Vikipeedia arutelu:Nädala pildid 2008

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Pildile tuleb lisada ka ammendav allkiri. Andres 17. juuli 2008, kell 16:10 (UTC)

Sellega ma asun alles tegelema. Lisan selle antud alamlehekülgedele, kust ka esileht neid võtma hakkab. iffcool 17. juuli 2008, kell 16:26 (UTC)

Kuna ma valisin need pildid välja ainuisikuliselt, on kellelgi äkki mingeid kommentaare (miski ei meeldi/võiks teistmoodi olla/jääb arusaamatuks)? iffcool 18. juuli 2008, kell 17:32 (UTC)

Ma leian, et neid maakaarte pole mõtet nädala pildiks valida, sest nad on.... noh, ju kõigest maakaardid. Osad pildid jätavad liiga artsy-fartsy mulje ja ei ole entsüklopeedia mõistes minu arust head pildid.--WooteleF 5. september 2008, kell 07:12 (UTC)
Minu arust ei peaks piirduma eesti vikipeedia piltidega, sest valik on väga väike. Kasutama peaks ka commonsi pilte, näiteks üle nädala. --Metsavend 5. september 2008, kell 09:15 (UTC)
50. nädala pildis ei ole minu meelest midagi erilist. Andres 5. september 2008, kell 10:02 (UTC)
Minuarust ei ole 38, 40 ja 50. nädala piltides midagi erilist.--WooteleF 5. september 2008, kell 10:30 (UTC)
Ma vaidleks selles osas vastu, et maakaarte kujutavaid pilte pole mõtet nädala piltideks valida. Või on meil kuskil kirjas, et nädala pilt peab kindlasti foto olema? Kui ikka kaart on hea, siis kõlbab ka nädala pildiks.
Igatahes on kliimavöötmeid kujutav kaart nädala pildiks igati sobilik, aga kuna nädala pildi nr. 50 vastu on juba suurem vastuseis ja see jääb ka oma kvaliteedilt eelpoolmainitule alla, siis võin selle välja vahetada. Siiski, kas sa, Andres, äkki täpsustaksid, mida erilist ühes nädala pildis ja selles konkreetses kaardis olema peakski? Kui kaart on lihtsalt nigel, siis ei pea ju hakkama miskit ümbernurga juttu ajama ja võib kohe tähelepanu puudustele juhtida. Mul ei olnud siis eriti paremat kaarti võtta ja ega eriti pole nüüdki. Ehk sobiks see Kesselaiu kaart seda asendama?
40. nädala pilt on aga igati tasemel ja pildiallkiri (fotokunstist) sobib sellega ideaalselt kokku.
Ma ei näe mingit vajadust valida esilehele pilte mitte-Eesti autorite seast. Esilehele sobivas koguses pilte leidub ka meil endal. Lihtsalt osa teemasid on (heade) piltide kujul esindamata. iffcool 5. september 2008, kell 19:37 (UTC)
Ei, ma ei ütle, et 50. nädala pilt oleks halb. Ta täidab kenasti oma ülesannet, aga sellise asendikaardi tegemine on minu meelest pigem rutiinne tegevus. Kui midagi esile tõsta, siis Urmase tehtud kontuurkaarte. Andres 6. september 2008, kell 21:52 (UTC)
Jah, Kesselaiu pilt on muidugi parem. Tõstaksin esile Urmase tehtud kaarti, kus on näidatud Lõuna-Osseetia asend Gruusia haldusjaotuse taustal: Pilt:Ge-so-kaart.png. Sellist pilti pole mujalt saada ning teisedki vikid kasutavad seda. Andres 6. september 2008, kell 21:58 (UTC)
Kesselaiu kaardi puhul häirib mind ennast see, et eri alade vahelised jooned oleks pidanud teravamalt tegema ja et ma ei osanud arvestada, et tekst peaks nõnda suur olema, et see oleks eelvaateaknas korralikult loetav. Seetõttu ma pole päris kindel, kas see nädala pildiks sobiks. Küllap ma teen ka mõne parema kaardi.
Urmase kaartidest mõtlesin aga nädala piltideks valida neid: 1 ja 2
Lõuna-Osseetia kaart tundub nagu natuke liiga lihtne ja tühi selleks, et nädala pildiks valitud saada.
Veel olen nädala piltideks plaaninud selliseid kaarte nagu: 1, 2, 3 ja 4 iffcool 6. september 2008, kell 22:58 (UTC)
Kuna mõned sellised küsitava väärtusega pildid haakavad liginema (minu jaoks siis pildid 48–50), oleks vist õige aeg huvi tunda, mida teised neist piltidest arvavad. Nende piltiga koos kavandatut artiklid ei sobi ka minu arvates päris hästi nendega ja seega tuleks mingeid ümbertõstmisi vist ikka teha.
Neist esimese pildi puhul on mul küsimus eelkõige selle kohta, kas kvaliteet on piisav. Ma tahaks kaasata vahel mõne tehnika ja spordi alase pildi, aga neid on siit väga raske leida. Ma võin ju midagi üles laadida (näiteks), aga ega mul nendel teemade eriti pilte ei ole. Mida arvate sellest pildist? Oskate midagi juurde/selle asemel soovitada?
Teise pildi kohta on mul küsimus eelkõige lisatava info kohta. Pilt on nagu hea, aga mida sinna juurde kirjutada (Kärstna mõisast, valgustitest, lühtritest, mõisade interjööridest, mõisate taastamisest, vms)? Kui midagi ikka juurde kirjutada ei oska, peaks pildi vist küll välja vahetama.
Kolmas pilt ei vaja vist aga pikemat tutvustamist. Sellest oleme juba siin arutelus rääkinud, aga lõplik lahendus on veel välja mõtlemata. Kas pilt on siis liiga vilets või sobib ikkagi? Kui välja vahetada aga näiteks Kesselaiu kaardiga, siis peaksin ma enne seda kaarti muutma nii, et infot oleks lihtsam välja lugeda. Urmase kaarte lisan ma tulevikus niikuinii (v.t eelnev kommentaar), aga tahaks nendega vähe pikemat vahet pidada (üks hiljuti oli)). iffcool 1. november 2008, kell 21:52 (UTC)

Palun tähelepanu eelnevalt esitatud küsimustele. iffcool 5. november 2008, kell 22:58 (UTC)

Kui näete, et esilehel on "auk", siis võiksite selle täita. Pildid on ju siin olemas.

Ja siis on veel vahepeal jutt, et ma siin ainuisikuliselt valin ja teen ning teisi ligi ei lase – tehke. Ma ei keela ja ei saa ka kogu aeg arvuti taga istuda. Aidake siis mind! Ma esitasin varem ka mõned küsimused, aga reaktsiooni mul vist neile enam oodata ei tasu. iffcool 24. november 2008, kell 07:41 (UTC)

Kui keegi ei reageeri, siis nähtavasti kellelgi pole kindlat seisukohta. Inimesed kipuvad reageerima alles siis, kui miski häirib. Ka minu appikarjetele suurt keegi ei reageeri. Andres 24. november 2008, kell 09:35 (UTC)
Paistab, et meil lihtsalt ei jätku inimesi. Sina tegeled esilehega, Epp tegeleb viimaste sündmustega, mina ajan mitme päeva ja nädala vanustes muudatustes näpuga järge. Teistel pole aega Vikipeediaga tegelda. Andres 24. november 2008, kell 09:41 (UTC)
Jah, minu meelest pole ka asi selles, et keegi ei hooliks. Lihtsalt igale poole ei jõua; ja mina olen sunnitud tunnistama, et esilehele ma praktiliselt niisama ei satugi. Ega mul ka midagi selle vastu poleks, kui keegi näiteks toimunud sündmusi leiaks, võin neid ise sõnastada ja toimetada. Jubedalt tahaks vahepeal pikki ja ilusaid artikleid ka kirjutada.:-) --Epp 24. november 2008, kell 10:18 (UTC)
Ma olen nagu huvitatud sellest, mis juhtub, kui ma ei peaks mõne nädala sisu varem valmis saama ja mingit aega Internetile ligi pääsema – kas esilehel valitseks siis tühjus? Mida siis tehtaks ja millal? iffcool 24. november 2008, kell 20:58 (UTC)
Kui keegi märkab ning taipab, et asi on tegemata, küllap ta siis teeb. Aga pole kindel, et keegi märkab. Ma ei tea, kuidas esileht programmeeritud on. Kas ei saa teha nii, et kui uut materjali ei tule, siis säilib vana materjal?
See on just see, mille eest ma hoiatasin: meil ei pruugi jätkuda inimesi, et esilehte hooldada. Andres 25. november 2008, kell 08:14 (UTC)
Küll keegi ikka märkab, kui esilehel on kaks lahtrit tühjad (täidetud punase lingiga) ;) Vana materjal säilib ainult "Kas teadsid" rubriigis. Teises kahes toimub automaatselt pühapäeva öösel kuskil kolme paiku ümbersuunamine uue nädala sisule, olenemata sellest, kas seda uut sisu leiduv või ei. iffcool 25. november 2008, kell 13:05 (UTC)
Jaanuari alguseni peaks nüüd korras olema.--WooteleF 25. november 2008, kell 09:40 (UTC)

Kas keegi teab soovitada mõnda meditsiiniteemalist pilti, mida annaks nädala pildina kasutada (artikli Rinnalülid juurde)? iffcool 6. oktoober 2008, kell 15:00 (UTC)


Kas 52. pildi juures tuleks rääkida Jaan Künnapist või alpinismist?--WooteleF 25. november 2008, kell 08:30 (UTC)

Kui pilt on valitud pildi pärast, siis tuleb rääkida sellest, mille kohta Vikipeedias materjali on. Andres 25. november 2008, kell 09:14 (UTC)

Ma mainin veel, et põhjus, miks siin on kõik pildid erineva küljelaiusega, ei ole mitte juhuslik, vaid tuleneb sellest, et siis tuleb antud rubriik enamvähem vajaliku kõrgusega. Ei tulnud varem mulle pähe sellest kirjutada, aga ilma seda mainimata ei ole võimalik vist antud nähtust (eri laiustega pilte) ära seletada. iffcool 25. november 2008, kell 13:15 (UTC)


49. nädala pildi juures pole pildil kujutatut kommenteeritud. 50. nädala pilt pole pildina midagi erilist. Andres 14. detsember 2008, kell 22:17 (UTC)

??? Need on endised nädala pildid. See siin on arhiiv. Need on arhiveeritud sellisel kujul, nagu need olid esilehel. Kui need ei sobinud sellisel kujul, siis nüüd on hilja. Ma küsisin varem teie arvamust nende piltide kohta. Korduvalt. Keegi ei vastanud. Paluks nüüd küll mitte enam mingeid avastusi teha. iffcool 14. detsember 2008, kell 22:29 (UTC)
Ma just mõtlesin selle peale, et Sa palusid kommenteerida. Mina ju ei oska pealkirja järgi arvata, millega tegu on. Aga vähemalt 50. nädala pildi kohta olen ma varemgi sama arvamust avaldanud, kuigi mitte viimane kord, kui Sa arvamust küsisid. Andres 14. detsember 2008, kell 22:34 (UTC)