Vikipeedia arutelu:Vikiprojekt Psühholoogia

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Üldine[muuda lähteteksti]

Idee on:

  1. parandada kaasaegset teaduslikku psühhologiat puudutavaid artikleid;
  2. teha korralik süstemaatiline nimekiri artiklitest, mida oleks vaja;
  3. hakata neid artikleid kirjutama (alustades olulisematest -- st esialgu üldartiklid psühholoogia valdkondade kohta)
  4. ...

Projekti teade: {{Vikiprojekti teade-2|Psühholoogia|psühholoogia}}

Lebatsnok 5. juuni 2007, kell 13:52 (UTC)

Ma arvan, et see on hea tegevusplaan. Kolmanda punkti täitmisega saab ilusti pihta hakata psühholoogia lehelt leides endale meelepärase psühholoogia haru, et see siis artikliks luua või seda artiklit täiendada. Tkivisik (arutelu) 29. märts 2014, kell 12:46 (EET)[vasta]

Mis on psühholoogia[muuda lähteteksti]

mina psühhofarmakoloogiat küll psühholoogia projektiga ei seostaks. --Hendrix 7. juuni 2007, kell 19:32 (UTC)
kustutasin ära. Definitsiooni järgi (en:Psychopharmacology: Psychopharmacology is the study of drug-induced changes in mood, thinking, and behavior) on seos psühholoogiaga muidugi olemas, aga liiga laiali ei tasu ka minna. Lebatsnok 8. juuni 2007, kell 15:42 (UTC)
kui nüüd norida, siis mälu ja tajumist mõjutavad preparaadid on ka psühhofarmakonid...--Hendrix 8. juuni 2007, kell 17:56 (UTC)
kui nüüd järele mõtlema hakata, võiks ja võimalik, et isegi peaks psühhofarmakoloogia psühholoogia raames olema. Psüühika ei ole ainult mõte, taju jne., vaid ka keemia ja elekter, mis ajukoes tegutseb. Seega neurofüsioloogia, neuropsühholoogia. Psühhiaatria oleks ilma psühholoogiata tühi sõnakõlks. Kui ainult sellele keemiale ja elektrile hammas peale hakkab...--Hendrix 8. juuni 2007, kell 18:05 (UTC)
Minu meelest kee,ia ja elekter ei ole psüühika. Andres 9. juuni 2007, kell 09:43 (UTC)
aga ilma keemia ja elektrita ei oleks ka psüühikat, vaid aju näidispreparaat formaliini purgis...--Hendrix 9. juuni 2007, kell 10:10 (UTC)

Ja võiks mõtelda ka selle peale, et järsku on olemas lisaks loomapsühholoogiale ka veel taimepsühholoogia. [1]

Sellist sõna või väljendit on küll kasutatud, aga sellist psühhioloogia haru minu teada ei ole. Andres 9. juuni 2007, kell 09:46 (UTC)

Teise punkti osa peaks täitma lehekülg Psühholoogia mõisteid. Sinna tuleks panna mõisted, mille kohta peaks olema artikkel. Andres 8. juuni 2007, kell 06:56 (UTC)

Kõige esimene töö võiks olla artikkel Psühholoogia. Andres 8. juuni 2007, kell 06:57 (UTC)

Teise punktiga 100% nõus. Muutsin natuke artikli psühholoogia algust. Kui seda pikemaks kirjutada, siis peaks vist kõigepalt läbi mõtlema artikli struktuuri. Lisaks psühholoogia mõistete loendile võiks siia teha uue temaatilise nimestiku ja lisada loendisse juba valmis artiklid. Lebatsnok 8. juuni 2007, kell 09:40 (UTC)

Minu meelest piisaks esialgu sellest, kui lisada uusi alajaotusi. Nende järjekorda saab hiljem muuta. Kindlasti peaks olema alajaotus psühholoogia ajaloo kohta. Samuti võiks kirjutada sellest, millised organisatsioonid, üritused, mõjukad erialaajakirjad on olemas, kuidas psühholoogiat õpetatakse jne. Psühholoogia definitsioon nõuab õigupoolest eraldi alajaotust. See puudutab ka seda, mis on psühholoogia naaberdistsipliinid, millest teda kohati on raske eristada. Millised distsipliinid on tekkinud psühholoogia ja teiste teaduste piirialadel. Kas psühholoogial on metodoloogilisi eripärasid. Andres 9. juuni 2007, kell 09:51 (UTC)
Sa mõtled artikleid, mida pole, aga mis tuleks esmajärjekorras kirjutada? Andres 9. juuni 2007, kell 09:46 (UTC)
Hädasti oleks tarvis töötada artiklite Aisting, Taju ja Modaalsus kallal. Andres 10. juuni 2007, kell 19:55 (UTC)