Mine sisu juurde

Malli arutelu:Tartu lubab

Lehekülje sisu ei toetata teistes keeltes.
Allikas: Vikipeedia

Need pildid võiks siis juba Commonsisse laadida, muidu ei saa teistes vikipeediates neid ikkagi kasutada. --WikedKentaur 9. august 2007, kell 15:46 (UTC)

sellisel kujul ei tunne Commons seda malli ära. Kas peab temast Commonsisse omaette Template tegema või saab kuidagi Vikisisese linkimisega/peegeldamisega asja korda ajada--Hendrix 10. august 2007, kell 05:53 (UTC)
otake nati, kas lubatakse kasutada Vikipeedias, või vabalt koos allika äranäitamisega. Kui esimene variant, siis ei kõlba neid ei Commonsisse laadida, ega ka üleüldse kasutada. - Ahsoous 10. august 2007, kell 13:02 (UTC)
selle peale nagu ei mõelnud jah... Täpsustan, milline nende nägemus on.--Hendrix 11. august 2007, kell 05:45 (UTC)
Tartu linn lubab siis pilte kasutada nii nagu mallis märgitud --Hendrix 22. august 2007, kell 11:27 (UTC)

Kas Tartu veebiserveris asuvate piltide varalised õigused kuuluvad Tartu linnale?--WooteleF 8. jaanuar 2010, kell 15:57 (UTC)

Jah, kui pole just erandit välja toodud. Ja kui see erand on välja toodud, siis neid pilte Viki ei tohi kasutada. "Fotode kasutamine on lubatud üksnes Tartu linnavalitsuse avalike suhete osakonna loal. Tärniga märgitud pildid on OÜ Scanpix Baltics omand ja nende kasutamine ilma omaniku nõusolekuta on keelatud."--Rünno 8. jaanuar 2010, kell 18:25 (UTC)
Osad pildid (mõned ajaloolised) peaks ka täiesti vabad olema.--WooteleF 8. jaanuar 2010, kell 18:49 (UTC)
Jah, näiteks Vabadussilla fotod.--Rünno 8. jaanuar 2010, kell 18:55 (UTC)

Kuna eeldatavasti pole antud luba piltide kasutamiseks vaba litsentsi all (Commonsi järgi), siis tuleks see mall ja temaga tähistatud pildid kustutada. Pikne 21. mai 2012, kell 13:13 (EEST)

Mõnel pildil kujutatu on autoriõiguse alt väljas, nt Pilt:Vabaduse sild, Puusild 1826-1923.jpg. Aga kui metsa raiutakse, siis laastud muidugi lendavad. --Oop (arutelu) 21. mai 2012, kell 14:13 (EEST)[vasta]
Vabadussilla ja Kivisilla pildi autoriõiguslik seisund on teadmata. Autoriõiguse kehtivus on küll suure tõenäosusega lõppenud, aga et need pildid alles jätta, tuleks minu meelest siiski veenduda, et foto või postkaardi tagaküljel või kuskil kataloogikirjes pole toodud autorit, kelle surmast pole möödunud 70 aastat. Pikne 21. mai 2012, kell 15:31 (EEST)
"Tuleks veenduda" tähendab, et sa mitte ei kontrolli, vaid kustutad ja siis jätad enda veenmise kellegi teise mureks? Konstruktiivne ja viljakas lähenemine. Järgmine etapp võiks olla kirjavigadega artiklite kustutamine. --Oop (arutelu) 2. juuni 2012, kell 19:03 (EEST)[vasta]
Esiteks, jutumärkidesse pandud fraas käis kahe pildi kohta, mis on endiselt alles. Teiseks, kohustus tõestada, et pilt sobib Vikipeediasse lasub üleslaadijal (commons:COM:EVID) või kellel iganes, kes soovib pildi allesjätmist, mitte sellel, kes julgeb puudustele tähelepanu juhtida ega sel, kes varem või hiljem võtab vaevaks ebaselge staatusega pildi kustutada. Mis muidugi ei tähenda, et ma ei püüa enne kustutamist võimaluse piires enesele asju selgeks teha. Pikne 2. juuni 2012, kell 20:35 (EEST)

Tahtmatud või tahtlikud moonutused loas[muuda lähteteksti]

Tere! Olen Vikist juba nii kaua eemal viibinud, et ei mäleta parooli jne ja seega kirjutan anonüümselt.

Malli on millegipärast muudetud. Tartu linnavalitsuselt sai kaubeldud luba nende veebisüsteemis avaldatud pilte. Kuna olin tollal Viki kaastööline, siis kirjutasin loomulikult Viki nimel, kuid ei taotlenud piltide kasutamise õigust ainult Vikis. Nii on ka malli algne tekst. Teen copi-paste kirjavahetusest tollase Tartu vastava ametiisikuga:


Tere!

Oleme nõus, et kasutate Tartu kodulehel www.tartu.ee olevaid pilte Tartuga seonduvate artiklite illustreerimiseks. Välja arvatud need pildid, mille juures on eraldi märge, et neid tohib kasutada vaid foto autori või selle omaniku nõusolekul.

Parimate tervitustega Lilian Lukka Tartu linnavalitsuse avalike suhete osakond teabeteenistuse juhataja 736 1212, 516 4592


hendrix

<siin on minu tollane e-maili aadress >

Kellele Lilian.Lukka@raad.tartu.ee

19.03.2008 09:14 Koopia


Teema pildid Vikipeediasse

Tartu linnavalitsuse avalike suhete osakond. Tervist. Sooviksime kasutada Vikipeedias pilte, mis asuvad Tartu Linna koduleheküljel või sellega seonduvates serverites. Piltide kasutamise peamiseks eesmärgiks on illustreerida Tartuga seonduvaid artikleid Vikipeedias, kuid võimalusel ka teisi artikleid. Juhul, kui Te olete nõus nende piltide kasutamisega, tuleb arvestada GNU Vaba Dokumentatsiooni Litsentsi (http://et.wikipedia.org/wiki/GNU_FDL; http://en.wikipedia.org/wiki/GNU_Free_Documentation_License) tingimustega, mille kohaselt igal ühel on õigus Vikipeedias olevaid pilte kasutada oma äranägemise järgi. Pildi omanikul on õigus nõuda faili kasutamisel kohustust ära märkida pildi autor ja faili algpäritolu. Nõusoleku korral palun seda nõusolekut meili teel, et see oleks võimalik edastada: "permissions@wikimedia.org"


nagu näete, anti luba piltide kasutamiseks vaba litsentsi alusel - Hendrix --213.219.107.146 8. juuni 2012, kell 15:48 (EEST)[vasta]

Ma ei loe vastusest (olemas ka OTRS-pilet) välja, justkui oleks oldud nõus GFDL-litsentsiga. Oldi nõus vaid piltide kasutamisega "Tartuga seonduvate artiklite illustreerimiseks". Tartu.ee ütleb, et piltide kasutamiseks tuleb luba küsida. Kui oleks oldud nõus vaba litsentsiga, tuleks pildid kõigepealt Vikipeediasse laadida, et neid saaks seejärel mujal luba küsimata kasutada. Pikne 8. juuni 2012, kell 17:49 (EEST)
Kevade tulekuga on läinud järjekordseks märuliks piltide pärast. Kas veri on keema läinud? Üldises arutelus on terve romaan järjekordselt piltide teemal kokku kirjutatud. Aga mis puudutab seda malli, siis on ju Tartu linnavalitsus sellega nõus olnud, et lähevad vaba litsentsi alla. Teist moodi ei ole võimalik aru saada. Sest, "kui olete nõus, siis..". Oldi nõus ja probleem on lahendatud. Onju.--Rünno (arutelu) 8. juuni 2012, kell 20:06 (EEST)[vasta]
Mis värk siinse jahumisega on? Kui keeruline on kirjutada Tartu linnavalitsusse ja kysida, kas nad oleksivad nii lahked ja kinnitaksivad selguse huvides yle, et nad on nõus nende ja nende fotode avaldamisega Wikimedia Commonsis litsentsi CC-by-SA 3.0 all, nii et neid saaks kasutada kõigis Vikipeedia keeleversioonides? --Oop (arutelu) 9. juuni 2012, kell 11:30 (EEST)[vasta]
Võid seda teha. Üle mitme rea enesele meelepärase mõtte kokkulugemine on minugi meelest imelik. Pikne 9. juuni 2012, kell 12:34 (EEST)
keegi piltide koha pealt pädevam võiks seda ju Tartu linnavalitsuselt uuesti ja täpsemalt küsida, nagu Oop palus--Bioneer1 (arutelu) 4. september 2013, kell 15:28 (EEST)[vasta]