Mine sisu juurde

Arutelu:Ooperifestival

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Ehkki ooperialane kaastöö on muidu igati tänuväärne tegevus: 46.131.45.180,, et teised ei peaks sinu artikleid pidevalt tagantjärele toimetama, oleks tarvilik yle vaadata Vikipeedia vormistusreeglid. - Neptuunium ❯❯❯ arutelu 17. juuli 2023, kell 13:42 (EEST)[vasta]

Ta ju ütleb, et ei suuda. --Andres (arutelu) 17. juuli 2023, kell 14:02 (EEST)[vasta]

Ooperifestivalid on läbi aegade olnud erilisel kohal muusikafestivalide programmides. Festivalid üldse kujutavad endast oma kvaliteedi ja programmivalikuga ning kindlaksmääratud kestuse ja perioodilisuse­ga tähelepanuväärset sündmust suvistel muusikalist meelelahutust pakkuvatel üritustel. Nende festivalide eesmärgiks on klassikalise ja lavamuusika propa­geerimine. Populaarsete muusikateoste kõrval esitatakse sageli heliloojate vähem tuntud või unustusse vajunud teoseid. Korraldatakse vana muusika, klassikalise muusika, kammermuusika, koorimuusika, ooperi ja opereti festivale. Korraldajate eesmärgiks on muusikafestivalide üritustele kaasata suuremat hulka publikut ja suviti aktiivselt reisivaid turiste.

Võtsin praegu välja, sest sellisel ylistaval kujul see entsyklopeediasse ei sobi. Mõningaid lauseid saaks ehk korrastatud variandis kasutada.

Pole ka ilmselge, et see siin yldse eraldi artikkel peab olema. Ma ei tea, et meil on vaja iga žanri kohta eraldi muusikafestivali artiklit. Suur osa siinsest võiks minna hoopis artikli ooper alla.
- Neptuunium ❯❯❯ arutelu 17. juuli 2023, kell 13:50 (EEST)[vasta]

Auväärne üliõpilane Neptuunium. Ilmselt pole Teile midagi räägitud ühiskondlikust tööjaotusest mistahes kollektiivis. Vikipeedia puhul on, et ühed valdavad teemat ja suudavad kirjutada põhjalikke artikleid. Kuid nad ei ole võimelised tegema kantseleilikku vormistamise tööd, mille reeglid on ühe või teise kollektiivi poolt välja mõeldud, kuid ei pruugi minna kokku laiemalt meedias ja kirjanduses kasutatavate reeglitega. Teised inimesed on osavad panema jutumärke, võtma välja lauseid, seadma kirjutatut kahtluse alla, kuulutama ühe või teise teema mitteoluliseks, näiteks nišiartikliks. Samas on need tublid omatahtsi püstitatud reeglite täitmise nõudjad mitte eriti arvestatavad artiklite kirjutajad. Vaatasin Neptuuniumi "toodangut". No ei saa üliõpilasele eriti palju edasijõudmiseks vajalikke punkte anda. Üliõpilane Neptuunium võiks kursusetööna koostada põhjaliku nimekirja nišimaigulistest teemadest, et siis artikleid kirjutada suutvad Vikipeedia kaastöölised teaksid, mida ei tohi puutuda. Kokkuvõtteks: lõpetage irisemine ja tehke rahulikult seda, mida suudate. Kui ei suuda, siis pole vaja aega raisata ja ülbitseda. Aamen! AK720 17. juuli 2023, kell 16:07 (EEST)