Artis

Allikas: Vikipeedia

Artis (ka Kino Artis) on Tallinnas aadressil Estonia puiestee 9 Solarise keskuses asuv kino. Kino haldab OÜ Tallinnfilm. Kino juht on Rein Palosaar.[1]

OÜ Tallinnfilm põhitegevuseks on Euroopa filmide linastamine ja ürituste korraldamine Solaris keskuses asuvas kinos Artis, milles on 181- ja 72-kohalised saalid. Kino Artise programmi ülesehitus on püsinud ühesugune alates kino avamisest 2009. aastal. Selle üheks aluseks on vastavus Euroopa kinovõrgustiku Europa Cinemas regulatsioonidele. Kino Artis on Europa Cinemas liige 2011. aastast ja võitis 2014. aastal võrgustiku auhinna kui parima programmiga kino 2013. aasta repertuaari eest.

Kino programm on jaotatud tavarepertuaariks ja filmiüritusteks. Tavarepertuaar koosneb välismaistest levifilmidest, Eesti filmidest ning eesti keelde dubleeritud lastefilmidest. Tavarepertuaaris linastuvad filmid Eestis tegutsevatelt filmilevitajatelt ja -tootjatelt. Nädalas linastub 1 - 5 uut filmi. Välismaisteks levifilmideks, mis moodustavad suurema osa tavarepertuaarist, on festivalidel hinnatud ja kriitikute poolt tunnustust leidnud filmid ning ka laiema publikupotentsiaaliga Euroopa ning kunstilised USA filmid. Filmiürituste hulka on arvestatud sihtgrupikino, filmisarjad ning eriüritused.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]