Kasutaja arutelu:Avjoska

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Looking for help[muuda lähteteksti]

My name is Ivan, I am 17 years old and I am from Cuba. I must say I am very interested in Estonian language and culture, that´s why I decided to contact you and I hope that if you wish you be able to help me. I am writing a scholar work about your country but due to my lack of access to Internet (I can only access to Wikipedia) I can´t get information enough about your country to finish it, so, I would need a little help from you, an Estonian citizen. If you decide to help me, you can contact me by my e-mail direction: nayesda.daria@medired.scu.sld.cu. Thanks and I apologize for my bad English Ivan

Artiklit illustratsiooniks[muuda lähteteksti]

Kas sa oskad soovitada mõnda artiklit Norra-teemast, mis sobiks Norra-nädala voldiku illustratsiooniks? Ei tahaks selleks potjomkinit teha (ehk artiklit muuta), vahest tead midagi millel on kohe alguses ilus kevadine pilt paremal, "vajab toimetamist" on igati OK :-) 'tähh, -petskratt & Piret

Kuna küsiti illustratiivset artiklit, siis valin välja pildimaterjaliga artikleid. Üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna, räägitakse.
Kultuuri vallast: Gustav Vigeland, Rikard Nordraak
Geograafia vallast: Edgeøya (võistlusartikkel), Tunnsjøen (võistlusartikkel), Nordkinn
Ajaloo vallast: Stiklestadi lahing (võistlusartikkel), Sillsallaten

Valisin välja sellised artiklid. Võimalik, et teised pakuksid midagi muud, siis nad võivad seda teha. avjoska 10. aprill 2009, kell 11:50 (UTC)


Kas IP järgi ei ole võimalik kuidagi tõendada, et see olin mina, kes selle kirjutas? alts 18. aprill 2009, kell 08:56 (UTC)

Noh, Su reaktsioonist ma juba järeldasin, et oli küll Sinu tehtud artikkel. Aga tee see veel paremaks ja pikemaks, et Su võistlusartikkel välja paistaks teiste hulgast. Edu võistlusel! avjoska 18. aprill 2009, kell 09:02 (UTC)

Aitähh tunnustuse eest.--Rünno 7. mai 2009, kell 16:18 (UTC)

Tänud kutse eest, aga kahjuks mul ei ole võimalik üritusest osa võtta. --Mona 12. mai 2009, kell 14:37 (UTC)

Tänan kutse eest! Väga kahju, aga ei saa ma ürituses osaleda. Geonarva 12. mai 2009, kell 16:43 (UTC)

Tänud tunnustuse eest, oli meeldiv üllatus! Parimad soovid algavaks aastaks! JansaT 30. detsember 2009, kell 15:36 (UTC)

Suur tänu tunnustuse eest! Alati on meeldiv kui su tööd tähele pannakse ja hinnatakse. Al.Neuland 25. mai 2010, kell 04:12 (EEST)[vasta]

Tänud abi eest. Proovin ELi artiklit ümber toimetada, kuid pean juba eelnevalt hoiatama, et sellega võib omajagu aega kuluda. Tervitades. AiPaas 03. aprill 2011, kell 22:13

Avjoska, sina oled minu arust ainus, kes vikipeedias omatehtud piltidele artiklisse enda nime juurde paneb. Teave fotograafi kohta ei ole nii oluline ja see on ju pildi juures niigi olemas, kui pildil klõpsata, kohe näha. Mina olen sinu nime ära võtnud, et oleks rohkem teiste artiklite moodi. Ma ei pea vajalikuks sinu isikut niimoodi reklaamida. Taivo 19. mai 2009, kell 13:53 (UTC)

Mina ei näe selles probleemi. Võimalusel võiks ka teiste artiklite piltide juures sama teha.--WooteleF 19. mai 2009, kell 13:58 (UTC)
Minu meelest teeb piltide juures seda ka Siim.
Leian, et fotograafil on õigus oma nimi juurde panna. Tegu pole kollektiivse loominguga. Andres 19. mai 2009, kell 14:13 (UTC)
Ma ei pahanda, kui mu nimi ära võetakse pildi juurest. Aga jätkan siiski samas vaimus, sest need pildid on siiski minu tehtud. avjoska 19. mai 2009, kell 17:48 (UTC)
Commonsist öeldi, et see on kohaliku Vikipeedia poliitika küsimus. Palju pannakse autori nime artiklilehele sellepärast, et pildi kasutajad väljaspoolt Vikipeediat ei viitsi pildile klikkida ega autori nime vaadata. Praegu arvan ise, et autor võib nii olla kui ka mitte olla artiklilehel märgitud, varem olen olnud artiklilehel märkimise vastu. --Jaan513 19. mai 2009, kell 19:16 (UTC)
No kui pildi tegija nime ei taheta alles jätta... pildistamise kuupäeva võiks ju jätta? või on selle vastu ka mõni reegel? :) avjoska 20. mai 2009, kell 20:03 (UTC)
Mina küll ei saa aru, miks ei võiks autori nime olla. Kas sellist litsentsi siis pole, mis sellise tingimuse esitaks? --Epp 20. mai 2009, kell 20:06 (UTC)
Ütleks ühe riigiasutuse juhtivtöötaja sõnu kasutades: sellist jama on päris keeruline kommenteerida. :) Loomulikult on igal fotograafil õigus oma nime pildi juures avaldada ja kuupäev on pildi informatiivsuse suurendamiseks absoluutselt vajalik. Miks ma peaksin selle teabe hankimiseks minema eraldi foto andmeid vaatama kui need on lihtsalt lisatavad pildile artikli lehel? -- Toomas 20. mai 2009, kell 20:17 (UTC)
Ei saa teist kuidagi aru. Fotograafi nime ja kuupäeva tahate näha, ehkki see on ühe klõpsu kaugusel, aga artiklist "pütt (perekond)" ei luba linkida artiklile "pütt", ehkki see minek nõuab palju klõpse ja nupuvajutusi. Ma jätan siis nime ja aja edaspidi alles. Taivo 20. mai 2009, kell 21:37 (UTC)
Taivoga nõus, et vahel tahaks Vikipeediat kasutajasõbralikumaks teha aga siis leitakse igasugu ettekäändeid, miks mall ei sobi.
Mina pooldan ka, et pildil peaks fotograafi nimi näha olema. --Tiuks 21. mai 2009, kell 00:30 (UTC)
Kisub hääletamiseks üle kasvama. kas peaks kuskil mujal seda arutama? Nimelt ma Commonsis kasutangi seda litsentsi, mis nõuab autori nime lisamist pildi kasutamisel. ma ei tea, kas see litsents Wikimedia Foundationi projektide puhul töötab. avjoska 21. mai 2009, kell 06:31 (UTC)

Ei usu, et hääletust vaja. Kõik peale Taivo on ju nõus.--WooteleF 21. mai 2009, kell 08:52 (UTC)

Selle litsentsi puhul on autori märkimine ju lausa kohustuslik. See on Vikipeedias aktsepteeritav. Andres 21. mai 2009, kell 09:12 (UTC)

Kõik litsentsid, millega enam-vähem kursis olen (Creative Commons Attribution (+ShareAlike), GFDL) nõuavad autori nime mainimist. See mainimise kohustus ei kehti ainult täieliku autoriõigustest "loobumise" (public domain) korral. Vikipeedia tava on, et autor on märgitud pildilehele. Kui autor märkida ka artiklilehele, siis litsentsidega (nt varemnimetatud) see küll vastuolus ei ole.
Ma sain nii aru, et ka Taivo edaspidi nime ei eemalda. --Jaan513 21. mai 2009, kell 13:08 (UTC)

Translation Request[muuda lähteteksti]

Hi! Could you translate and add this article into your wonderful wikipedia? You can reach me here. Thanks. With Kind Regards --Warayupay 18. juuni 2009, kell 09:34 (UTC)

Tacloban

Tacloban is a port city in the Philippines. It is approximately 360 miles southeast of Manila. It is the capital of the province of Leyte. It is also the regional center of Eastern Visayas.

en:Tacloban

Nimeline kommentaar[muuda lähteteksti]

Su nimi kajastus ühes mu kommentaaris: See mall või mingi muu mall võiks tõesti kuidagi kohandada Eesti fotograafidele (kaasa arvatud siis mitte ainult ametilt fotograafidele), kus kasutatud on nende pilt (teada peaks olema fotograafi nimi, tema luba), mis on lubatud spetsiaalselt Vikipeedias kasutamiseks. Näiteks saaks seda kohaldada Ave-Maria Mõistliku puhul, kes piltidele oma nime paneb; ma eeldan, et ta eesmärk oleks, kui tema pildi kasutamisel ta nimi mainitaks.--Dj Capricorn 26. juuni 2009, kell 16:32 (UTC)

Aitäh mainimast. Mina ei pane seda luba spetsiaalselt Vikipeedias kasutamiseks. Ma luban oma pilte igal pool kasutada, lihtsalt tahan, et mu nimi kajastuks pildi juures. Mis mallist üldse juttu on? avjoska 26. juuni 2009, kell 17:31 (UTC)
Vikis panen pildi juurde oma nime lihtsalt selleks, et mujal kasutades siis mu nime ei unustataks. Ma ei ole edev; leian, et mu piltide kvaliteet ei ole üldse hea, kuid nende kasutamise suudan tuvastada ainult siis, kui nimi on juurde pandud. avjoska 26. juuni 2009, kell 17:38 (UTC)

Tere. Seoses sellega, et olen järgmist mitu nädalat Eestis, meilisin Andresega, ja sain tema käest teada Viki külas toimuvast Viki kokkutulekust. Hea meelega tuleksin ka, kui veel mahun. Andres palus, et kirjutaksin Sinule — seda ma siis käesolevate ridadega teen. Mida on mul vaja veel teada, kirjutada, maksta, kaasa võtta jne? --Mmh 25. juuli 2009, kell 11:01 (UTC)

Kaasa võtta telk, toit-jook, soovituslikult sülearvuti. Ette pole maksta midagi, sest mul endal selle üritusega väljaminekuid ei ole olnud. lähemalt: Vikipeedia:Kokkusaamised#Viki kogukond Viki külas. avjoska 25. juuli 2009, kell 11:05 (UTC)
Aitäh. Midagi telgitaolist proovin siis kuskilt laenata, arvutita ma kannatan välja (Eestis on mul ju kaasas ainult, mis seljakotti mahub). Kas sõidetakse Tallinnast selle bussiga 7:45, või sõidab keegi autoga, kellel veel vaba koht oleks? Ja mis kõik on sisuliselt kavas? --Mmh 25. juuli 2009, kell 11:36 (UTC)
Ise suure tõenäosusega ühinen seltskonnaga Kuressaares. Autoga tulijate kohta ma ei tea. Sisulist kava väga täpselt paika ei ole pannud. avjoska 25. juuli 2009, kell 11:38 (UTC)

Heade artiklite kandidaadid[muuda lähteteksti]

Kui aega saad, ehk parandad heade artiklite hääletamise lehel (siin) enda hääle ära. Nagu ma aru saan, siis Sa tegelikult oled praeguse seisuga poolt. Äkki saab siis ühe hea artikli juurde, neist on hakatud meil puudust tundma :) --Jaan513 22. september 2009, kell 19:14 (UTC)

Stelmachid[muuda lähteteksti]

Kas Irina Stelmach ja Nikolai Stelmach on sugulased?

Minul info puudub. Ave Maria 7. oktoober 2009, kell 06:19 (UTC)

Translation request[muuda lähteteksti]

Hi Avjoska! Would you be so kind to help me translate this article into the wonderful Estonian language? Please. If you think that article is too long, here is a short version: "Lu Xun was a Chinese short story writer, editor, translator, critic, essayist and poet. He was most famous for the novella The True Story of Ah Q." Thanks a lot and best regards:)--Amaqqut 5. november 2009, kell 06:19 (UTC)

Vikipeedia alatiseks[muuda lähteteksti]

Hei! Ole hea ja aita tõlkega. See peaks valmis olema, aga on tarvis, et tõlge oleks mitme peale tehtud – keegi peab veel üle vaatama ega õigekirja ja muu säärasega puusse pole pandud ja seejärel siin olekuks ready panema. Aitäh! Pikne 17. november 2009, kell 12:05 (UTC)

Lisasin oma kommentaarid seal arutellu ja tegin ka tekstides väikesi parandusi. Ave Maria 17. november 2009, kell 12:29 (UTC)

Nüüdismuusika artiklite koostamise võistluse pressiteade[muuda lähteteksti]

Palun, kas võiksid Vikipeedia nimel laiali saata pressiteate Vana-aasta ööl lõpeb nüüdismuusika-alaste artiklite koostamise võistlus!. Tervitades --Andrus Kallastu 26. november 2009, kell 11:26 (UTC)

Annan natuke aega ka teistel vikipedistidel sellega tutvuda. Kui kommentaare homseks ei teki selle pressiteate kohta siiasamasse, siis võin vast laiali saata küll. Ave Maria 26. november 2009, kell 12:03 (UTC)
Andrus, lisaksin Sinu kontaktisikuna selle pressiteate lõppu, juhuks, kui mõnel väljaandel tekib lisaküsimusi. Mul aga ei ole Su kontaktandmeid, leidsin postiaadressi, kuid küsijatele vist sellest ei pruugi piisata. Ave Maria 27. november 2009, kell 08:45 (UTC)
Ahhaaa, leidsin e-posti lõpuga eesti.ee, see vist peaks töötama? Ave Maria 27. november 2009, kell 08:49 (UTC)
See töötab ka, kuid ametliku kontaktina võiks anda Eesti Arnold Schönbergi Ühingu mailiaadressi schoenberg@schoenberg.ee --Andrus Kallastu 27. november 2009, kell 10:21 (UTC)

Kuni 31.detsembrini 2009 kell 23.59:59 Eesti aja järgi on kõigil huvilistel võimalik osaleda Vikipeediapõhisel nüüdismuusika-alaste artiklite koostamise võistlusel.

Kuupäevas peaks olema tühik. Kellaaega pole siin ega hiljem mõtet sekundi täpsusega märkida, sest sekundeid me ei saa tuvastada. Andres 27. november 2009, kell 19:03 (UTC)

Küsimused[muuda lähteteksti]

Mul on küsimus, et kas seda pilti võib kasutada artiklis ilma autoriõigusi käsitlemata kuna see on filmi plakat? --Scoop 29. november 2009, kell 21:45 (UTC)

Minu arust ei tohiks ühtegi filmiplakatit vikipeedias kasutada. Ma saan aru, et ka ingliskeelses vikis nad tunnistavad, et tegelikult seda kasutada ei tohi. aga see on mu subjektiivne arvamus. teised võivad julgelt oma arvamust siin lehel väljendada. Ave Maria 29. november 2009, kell 21:41 (UTC)

Tänan, sain oma vastuse kätte. --Scoop 29. november 2009, kell 21:45 (UTC)

Filmiplakatid on samamoodi autoriõigustega kaitstud nagu muudki teosed.--WooteleF 29. november 2009, kell 21:45 (UTC)
Jah. Aga USA seaduste järgi tohib inglise viki neid kasutada. Andres 29. november 2009, kell 23:14 (UTC)

Laadisid vikipeediasse pildi Pilt:Komeetkala.jpg. Võtsid inglise vikist, kuid seal on see kustutatud. Kas kustutame ka eesti vikis või on sul mingi litsents pildile anda? Taivo 29. november 2009, kell 22:00 (UTC)

Mul ei ole mingit litsentsi anda. kui commonsis parem pilt olemas, pole probleemi. võib julgelt selle kustutada. Ave Maria 29. november 2009, kell 22:04 (UTC)

Biograafiate portaal[muuda lähteteksti]

Kas selliseid lehekülgi nagu Portaal:Biograafiad/Sündinud täna/30. märts on ikka mõtet rohkem täiendada? Ja veel enam ühe nime kaupa. Ivo 2. detsember 2009, kell 19:21 (UTC)

Miks ei ole olemasolevaid artikleid mõtet täiendada? Kui leht on olemas, peaks see edastama ka maksimaalselt infot. Ave Maria 2. detsember 2009, kell 19:23 (UTC)
Tee enne portaal(id) korda. Praeguses seisus ei kasuta neid niikuinii suurt keegi. See loend on küll asja juures kõige väiksemaks probleemiks. Ivo 2. detsember 2009, kell 21:10 (UTC)
Ma leian, et kuna me kõik teeme Vikipeediat vabatahtlikult, siis ei ole ilus teistele ettekirjutusi teha või üksteist käskida/keelata. Kui loend on asja juures kõige väiksem probleem, siis milles asi on? Ave Maria 2. detsember 2009, kell 21:17 (UTC)
Seetõttu ma ei käskinudki vaid küsisin, et "kas on ikka mõtet" seda loendit "rohkem täiendada". Ning ma ei ütleks, et vastus "miks ei ole olemasolevaid artikleid mõtet täiendada" ei ole just kah teab mis asjalik – tegu pole ju artikliga (kui oleks siis ma seda ei küsiks). Õigupoolest pole tegu isegi ühe õige loendiga ning mul on kuri kahtlus, et neid biograafiate loendid on meil niigi ülearu.
Ning see biograafiate portaal paistab nõnda õnnetuvõitu, et ennem kui loend veel pikemaks kirjutada, võiks ehk portaali kõpitseda. Minu loogika on küll selline, et kui portaal ise õnnetu välja näeb ei ole ka mõtet sinna mingit vinget igapäevaselt vahetuvat jubinat külge pookida kuna keegi seda jubinat niikuinii vaatama ei tõtta... oleks meil esilehel mingi selline sisu siis ehk veel keegi vaataks. Ivo 2. detsember 2009, kell 21:30 (UTC)
Lähen uuele katsele. Kas tõesti ei oleks asjalikum näiteks lehe Portaal:Biograafiad/Sündinud täna/28. aprill lõppu lisada "Vaata pikemalt: Sündinud 28. aprillil" kui seda pidevalt täiendada, sest see asjatu dubleerimine praegusel hetkel on minu arvates küll jaburuse tipp. Ma saan aru, et artiklisse (nagu "Sündinud 28. aprillil" seda on) oleks tõesti tarvis nimesid lisada aga no milleks vaeva näha portaali alamlehega, mis on niigi pikem kui see olema peaks? Ivo 24. detsember 2009, kell 14:55 (UTC)
Tegin detsembri lõpuni, palun jätka. Ave Maria 25. detsember 2009, kell 10:17 (UTC)
Et biograafiate lehele, niivähe kui ma nende kallal töötada olen jõudnud, olen ma alles jätnud ainult olulisemad isikud (ja kohati juurde otsinud ning infot täiendanud). See viis see mind aga mõttele, et kuna sama infot on tarvis kasutada ka kuupäevaartiklites siis ehk võiks nõnda teha, et nende artiklite vastavasse alajaotusse võttagi kogu info just samast biograafiate portaali alamlehelt (mis on tihti juba paremas seisus). See tähendab, et jääks vähem lehekülgi, mida hallata tuleb ja see omakorda lihtsustaks ja kiirendaks oluliselt asjaajamist.
Ühtlasi peab vaatama, et neid biograafiate portaali tegelasi üle käies saaks ka isikuartikleid üle vaadatud ning vajadusel toimetud. Ivo 29. detsember 2009, kell 21:06 (UTC)
Ma tavaliselt üht-teist nokitsen ka artikli juures, kui seda loenditesse kannan. Eelnevast ei saanudki väga täpselt aru. Mina ei olegi tähele pannud, et biograafiate portaali sündinute lehel oleks rohkem infot kui sündinud x kuupäeval lehel. Ave Maria 30. detsember 2009, kell 03:40 (UTC)
Eelnev oli siis selle kohta, et lehte Portaal:Biograafiad/Sündinud täna/30. detsember saaks kasutada mallina kust võtta kogu info 30. detsember#Sündinud selle tarvis jne. Ühtlasi tähendaks see seda, et kui mõnest olulisest tegelasest on artikkel puudu, tuleks see tekitada, sest senise praktika järgi on biograafiate alamlehel mainitud ainult neid, kellest meil ka artikkel on. Ivo 30. detsember 2009, kell 09:11 (UTC)
Minu meelest tuleks kõigepealt korda teha kuupäevaartikkel (eemaldada liigsed ning vajaduse korral rajada selleks spetsiaalne lehekülg pluss lisada puuduvaid) ning siis võtta see eeskujuks ka portaali jaoks. Artiklid võiks teha ka kuupäevaartikli punaste linkide järgi. Portaali abiabileht on minu meelest eeskuju võtmiseks liiga nurgatagune koht. Osa kuupäevalehtedest ongi juba korda tehtud, aga tuleb vaadata, et sinna risu ei satuks. Andres 30. detsember 2009, kell 10:24 (UTC)
Kuna nii leheküljel Portaal:Biograafiad/Sündinud täna/30. detsember ja 30. detsember#Sündinud peaks ühtviisi lühendatud loend olulisemate nimedega olema, näeksin sellist lihtsustust, et täiendada oleks vaja portaali nimeruumi lehte ja teises oleks loendi asemel kood {{:Portaal:Biograafiad/Sündinud täna/30. detsember}}. Et siis oleks kolme loendi asemel kaks ülal pidada? 88.196.241.249 30. detsember 2009, kell 11:02 (UTC)
Ivo vist midagi sellist mõtleski, kuid kuupäevaartiklis on ainult olulisemad isikud (ka need, kellest veel artiklit ei ole, kuid nähakse artikkel ette); portaali lehel on kõik isikud, kellest Vikipeedias artikkel juba olemas. Ave Maria 30. detsember 2009, kell 11:07 (UTC)
Ma saan aru, et kõik on artiklis Sündinud 30. detsembril ja Ivo jutust, et portaaliloend just ei peaks üleliia pikaks venima (ka olulisematega). 88.196.241.249 30. detsember 2009, kell 11:11 (UTC)
Kui portaali lehele tulevad need ja ainult need, kellest artikkel on olemas, siis tuleb tõesti portaali lehte eraldi pidada. Aga eeskujuks ta ikkagi ei saa olla. Andres 30. detsember 2009, kell 12:12 (UTC)
Põhileht oleks "Sündinud 30. detsembril", kus peaks olema loetletud absoluutselt kõik, kellest artikkel on või see kunagi tekkima peaks. Kuupäevaartiklis (30. detsember) ja portaalialamlehel (Portaal:Biograafiad/...) saaks kasutada ainult ühte loendit, mis tähendaks, et kahe lehe muutmise asemel piisaks ainult ühe muutmisest. Ning olulisemad tegelased, kellest artiklit pole, nendest tuleks nii kui nii võimalikult kiirelt miskit kirja saada. Ning seda ei pea võtma absoluutse reeglina, et portaali alamlehele ainult neid panna, kellest artikkel olemas aga väga olulistest tegelastest on meil enamuses juba niigi artiklid ja kui leiab mõne puudu olevat siis saab need tekitada. Ivo 30. detsember 2009, kell 16:18 (UTC)
Ma leidsin alles umbes nädal tagasi, et Strindbergist artiklit eestikeelses vikis ei ole, nii et ma ei julgeks küll väita, et olulised tegelased on kaetud. Olen juba panema hakanud seda "vaata"-malli portaali alamlehele, kuid sain aru algul, et see portaali alamleht on konkreetselt nendele isikutele ette nähtud, kellest artikkel vikis on. Kui portaali alamleht jääb hooldamata, kas keegi garanteerib, et portaali kordasaamisel seda hiljem täidetakse (roboti abiga või ilma)? Ave Maria 30. detsember 2009, kell 16:52 (UTC)
Mina Strindbergi küll niiväga tuntud tegelaseks ei nimetaks, et tema puudumist loendist märkama kipuks. Küll on aga tänase kuupäeva järgsest loendist puudu Tiger Woods ja Rain Lõhmus ning et nende kohta artiklit pole on juba oluliselt hullem.
Seega: ma ei taha väita, et KÕIK olulised tegelased on kaetud. Kaugel sellest. Kuid enamus olulisemaid nimesid on artikliga kaetud. Ning mõne olulisema nime saab ka punase lingina lühendatud loendisse lisada (ning ideaalis kohe artikli järgi luua).
See on paratamatu, et päris valmis ei saaks ka see lühendatud loend mitte kunagi. Viki ei saagi kunagi lõpuni valmis saada. Aga sellise nimekirjaga tegelemine just aitab tähelepanu juhtida mõndadele puudujääkidele, mida kiiremas korras saaks parandama asuda. Ning mida vähem loendeid seda parem – ühest kohast taipab ehk ikka mingit puudujääki parandada aga kahest kohast muudatuste sisseviimine on hulga tülikam.
Ivo 30. detsember 2009, kell 21:29 (UTC)
No ma ei tea, minu meelest on Strindberg mõlemast olulisem ja tuntum.
Ma olen nõus, et mida vähem loendeid, seda parem. Kaks loendit on minu meelest möödapääsmatud, aga portaalis oleva loendi asemel võiks olla ka kategooria. Andres 30. detsember 2009, kell 22:35 (UTC)
Miks sa kaks punast linki välja võtsid? Ivo 31. detsember 2009, kell 11:46 (UTC)
Nagu korduvalt öeldud, on portaali lehel ainult need sünnipäevalapsed, kellest artikkel olemas. Ave Maria 31. detsember 2009, kell 12:00 (UTC)
Aga kuna meil on mõnest olulisest tegelasest artikkel puudu ja seda sama alamlehte tuleks kasutada ka kuupäevaartikli lehel siis tuleks sinna mõned punased lingid lisada. Ivo 31. detsember 2009, kell 12:05 (UTC)
Minu arust ei saa portaali alamlehte kuupäevaartikli lehel kasutada, sest kuupäevaartikli lehel on olulised isikud, portaali alamlehel on kõik, kellest vikis artikkel ja "sündinud 30. detsembril" jms lehtedel on nii olulised kui ebaolulised, nii need, kellest on artikkel kui ka need, kellest pole artiklit. Nüüd vist üritasin seda erinevust 5. või 6. korda selgitada. Ave Maria 31. detsember 2009, kell 12:12 (UTC)
Ja mina üritan juba mitmendat korda selgitada, et nii kuupäeva lehel kui portaali lehel peaksid olem ainult olulisemad isikud. Kõik ülejäänud on niigi põhiartiklis loetletud. Miks sa tahad tööd juurde tekitada? Ivo 31. detsember 2009, kell 12:33 (UTC)

Aleksander Pettai nime on kandunud ka üks eesti notar. See tuleks praeguse artikli juures ära märkida, aga ma ei ole veel nii kogenud. Äkki aitad? :-) Amherst99 22. detsember 2009, kell 16:51 (UTC)

Kumb tuntum oli? Ave Maria 22. detsember 2009, kell 16:52 (UTC)

üks parandus[muuda lähteteksti]

Kui isik, kellest on artikkel, ei soovi eriti isiklikke andmeid ja näiteks varjunime avaldada, siis peaks seda soovi arvestama. Seepärast võtsin tagasi teie parandused ühe ajakirjaniku isikuartikli juurest. SSGreporter 15. veebruar 2010, kell 15:37 (UTC)

Need andmed olid varem avaldatud ja lihtsalt viitasin kohale, kust ma need andmed sain. Nii nagu Vikipeedias kombeks – kogutakse andmeid ja viidatakse neile. Ave Maria 15. veebruar 2010, kell 16:19 (UTC)

On vahe, kui varjunimi on raamatukogu registris või avalikult väljas. See muudab võimatuks selle kasutamise edaspidi. Et raamatukogu need andmed internetti paneb, pole ka eriti ilus, sest pseudonüümi avamise mõte oli heategu suurematele raamatukogudele, kus oli hakatud eraldi artiklite nimistuid koostama - üks isiku- ja teine-kolmas varjunimega. SSGreporter 15. veebruar 2010, kell 22:20 (UTC)

Tänan! Eks ma nii pooljuhuslikult üritan lünki täita. :) 88.196.33.91 18. veebruar 2010, kell 14:14 (UTC)

Tere! Mina olen ungarlane Wiki-kasutaja, minu nimi on Norbert. I would like to request something from you. There is a Hungarian painter, István Sándorfi, we have now about 20 translations, could you make for us an Estonian version? Here is the English article: en:István Sándorfi (aga siin on soomkeelne artikel). Aitäh! hu:User:Eino81

I think it wouldn't hurt anyone if that person is found in estonian wikipedia. But since I personally can't find anything to match him with Estonia then I leave this subject to other volunteers. Ave Maria 15. märts 2010, kell 22:19 (EET)[vasta]
And do you know anyone in the Estonian Wiki, who is interested in art-theme articles or could translate that? :) --Eino81 15. märts 2010, kell 22:49 (EET)[vasta]

Admninistraator, ülem, süsteemioperaator jne[muuda lähteteksti]

Siin on see jutt, millest ma rääkisin. Sa oled ju ise ka seal sõna võtnud. Muide, laadisin kaks pilvepilti commonsisse samasse kausta, kus sinu oma. Kui viitsid, vaata. Adeliine 11. aprill 2010, kell 23:24 (EEST)[vasta]

Tere! Ehk lisaksid enda üleslaetud piltidele litsentsid. Mulle jäid praegu silma need:

Aga kui on teisigi, siis lisa neile ka.--WooteleF 12. aprill 2010, kell 19:07 (EEST)[vasta]

Selline tööriist on olemas. Pikne 12. aprill 2010, kell 19:24 (EEST)
Isegi Pilt:IMGP3459.JPG on litsentsita. Ühtlasi oleks parem selle pildi nime muuta. Taivo 26. aprill 2011, kell 17:51 (EEST)[vasta]
Marksoo Marek on ikka litsentsita. Adeliine 11. oktoober 2011, kell 10:49 (EEST)[vasta]

Minu meelest on koguduse ametlikus nimes "Kogudus" suure tähega (ja alguses on "EELK"). Andres 20. juuni 2010, kell 10:08 (EEST)[vasta]

EELK ettepanemine artikli nimele muidugi lihtsustaks asja. aga kogudus suure algustähega... no ma ei tea... --Ave Maria 20. juuni 2010, kell 12:08 (EEST)[vasta]
Kirjutatakse mitut moodi. Mul on ka raske ametlikku nime kindlaks teha, aga ümbersuunamisel tuleb suure tähega variante seda silmas pidada.
Näiteks siin on kõik suure tähega, kuigi EELK ees ei ole. Andres 20. juuni 2010, kell 12:43 (EEST)[vasta]
No ma ümbersuunamise puhul üritan meeles pidada edaspidi. aga artiklite pealkirjad võiksid praegu selliseks jääda nagu on. Ave Maria 20. juuni 2010, kell 12:45 (EEST)[vasta]
Jah. Andres 20. juuni 2010, kell 13:26 (EEST)[vasta]
Kui ma olen eesti keele algustäheortograafia reeglitest õigesti aru saanud, siis ametlikkuse rõhutamiseks võib sõna kogudus kirjutada suure tähega. Väikese tähega on ta allüksuse tähenduses, aga tähendus sellest vist ei muutu ja nii võib ka kirjutada. --kanakukk 20. juuni 2010, kell 12:54 (EEST).[vasta]

Palun võtta Nirgiga ühendust ja küsi Ivar Puura pildi kohta. Andres 25. juuli 2010, kell 09:51 (EEST)[vasta]

Maateaduse talgud[muuda lähteteksti]

Oktoober hakkab lõppema ... kas keegi teeb kokkuvõte ja millal kevadsuvel toimunud talgutest. Kas peaauhinnaks on siis osalus järgmise aasta geoloogia päevadel? --Mona 25. oktoober 2010, kell 21:43 (EEST)[vasta]

Hallooo!? Kas seda teemat nüüd ignoreeritaksegi? --Epp 27. oktoober 2010, kell 08:37 (EEST)[vasta]

Arutan Nirgiga lähiajal seda teemat. Ave Maria 28. oktoober 2010, kell 10:14 (EEST)[vasta]

Fundraiser 2010_Translation & Localization[muuda lähteteksti]

Greetings Avjoska, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser. My job is to be the liaison between the Estonian community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages that perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences. I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project, helping to translate and localize messages and suggesting messages that would appeal to Estonian readers on the Fundraising Meta Page. Please let me know if you'd be interested in helping with this project, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser.Sam Chapman


Sporditulemused peavad jääma ilmselt sidekriipsuga eraldatuks, seega MM-de artiklites, kus on (0-3 jms.) ära seda kriipsude kontrollijat praegu kasuta. --WikedKentaur 16. jaanuar 2011, kell 13:07 (EET)[vasta]

Hi Avjoska[muuda lähteteksti]

Could you please check the language of this article ? A friend of mine has contributed to the page, but there is something wrong... Thank you for your help --RiverTeifi 19. jaanuar 2011, kell 22:08 (EET)[vasta]

Vikipeedia teemaline loeng/õpituba[muuda lähteteksti]

Tere! Otsin Vikipeedia administraatorit, kes oleks nõus õpilastele Vikipeediat tutvustama. Palun, kas oskate kedagi soovitada või saaksite seda ise paari tunni vältel mai algupoole Tartus teha?

Ehk on võimalik kamba peale see organiseerida. Praegusel hetkel aga ei tea keegi meist, kellega sel teemal ja kuidas ühendust võtta. Ma isiklikult olen peamiselt Tallinnas juuni lõpuni. Ave Maria 29. aprill 2011, kell 13:10 (EEST)[vasta]

HEADREAD 2011[muuda lähteteksti]

Tere! Kas see aasta üritusest osa võtad ja kirjanikest pilte teed? Lohusalu 24. mai 2011, kell 13:46 (EEST)[vasta]

Plaan on küll, aga kindlasti ei jõua kõigile üritustele. Ave Maria 24. mai 2011, kell 14:03 (EEST)[vasta]
Ise lähen laupäeval kui on krimikirjanikud Lohusalu 24. mai 2011, kell 15:42 (EEST)[vasta]

Inglisviki[muuda lähteteksti]

Ma ei ole inglisvikis Eesti Vikiprojektiga seotud, aga äkki oskad sina lisada bännerid, et ka en:Chris Jogis sinna sisse loetaks. -- Ahsoous 25. mai 2011, kell 12:15 (EEST)[vasta]

Midagi ma tegin, kas ma tegin nii, nagu sa mõtlesid? Ave Maria 25. mai 2011, kell 13:45 (EEST)[vasta]
Usun, et tegid. Ilmsesti ega ma seal vikis nende lisandite panemist selgeks ei saa ja nagunii seal suuremat kaastööd ei tee.-- Ahsoous 25. mai 2011, kell 14:27 (EEST)[vasta]

Tõlketalgute lõpetamine[muuda lähteteksti]

Tere!

Tõlketalgud on nüüd läbi. Kutsume Teid 17. juunil kell 16 Euroopa Liidu majja, kus pakutakse talgute lõpetamise puhul jooke ja suupisteid. Seal selgub ka, milliste talguliste panus seekord kõige väärtuslikumaks osutus ja antakse kätte kingitused: 1000-eurone reisitšekk, Rahva Raamatu kinkekaardid ning Tallinna Ülikooli kirjastuse raamatud.

Euroopa Liidu maja asub Tallinnas aadressil Rävala pst 4 (sissepääs Laikmaa tänavalt, Kaubamaja vastast). Üritusel osalemiseks ja kingituse vastuvõtmiseks saatke palun meile oma pärisnimi, mida ei avalikustata. Palun vastake kindlasti, kas saate üritusel osaleda.

Lugupidamisega

Rita Niineste

Euroopa Komisjoni esindus Eestis

e-post: rita.niineste@ec.europa.eu


Kahjuks ei saa tulla, mul on sel ajal eksam. Ave Maria 16. juuni 2011, kell 18:53 (EEST)[vasta]

Wright Challenge[muuda lähteteksti]

Welcome to the Wright Challenge - do add your geo-location to the talk page. Welcome Estonia Victuallers 19. juuni 2011, kell 11:40 (EEST)[vasta]

Hello! I read "Tunnustused" in Britney_Spears#Tunnustused, in this section there are the awards. What write? --82.57.38.72 11. juuli 2011, kell 17:40 (EEST)[vasta]

Nagu näha, vajab ka Britney artikkel keelelist toimetamist. Ave Maria 11. juuli 2011, kell 17:45 (EEST)[vasta]
Ok, I have write Auhind, it's all ok? --82.57.38.72 11. juuli 2011, kell 17:51 (EEST)[vasta]
Mitte alaosa pealkirjas ei olnud probleem. Probleem on auhindade endi nimetustes. Mida tähendab "ketas koha kuld" jms? Ave Maria 11. juuli 2011, kell 17:58 (EEST)[vasta]
Thanks for the help. If you help me with:
Ma ei oska neid eesti keelde tõlkida. Võib-olla keegi teine oskab. Ave Maria 11. juuli 2011, kell 22:54 (EEST)[vasta]
Gold disc -- kuldplaat
Platinum disc -- plaatinaplaat
Double platinum disc -- topelt plaatinaplaat
Nastro d'Argento -- Hõbedane Lint
Viimast kahte ei tea -- Ahsoous 11. juuli 2011, kell 23:08 (EEST)[vasta]
Mulle on jäänud mulje, et "topelt" asemel öeldakse "kahekordne".--WooteleF 12. juuli 2011, kell 10:15 (EEST)[vasta]
Thanks for the help. I have correct. --79.33.253.161 12. juuli 2011, kell 11:41 (EEST)[vasta]
Hello, I have remove {{keeletoimeta}} because I have correct section "Auhinnad" (sorry I think that the problem is only "Auhinnad"), can you tell me now where is the problem? "laulusõnade kirjutaja" is Songwriter? I correct also "Välislingid". Now it's ok? Can you look the page? Thanks --79.35.252.119 12. juuli 2011, kell 13:09 (EEST)[vasta]
The section "Auhinnad" is NOT CORRECT yet. Please do not remove the template before it IS CORRECT. Ave Maria 12. juuli 2011, kell 13:11 (EEST)[vasta]
Ok, it's for the Wind Music Awards and Premio Lunezia? I try to ask someone. --79.35.252.119 12. juuli 2011, kell 13:18 (EEST)[vasta]
Wind Music Awards and Premio Lunezia should be left untranslated. There are some language issuses, but be patient and I'm pretty sure that someone will correct them.--WooteleF 12. juuli 2011, kell 16:36 (EEST)[vasta]
I also think that "Wind Music Awards" and "Premio Lunezia" are untranslated. I look other wikipedia (also pages of others singers) and awards are write "Wind Music Awards" and "Premio Lunezia" with these words. --79.13.28.4 12. juuli 2011, kell 19:44 (EEST)[vasta]

Sellega on mõningaid probleeme + seda ei kasutata + see võiks üldse Commonsis olla. Ehk vaatad üle? Ivo 14. juuli 2011, kell 15:36 (EEST)[vasta]

Hello, we talked here. Can you look my question (here), since your last edit there are some changes; now the page is correct? Thanks. --79.32.255.152 17. juuli 2011, kell 19:43 (EEST)[vasta]

Thanks. --79.33.252.51 18. juuli 2011, kell 11:36 (EEST)[vasta]

Mis põhjusel sa selle suunamise ära kustutasid? --Ahsoous 18. august 2011, kell 20:29 (EEST)[vasta]

Sinna suunasid mingit bändi silmas pidavad artiklid mo arust. Ave Maria 18. august 2011, kell 21:02 (EEST)[vasta]

Hei! Tahtsin muuta oma Wikipedia salasõna, aga ei leidnud kohta, kus seda teha. Oskad aidata? Jaak 3 24. november 2011, kell 21:10 (EET)

See on eelistuste all. Kui oled sisse logitud, siis üleval parempoolses reas on kasutajanimi-arutelu-eelistused-jälgimisloend-kaastöö-logi välja. Ave Maria 19. detsember 2011, kell 15:15 (EET)[vasta]

Vaata seda ja seda. --Epp 24. detsember 2011, kell 15:20 (EET)[vasta]

Ära vähemalt suunamisi ära kustuta. See spordiala kirjutati väikese tähega. Kõikides olümpiaraamatutes on see sedaviisi ja ka vanas ÕS-is ja ka Eesti Entsüklopeedias -- Ahsoous 24. detsember 2011, kell 16:00 (EET)[vasta]

Küss2

Seoses globaliseerumiss negatiivsete kõrvalnähtudega avastasin et algselt valitud kasutajanimi ei sobi globaaalselt, kui aga tahtsin teisaldada-muuta ehk teisaldada kasuataja kontot uue nime all märkasin, et "teisaldatakse ainult lehekülg ja kasutajat ei nimetata ümber". Küss, kuidas vahetada kasuatajanime, et säiliks ka varasem tehtud info ja ajalugu/kaastöö?--NOSSER 29. jaanuar 2012, kell 11:18 (EET)[vasta]

Kasutajanimede muutmisega tegelevad bürokraadid. Mina aidata ei saa. Pöördu ühe bürokraadi poole kahest. Nad siiski globaalselt ei saa muuta, eesti viki bürokraadid muudavad ainult eesti vikis, mujal jääb Su nimi selliseks nagu praegu. Ave Maria 29. jaanuar 2012, kell 11:20 (EET)[vasta]

Aitäh meeldiva tervituse eest. Esimese artiklitüki tõlkimine oli nii põnev ! :) Selgus (arutelu) 29. aprill 2012, kell 22:54 (EEST)[vasta]

Kutse tõlketalgute lõpetamisele[muuda lähteteksti]

Tere!

Suur tänu tõlketalgutel osalemise eest! Euroopa Komisjoni Eesti esindusel on hea meel paluda Teid talgute ametlikule lõpetamisele 14. juunil kell 17.00 Euroopa Majas, kus tehakse talgutest kokkuvõtteid ja antakse kätte auhinnad tublimatele tõlkijatele. Samuti on see talgulistele ja žüriiliikmetele heaks võimaluseks omavahel tuttavaks saada ja väikse veini saatel natuke juttu puhuda.

Euroopa Maja asub Tallinnas aadressil Rävala 4, sissepääs Laikmaa tänavalt.

Palun teatage e-posti aadressil rita.niineste@ec.europa.eu, kas saate meie koosviibimisest osa võtta.

Ootame Teid väga!

Lugupidamisega

Rita Niineste

Keelenõustaja

Euroopa Komisjon DGT-Tallinn Tel. 626 44 03 e-post: rita.niineste@ec.europa.eu

Vladislav Ivanov (jalgpallur) vene-eesti[muuda lähteteksti]

Tere, märkasin, et panite Vladislav Ivanov "Eesti jalgpallurid" kategooriasse, aga kodakondsus on tal Venemaa. Küsimus selline, et kas ülejäänud eesti-venelased (kellel on Venemaa kodakondusega) tuleks samuti antud kategooriasse panna? --Leedomargus (arutelu) 11. juuli 2012, kell 21:52 (EEST)[vasta]

Ma vaatasin, et ta on sündinud Narvas ja mängib Eesti klubides, selle järgi parandasin. Kui parandasin valeks, siis loodan, et mind parandatakse. Ave Maria (arutelu) 11. juuli 2012, kell 22:10 (EEST)[vasta]
Kui kategooriad on kodakondsusest lähtuvad, siis läks natuke nihu jah. Muuseas, kohe tekkis teine suur küsimus, millisesse kategooriasse tuleks panna eesti-vene mängijad kellel kodakondsus puudub? --Leedomargus (arutelu) 11. juuli 2012, kell 22:28 (EEST)[vasta]
Minu arust kategooriad ei lähtu kodakondsusest. Tuleb ikka selle järgi kategoriseerida (ja ka isikut kirjeldada), mis riigiga ta rohkem seotud on. See on minu arvamus. Ave Maria (arutelu) 11. juuli 2012, kell 22:33 (EEST)[vasta]
Kõlab loogiliselt. Kirjeldan edaspidi taolisi mängijaid järgmiselt: "... on Venemaa kodakondsusega Eesti jalgpallur.", aitäh! --Leedomargus (arutelu) 11. juuli 2012, kell 23:27 (EEST)[vasta]

Sina oled kirjutanud palju artikleid eesti küladest. Mul oleks hea meel, kui de:Luhamaa põhjal kirjutaksid midagi piiripunktist. Erilist tähtaega ei ole, aga oleks parem, kui kuu aja jooksul saaks ja teksti oleks rohkem kui kaks lauset. Taivo 24. juuli 2012, kell 23:46 (EEST)[vasta]

Ma jääksin sellega hätta. Esiteks ma ei ole kindel, et artikli pealkiri peaks olema Luhamaa. EKI Knabis on kirjas Luhamaa nimeline koht. Inglise viki on vist segi ajanud ja peab seda asulaks. Jätan selle targematele. Ave Maria (arutelu) 25. juuli 2012, kell 10:00 (EEST)[vasta]

Eesti Krooni[muuda lähteteksti]

I own two 1958 25 Czechoslovak consecutive serial number banknotes. I've found a detailed description here. This is the law issued by the Czechoslovak government in 1958. The type of ink used, who designed it, plates, watermark, texture, character, weapons, lines... everything.

The banknotes 5 Krooni 1929, 10 Krooni 1937, 20 Krooni 1932, 50 Krooni 1929, 100 Krooni 1935 were issued by the Eesti Pank. Actually, Günther Reindorff drew himself on these notes ! The coastline on the 5 Krooni is of Rannamõisa Pank, but which species of flower appear on the 20 Krooni, Rukkilill ?

I'd like to write about these notes, but I need details about them, preferably the law which describes the colors, name of the president and director of the bank, when they went into and out of circulation... everything. If you could help me find any info about them in your language, please...:) ! Krenakarore TK

Taani vs Taani ajalugu[muuda lähteteksti]

Põhiartikkel peaks ju olema sissejuhatus kõikidest riigi olemust kajatavatest tahkudest ja suunaks eriartikklitele. Praegu on ajaloo kohta ebaproportsionaalselt palju, redigeerisin põhiartiklisse ainult ( subjektiivselt) põhilised punktid T. ajaloost ja kandsin pika artikkli Taani ajalugu alla. Millest tingitud muudatuste tühistamine?--NOSSER (arutelu) 14. aprill 2013, kell 20:49 (EEST)[vasta]

Minu arvates ei ole see liiga pikk. Riigiartiklist peabki veidi põhjalikuma ülevaate saama. Ja selliseid ümberkorraldusi tuleb enne igal juhul artikli arutelus arutada. --Epp 14. aprill 2013, kell 21:11 (EEST)[vasta]
Nõus. Andres (arutelu) 14. aprill 2013, kell 21:31 (EEST)[vasta]
No riigi artikli osas võib vast harva öelda, et liiga pikaks venib. Ja kui ühes peatükis on ebaproportsionaalselt palju, siis peaks teisi pikemaks kirjutama, mitte seda lühendama. Nii mastaapse lõigu kustutamist artiklis peab minu meelest ka enne arutama. Ave Maria (arutelu) 14. aprill 2013, kell 21:37 (EEST)[vasta]
Tekst täies mahus sai üle tõstetud artiklisse Taani ajalugu, nii et kaduma ei läinud midagi. Enne teisaldamist arutelu kohta võib nõustuda ja järgevalt sellest juhinduda --NOSSER (arutelu) 15. aprill 2013, kell 18:41 (EEST)[vasta]

koerte malli arutelu[muuda lähteteksti]

sa kommenteerisid Malli arutelu:Koer, ma vastasin ja nüüd on pikalt vaikus ja kedagi rohkemat teeema vist ei huvita, ehk viitsid malli arutelulehel vastata ??? suwa 27. aprill 2013, kell 13:24 (EEST)[vasta]

Tõlketalgute lõpetamine 2013[muuda lähteteksti]

Tere!

Suur tänu, et võtsite osa tänavustest tõlketalgutest. Euroopa Komisjoni Eesti esindusel on hea meel paluda Teid talgute ametlikule lõpetamisele 20. juunil kell 17.00 Euroopa Majas Tallinnas, aadressil Rävala 4, sissepääs Laikmaa tänavalt.

Koosviibimisel antakse üle auhinnad tublimatele tõlkijatele ning pakutakse veini ja suupisteid.

Palun teatage e-posti aadressil rita.niineste@ec.europa.eu, kas saate lõpetamisest osa võtta.

Ootame Teid väga!

Lugupidamisega Rita Niineste Keelenõustaja Euroopa Komisjon DGT-Tallinn Tel. 626 44 03 e-post: rita.niineste@ec.europa.eu

Hea lühhike öppetus, juhul kui aluseks on ingliskeelsed allikad, on siin: http://keeleabi.eki.ee/index.php?leht=8&id=113 --Morel (arutelu) 21. juuli 2013, kell 23:04 (EEST)[vasta]

Aitäh. Kardan, et olen liiga nõrk transkribeerimises. Pean vist siiski teiste abile lootma jääma. Ave Maria (arutelu) 21. juuli 2013, kell 23:06 (EEST)[vasta]

Palun vaata siia. Pikne 26. august 2013, kell 17:31 (EEST)[vasta]

Mul tuli see teade e-kirjaga ka. Vastan seal. Ave Maria (arutelu) 26. august 2013, kell 22:41 (EEST)[vasta]

Ma kirjutasin sulle commonsi arutellu 5. augustil, äkki vaatad üle. Adeliine 26. august 2013, kell 23:26 (EEST)[vasta]

Nägin ja unustasin. Vaatan uuesti. Katsun seal vastata. Ave Maria (arutelu) 26. august 2013, kell 23:29 (EEST)[vasta]

Sirly Illak[muuda lähteteksti]

Tere,

suured tänud viiteid lisamast jne. Kas võin paluda, et Otsa kooli orkestri alla lisataks veel EST-NOK ´12 (millegi pärast pole teisi gruppe Eesti puhkpillimuusika lehel olemas) ja eelmise aasta Belgias Neerpeldis rahvusvahelise Euroopa noorte muusikafestivali koht ja summa cum laude. Soovin lisada veel, et alates septembrist 2013 olen Eesti Noorte Puhkpilliorkestri peadirigent


Viited: EST-NOK ´11 võit http://www.puhkpy.ee/EST-NOK_2011_93.htm EST -NOK ´12 või Harjumma Noorte puhkpilliorkestri ettevalmistusega http://www.puhkpy.ee/EST-NOK_2012_68.htm Belgias Neerpeldis rahvusvahelise Euroopa noorte muusikafestival http://uudised.err.ee/v/kultuur/586fb016-ff29-44e2-b266-7088c161c7d6 ENPO http://www.kooriyhing.ee/uudised/247/eesti-noorte-puhkpilliorkestri-uus-hooaeg-algab-uute-dirigentidega

Kas tohib küsida, kas pilti võiks ka juurde lisada?

Päikest ja kõike paremat soovides, Sirly Illak-Oluvere

Lisainfo ja lisaviited saab panna teiste Vikipeedias olevate artiklite eeskujul. Pildi võib ikka juurde lisada. Pildi autor peab andma pildi kasutamiseks Vikipeedias sobiva litsentsi. Ave Maria (arutelu) 26. jaanuar 2014, kell 22:00 (EET)[vasta]

Minu jaoks on see raketi-teadus :) Kas tohin paluda, äkki saate seda teha. Mul on enda kogus pilte, kui vaja.


Saad teisaldades tolle ümbersuunamisega seotud linnukese ära võtta. 88.196.241.249 8. veebruar 2014, kell 21:38 (EET)[vasta]

Parem mitte, mul on linnukesega pärast lihtsam leida, mida on vaja kustutada. Ave Maria (arutelu) 8. veebruar 2014, kell 21:40 (EET)[vasta]
Kuidas? Kui ümbersuunamist ei jää, siis pole ju mida kustutada. 88.196.241.249 8. veebruar 2014, kell 21:57 (EET)[vasta]
Ja kui linnuke jääb, siis ma näen pärast teisaldamist, kas enne kustutamist on mõnes artiklis vaja veel midagi parandada, et ei jääks punane link sinna, kus mõeldakse olemasolevat artiklit. Ave Maria (arutelu) 8. veebruar 2014, kell 21:59 (EET)[vasta]

Ma väga vabandan, aga eemaldasin endast kirjutatud artikli ja pildi. Soovin, et see nii ka jääks.

Head!

GN

Äkki pean hoopis mina vabandama, sest eestikeelses Vikipeedias ikka niimoodi asjad ei käi. Artikli subjekt enda artiklit ei tühjenda, kustutamist on võimalik taotleda. Aga taotlus peab olema põhjendatud. Ma leian, et inimene, keda vähemalt kord nädalas on võimalik rahvustelevisiooni kanalilt näha, on piisavalt oluline, et eestikeelses Vikipeedias oleks tema kohta artikkel. Ave Maria (arutelu) 16. veebruar 2014, kell 08:10 (EET)[vasta]


Palun siis vähemalt pilt eemaldada. Ei mäleta, et minult oleks selle tegemiseks luba küsitud. Tänan!

Pildistasin avalikul üritusel. Ma ei küsi sellistel üritustel kelleltki pildistamiseks luba. ETV ka sellistel üritustel publikult luba ei küsi enne filmimist. Ave Maria (arutelu) 16. veebruar 2014, kell 12:49 (EET)[vasta]

Jah, kuid pildistataval on alati õigus paluda pilti mitte avalikult kasutada. Palun minu palvet austada.

Kui pilt ei meeldi, saad anda Sinu meelest parema pildi (mis vastab Vikipeedia litsentsitingimustele). Adeliine 16. veebruar 2014, kell 15:01 (EET)[vasta]

Ma ei ole üldse huvitatud enda pildi näitamisest Vikipeedias, nii et palun see eemaldada. Tänud!

Pilt on Vikipeedias avaldatud seaduspäraselt (isikuandmete kaitse seadus). Ei ole põhjendatud, kuidas see kahjustab isiku huve. Adeliine 16. veebruar 2014, kell 17:28 (EET)[vasta]
Võib ju vaadata asjale puhtinimlikult ning asjaosalise murede ja soovidega arvestada, kui see on vähegi võimalik. Ükskõik, mis on põhjus (nt pilt pole lihtsalt ilus); kui muret avaldatakse, ju siis on selleks ka mingi rohkem või vähem subjektiivne põhjus. Peate te siis mingi murega Vikipeedia poole pöörduvaid inimesi pea alati niiviisi usutlema ja kiusama. Senise pildi asemele uue pildi tahtmine kõlab suuresti väljapressimisena. Ma saan aru, et administraatori töö on vabatahtlik ja administraator on sõltumatu ja sellepärast puudub tal ka igasugune kohustus olla vastutulelik, aga see ei tähenda ju veel, et tuleb olla lihtsalt ülbe. 90.190.114.172 16. veebruar 2014, kell 17:45 (EET)[vasta]
Kui on foto kustutamise taotlus, siis seda võib taotleda commonsis, kuhu foto on üles laetud. Seal pole ei mina ega Adeliine administraator, kumbki ei saa fotot kustutada. Ave Maria (arutelu) 16. veebruar 2014, kell 19:15 (EET)[vasta]

Kui te saate pilti vahetada, siis saate ka pildi maha võtta. Palun see kiiremas korras eemaldada. Siinkohal aitab vaidlusest.

Minu meelest on vikipedistid siin praegu väga vastutulelikult ja kiiresti reageerinud ja selgitanud. Hoopis erinevaid IP-aadresse kasutav isik käitub ülbelt. Ave Maria (arutelu) 16. veebruar 2014, kell 19:28 (EET)[vasta]
Mina (teise IP-aadressiga) pakun siinkohal lihtsalt kolmanda (või neljanda) osapoole arvamust. Commonsist kustutamine on iseasi. Saan aru, et isik oleks esialgu rahul ka sellega, kui pilt artiklist ära võetakse. Selgitada, kuidas kõik on jokk, jätta sellepärast vastu tulemata ning asenduspilti välja pressida minu meelest pole suurem asi vastutulek. 90.190.114.172 16. veebruar 2014, kell 19:45 (EET)[vasta]
Ega me tegelikult ei tea, kes millise IP-aadressi alt kirjutab, eksole Avjoska? (Samal põhjusel pole ka tõestatud, et isik ise endast pildi eemaldamist soovib, aga see selleks.) Ma usun, et keegi ei taha ülbe olla. Vikipedistid püüavad lihtsalt Vikipeedia eesmärkide ja põhimõtete järgi käituda, seadust silmas pidades. Vikipeedias on tähtsad argumendid ja konsensus, "minu soov on see ja see" ilma veenvate põhjendusteta ei vii kaugele. Vikipeedia eesmärk on lugejatele infot pakkuda, sellises ulatuses, mis ei riku põhjendatult andmesubjekti huve ja õigusi. Adeliine 16. veebruar 2014, kell 19:55 (EET)[vasta]

Ma pakun sellist lahendust. Me ei taha kedagi ebameeldivate piltidega kiusata. Võtame pildi ära, kuid palume asjaosalisel annetada meile sobivam pilt, mille tegija nõustub selle Vikipeedia tingimustel meile loovutama. Andres (arutelu) 16. veebruar 2014, kell 20:10 (EET)[vasta]

Minu meelest Adeliine pakkus sarnast lahendust, ei sobinud. Ave Maria (arutelu) 16. veebruar 2014, kell 20:15 (EET)[vasta]
Vahe on selles, kas nõuda või paluda. Andres (arutelu) 17. veebruar 2014, kell 00:28 (EET)[vasta]
Ma ei nõudnud, tutvustasin võimalikku varianti. Saime juba teada, et inimene ei taha ühtegi pilti näha. Aga ei saa panna artiklisse märkust "Siia artiklisse ei tohi pilte panna". Adeliine 17. veebruar 2014, kell 00:43 (EET)[vasta]
Jah, tõsi küll, ei nõudnud. Andres (arutelu) 17. veebruar 2014, kell 00:59 (EET)[vasta]
Nüüd on vahe ainult selles, et pilt on eemaldatud. Andres (arutelu) 17. veebruar 2014, kell 01:00 (EET)[vasta]

---

Lugupeetud Avjoska,

Olete oodatud psühholoogia sisutalgute ja tõlketalgute ametlikule lõpetamisele, mis toimub homme, 21. mail algusega 15.15 Eesti Teaduste Akadeemia (TA) hoones Toompeal (Kohtu 6, Tallinn). Seal tutvustab TA kolleegiumi sekretär Tiina Rahkama meile maja ja seal varasemalt elanud pere. TA-st räägib akadeemik neuroloog Ain-Elmar Kaasik.

Kell 17.00 jätkame Euroopa Liidu Majas, aadressil Rävala 4 (sissepääs Laikmaa tänavalt). Koosviibimisel antakse tublimatele üle auhinnad ning osalejad saavad kohtuda teiste talguliste ja žürii liikmetega. Pakutakse veini ja suupisteid.

Palun teavitage enda tulekust-mittetulekust järgneval aadressil, kus väljastpoolt Tallinnat tulijad võivad üritusele tulekuks koonduda. Sõidukulud hüvitatakse reisitšekkide alusel (maksimaalses mahus 10 eurosenti / km) Enda tulekust teavita siin

Kohtumiseni,
Taavi Kivisik
Psühholoogia sisutalgud 2014 üks peakorraldajatest
Eesti Psühholoogiaüliõpilaste Ühenduse president
Tkivisik (arutelu) 20. mai 2014, kell 15:52 (EEST)[vasta]

Request for help[muuda lähteteksti]

Greetings! Would you be so kind to translate part of en:Mudan and en:Lao She articles into your unique and honourable Estonian language? Please. --Claresknee (arutelu) 11. august 2014, kell 09:53 (EEST)[vasta]

VF saatkonna esine pilt[muuda lähteteksti]

Kustutasin su pildi kogemata Ukr kriisi kronoloogiast ära, sorry (ei märganud täiendust ja kopeerisin oma arvutist täienduse peale; tegelikult on nii, et minu arvuti konkreetne programm "oskab" öö jooksul kirillitsa ära kaotada ja hommikul pean V-st värske asemele kopeerima); panin su pildi Ukraina kriisi artiklisse. See kronoloogia artikkel on juba väga mahukas, ja, mingil ajal ehk tuleb teha en wi eeskujul ja alustada aprilli algusest (en:Timeline of the war in Donbass), st 7. aprillil kella poole neljast hommikul. Juba praegu on fail nii suur, et mõttekam on proovida panna kõik, mis vähegi saab, teiste artiklite külge. — Pietadè (arutelu) 24. august 2014, kell 21:28 (EEST)[vasta]

Mina ei näe seda pilti Ukraina kriisi artiklis. Ave Maria (arutelu) 24. august 2014, kell 21:31 (EEST)[vasta]
On küll, Rahvusvaheline vastukaja, selle all Meediakajastus (Rahvusvaheline vastukaja) ja kõrval pilt (päras teistkordset Salvesta vajutamise isegi salvestas..., arvuti). — Pietadè (arutelu) 24. august 2014, kell 21:49 (EEST)[vasta]
Nüüd on jah, enne ei olnud ju. Ave Maria (arutelu) 24. august 2014, kell 21:55 (EEST)[vasta]
See oli nii, et ilmselt vajutasin "Salvesta" ja läksin kohe teise lehe juurde, hiljem märkasin, et ei olnud salvestanud ja vajutasin uuesti; Opera — Pietadè (arutelu) 24. august 2014, kell 22:20 (EEST)[vasta]

Tin Can Cathedral[muuda lähteteksti]

Hello Avjoska, I created a sandbox and put the text of the English Wikipedia article: Tin Can Cathedral into it. This is with a view to discussing a translation of this article into Estonian. But I can't get back to my Estonian sandbox again, though I am a registered user with Wikipedia. Can you help with this? Nicola Mitchell (arutelu) 14. september 2014, kell 23:31 (EEST)[vasta]

Kasutaja:Nicola Mitchell/liivakast. Ave Maria (arutelu) 16. september 2014, kell 08:47 (EEST)[vasta]

Hello Avjoska, Thank you. I found the text again. Is there a common portal in the Estonian Wikipedia where I could post a notice that I am looking for a translation of this article into Estonian? Nicola Mitchell (arutelu) 16. september 2014, kell 16:38 (EEST)[vasta]

Prevelakis[muuda lähteteksti]

Kui raamatus on ilma diakriitikuteta, siis mu meelest peaks siin ka olema nii, tuleb vajadusel teha ümbersuunamised.--Morel (arutelu) 15. november 2014, kell 23:56 (EET)[vasta]

Plekkpurgi katedraal[muuda lähteteksti]

Hello Avjoska, If you can find the time, would you be able to proofread this article for language? This translation was done for me by an Estonian gentleman here in Canada. I am not fluent in the language. Other editors have done some work on it too. I would be grateful for any further improvements you can make to it. Thank you for your help with Cyril Genik. Nicola Mitchell (arutelu) 26. november 2014, kell 18:33 (EET)[vasta]

Steward election questions[muuda lähteteksti]

In case you didn't know, there are questions for you to answer for the steward elections. PiRSquared17 (arutelu) 2. veebruar 2015, kell 22:54 (EET)[vasta]

The election started: m:SE2015. If you are still interested in becoming a steward, you should probably respond to the questions I linked above. PiRSquared17 (arutelu) 9. veebruar 2015, kell 00:00 (EET)[vasta]

Vastus hääletusele[muuda lähteteksti]

Tere, Mida Sa mõtled esilehel peaks olema link tänase kuupäeva ja käimasoleva aasta artiklile all? Kas lihtsalt teksti Täna on 24. aprill 2015? Teist ma ei mõista. Palun selgita :) Postituvi (arutelu) 24. aprill 2015, kell 17:58 (EEST)[vasta]

Ei, mitte lihtsalt teksti, siselinke mõtlen. Ja mida selle teise all Sina mõtlesid, ei saanud mina aru. Ave Maria (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:09 (EEST)[vasta]
Ma ei saa nüüd sellest aru, mida Sina mõtlesid oma hääletuses öeldud tekstiga? Postituvi (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:15 (EEST)[vasta]
Esialgu ma viitasin enda kommentaarile eelnenud kommentaarile. Ja pealegi ma leian, et on inetu, et inimene, kes alles õpib, käib ja nõuab administraatoritelt selgitusi. Administraatorid ei jõua niigi sisuliselt Vikipeediat parandada. Ausalt öelda minu meelest Postituvi käitub Vikipeediale ebasõbralikult. Ave Maria (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:22 (EEST)[vasta]
Ma ei nõua seletusi, ma lihtsalt soovin teada saada, mis ma valesti teen. Kui Sina leiaksid huvitava tegevuse ent poleks selles professionaal, siis kas Sina sooviksid teada, miks Sinu tehtud asju lihtsalt tühistatakse? Postituvi (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:26 (EEST)[vasta]
Mina sain ilma administraatorite ahistamiseta asjadest aru. Ma olen vist ainuke, kelle arust Postituvi käitub Vikipeedia suhtes väga ebasõbralikult. Ave Maria (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:27 (EEST)[vasta]
Ma ei ahista administraatoreid, vaid soovin nende seisukohti mõista. Kui arvad, et käitun Vikipeedia suhtes väga ebasõbralikult, siis vabandust. Ma ei soovi olla ebasõbralik, vaid toetav, kelle sooviks on asjadest korralikult aru saada. Postituvi (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:30 (EEST)[vasta]
IMHO oleks pidanud ootama, kuni asjadest on selgus pähe tekkinud ja alles seejärel Vikipeediasse ümberkorraldusi tegema. Ave Maria (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:33 (EEST)[vasta]

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Mina olen alati arvanud, et asjaga tegelemisel saab kõige paremini teema selgeks. Palun, kui sul aega on, selgita, mis ma valesti siis tegin. Postituvi (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:39 (EEST)[vasta]

Sain aru, mis mõtlesid aastaartikli all! Lisasin selle oma esileheversioonile :) Postituvi (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:47 (EEST)[vasta]
No vat, ma arvangi, et oleks pidanud esiteks asja endale selgeks tegema: ringi vaatama ja enne suuremaid muudatusi ning ammuste toimetajate muudatuste tagasipööramisi. Mina tunnen, et mind ahistatakse. Ave Maria (arutelu) 24. aprill 2015, kell 18:53 (EEST)[vasta]

Greetings.

Could you create a long and detailed article about the Azerbaijani cuisine in Estonian?

Thank you.

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![muuda lähteteksti]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (arutelu) 10. mai 2016, kell 17:23 (EEST)[vasta]

Greetings.

Could you create the article en:Climate of Azerbaijan in Estonian?

Thank you.

No signature, not taken seriously. Ave Maria (arutelu) 18. juuli 2016, kell 14:36 (EEST)[vasta]

Could you create the article en:Climate of Azerbaijan in Estonian by taking the English language article as reference?

Thank you. 31.200.18.123 15. oktoober 2016, kell 23:59 (EEST)[vasta]

Vasest põdrasüdamemärgi[muuda lähteteksti]

Anname Sulle soomekeelse Wikipedia vasest põdrasüdamemärgi osalemise eest 2016. aasta Soome-Eesti artiklivõistlusel. --Kulttuurinavigaattori (arutelu) 27. jaanuar 2017, kell 07:52 (EET)[vasta]

--Kulttuurinavigaattori (arutelu) 27. jaanuar 2017, kell 07:52 (EET)[vasta]

Aitüma! Ave Maria (arutelu) 27. jaanuar 2017, kell 08:49 (EET)[vasta]


Uuri järgi, aga kas Ellie Goulding mitte ei esinenud Positivusel ka 2014. aastal (2016 pidi esinema, aga vist oli haige ja kohale ei saabunud).  • • • Kasutaja:Ahsoous • arutelu18. juuli 2017, kell 11:20 (EEST)[vasta]

Tundub nii neh: [1]. Ave Maria (arutelu) 18. juuli 2017, kell 11:51 (EEST)[vasta]

Nikoloz Baratashvili Leht[muuda lähteteksti]

http://jalgpall.ee/voistlused/player/46206/team/3910 siin on näha mängijat, ei saa aru miks ära muutsite selle --Fcfultra (arutelu) 3. veebruar 2021, kell 18:23 (EET)[vasta]

Seal on ju hoopis teine nimi! Ave Maria (arutelu) 3. veebruar 2021, kell 23:15 (EET)[vasta]


Tema Passis kirjas on Nikoloz, kuna eestis taheti nikolai vastu võtta on seal kirjas nikolai aga tegelikult on tema nikoloz --Fcfultra (arutelu) 8. veebruar 2021, kell 14:18 (EET)[vasta]

Kas temast on ka mujal kirjutatud, et ta tähelepanuväärne on? Eestikeelses vikis on puudu väga tähelepanuväärsetest jalgpallitegelastest artiklid, näiteks Eesti jalgpallikoondislaste loendis on mitmeid punaseid linke. Ave Maria (arutelu) 8. veebruar 2021, kell 15:30 (EET)[vasta]

Kui arvate et seal on puudu midagi siis palun kirjutage leht sellest jalgpallurist keegi ei keela. Huvitav miks tekkis kirjaniku nikoloz eesti keelne leht alles 2 tundi pärast seda kui tegime lehe samanimega jalgpallurile, et ongi nii kui midagi ei sobi siis hakatakse tegema Fcfultra (arutelu) 9. veebruar 2021, kell 11:01 (EET)[vasta]

Minu meelest ei ole jalgpallur Nikoloz tähelepanuväärne. Kus temast on kirjutatud peale jalgpalli lehe? kirjanik on tähelepanuväärne, temast on paljudes keeltes Vikipeedias juba ammu artikkel. Ave Maria (arutelu) 9. veebruar 2021, kell 12:44 (EET)[vasta]
Hetkel jäi see tekst ootama siin, millal isik on piisavalt tähelepanuväärne. Nii kaua on võimalik teksti keeleliselt parandada, seal on väga väga palju keelevigu. Ave Maria (arutelu) 9. veebruar 2021, kell 14:18 (EET)[vasta]

Autor pildiallkirjas[muuda lähteteksti]

Autori nime ei soovitata pildiallkirja panna (vt siit ja siit) ja reeglina pole seda tehtud. Kui just pole tegu tuntud autori tuntud tööga muidugi. Pikne 9. märts 2021, kell 16:01 (EET)[vasta]

Kui Vikipeedia süsteemis on reegel, miks see siis ainult süsteemist välja töötab? Mina näen autoriõiguste kaitse võimalust ainult sellisena, et juba Vikipeedias on pildi autor kirjas. Vikipeedia peaks ka ise enda reegleid järgima. Ma tean, et see jutt peaks viidatud kohtades kirja saama aga ma siiski tunnen ennast eesti keeles kindlamalt ja need kohad on ingliskeelsed. Kui lugeja Vikipeedias foto juures autorit ei näe nimepidi, miks ta siis fotot mujal kasutades autorit mainima peaks? Ave Maria (arutelu) 9. märts 2021, kell 21:04 (EET)[vasta]
Vaevalt, et keegi viitsib neid mõtteid tõlkima hakata... Teiseks ma arvan, et vabatahtlike töö siiski vajab tunnustamist. Meil oleks ju ainult hea meel, kui tuntud fotograafi algus on Vikipeedias. Ave Maria (arutelu) 9. märts 2021, kell 21:10 (EET)[vasta]
Kas pead silmas reeglit, et tuleb autorile viidata? Autorile on viidatud pildi lehel. Nii nagu ka artikli tekstiosa autoritele on viidatud eraldi lehel (artikli ajaloos), mitte kohe teksti kõrval. Autoriõigusesse puutuvalt peetakse sellist viitamist piisavaks. Uues failivaaturs on ka autor üsna nähtaval kohal. Kui pildi edasikasutajale autor korda läheb, siis leidmata ei tohiks see jääda. Ma arvan, et lihtsalt tunnustamiseks peaks olema mingi muu moodus (eraldi lehekülg, tänuavaldus arutelus vm). Artiklis on autori nimi üldjuhul ikkagi kõrvaline ja sisusse mittepuutuv. Pikne 10. märts 2021, kell 15:50 (EET)[vasta]
Artikli ajaloos on teksti muutjate kasutajanimed. Teksti saab ju viitamata kasutada? Aga fotode kasutamisel peaks foto autor minu meelest siiski mainitud olema, kui ta on oma nime avaldanud. Ave Maria (arutelu) 10. märts 2021, kell 16:01 (EET)[vasta]
Ka Vikipeedia teksti litsents nõuab autorile viitamist. Teksti kasutamisel tuleb vajadusel lisada link, mille kaudu on autorid hõlpsasti leitavad. Foto autori, nagu öeldud, leiab pildi lehelt, millele on lingitud. Pikne 10. märts 2021, kell 16:20 (EET)[vasta]
Tihti ei viitsita pildi lehele üldse minna ju. Laaditakse pilt alla ja kasutatakse tasuta, süvenemata, mis tingimused käivad tasuta kasutamisega kaasas. Teksti autorite kasutajanimedele minu meelest viidata on veider. Ave Maria (arutelu) 10. märts 2021, kell 16:23 (EET)[vasta]
Nojah, kasutajanimesid eraldi välja tooma ei pea, piisab ka lihtsalt linkimisest (nii nagu redigeerimislehel kirjas: "Nõustud, et autorile viitamiseks piisab /.../ hüperlingist või internetiaadressist.").
Kui pilt Vikipeediast võetakse, siis küllap ikka suur pilt, mille allalaadimiseks tuleb minna pildi lehele (või failivaaturisse). Pildiallkirjas nimetatud autor ei tähenda ju tingimata ka tingimust autorile viidata. Tingimused leiab samuti pildi lehelt. Pikne 10. märts 2021, kell 16:31 (EET)[vasta]
Ma tahan öelda, et Vikipeedias ettenähtud reegleid võiks ka Vikipeedias järgida. Kui on ette nähtud, et autorile peab viitama, siis võiks ka Vikipeedias faili autorile viidata. Miks Vikipeedia annetatud failide autoreid ei kaitse? Miks peaks kasutamiseks korduvalt edasi-tagasi klikkima, kui võiks info kohe alguses kirjas olla? Ave Maria (arutelu) 10. märts 2021, kell 16:36 (EET)[vasta]
Samas ei nõuta ju ka mujal kasutamise puhul, et autori nimi oleks viidatud kohe pildi juures. Näiteks raamatus kasutamisel võivad autorite nimed olla eraldi illustratsioonide nimekirjas, mitte tingimata iga pildi all. See oleks võrreldav olukord Vikipeedia tavaga.--Morel (arutelu) 10. märts 2021, kell 18:35 (EET)[vasta]
Minu tehtud pilte on korduvalt Vikipeediast võetud ja ilma nimeta kasutatud, kuigi mul on KÕIGI piltide juures tingimus. Minu kirjeldatud teguviis võiks ehk välistada seda. Ave Maria (arutelu) 10. märts 2021, kell 19:16 (EET)[vasta]
Ei ole reeglit ega litsentsitingimust, mis nõuab autori nime lisamist just pildiallkirja. Samuti, kuidas siis peab edasi-tagasi klõpsima, kui sobivas mõõdus pildi allalaadimiseks ja selgelt sõnastatud tingimuste nägemiseks tuleb niikuinii klõpsata. Hoolika edasikasutaja jaoks on kõik vajalik pildi lehele koondatud. Nagu inglise vikis punktina välja toodud, pole teada, et autori nime kordamine pildiallkirjas tegelikult õigesti viitamisele kuidagi kaasa aitaks, eriti arvestades, et tegu on vaid kaudse vihjega võimaliku litsentsitingimuse olemasolule. See kindlasti ei takista valesti viitamist või viitamata jätmist, kui edasikasutaja on hooletu või litsentsitingimuste suhtes ükskõikne või kui ta lihtsalt mõtleb, et internetist leitud pildi puhul oleks autorile viitamine imelik (nii nagu Vikipeedia tekstiga seoses eespool pakutud).
Inglise vikis on veel välja toodud, et teatud autorite esiletõstmisega artiklis jääb pealtnäha mulje, et nende tööd väärtustatakse teiste autorite (sh teksti autorite) omast enam. Samuti, mõnd autorit ajendavad nimed pildiallkirjas kasutama Vikipeediat enda tööde reklaamimiseks, nii et enda pilte lisatakse artiklitesse, kus illustratsioonidest puudus ei ole. Seda viimast on minu meelest ka siin mõnel korral ette tulnud. Pikne 10. märts 2021, kell 20:18 (EET)[vasta]

Oletan, et üleslaadijana oled ise järgmiste piltide autor. See tuleks piltide kirjelduslehtedel selgesõnaliselt ära märkida.

--Pikne 12. aprill 2021, kell 16:58 (EEST)[vasta]

Sai vist korda? Ave Maria (arutelu) 12. aprill 2021, kell 20:31 (EEST)[vasta]
Selgem oleks panna autori nimi autori lahtrisse (allika lahtri asemel). Aga muidu küll jah. Tänan! Pikne 12. aprill 2021, kell 20:41 (EEST)[vasta]

How we will see unregistered users[muuda lähteteksti]

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

4. jaanuar 2022, kell 20:15 (EET)

please help[muuda lähteteksti]

Can you please intervene on Page Joe biden, and other pages as Kamala Harris, kindly Drummingman (arutelu) 5. mai 2022, kell 14:09 (EEST)ATO,[vasta]

Neither of them is missing in this wp. Ave Maria (arutelu) 6. mai 2022, kell 08:25 (EEST)[vasta]
Dear, @Avjoska,I asked for help because, there was vandalism on that page, which has now been restored. Greetings Drummingman (arutelu) 7. mai 2022, kell 00:55 (EEST)[vasta]

Eestikeelne Vikipeedia 20[muuda lähteteksti]

Hea administraator!

Seoses eestikeelse Vikipeedia sünnipäevaga oled oodatud 24.08 kell 17.00 aadressil Struve4, Tartu. Nimelt sooviksime administraatoreid tehtud töö eest tänada seekord pisikese füüsilise meenega.

Palun anna aadressil kaebi@wikimedia.ee märku, kas saad tulla ja kui ei saa, siis anna vihje, kuidas saaksime tunnustuse Sinuni toimetada! K2suvi (arutelu) 8. august 2022, kell 10:05 (EEST)[vasta]