Vikipeedia:E-kursus/2016-kevad/nädal-2/kodutööd/mettemarikaljas

Allikas: Vikipeedia

Enn Kippel Artikkel Enn Kippel räägib eesti autori Enn Kippeli elust ja loomingust. Artikkel on jaotatud alapeatükkideks, mis sisaldavad vastavalt tema elulugu, loomingut ning teoste nimekirja. Juhtsektsioon annab lühiülevaate tema eluloost: ametitest, õppeasutustest, perekonnast ja loomingust. Juhtlõik on kergesti loetav, arusaadav. Loomingut kirjeldav alapeatükk on pikkuselt paras, ent paljud kohad võivad jääda lugejale arusaamatuks. Mõisteid või viiteid on antud väga vähesel määral. Autori teoste nimekirjas on võimalik avada vaid üks link, viiteid raamatutele võiks täiendada. Samuti vajaks täiendust välislinkide hulk. Artiklit illustreerib pilt Kippeli mälestustahvlist, ent puudub autori portree. Kokkuvõttes on artiklis autori elulugu esitatud arusaadavalt ja ammendavalt, kuid artikkel vajaks täiendust peamiselt viidete ja illustreeriva(te) pildi/piltide poolest.

“Noored hinged” Artikkel "Noored hinged" räägib A.H. tammsaare 1909. aastal avaldatud novellist. Artikkel on jaotatud neljaks osaks - tegelaste loeteluks, sisukokkuvõtteks ning teosele tulnud tagasisideks. Lõpus on viidete loetelu. Alapealkirjade järjestus on loogiline, juhtlõik peegeldab sisu, ent sisaldab ka infot, mida sisusse kirjutatud pole. Tekst ja viited on arusaadavad. Artikkel vajab illustreerivat pilti, lisaks võiks sektsioon, mis räägib teost tabanud kriitikast, olla sisukam.

Viini ring Artikkel Viini ring räägib Moriz Schliki poolt juhitud filosoofide ja teadlaste rühmitusest, mis tegutses Viinis aastast 1922 kuni aastani 1936. Juhtsektsioon peegeldab sisu väga hästi, sisu on jaotatud kuueks osaks. Materjal on põhjalik, kõik küsitavad kohad on viidatud, kirjavigu ei esine ja tekst on selgesti loetav. Artiklile on lisatud pilt rühmituse juhist, mis on igati kohane. See artikkel oli kindlasti sisukaim ja selgeim nendest, mida ülesande jaoks lugesin.