, kuna artikkel on "kustutamisel". Edu siis muusikaajaloole sülitamisel. Tahtsin lisada oma tagasihoidlikku panust - ju siis tuli kehvasti välja. Kurb, aga edaspidi tundub mõistlik ka selle üritamisest loobuda. Ise sooviksin küll Vikipeediast omaaegsete ja ka praeguste ansamblite kohta teavet saada. Eks see kõvakettaruum kah ju maksab kallist raha.--Wäle Põder 13. oktoober 2009, kell 18:06 (UTC)
Aga miks ei ole kõnealune punt hakkama saanud kasvõi singliga? Kas viki peab kõike refereerima, mis ilmas juhtub? Näe - leht langes - kohe vikisse artikkel selle kohta?--Rünno 13. oktoober 2009, kell 18:15 (UTC)
Singel on lähiajal tulemas. Momendil on asi stuudio taga (see nimelt kolib). Plaanis on ka album. Praegune singli materjal (2 lugu) on lihtsalt korralikult miksimata. Veavalt, et bänd seda materjali nüüd kohe Vikipeedia pärast avaldama hakkab. Lihtsalt kui härrad seda bändi kunagi "tähelepanuväärseks" pidama hakkavad, ei ole minul enam tuju seda artiklit uuesti kirjutada. Mis puutub "leht langes" teemasse, siis siin Vikipeedias on kahjuks veel hullemaid artikleid, kus mainitakse ära ainult koosseis ja bändi produktsioon tundub veelgi kesisem, kui antud juhul. Siiski ma ei leia, et neid artikleid kustutama peaks, vaid minu arvates on neid vaja hoopiski täiendada. Eriti kehv tundub asi olema just punkansamblite osas. Lisan veel, et isiklik sümpaatia või tuntuse hindamine isiklikust vaatevinklist ei peaks samuti olema artikli "tähelepanuväärsuse" kriteeriumiks (vihjan siin kommentaarile nr 2). "Artiklite esitamise miinimumnõuded" - nimeline artikkel võiks ka olemas olla (link ju on), siis teab omast vabast ajast siia kirjutav inimene millestki juhenduda, et töö tühja ei läheks. Oleks ju lihtsam mingi reeglistik valmis kirjutada, kui kaootiliselt kustutamas ning arutlemas käia, raisates aega.--Wäle Põder 13. oktoober 2009, kell 18:55 (UTC)

Mida need väljalõiked sisaldavad? Kui on näiteks arvustusi, võiks kirjed ära tuua. Andres 13. oktoober 2009, kell 18:47 (UTC)

On plaanis need väljalõiked digitaalseks skannerida ja veebi üles panna. Arvustused on täiesti olemas, isegi nimetatud "demokasseti" kohta. Enamus küll esinemiste kohta ja üks intervjuu peaks ka olema. Ajalehtedest tuleb esimesena meelde omaaegne "Liivimaa Kroonika".--Wäle Põder 13. oktoober 2009, kell 18:58 (UTC)
Sai proovitud a4 skänneriga, kuid osad artiklid olid suuremad ning aparaadi taga polnud ka just väga kogenud isik. Seega pildistasin ise seebikarbiga, aga neistki enam kui pooled ei kõlvanud. .pdf-failiks kokkupanekul halvenes kvaliteet veelgi, aga mingi enam-vähem loetav tulemus on siin . Hiljem saab ikkagi korralikumad versioonid ka ja ikka kõik vast, mis säilinud on. Nüüd ongi suur küsimus ja abipalve kohalikule kogukonnale: Kuidas on lood autoriõigustega? Vähemalt "Liivima Kroonikat" enam pole, kuid ma ei teagi, kas praegune "Kroonika" on kuidagi selle järglane? Ka on osad ajakirjanikud kirjutanud absurdse varjunime all. Ehk võib ikkagi ajakirjandust vabalt tsiteerida? Oligi plaan lisada mõned naljakamad ja iseloomustavamad fraasid artiklisse ja ehk sobibki selleks mingi siinne tsitaadivorm? Aidake palun, ise mõtlesin midagi sarnast: "bänd tundus nii ja naa" - Õlle Pärm, "Liivimaaa Kroonika" 27 august 1993. Paar korrektse vormistamise näpunäidet oleks teretulnud. --Wäle Põder 21. oktoober 2009, kell 13:45 (UTC)
Tekstide täies mahus ära toomine on autoriõiguste rikkumine, kuid neid võib refereerida ja vajaduse korral kasutada lühikesi tsitaate. Andres 21. oktoober 2009, kell 17:59 (UTC)

Millises raamatukogus see helikandja on saadaval? Andres 13. oktoober 2009, kell 18:50 (UTC)

Vähemasti õnnestus mul raamatukogude andmebaasist see helikandja leida, otsin uuesti, lähiajal panen siia lingi ka. Ise arvan, et nimetatud teos on saadaval Tartu Oskar Lutsu nimelises linnaraamatukogus.--Wäle Põder 13. oktoober 2009, kell 19:05 (UTC)
Praeguste tulemuste järgi tundub, et Tartu Ülikooli Raamatukogus ja vihje sellele on siin Kerige leidmiseks lehekülje lõppu.--Wäle Põder 13. oktoober 2009, kell 19:36 (UTC)

Sel juhul võib minu meelest artikkel olla. Andres 13. oktoober 2009, kell 19:11 (UTC)

Toimetamismärkuste ja muude siltide lisamine[muuda lähteteksti]

Ma isiklikult arvan, et kui keegi lisab toimetamis- või millise iganes märkuse lehele, oleks tore ka arutelu lehele lühidalt kirja panna, mis valesti on/võib tema arvates olla. --Wäle Põder (arutelu) 15. juuli 2020, kell 21:15 (EEST)[vasta]