Watch Dogs 2

Allikas: Vikipeedia
Watch Dogs 2
Arendaja Ubisoft Montreal
Väljaandja Ubisoft
Seeria "Watch Dogs"
Platvorm
Väljalaskeajad PlayStation 4, Xbox One: 15. november 2016 Microsoft Windows: 29. november 2016
Žanr märulimäng, seiklusmäng
Mänguviis üksikmäng, mitmikmäng
Süsteemi nõuded

MIINIMUM:

OS: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (ainult 64-bitine)

Protsessor: Intel Core i5 2400s @ 2,5 GHz, AMD FX 6120 @ 3,5 GHz või võimsam

RAM: 6 GB

Graafikakaart: NVIDIA GeForce GTX 660, millel on 2 GB VRAM, või AMD Radeon HD 7870, millel on 2 GB VRAM, või parem

Arvuti mälu: 27 GB vaba ruumi

Helikaart: DirectX uusimate draiveritega

Soovitatav:

OS: Windows 7 SP1, Windows 8.1, Windows 10 (ainult 64-bitine)

Protsessor: Intel Core i5 3470 @ 3,2 GHz, AMD FX 8120 @ 3,9 GHz

RAM: 8 GB

Graafikakaart: NVIDIA GeForce GTX 780 | AMD Radeon R9 290, millel on 3 GB VRAM või parem

Arvuti mälu: 27 GB vaba ruumi

Helikaart: DirectX uusimate draiveritega

"Watch Dogs 2" (stiliseeritult "WATCH_DOGS 2") on Ubisoft Montreali välja töötatud ja Ubisofti avaldatud seiklus-märulimäng. See on 2014. aastal ilmunud "Watch Dogsi" järg, mis ilmus PlayStation 4-le, Xbox One'ile ja Microsoft Windowsile 2016. aasta novembris.

Mängija juhivad häkkerit Marcus Holloway, kes töötab häkkerite rühmituses DedSec, mille eesmärk on hävitada San Francisco kõrgtehnoloogiline seiresüsteem, mida nimetatakse ctOS-iks. Missioonide täitmiseks on mitu võimalust ja iga edukalt täidetud ülesanne suurendab DedSeci pooldajate arvu.

Mängu arendaja Ubisoft Montreal uuris "Watch Dogsi" kohta mängijate tagasisidet, et saada parem ülevaade esimese mängu nõrkadest kohtadest ja mõelda, et mida saaks järjes paremini teha. Mängu arendajad külastasid mitu korda San Franciscot, et mängus kasutatavast piirkonnast parem ülevaade saada. Ubisoft Reflections tegeles mängu sõidukite juhitavuse täiustamisega. Peale selle konsulteeriti mitmete häkkeritega, et mängus kasutatav häkkimisminimäng võimalikult realistlik oleks. Samuti lisati viiteid reaalsele häktivismile, näiteks 2008. aastal toimunud Project Chanology protestid. Mängu helitausta loos Šoti helilooja Hudson Mohawke.

Kriitikud võtsid mängu üldiselt hästi vastu. Võrreldes "Watch Dogsiga" kiideti parandatud häkkimist, olustikku, tegelasi ja autode juhitavust. Mängule heideti siiski ette mõningaid vasturääkivusi tegelaste käitumises, mängu tulistamissüsteemi ja erinevaid tehnilisi puudujääke, mis hiljem parandati.

Mängitavus[muuda | muuda lähteteksti]

Sarnaselt eelkäijaga on "Watch Dogs 2" seiklusmärulimäng, mida mängitakse kolmanda isiku perspektiivist. Mängija kehastub nooreks häkkeriks Marcus Hollowayks, avastades avatud mängumaailma San Francisco lahe piirkonna näol, mis on üle kaks korda suurem kui "Watch Dogsi" tegevuspaik Chicago.[1] Lahe piirkond jaotub eraldi neljaks alaks: San Francisco, Oakland, Marin ja Silicon Valley, millest kõigil on eri kujundus.[2] Mängija saab mängumaailmas liikuda jalgsi või erinevate sõidukitega, nagu autod, veoautod, bussid, köisraudteed, mootorrattad, neljarattalised jalgrattad ja paadid.[3] Mäng võimaldab ka autot juhtides aknast tulistada. Võrreldes esimese osaga, parandati autode ja ka Marcuse juhitavust ning talle lisati võime parkuurida.[4] Ülesannete lahendamisel saavad mängijad valida erinevate lähenemisvõimaluste vahelt: tappa kõik ülesande täitmise takistajad või hoopis püüda neist mööda hiilida, kasutada vastaste vastu mittesurmavat taserit jne.[4] Mäng on läbitav ka ainult mängusisest häkkimissüsteemi kasutades.[5]

Marcus saab oma nutitelefoniga sisse häkkida erinevatesse elektroonilistesse seadmetesse, mis on ühendatud linna seiresüsteemiga ctOS. Näiteks võib Marcus häkkida ja manipuleerida mängusiseseid nutitelefone, liiklusfoore, valvekaameraid, autosid jms või võltsida NPC-de andmeid, mis tekitab NPC kohta näiteks vahistamiskäsu. Millegi häkkimine annab mängijale erinevaid tegutsemisvõimalusi, näiteks kui mängija häkib lähedalasuvasse autosse, saavad nad autot kaugjuhtida või lihtsalt käskida sel avarii põhjustada. Erinevalt esimese mängu peategelastest Aidenist on Marcusel täiustatud varustus ja relvaarsenal, sealhulgas on kvadrootor ja puldiauto, millest mõlemad saab kasutada häkkimiseks ja luureks.[3]

Mitmikmäng[muuda | muuda lähteteksti]

"Watch Dogs 2" mitmikmäng võimaldab mängijatel koos teiste juhuslike mängijatega avatud maailma avastada või erinevaid ülesandeid täita. Mitmikmängu on lisatud valik žeste, mis võimaldavad mängijatel omavahel suhelda.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Talal Musa (14. juuli 2016). "Watch Dogs 2 exclusive: Ubisoft reveals new information about anti-hero Marcus Holloway". London Evening Standard. (inglise). Vaadatud 21. veebruar 2018.
  2. Stephany Nunneley, (8. juuni 2016). "Watch Dogs 2 stars a hacker named Marcus accused of a crime he didn't commit". VG247 (inglise). Vaadatud 21. veebruar 2018.{{netiviide}}: CS1 hooldus: üleliigsed kirjavahemärgid (link)
  3. 3,0 3,1 Tom Phillips (8. juuni 2016). "Everything we know about Watch Dogs 2". Eurogamer (inglise). Vaadatud 21. veebruar 2018.
  4. 4,0 4,1 Michael McWhertor (8. juuni 2016). "Watch Dogs 2 has a new hacker hero, a new city and a whole lot more". Polygon (inglise). Vaadatud 21. veebruar 2018.
  5. Alice Bell (23. juuni 2016). "Everything We Know About Watch Dogs 2". Videogamer (inglise). Vaadatud 21. veebruar 2018.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]