Portaal:Tehnika

Allikas: Vikipeedia
Pildid, videod ja helifailid CommonsisLaadi uut sisu

Esiletõstetud artikkel

Infrapunaliides USB
Infrapunaliides mobiiltelefonis Siemens CXT70

Infrapunaliides ehk IrDA-port (IrDA- Infrared Data Association) on infrapunasignaalide edastaja ja vastuvõtja.

Infrapunaliides on juhtmevaba andmesidestandard. Infokandjaks on silmale nähtamatu infrapunane „valgus“ ehk kiirgus – sellel on pikem lainepikkus kui nähtaval punasel. Aastaid tagasi oli IrDa-port populaarne sülearvutitel ja mobiiltelefonidel, kuid tänaseks on Bluetooth selle enamasti asendanud. IrDA miinuseks on eelkõige see, et mõlemad seadmed peavad teineteist „nägema“.

  • Infrapunaliides võimaldab andmeid edastada ilma kaabliteta.
  • Infrapunaliides toimib väga lähedalt.
  • Infrapunaliidest kasutatakse meditsiiniseadmetes, katse- ja mõõteseadmetes, sülearvutid, mobiiltelefonid, pihuarvutid ning teleripultides.
  • Infrapunaliides jaguneb spetsifikatsioonide järgi IrPHY, IrLAP, IrLMP, IrCOMM, Tiny TP, IrOBEX, IrLAN ja IrSimple. Loe edasi...

Esiletõstetud pilt

Välishambumisega hammasrataspump
Välishambumisega hammasrataspump

Hammasrataspump on pump, mille pumpavaks elemendiks on hammasrattad. Esimese teadaoleva hammasrataspumba projekteeris 1610. aastal astronoomina tuntud Johannes Kepler.

Hammasrataspumpi kasutatakse nii statsionaarsetel seadmetel kui ka mobiilhüdraulikas. Pumba lai kasutusala on tingitud selle lihtsast ehitusest, kõrgest kasutegurist, pikaealisusest, laiast töörõhkude vahemikust ning odavusest.

Valdkonnad

Teadlasi

Tehnikaportaalist

Kosmosetehnoloogia võimaldab inimestel lahkuda planeet Maa pinnalt kosmoseavarustesse

Tehnika on inimtegevuse vahendite kogum ja koondmõiste masinate, tehnoloogiate ning tehnoloogiliste lahenduste kohta ja ühtlasi ka viis midagi teha.

Tehnoloogia on toodete valmistamise menetlusi käsitsev tehnikaharu, mis kaasab tootmiseks või mingi asja või eseme tegemiseks või selle muutmiseks vajalike masinate, seadmete ja oskuste kogumit.

Kategooriad

<categorytree>Tehnika</categorytree

Kuidas saad aidata?