Arutelu:Raivo Olmet

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

See on nüüd üsna piiripealne. Ma ütleks pigem "ei". --Metsavend 20. veebruar 2015, kell 15:28 (EET)

Mina ka. Andres (arutelu) 21. veebruar 2015, kell 09:37 (EET)[vasta]

Kas ta kandideerib riigikogu valimistel? Riigikogusse kandideerijad võiks enam-vähem selle piiri ületada, isegi kui nad sisse ei saa.
Minu meelest sellest ei piisa. Ainult üksikkandidaatide puhul võiks see lugeda. Andres (arutelu) 22. veebruar 2015, kell 20:34 (EET)[vasta]
Ilmselt on siis erinevaid seisukohti. Mõelda võiks ka vastupidi: üksikkandidaat võib lihtsalt põrunud olla ja oma raha ühekordse edevuse alla matta, aga kui seda teeb igati tähelepanuväärne organisatsioon (nagu suuremad Eesti parteid on ja võib-olla vähemadki), siis on järelikult kandidaati panustatud mitte üksnes enesatunde kõditamiseks. Inklusionistlik - ja neutraalsem - lahendus oleks jätta sisse kõik riigikogu kandidaadid. Omavalitsuse puhul olen nõus, et peaks vähemalt konkreetse inimese teemaline meediakajastus olema, seal on kandidaate lihtsalt liiga palju ja suur osa kandideerib, kuna kedagi teist pole võtta.
Peab vaatama, mis teised arvavad. Kui nii kokku lepitakse, siis võib ka kandideerimist arvestada. Andres (arutelu) 22. veebruar 2015, kell 22:17 (EET)[vasta]
Üksikkandidaadid lihtsalt tõusevad esile. Nad saavad ka rohkem meediakajastust kui nn mitteprominendid parteinimekirjades. Ka Riigikogu valimistel kehtib osadel juhtudel see, et pole lihtsalt kedagi võtta. Seda just uute ja väikeparteide puhul. Uutel parteidel on lihtsalt nii vähe liikmeid, et sisuliselt igaüks, kes tahab, saab kandideerida, eriti kui eesmärgiks oli täisnimekiri kokku saada. Partei on neisse panustanud selle arvestusega, et vähemalt sugulased tuttavad ehk hääletavad ka laiemalt tundmatu inimese poolt ja iga hääl on oluline, et künnist ületada. Sellepärast pole Riigikokku kandideerimine minu meelest argument tähelepanuväärsuse puhul. Veidi teine asi on vanade suurte parteidega (keda on hetkel 4) - seal tõesti on reaalne konkurents kandideerima pääsemiseks ja nimekirja pääsenu on enamasti silma paistnud kas ametialaselt või partei liinis. --Metsavend 22. veebruar 2015, kell 22:32 (EET)
Ta sai 20 häält: http://rk2015.vvk.ee/detailed-2.html Kui lähema 24 tunni jooksul keegi ei protesteeri, siis kustutan artikli. Samuti Maris Meriste. --Metsavend 4. märts 2015, kell 22:37 (EET)