Maryliis Teinfeldt-Grins

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Maryliis Teinfeldt)

Maryliis Teinfeldt-Grins (sündinud 23. detsembril 1993) on Eesti luuletaja ja tekstiilikunstnik.[1][2]

Oma loomingus keskendub kunstnik külamaastikule, loojutustusele ning Kadrina murrakule, viljeledes peamiselt tikandit, gobelääni ja kirjutades murdekeelset luulet.[3] Ta on avaldanud luuleraamatu "Kivi alla kükakille", mis on kirjutatud Kadrina murrakus. Teinfeldt kuulub Eesti Kunstnike Liitu ja Eesti Tekstiilikunstnike Liitu. Teinfeldt-Grins on Eduard Wiiralti nimelise stipendiumi laureaat, Adamson-Ericu stipendiumi laureaat ja Eesti Tekstiilikunstnike Liidu Noor Tekstiilikunstnik 2019. Kirjandusfestival Prima vista tunnustas kunstnikku tema ilukirjanduslikke tekste “Esimene samm” preemiaga[4].

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. NOBA.ac Maryliis Teinfeldt-Grins
  2. ERR, Saara Mildeberg | (29. märts 2023). "Maryliis Teinfeldt-Grins: mulle meeldib kirjutada pigem siis, kui asjad ei lähe hästi". ERR. Vaadatud 1. juunil 2023.
  3. "Maryliis Teinfeldt-Grins". NOBA Põhja- ja Baltimaade kaasaegse kunsti keskkond. Vaadatud 1. juunil 2023.
  4. "Maryliis Teinfeldt-Grins". NOBA Põhja- ja Baltimaade kaasaegse kunsti keskkond. Vaadatud 1. juunil 2023.
  5. ERR (20. detsember 2019). "Galerii. Kultuuriministeerium andis üle Wiiralti stipendiumid". ERR. Vaadatud 1. juunil 2023.
  6. iirisv (18. august 2021). "Adamson-Ericu nimelise noore kunstniku stipendiumi pälvis Maryliis Teinfeldt-Grins". Adamson-Ericu muuseum. Vaadatud 1. juunil 2023.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]