Fail:Vedur C30-M-1559 "Rudolf" Tapal.jpg

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Klõps ikoonil viib faili leheküljele Wikimedia Commonsis.
Allikas: Vikipeedia

Algfail(4352 × 2184 pikslit, faili suurus: 1,62 MB, MIME tüüp: image/jpeg)

Lühikirjeldus

Kirjeldus
Eesti: Vedur C30-M-1559 "Rudolf" Tapa jaamas manöövritööl. C30-M on AS Operaili ja Tšehhi firma CZ Loko ühisprojektina toodetav diiselveduriseeria, mis on ette nähtud manööverdus- ja liiniteeninduseks 1520 mm rööpmelaiusega raudteedel. Esimene vedur valmis 2017. aasta kevadel Tapa depoos.

Veduri alusraam ja veermik pärinevad algselt vanadelt Eestis kasutuna seisvatelt GE С30‑7Ai seeria veduritelt, moodulid on tarnitud CZ Lokolt.

Kuueteljelise veduri kaal on 138 tonni, teljekoormus 23 tonni ning kütusepaagi maht 13200 l. Vedur on vahelduvvoolu/alalisvoolu elektriülekandega. Vedurile on paigaldatud moodne Caterpillar 3512C HD diiselmootor võimsusega 1550 kW (2079 hj), mis annab talle tippkiiruseks kuni 100 km/h.

Tegemist on esimese taasiseseisvunud Eestis valmistatud veduriga. Viimati ehitati vedur Eestis ümber 1940. aastal Franz Krulli masinatehases.

Kõik C30-M vedurid on saanud endale nime endiste Tapa jaamaülemate järgi. Vedur Rudolf on nime saanud Tapa jaamaülema Rudolf Bernhard Blauhuti järgi, kes juhtis Tapa jaama 1933-1940.
Kuupäev
Allikas Üleslaadija oma töö
Autor Tibukonn

Litsents

Autoriõiguse omanikuna avaldan selle teose järgmise litsentsi all:
w:et:Creative Commons
omistamine sarnaselt jagamine
See fail kuulub Creative Commonsi rahvusvahelise litsentsi "Autorile viitamine + jagamine samadel tingimustel 4.0" alla.
Tohid:
  • jagada – teost kopeerida, levitada ja edastada
  • kohandada – valmistada muudetud teoseid
Järgmistel tingimustel:
  • omistamine – Pead materjali sobival viisil autorile omistama, tooma ära litsentsi lingi ja märkima ära, kas on tehtud muudatusi. Sobib, kui teed seda mõistlikul viisil, kuid seejuures ei tohi jääda muljet, et litsentsiandja tõstab esile sind või seda, et sina materjali kasutad.
  • sarnaselt jagamine – Kui töötled, kujundad ümber või arendad materjali edasi, siis pead oma töö levitamiseks kasutama sama litsentsi, mille all on algupärand, või ühilduvat litsentsi.

Pealdised

Vedur C30-M-1559 "Rudolf" Tapal

Selles failis kujutatud üksused

kujutab

Teatud väärtus ilma Vikiandmete üksuseta

Faili ajalugu

Klõpsa kuupäeva ja kellaaega, et näha sel ajahetkel kasutusel olnud failiversiooni.

Kuupäev/kellaaegPisipiltMõõtmedKasutajaKommentaar
viimane4. august 2021, kell 21:37Pisipilt versioonist seisuga 4. august 2021, kell 21:374352 × 2184 (1,62 MB)TibukonnUploaded own work with UploadWizard

Seda faili kasutavad järgmised 2 lehekülge:

Globaalne failikasutus

Järgmised muud vikid kasutavad seda faili:

  • Faili kasutus vikis de.wikipedia.org
  • Faili kasutus vikis fi.wikipedia.org
  • Faili kasutus vikis www.wikidata.org