Windland Smith Rice

Allikas: Vikipeedia

Windland Smith Rice (sünninimega Sandra Windland Smith; 19. jaanuar 1970 Little Rock, Arkansas31. mai 2005 Memphis, Tennessee) oli Ameerika Ühendriikide loodusfotograaf, looduskaitsja ja näitleja.

Tema mälestuseks nimetas loodusfotoajakiri Nature's Best Photography enda korraldatava rahvusvahelise fotokonkursi ümber Nature's Best Photography Windland Smith Rice International Awardsiks.

Windland Smith lõpetas 1992. aastal Duke'i Ülikooli, kus õppis näitekunsti. Ta on mänginud kõrvalosa mitmes mängufilmis. Tuntuks sai ta loodusfotograafina. Ta tegi koostööd Fujifilmi, National Geographic Society, Earthfire Institute'iga ja kaastööd ajakirjale Nature's Best Photography.

Ta suri ootamatult südamerikke tõttu. Selgus, et tal oli pärilik pika QT sündroom (geneetilise etioloogiaga südame elektrofüsioloogiline häire).

Tunnustus[muuda | muuda lähteteksti]

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Windland Smith Rice'i õde Molly Smith (2007)

Ta oli üheksalapselise pere vanim laps. Tema isa Frederick W. Smith on kullerfirma FedEx asutaja ja juht. Windland Smith abiellus Jeffrey Scott Rice'iga. Nende pojad on Mason Frederick Rice ja Alden James Rice.

Windland Smith Rice'i noorem õde Molly Smith on Washingtonis asuva teatri Arena Stage direktor. 2007. aastal produtseeris ta õe mälestuseks romantilise draamafilmi "P.S. I Love You" Hilary Swankiga peaosas.[2][3]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Legacy. naturesbestphotography.com
  2. Crazy Credits. imdb.com
  3. Dedications at the end of movies, and what they mean. denofgeek.com

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]