Venemaa keisririigi senaatorite loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Venemaa keisririigi Valitseva Senati liikmete loend 1711−1917.

Peeter I[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
1
22.02.1711
Vassili Andrejevitš Apuhtin (1661−pärast 1726) stolnik
2
22.02.1711
vürst Mihhail Vladimirovitš Dolgorukov (1667−1750) salanõunik (a-st 1727, a-st 1739 tõeline salanõunik)
3
22.02.1711
vürst Pjotr Aleksejevitš Golitsõn (1660−1722) stolnik
4
22.02.1711
Nazari Petrovitš Melnitski (1645−pärast 1717) stolnik Erustus 27.02.1712
5
22.02.1711
krahv Ivan Aleksejevitš Mussin-Puškin (u 1660−1730) salanõunik (a-st 1718 tõeline salanõunik)
6
22.02.1711
Grigori Andrejevitš Plemjannikov (1658−1713) stolnik
7
22.02.1711
Mihhail Mihhailovitš Samarin (1659−1730) rittmeister, tõeline riiginõunik (a-st 1725)
8
22.02.1711
Tikhon streshnev.jpg Tihhon Nikititš Strešnev (1644−1719) bojaar
9
22.02.1711
vürst Grigori Ivanovitš Volkonski (1670−1715) stolnik
18.08.1711
Dolgorukov Yakov Fyodorovich.jpg vürst Jakov Fjodorovitš Dolgorukov (1639−1720) salanõunik
09.06.1715
krahv Pjotr Matvejevitš Apraksin (1659−1728) salanõunik (a-st 1722, a-st 1725 tõeline salanõunik)
15.12.1717
Fyodor Matveyevich Apraksin.jpg krahv Fjodor Matvejevitš Apraksin (1661−1728) kindraladmiral
15.12.1717
Bryus YaV.jpg krahv (a-st 1721) James Daniel Bruce (1669−1735) kindralfeldzeugmeister (a-st 1726 kindralfeldmarssal)
15.12.1717
Dolgorukov Grygory Fyodorovich.jpg vürst Grigori Fjodovitš Dolgorukov (1657−1723) tõeline salanõunik
15.12.1717
Князь Дмитрий Михайлович Голицын (1665 — 1737).jpg vürst Dmitri Mihhailovitš Golitsõn (1665−1737) tõeline salanõunik (a-st 1726)
15.12.1717
Chancelor G.I.Golovkin by I.Nikitin (1720s, Tretyakov gallery).jpg krahv Gavriil Ivanovitš Golovkin (1660−1734) kantsler
15.12.1717
Matveev Andrey Artamonovich.jpg krahv Andrei Artamonovitš Marvejev (1666−1728) salanõunik (a-st 1725 tõeline salanõunik)
15.12.1717
Portrait of Alexander Danilovich Menshikov1.jpg hiilguslik vürst Aleksandr Danilovitš Menšikov (1673−1729) kindralfeldmarssal (a-st 1727 generalissimus), šautbenaht (a-st 1721 viitseadmiral, a-st 1727 admiral) Jäi auastmetest ilma 09.09.1727
15.12.1717
Adam van der Weyde (1667−1720) kindral
20.02.1721
Dimitrie Cantemir - Portrait from Descriptio Moldaviae, 1716 (crop).jpg hiilguslik vürst Dimitrie Cantemir (1673−1723) salanõunik
10.08.1723
Dolgorukov Vasiliy Lukich (painted portrait).jpg vürst Vassili Lukitš Dolgorukov (1672−1739) salanõunik (a-st 1725 tõeline salanõunik) Erustus 1730
00.00.1723
krahv Aleksandr Gavrilovitš Golovkin (1689−1760) salanõunik (a-st 1727 tõeline salanõunik)

Katariina I[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
08.02.1726
Buturlin Ivan Ivanovich color.jpg Ivan Ivanovitš Buturlin (1661−1738) kindral en chef
08.02.1726
Ivan Iljitš Dmitrijev-Mamonov (1680−1730) kindralmajor (a-st 1726 kindralleitnant, a-st 1730 kindral en chef)
08.02.1726
vürst Aleksei Grigorjevitš Dolgorukov (suri 1734) tõeline salanõunik (a-st 1728) Erustus 1730
08.02.1726
Anton de Vieira.jpg krahv António Manuel de Vieira (1682−1745) kindralmajor (a-st 1726 kindralleitnant, a-st 1744 kindral en chef)

Peeter II[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
17.05.1728
Mikhail Mikhailovich Golitsyn.jpg vürst Mihhail Mihhailovitš Golitsõn (1684−1764) salanõunik (a-st 1744 tõeline salanõunik), kapten-kommodoor (a-st 1732 viitseadmiral, a-st 1746 admiral, a-st 1756 kindraladmiral)
17.05.1728
krahv Ivan Gavrilovitš Golovkin (1687−1734) salanõunik (a-st 1730 tõeline salanõunik)
04.09.1728
vürst Ivan Grigorjevitš Dolgorukov (1680−1739) tõeline riiginõunik (a-st 1729 salanõunik) Erustus 1730

Anna Ivanovna[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
04.03.1730
vürst Ivan Fjodorovitš Barjatinski (1689−1738) kindralmajor (a-st 1730 kindralleitnant, a-st 1737 kindral en chef)
04.03.1730
Dolgorukov Vasily Vladimirovich.jpg vürst Vassili Vladimirovitš Dolgorukov (1667−1746) kindralfeldmarssal
04.03.1730
Golitsyn M M 1675-1730.jpg vürst Mihhail Mihhailovitš Golitsõn (1675−1730) kindralfeldmarssal
04.03.1730
Граф Головкин Михаил Гаврилович.jpg krahv Mihhail Gavrilovitš Golovkin (1699−1754) salanõunik (a-st 1739 tõeline salanõunik)
02.04.1733
Aleksandr Lvovitš Narõškin (1694−1746) salanõunik (a-st 1740 tõeline salanõunik)
09.07.1733
Stepan Lukitš Veljaminov (1670−1737) salanõunik (a-st 1736)
22.09.1735
Mihhail Jakovlevitš Volkov (1670ndad−1752) kindralleitnant (a-st 1741 kindral en chef)
21.05.1739
krahv Platon Ivanovitš Mussin-Puškin (1698−1743) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik) Jäi ilma 27.06.1740, ennistati 25.06.1742
02.03.1740
Ivan Ivanovitš Bahmetev (1683−1760) kindralleitnant, tõeline salanõunik (a-st 1753)
02.03.1740
Mikhail Ivanovich Leontiev.jpg Mihhail Ivanovitš Leontjev (1675−1752) kindral en chef

Ivan VI[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
17.09.1741
Alex Golitsyn.jpg vürst Aleksei Dmitrijevitš Golitsõn (1697−1768) tõeline riiginõunik (a-st 1743 salanõunik, as-t 1757 tõeline salanõunik)

Jelizaveta Petrovna[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
12.12.1741
Chancellor bestuzhev.jpg krahv (a-st 1742) Aleksei Petrovitš Bestužev-Rjumin (1693−1767) viitsekantseler (a-st 1744 kantsler), kindralfeldmarssal (a-st 1762)
12.12.1741
N. F. Golovin.jpg krahv Nikolai Fjodorovitš Golovin (1695−1745) tõeline salanõunik
12.12.1741
Alexandr Borisovich Kurakin (1697-1749) by Georg Christoph Grooth.jpg vürst Aleksandr Borissovitš Kurakin (1697−1749) salanõunik, ülemtallmeister
12.12.1742
A.B. Buturlin (unknown, GIM).jpg krahv (a-st 1760) Aleksandr Borissovitš Buturlin (1694−1767) kindral en chef (a-st 1756 kindralfeldmarssal)
12.12.1742
krahv Illarion Gavrilovitš Vorontsov (1674−1750) tõeline riiginõunik (a-st 1744 salanõunik) Erustus 15.03.1744
05.10.1743
Peter von Lacy.PNG krahv Peter Edmond de Lacy (1678−1751) kindralfeldmarssal
25.06.1744
Stepan Lukitš Ignatjev (1688−1747) kindralleitnant
15.12.1744
Vassili Jakovlevitš Levašov (1667−1751) kindral en chef
07.12.1748
vürst Fjodor Vassiljevitš Meštšerski (1698−1756) kindralmajor (a-st 1755 kindralporutšik)
14.03.1759
Alexey Antropov 016.jpg krahv Mihhail Illarionovitš Vorontsov (1714−1767) tõeline salanõunik (a-st 1758 kantsler)
16.08.1760
Ivan Ivanovitš Kostjurin (1712−1787) kindral en chef Erustus 23.01.1764
16.08.1760
Aleksei Grigorjevitš Žerebtsov (1712−1777) kindralporutšik
16.08.1760
Vorontsov Roman by Serdyukov.jpg krahv Roman Illarionovitš Vorontsov (1707−1783) kindral en chef

Peeter III[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
25.12.1761
Ivan Vorontsov by Rokotov.jpg krahv Ivan Illarionovitš Vorontsov (1719−1786) kindral en chef
12.05.1762
Ivan Onufrijevitš Brõlkin (1709−1788) salanõunik (a-st 1764 tõeline salanõunik) Erustus 30.12.1764

Katariina II[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
28.06.1762
Nikolay Andreevich Korff.jpg vabahärra Johann Nikolaus Friedrich von Korff (1710−1766) kindral en chef
28.06.1762
M.N. Volkonskiy by anonymous (18th c., Tretyakov gallery).jpg vürst Mihhail Nikititš Volkonski (1713−1786) kindral en chef Erustus 11.04.1780
09.06.1763
vürst Aleksei Semjonovitš Kozlovski (1707−1776) kindralporutšik Erustus 03.05.1772
23.01.1764
Fjodor Sergejevitš Miloslavski (1709−1783) viitseadmiral Erustus 05.04.1766
23.01.1764
RusPortraits v5-243 Nikolai Erofeevich Muraviev 1724-1770.jpg Nikolai Jerofejevitš Muravjov (1724−1770) kindralporutšik
23.01.1764
Nikita Mihhailovitš Željabužski (1701−1772) salanõunik (a-st 1767 tõeline salanõunik) Erustus 02.09.1768
30.03.1764
Georg Christoph Grooth 06.jpeg vürst Boriss Aleksandrovitš Kurakin (1733−1764) õuemeister
00.00.1764
Ivan Ivanovitš Divov (1706−1773) salanõunik (a-st 1767 tõeline salanõunik) Erustus 29.09.1767
01.03.1765
Fedor Rokotov 03.jpeg vürst Sergei Vassiljevitš Gagarin (1713−1782) tõeline salanõunik, tallmeister Erustus 13.03.1773
24.03.1765
Petr Dmitrievich Eropkin by anonim.jpg Pjotr Dmitrijevitš Jeropkin (1724−1805) kindralporutšik (a-st 1786 kindral en chef), salanõunik (a-st 1773) Erustus 19.02.1790
24.06.1765
Melgunov A.P. 2.jpg Aleksei Petrovitš Melgunov (1722−1788) kindralporutšik, tõeline salanõunik (a-st 1773)
08.12.1765
Viazemskij Aleksandr Alekseevich.jpg vürst Aleksandr Aleksejevitš Vjazemski (1727−1793) kindralmajor, salanõunik (a-st 1767, a-st 1774 tõeline salanõunik) Erustus 17.09.1792
23.03.1766
Ivan Fjodorovitš Glebov (1707−1774) kindral en chef
22.09.1767
Lukjan Ivanovitš Kamõnin (1720−1788) salanõunik (a-st 1784 tõeline salanõunik) Erustus 18.12.1786
22.09.1767
vürst Ivan Andrejevitš Vjazemski (1722−1789) salanõunik (a-st 1784 tõeline salanõunik) Erustus 14.12.1786
09.07.1768
Ivan Perfilevich Elagin by Jean-Louis Voille.jpg Ivan Perfiljevitš Jelagin (1725−1794) salanõunik (a-st 1782 tõeline salanõunik)
09.07.1768
Ivan Kozlov (1716-1788) by Christineck (Tropinin museum).jpg Ivan Ivanovitš Kozlov (1716−1788) salanõunik (a-st 1784 tõeline salanõunik)
09.07.1768
Alexandr Alexandrovich Naryshkin's grave in Blagoveschenskaya church 02 by shakko.JPG Aleksandr Aleksandrovitš Narõškin (1726−1795) ülemšenk
09.07.1768
Volkov DV.jpg Dmitri Vassiljevitš Volkov (1718−1785) salanõunik Erustus 08.08.1782
03.11.1771
Mihhail Aleksejevitš Dedenev (1721−1786) kindralporutšik, tõeline salanõunik (a-st 1773)
10.11.1771
Mihhail Jakovlevitš Maslov (1700ndad−1780) salanõunik
01.01.1772
Golenitschev-Kutuzov I.M.png Illarion Matvejevitš Goleništšev-Kutuzov (1717−1784) kindralporutšik Erustus 16.07.1774
21.04.1773
Nikita Afanasievich Beketov.jpg Nikita Afanasjevitš Beketov (1729−1794) kindralporutšik Erustus 30.01.1780
21.04.1773
Иван Михайлович Измайлов.jpg Mihhail Mihhailovitš Izmailov (1722−1800) kindralporutšik, tõeline salanõunik (a-st 1762) Erustus 02.05.1797
21.04.1773
Andrei Nikititš Kvašnin-Samarin (1716−pärast 1776) salanõunik Erustus 08.11.1776
21.04.1773
Vsevolod Aleksejevitš Vsevoložski (1732−1796) salanõunik (a-st 1795 tõeline salanõunik)
21.04.1773
Fedor Rokotov 04.jpg Pjotr Ivanovitš Võrubov (1729−1801) salanõunik (a-st 1795 tõeline salanõunik)
02.12.1774
Golytsyn 1723—1807.jpg vürst Aleksandr Mihhailovitš Golitsõn (1718−1783) tõeline salanõunik, ülemkammerhärra (a-st 1775)
26.02.1775
RusPortraits v3-173 Kniaz' Aleksandr Mikhailovich Golitsyn, 1718-1783.jpg vürst Aleksandr Mihhailovitš Golitsõn (1723−1807) kindralfeldmarssal
22.09.1777
Голицын Пётр Алексеевич (р1731) page123 big e1t.jpg vürst Pjotr Aleksejevitš Golitsõn (1731−1810) tallmeister (a-st 1782 ülemjäägermeister)
01.01.1779
Portrait of Yakov Alexandrovich Bruce by Pompeo Batoni, 1782, Pushkin Museum of Fine Arts.jpg krahv Jakov Aleksandrovitš Bruce (1730−1791) kindral en chef
01.01.1779
Fyodor Ivanovich Wadkowski.jpg Fjodor Ivanovitš Vadkovski (1712−1783) kindral en chef
01.01.1779
AlexandrRomanovichVorontsov.jpg krahv Aleksandr Romanovitš Vorontsov (1741−1805) salanõunik (a-st 1784 tõeline salanõunik, a-st 1801 1. klassi tõeline salanõunik, a-st 1802 kantsler)
01.01.1780
Pyotr Zavadovsky by Lampi.jpg krahv (a-st 1793) Pjotr Vassiljevitš Zavadovski (1739−1812) salanõunik (a-st 1795 tõeline salanõunik)
11.04.1780
Dolgorukov-Krymsky Vasily Michailovich.jpg vürst Vassili Mihhailovitš Dolgorukov-Krõmski (1722−1782) kindral en chef
24.11.1780
Иван Михайлович Измайлов.jpg Ivan Mihhailovitš Izmailov (1724−1787) kindralporutšik, tõeline salanõunik (a-st 1782)
24.11.1780
Nikolai Ivanovitš Maslov (1734−1803) salanõunik (a-st 1797 tõeline salanõunik)
28.07.1781
Glebov Fedor Ivanovich.jpg Fjodor Ivanovitš Glebov (1734−1799) kindralporutšik (a-st 1782 kindral en chef) Erustus 07.08.1794
28.07.1781
Pavel Dmitrijevitš Mansurov (1726−1801) kindralporutšik, tõeline salanõunik (a-st 1794) Erustus 26.02.1798
28.07.1781
Nikita Artamonovitš Muravjov) (1721−1799) salanõunik Erustus 1798
28.07.1781
vürst Pjotr Mihhailovitš Volkonski (1732−enne 1800) salanõunik Erustus 21.01.1797
28.06.1783
Nikolai Durnovo Mitoire.jpg Nikolai Dmitrijevitš Durnovo (1725−1816) kindralporutšik (a-st 1795 kindral en chef, a-st 1796 jalaväekindral)
24.11.1783
vürst Mihhail Vassiljevitš Dolgorukov (1745−1791) salanõunik
24.11.1783
Musin-Pushkin AS.jpg krahv Aleksei Semjonovitš Mussin-Puškin (1730−1817) salanõunik Erustus 14.05.1791
24.11.1783
RusPortraits v5-010 Alexis Vassiliewitch Narychkine, 1742-1800.jpg Aleksei Vassiljevitš Narõškin (1742−1800) salanõunik Erustus 26.02.1798
01.01.1785
Dmitry Grigorievich Levitzky - Portrait of Mikhail Krechetnikov - WGA12914.jpg krahv Mihhail Nikititš Kretšetnikov (1729−1793) kindralporutšik (a-st 1790 kindral en chef)
28.06.1786
Dmitri Ivanovitš Balašov (1726−1790) salanõunik Erustus 20.05.1789
28.07.1786
Sergei Vassiljevitš Aktšurin (1722−1790) salanõunik
20.08.1786
krahv (a-st 1788) Matvei Vassiljevitš Dmitrijev-Mamonov (1724−1810) salanõunik (a-st 1797 tõeline salanõunik)
22.09.1786
S. A. Menshikov.jpg hiilguslik vürst Sergei Aleksandrovitš Menšikov (1746−1815) kindralporutšik (a-st 1796 kindralleitnant), salanõunik (a-st 1797, a-st 1801 tõeline salanõunik) Erustus 16.05.1801
22.09.1786
vürst Aleksei Stepanovitš Meštšerski (1738−1797) kindralporutšik Erustus 09.12.1793
24.11.1787
Mihhail Mihhailovitš Žukov (1728−1803) salanõunik (a-st 1798 tõeline salanõunik) Erustus 1798
25.01.1791
Savva Ivanovitš Mavrin (1744−1809) kindralporutšik, salanõunik (a-st 1797)
22.09.1792
Bibikov Ilia Bogdanovich.jpg Ilja Bogdanovitš Bibikov (1748−1805) kindralporutšik, salanõunik (a-st 1797)
22.09.1792
Adrian Divov by Anton Graff.jpg Andrian Ivanovitš Divov (1746−1814) salanõunik
22.09.1792
vürst Aleksandr Aleksandrovitš Dolgorukov (1746−1805) salanõunik (a-st 1798 tõeline salanõunik) Erustus 28.10.1798
22.09.1792
N. Golitsyn.jpg vürst Nikolai Aleksejevitš Golitsõn (1751−1809) salanõunik, tallmeister Erustus 11.08.1798
22.09.1792
KolokoltsevFedorMikhaylovich.jpg parun (a-st 1801) Fjodor Mihhailovitš Kolokoltsov (1732−1818) salanõunik (a-st 1798 tõeline salanõunik)
22.09.1792
Kwashnin Samarin Petr.jpg Pjotr Fjodoroitš Kvašnin-Samarin (1744−1815) salanõunik (a-st 1798 tõeline salanõunik) Erustus 04.09.1800
22.09.1792
Le Comte Alexandre Nicolaewitch Zouboff.jpg krahv (a-st 1793) Aleksandr Nikolajevitš Zubov (1727−1795) salanõunik
22.09.1792
Vorontsov by Rokotov (Tropinin museum).jpg krahv Artemi Ivanovitš Vorontsov (1748−1813) salanõunik (a-st 1798 tõeline salanõunik) Erustus 04.09.1800
02.09.1793
Derzhavin by Borovikovsky (1811, Pushkin museum).jpg Gavriil Romanovitš Deržavin (1743−1816) salanõunik (a-st 1800 tõeline salanõunik) Erustus 1803
02.09.1793
Gavriil Petrovich Gagarin1.png vürst Gavriil Petrovitš Gagarin (1745−1807) salanõunik (a-st 1800 tõeline salanõunik)
02.09.1793
Vassiliev (GRM).jpg parun (a-st 1797, krahv a-st 1801) Aleksei Ivanovitš Vassiljev (1742−1807) salanõunik (a-st 1797 tõeline salanõunik)
02.09.1793
vürst Sergei Ivanovitš Vjazemski (1743−1813) salanõunik
15.09.1793
Andrei Ivanovitš Golohvastov (1751−1826) salanõunik (a-st 1801 tõeline salanõunik) Erustus 04.07.1804
15.09.1793
Ivan Ivanovitš Golohvastov (1729−1798) kindralporutšik, salanõunik (a-st 1794)
04.03.1794
Orest Kiprensky 055.jpg krahv (a-st 1818) Sergei Kuzmitš Vjazmitinov (1744−1819) kindralporutšik (a-st 1798 jalaväekindral)
23.06.1794
Piort Miatlev by Oleszkiewicz.jpg Pjotr Vassiljevitš Mjatlev (1756−1833) salanõunik Erustus 1797
00.00.1794
Afanassi Nikolajevitš Zubov (1738−1822) salanõunik

Paul I[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
14.11.1796
Kurakin Alexey Borisovich.jpg vürst Aleksei Borissovitš Kurakin (1759−1829) salanõunik (a-st 1797 tõeline salanõunik, a-st 1826 1. klassi tõeline salanõunik)
04.12.1796
Aleksei Ivanovitš Durnovo (1742−1797) salanõunik
04.12.1796
Pavel Ivanovitš Fonvizin (von Vizin) (1746−1803) salanõunik (a-st 1801 tõeline salanõunik) Erustus 19.02.1801
04.12.1796
Nikolai Vassiljevitš Leontjev (1739−1824) salanõunik (a-st 1804 tõeline salanõunik)
04.12.1796
Johann Fromhold von Liphart (1733−1798) salanõunik
11.12.1796
Vassili Vladimirovitš Grušetski (1746−1813) tõeline salanõunik
17.12.1796
Lopukhin Petr Vasilevich (by Borovikovskiy).jpg vürst (a-st 1799, a-st 1799 hiilguslik vürst) Pjotr Vassiljevitš Lopuhhin (1744−1827) salanõunik (a-st 1798 tõeline salanõunik, a-st 1814 1. klassi tõeline salanõunik)
17.12.1796
Ivan Alexandrovich Zaborovskiy.jpg Ivan Aleksandrovitš Zaborovski (1735−1817) tõeline salanõunik
17.12.1796
Andrej Ivanovič Vjazemskij by Jean-Louis Voille.jpg vürst Andrei Ivanovitš Vjazemski (1754−1807) kindralporutšik, tõeline salanõunik (a-st 1798)
19.12.1796
RusPortraits v4-139 Aleksandr Vasil'evich Alyabyev, 1746-1822.jpg Aleksandr Vassiljevitš Aljabjev (1746−1822) salanõunik (a-st 1807 tõeline salanõunik)
19.12.1796
Aleksandr Fjodorovitš Bašilov (1751−?) salanõunik Erustus 07.10.1797
19.12.1796
Belosselsky-Belozersky A.M.jpg vürst Aleksandr Beloselski-Belozerski (1752−1809) kammerhärra (a-st 1808 ülemšenk), tõeline salanõunik (a-st 1801)
19.12.1796
Ivan Vassiljevitš Bouver (1742−1822) salanõunik Erustus 19.12.1799
19.12.1796
Yurii Alexandrovich Golovkin.jpg krahv Juri Aleksandrovitš Golovkin (1762−1846) salanõunik (a-st 1804 tõeline salanõunik)
19.12.1796
Otto Hermann von der Howen (1740−1806) salanõunik
19.12.1796
Aleksei Nikititš Kožin (1737−1807) salanõunik Erustus 19.02.1801
19.12.1796
Pjotr Gavrilovitš Lazarev (1743−1800) salanõunik
19.12.1796
Nikolai Jefimovitš Mjassojedov (1750−1825) salanõunik (a-st 1807 tõeline salanõunik) Erustus 23.03.1818
19.12.1796
Petr Step. Valuev by P.jpg Pjotr Stepanovitš Valujev (1743−1814) salanõunik (a-st 1798 tõeline salanõunik)
24.12.1796
vabahärra Heinrich Karl Hermann Benjamin von Heyking (1751−1809) tõeline riiginõunik (a-st 1798 salanõunik, a-st 1807 tõeline salanõunik)
24.12.1796
Nikolai Andrejevitš Moltšanov (1738−1807) salanõunik
25.12.1796
krahv Burchard Christoph von Münnich (1747−1800) salanõunik Erustus 16.04.1798
26.12.1796
Apollon Andrejevitš Volkov (1739−1806) kindralleitnant (a-st 1796 tõeline salanõunik)
09.01.1797
Dmitri Vassiljevitš Kamõnin (1746−1807) salanõunik Erustus 1800
19.01.1797
A.A.Bezborodko by Lampi (1794, Hermitage).jpg hiilguslik vürst Aleksandr Andrejevitš Bezborodko (1747−1799) 1. klassi tõeline salanõunik, kantsler
20.01.1797
Lopukhin IV.jpg Ivan Vladimirovitš Lopuhhin (1756−1816) salanõunik (a-st 1807 tõeline salanõunik)
25.01.1797
Кашталинский Матвей Федорович силуэтXVIIIв e1t.jpg Matvei Fjodorovitš Kaštalinski (1726−1817) tõeline salanõunik Erustus 26.04.1798
09.04.1797
Dolgorukov.jpg vürst Vassili Vassiljevitš Dolgorukov (1750−1812) tõeline salanõunik Erustus 21.08.1799
27.06.1797
Musin-Pushkin A.I. Unknown artist. End of XVIII с..jpg krahv (a-st 1798) Aleksei Ivanovitš Mussin-Puškin (1744−1817) salanõunik (a-st 1799 tõeline salanõunik) Erustus 1799
14.09.1797
Iv Kushelev.jpg Ivan Ivanovitš Kušelev (1751−1817) kindralleitnant, tõeline salanõunik (a-st 1807)
14.09.1797
Fjodor Ivanovitš Levašov (1751−1819) salanõunik
20.09.1797
Balthasar v Campenhausen 2.jpg vabahärra Balthasar von Campenhausen (1745–1800) salanõunik
18.10.1797
Józef August Iliński.jpg krahv Józef August Iliński (1766−1844) salanõunik (a-st 1829 tõeline salanõunik)
18.10.1797
krahv Leon Leonard Worcell (1742−1816) salanõunik
02.12.1797
Golitsyn I.F..jpg vürst Ivan Fjodorovitš Golitsõn (1731−1797) tõeline salanõunik
02.12.1797
Borovikovsky Volkonsky Grigory (Kiev).jpg vürst Grigori Semjonovitš Volkonski (1742−1824) tõeline salanõunik, ratsaväekindral (a-st 1803)
23.01.1798
Fjodor Fjodorovitš Želtuhhin (1749−1812) salanõunik Erustus 04.09.1800
27.02.1798
Bezborodko by Levitzky.jpg krahv Ilja Andrejevitš Bezborodko (1756−1815) tõeline salanõunik Erustus 1800
04.03.1798
Dmitri Fjodorovitš Kozlov (1756−1802) salanõunik
09.03.1798
Ivan Andrejevitš Moltšanov (1748−1812) salanõunik
14.03.1798
Bekleshov Alexander Andreevich.jpg Aleksandr Andrejevitš Beklešov (1745−1808) tõeline salanõunik, jalaväekindral (a-st 1798)
27.03.1798
Ivan Alex. Naryshkin.jpg Ivan Aleksandrovitš Narõškin (1761−1841) salanõunik (hiljem tõeline salanõunik), ülemtseremooniameister (a-st 1809) Erustus 1821
28.04.1798
Borovikovsky portrait of Kurakine A 1802.jpg vürst Aleksandr Borissovitš Kurakin (1752−1818) tõeline salanõunik (a-st 1807 1. klassi tõeline salanõunik)
25.09.1798
Pavel Mihhailovitš Kozlov (1755−1799) salanõunik
11.10.1798
Ivan Aleksejevitš Aleksejev (1750−1816) tõeline riiginõunik (hiljem salanõunik, a-st 1808 tõeline salanõunik)
27.10.1798
Fjodor Fjodorovitš Vadkovski (1756−1806) tõeline salanõunik
06.11.1798
Pjotr Petrovitš Narõškin (1764−1825) salanõunik
21.12.1798
Stepan Danilovitš Burnašev (1743−1824) salanõunik Erustus 13.10.1801
06.06.1799
N. Golovin by Ritt.jpg krahv Nikolai Nikolajevitš Golovin (1759−1821) tõeline salanõunik, ülemšenk
20.10.1799
Gurjev Dmitry (1758-1825).jpg krahv (a-st 1819) Dmitri Aleksandrovitš Gurjev (1758−1825) õuemeister, tõeline salanõunik (a-st 1804)
06.11.1799
Gavriil Aleksejevitš Kropotov (1749−1808) salanõunik
11.11.1799
Grand Duke Alexander Pavlovich by V.Borovikovsky (1800, Russian museum).jpg suurvürst Aleksandr Pavlovitš (1777−1825) kindralleitnant Venemaa keiser Aleksander I 1801−1825
08.12.1799
Osip kozodavlev.jpg Ossip Petrovitš Kozodavlev (1754−1819) salanõunik (a-st 1818 tõeline salanõunik)
24.12.1799
Vassili Nikolajevitš Zinovjev (1755−1827) salanõunik Erustus 01.02.1800
01.01.1800
Grigory Mitusov.jpg Pjotr Petrovitš Mitussov (1750−1823) salanõunik
07.01.1800
Bibikov Alexandr Alexandrovich.jpg Aleksandr Aleksandrovitš Bibikov (1765−1822) salanõunik
07.01.1800
Akim Grigorjevitš Lizakevitš (1742−pärast 1810) salanõunik Erustus 04.09.1800
11.02.1800
Aleksei Iljitš Muhhanov (1753−1832) salanõunik (a-st 1822 tõeline salanõunik)
17.03.1800
Dmitri Fjodorovitš Glinka (1749−1808) salanõunik
10.04.1800
vürst Kirill Aleksandrovitš Bagration (1749−1828) salanõunik
23.07.1800
Arshenevskiy Ilya Yakovlevich.jpg Ilja Jakovlevitš Aršenevski (1755−1821) salanõunik
18.10.1800
Timofei Lukjanovitš Kozlovski (1742−1816) salanõunik
26.10.1800
Aleksandr Semjonovitš Makarov (1750−1810) salanõunik
05.11.1800
Wielhorski by Rockstuhl.jpg krahv Jerzy Wincenty Wielhorski (1753−1807) õuemarssal Erustus 19.07.1804
25.12.1800
Ivan Semjonovitš Zahharov (1754−1816) salanõunik
00.00.1800
krahv Pjotr Gavrilovitš Golovkin (1768−1821) salanõunik, ülemjäägermeister (a-st 1817)
17.03.1801
Muravyov Mikhail Nikitich.jpg Mihhail Nikititš Muravjov (1757−1807) salanõunik
18.03.1801
Friedrich Wilhelm von Briskorn (1760−1824) salanõunik Erustus 26.05.1817

Aleksander I[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
20.04.1801
MDonayrov.jpg Mihhail Ivanovitš Donaurov (1758−1817) tõeline salanõunik
13.05.1801
Krasnomilashevich.jpg Vassili Ivanovitš Krasno-Milaševitš (1752−1820) salanõunik (a-st 1808 tõeline salanõunik)
04.06.1801
krahv Gotthard Andreas von Manteuffel (1762−1832) salanõunik Erustus 24.10.1809
23.07.1801
Kochubey Viktor Pavlovich.jpg krahv (a-st 1831 vürst) Viktor Pavlovitš Kotšubei (1768−1834) tõeline salanõunik, kantsler (a-st 1834)
18.12.1801
Kurakin Stepan by Ludwig Guttenbrunn.jpg vürst Stepan Borissovitš Kurakin (1754−1805) salanõunik Erustus 1805
21.05.1802
Wilhelm von Desin (1740−1826) admiral
08.09.1802
Portrait of admiral N.S.Mordvinov by Alexander Varnek, 1810s-1820s.jpg krahv (a-st 1834) Nikolai Semjonovitš Mordvinov (1754−1845) admiral
28.10.1802
Ivan Sergejevitš Ananjevski (1739−1812) salanõunik
07.11.1802
Golubzov Feodor (1758-1829) color.jpg Fjodor Aleksandrovitš Golubtsov (1758−1829) salanõunik (a-st 1808 tõeline salanõunik)
22.04.1803
Aleksei Ivanovich Korsakov, 1751-1821.jpg Aleksei Ivanovitš Korsakov (1751−1821) suurtükiväekindral
01.12.1803
Aleksandr Mihhailovitš Lunin (1745−1816) salanõunik (a-st 1804 tõeline salanõunik)
05.12.1803
Pjotr Jakovlevitš Aršenevski (1748−1811) salanõunik Erustus 23.06.1804
15.12.1803
Nikolai Andrejevitš Beklešov (1741−1822) salanõunik
26.02.1804
Alexey Ivanovitch Gortchakov by Unidentified artist - Museum RAKh.jpg vürst Aleksei Ivanovitš Gortšakov (1769−1817) kindralleitnant (a-st 1814 jalaväekindral)
15.03.1804
N. G. Vyazemsky.jpg vürst Nikolai Grigorjevitš Vjazemski (1769−1846) salanõunik (a-st 1804 tõeline salanõunik)
04.04.1805
Jean Balleux (Balle) (1741−1811) tõeline salanõunik
04.04.1805
Apollon Andrejevitš Daškov (1753−1808) jalaväekindral
30.07.1805
Sergei Semjonovitš Borštšov (1754−1837) kindralleitnant Erustus 13.03.1817
22.08.1805
Golenitschev-Kutuzov Pavel Ivanovich.jpg Pavel Ivanovitš Goleništšev-Kutuzov (1767−1829) salanõunik
06.02.1806
Tropinin Dmitriev 1835.jpg Ivan Ivanovitš Dmitrijev (1760−1837) salanõunik (a-st 1818 tõeline salanõunik)
05.03.1806
Ivan Andrejevitš Weidemeyer (1752−1820) salanõunik
16.06.1806
Nikolai Ivanovitš Baranov (1757−1824) salanõunik Erustus 1819
24.09.1806
Mikhail Kamensky by unknown painter, end of 18-th century.jpg krahv Mihhail Fedotovitš Kamenski (1738−1809) kindralfeldmarssal
11.11.1806
vürst Andrei Aleksandrovitš Koltsov-Mossalski (1758−1843) tõeline salanõunik, ülemõuemeister (a-st 1826) Erustus 1831
25.12.1806
Lobanov-Rostovsky Yakov Ivanovich, by unknown painter, before 1816.jpg vürst Jakov Ivanovitš Lobanov-Rostovski (1760−1831) salanõunik (a-st 1811 tõeline salanõunik)
07.11.1807
Vasily Tropinin 29.jpg Sergei Sergejevitš Kušnikov (1765−1839) salanõunik (a-st 1826 tõeline salanõunik)
00.00.1807
Prince Mirian of Georgia, son of Heraclius II (Erekle II), 1827.jpg Gruusia prints Mirian (1767−1834) tõeline salanõunik
14.03.1808
Korneev ZY.jpg Zahhari Jakovlevitš Kornejev (1748−1828) salanõunik
26.05.1808
Nikolai Petrovitš Kožin (1751−1816) kindralleitnant
19.07.1808
Mihhail Mihhailovitš Bakunin (1764−1837) salanõunik Erustus 28.03.1827
19.12.1808
Karl Ludwig Hablitz (1752−1821) salanõunik
01.01.1809
Sergei Sergejevitš Lanskoi (1761−1814) salanõunik
10.08.1809
Gudovich Ivan Vasilevich.jpg krahv Ivan Vassiljevitš Gudovitš (1741−1820) kindralfeldmarssal
30.08.1809
Aleksei Uljanovitš Bolotnikov (1760−1828) tõeline salanõunik (a-st 1827)
08.10.1809
Vas. Lanskoy.jpg Vassili Sergejevitš Lanskoi (1754−1831) salanõunik (a-st 1812 tõeline salanõunik) Erustus 24.02.1826
30.01.1810
Barclay de Tolly (Dawe).jpg krahv (a-st 1813, vürst a-st 1815) Michael Andreas Barclay de Tolly (1761−1818) jalaväekindral (a-st 1814 kindralfeldmarssal)
17.04.1810
M. Miklashevskiy.jpg Mihhail Pavlovitš Miklaševski (1756−1847) salanõunik Erustus 29.07.1818
16.06.1810
Matvei Korniljevitš Borozdin (1753−1817) salanõunik
07.10.1810
Karl Yakovlevich Bühler (by J. B. von Lampi der Ältere).jpg vabahärra Karl Heinrich von Bühler (1748−1811) salanõunik
15.11.1810
Andrei Lavrentjevitš Lvov (1751−1823) salanõunik
17.01.1811
Gagarin S by Tropinin.jpg vürst Sergei Ivanovitš Gagarin (1777−1862) salanõunik (a-st 1831 tõeline salanõunik)
28.01.1811
Kampengausen Baltasar Baltasarovitsch (1772-1823).jpg vabahärra Balthasar von Campenhausen (1772−1823) salanõunik
26.02.1811
Vassili Fjodorovitš Kozlov (1748−pärast 1816) salanõunik Erustus 03.08.1816
27.03.1811
Karl Fyodorovich Moderakh.jpg Karl Friedrich Moderach (1747−1819) salanõunik
22.04.1811
Domenico Bossi2.jpg Mihhail Ivanovitš Komburlei (1761−1821) salanõunik Erustus 1815
30.05.1811
Grigoriy Pavlovich Kondoidi.jpg Grigori Pavlovitš Kondoidi (1754−1817) salanõunik
29.08.1811
Kachka Gavriil Simonovich (Ostankino).jpg Gábor Kačka (1739−1818) salanõunik
20.02.1812
Andrew M. Borozdin.jpg Andrei Mihhailovitš Borozdin (1765−1838) kindralleitnant
20.02.1812
Prince David of Georgia.jpg Gruusia prints Davith (1767−1819) kindralleitnant Kartli-Kahhethi kuningas Davith XII 1800−1801
22.03.1812
Iv.A. Apraksin by A.C.Ritt.jpg krahv Ivan Aleksandrovitš Apraksin (1756−1818) kindralleitnant
29.07.1812
Pavel Nikititš Kaverin (1763−1853) salanõunik Erustus 31.07.1827
08.08.1812
Pjotr Stepanovitš Moltšanov (1771−1831) salanõunik Erustus 17.11.1828
24.08.1812
Golitsin AN.jpg vürst Aleksandr Nikolajevitš Golitsõn (1773−1844) salanõunik (a-st 1823 tõeline salanõunik, a-st 1841 1. klassi tõeline salanõunik)
22.01.1814
Ivelich, Mark Konstantinovich.jpg krahv Marko Ivelić (1740−1825) kindralleitnant
12.12.1815
George Dawe - Portrait of Pyotr P. Konovnitsyn.jpg krahv (a-st 1819) Pjotr Petrovitš Konovnitsõn (1764−1822) kindralleitnant (a-st 1817 jalaväekindral)
18.02.1816
Mihhail Nikolajevitš Aksakov (1756−1818) kindralleitnant
18.02.1816
Vassili Ivanovitš Brozin (1760−1845) kindralleitnant, tõeline salanõunik (a-st 1832)
18.02.1816
Ivan Mihhailovitš Kolokoltsov (1752−1821) viitseadmiral
18.02.1816
Volhovsky Dmitry Mihailovich.jpg vürst Dmitri Mihhailovitš Volkonski (1769−1835) kindralmajor (a-st 1817 kindralleitnant)
23.03.1816
Friedrich Wilhelm von Bradke (1752−1819) salanõunik
18.06.1816
Klucharev Fedor Petrovich.jpg Fjodor Petrovitš Kljutšarjov (1755−1822) salanõunik
22.06.1816
Vladimir Sergejevitš Grušetski (1759−1839) salanõunik (a-st 1822 tõeline salanõunik) Erustus 1831
12.12.1816
P.I.Kutaisov.jpg krahv Pavel Ivanovitš Kutaisov (1780−1840) salanõunik, ülemõuemeister (a-st 1834)
21.04.1817
Dmitry Petrovitch Buturlin.jpg krahv Dmitri Petrovitš Buturlin (1763−1829) salanõunik
26.05.1817
Dolgorukov Alexey Alexeevich.jpg vürst Aleksei Aleksejevitš Dolgorukov (1775−1834) salanõunik (a-st 1832 tõeline salanõunik)
26.05.1817
Gottlieb Hermes (1760−1839) salanõunik (a-st 1832 tõeline salanõunik)
04.07.1817
Dmitry Baranov.jpg Dmitri Ossipovitš Baranov (1773−1834) salanõunik (a-st 1834 tõeline salanõunik)
04.07.1817
RusPortraits v5-126 Aleksei Alekseevich Zherebtsov, 1758-1819 (cropped).jpg Aleksei Aleksejevitš Žerebtsov (1758−1819) salanõunik
29.01.1818
Mertvago Dmitriy.jpg Dmitri Borissovitš Mertvago (1760–1824) salanõunik
30.08.1818
Berend Johann von Uexküll.jpg Berend Johann von Uexküll (1762–1827) salanõunik Erustus 17.11.1821
22.02.1819
Orest Kiprensky 051.jpg vürst Ivan Aleksejevitš Gagarin (1771−1832) salanõunik (a-st 1829 tõeline salanõunik)
30.03.1819
Grigori SergeevichGolitsyn.jpg vürst Grigori Sergejevitš Golitsõn (1779−1848) salanõunik
20.07.1819
vabahärra Heinrich Ludwig Kasimir von Korff (1765−1823) salanõunik
07.08.1819
Portrait of Admiral Pyotr K. Kartsev (Kartsov).jpg Pjotr Kondratjevitš Kartsov (1746−1830) admiral
12.11.1819
Pavel Gavrilovitš Divov (1765−1841) salanõunik (a-st 1841 tõeline salanõunik)
23.11.1819
Meller-Zakomelskiy.jpg parun Pjotr Ivanovitš Möller-Zakomelski (1765−1823) suurtükiväekindral
12.12.1819
Alexey Petrovich Adadurov.jpg Aleksei Petrovitš Adadurov (Adodurov) (1758−1835) salanõunik, tallmeister (a-st 1801)
12.12.1819
Malinovskij, Aleksej Fjodorovich.jpg Aleksei Fjodorovitš Malinovski (1762−1840) salanõunik
23.12.1819
Nikolai Ignatjevitš Kalinin (1762−1829) salanõunik Erustus 05.12.1821
31.12.1819
Jegor Andrejevitš Kušelev (1763−1826) kindralkrigskomissar (kindralleitnant)
10.06.1820
A. V. Vasilchikov by Sokolov.jpg Aleksei Vassiljevitš Vassiltšikov (1776−1854) tõeline salanõunik
28.07.1821
Franz van Brienen (Brin) (1761−1844) salanõunik
07.08.1821
Wilhelm Märtens (1761−1839) salanõunik
30.08.1821
Aleksei Mihhailovitš Kornilov (1760−1843) salanõunik Erustus 25.12.1835
20.09.1821
P.L.Batyushkov.jpg Pavel Lvovitš Batjuškov (1765−1848) salanõunik (a-st 1841 tõeline salanõunik)
20.09.1821
D. Lanskoy by Reichel.jpg Dmitri Sergejevitš Lanskoi (1768−1833) salanõunik Erustus 24.02.1826
20.09.1821
Ланской Павел Сергеевич.jpg Pavel Sergejevitš Lanskoi (1757−1832) salanõunik Erustus 1830
26.09.1821
Aleksei Aleksejevitš Akinfov (1755−1828) salanõunik Erustus 17.03.1823
26.09.1821
Petr Andreevich Baratynskiy.jpg Pjotr Andrejevitš Baratõnski (Boratõnski) (1770−1845) kindralleitnant (a-st 1841 tõeline salanõunik)
21.11.1821
Aleksandr Aleksandrovitš Arsenjev (1755−1844) salanõunik
12.12.1821
Andrey Yakovlevich Bühler (by D. Bossi).jpg vabahärra August Heinrich von Bühler (1763−1843) salanõunik (a-st 1841 tõeline salanõunik)
13.01.1822
Gomion Marie - Portrait of Boris Kurakin.jpeg vürst Boriss Aleksejevitš Kurakin (1784−1850) salanõunik Erustus 1833
17.01.1822
Stanisław Kostka Zamoyski.PNG krahv Stanisław Kostka Franciszek Salezy Reginald Zamoyski (1775−1856) tõeline salanõunik (a-st 1831)
11.05.1822
Nikolai Porfirjevitš Dubenski (1779−enne 1849) salanõunik Erustus 09.11.1841
30.03.1823
Jegor Aleksandrovitš Durassov (1781−1855) salanõunik (a-st 1842 tõeline salanõunik)
21.04.1823
Vassili Ivanovitš Bolgarski (1769−1848) salanõunik (a-st 1838 tõeline salanõunik)
22.04.1823
Ботман - Портрет Е. Ф. Канкрина (1872-1873).jpg krahv Georg Ludwig Daniel von Cancrin (1774−1845) kindralleitnant (a-st 1828 jalaväekindral)
27.11.1823
Kretov Nikolay Vasilyevich.jpg Nikolai Vassiljevitš Kretov (1773−1839) kindralleitnant
12.12.1823
Kikin Petr 1812.jpg Pjotr Andrejevitš Kikin (1775−1834) salanõunik Erustus 1826
30.12.1823
Pavel Aleksandrovitš Mansurov (1756−1834) salanõunik
30.12.1823
Semjon Filippovitš Mavrin (1772−1850) salanõunik (a-st 1840 tõeline salanõunik)
24.03.1824
Nikolai Jevgenjevitš Kaškin (1769−1824) salanõunik
27.03.1824
Ivan Matveevich Muraviev-Apostol by D.Bossi.jpg Ivan Matvejevitš Muravjov-Apostol (1762−1851) salanõunik Erustus 1847
16.08.1824
Jevgraf Iljitš Metšnikov (1770−1836) 3. klassi ülemberghauptman
07.03.1825
Mikhailovskiy Kirill Grigorievich.jpg Kirill Grigorjevitš Mihhailovski (1760−1841) salanõunik (a-st 1841 tõeline salanõunik)
29.03.1825
Aleksandr Vassiljevitš Nazadajev (1776−1854) salanõunik Erustus 21.12.1828
29.03.1825
Grigori Stepanovitš Vistitski (1761−1836) salanõunik
22.07.1825
Ivan Vassiljevitš Gladkov (1766−1832) kindralleitnant
28.07.1825
Vassili Kirillovitš Bezrodnõi (1768−1847) salanõunik (a-st 1841 tõeline salanõunik)

Nikolai I[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
25.04.1826
Ivan Pavlovitš Lavrov (1768−1836) salanõunik
22.08.1826
Andrei Ivanovitš Abakumov (1772−1841) salanõunik
14.11.1826
Lambert Karl Osipovich.jpg krahv Marie-Charles de Lambert (1773−1843) ratsaväekindral
29.11.1826
Gruusia troonipärija Bagrat (1776−1841) salanõunik
06.12.1826
Павел Башуцкий.jpg Pavel Jakovlevitš Bašutski (1771−1836) kindralleitnant (a-st 1828 jalaväekindral)
06.12.1826
Alexander von Benckendorff.jpg krahv (a-st 1832) Konstantin Alexander Karl Wilhelm Christoph von Benckendorff (1781−1844) kindralleitnant (a-st 1829 jalaväekindral)
06.12.1826
Nikolai Ivanovitš Demidov (1771−1833) kindralleitnant (a-st 1828 jalaväekindral)
06.12.1826
Ivan Savvich Gorgoli.jpg Ivan Savvitš Gorgoli (1773−1862) salanõunik (a-st 1841 tõeline salanõunik) Erustus 1858
06.12.1826
KaisarovPS.jpg Paisi Sergejevitš Kaisarov (1783−1844) kindralleitnant (a-st 1833 jalaväekindral)
06.12.1826
krahv Henri-Jacques de Lambert (1778−1849) Erustus 28.09.1829
06.12.1826
Mordvinov Dmitry Michailovich.jpg Dmitri Mihhailovitš Mordvinov (1773−1848) salanõunik Erustus 07.01.1847
06.12.1826
Zakrevskiy Arseniy Andreevich.jpg krahv (a-st 1856) Arseni Andrejevitš Zakrevski (1783−1865) kindralleitnant (a-st 1829 jalaväekindral)
23.06.1827
N. N. Muravyov.jpg Nikolai Nazarovitš Muravjov) (1775−1845) salanõunik Erustus 1832
30.08.1827
Vassili Gavrilovitš Nazimov) (1759−1839) kindralmajor (a-st 1829 kindralleitnant) Erustus 24.11.1832
02.10.1827
Bezobrazov.jpg Aleksandr Mihhailovitš Bezobrazov (1783−1871) salanõunik (a-st 1841 tõeline salanõunik)
05.11.1826
Joseph Duhamel.jpg Joseph Du Hamel (1758−1840) salanõunik
18.03.1828
krahv Aleksandr Dmitrijevitš Gurjev (1785−1865) kindralleitnant, tõeline salanõunik (a-st 1837)
25.03.1828
Knyazhnin 2 Boris Yakovlevich.jpg Boriss Jakovlevitš Knjažnin (1777−1854) kindralleitnant (a-st 1843 jalaväekindral)
16.04.1828
Aleksei Vassiljevitš Vassiltšikov (1780−1833) salanõunik
18.10.1828
Yevgraf Komarovskyvon Vogelstein.jpg krahv Jevgraf Fedotovitš Komarowski (1769−1843) jalaväekindral
23.10.1829
Pjotr Kirillovitš Merkulov (1774−1857) salanõunik Erustus 26.01.1847
01.01.1830
Bashilov Alexandr Alexandrovich.jpg Aleksandr Aleksandrovitš Bašilov (1777−1847) salanõunik
28.01.1830
Mihhail Ivanovitš Bravin (1760−1833) salanõunik
28.02.1830
Ivan Maksimovitš Milovanov (1764−1837) salanõunik
21.03.1830
Ivan Jakovlevitš Buhharin (1772−1858) salanõunik Erustus 13.12.1832
28.01.1831
Ботман - Портрет П. П. Гагарина (1873).jpg vürst Pavel Pavlovitš Gagarin (1789−1872) tõeline salanõunik (a-st 1868 1. klassi tõeline salanõunik)
25.02.1831
Bogdanovsky Andrey Vasilyevich.jpg Andrei Vassiljevitš Bogdanovski (1780−1864) salanõunik (a-st 1849 tõeline salanõunik) Erustus 09.03.1856
26.02.1831
Гечан-Гечевич Викентий Иванович.jpg Vikenti Getšan-Getševitš (1770−1840) salanõunik
26.04.1831
krahv Joachim Józef Wołłowicz (Valavičius) (1783−?) salanõunik Erustus 20.02.1833
08.05.1831
Oleszkiewicz Władysław Branicki.jpg krahv (a-st 1839) Władysław Grzegorz Branicki (1782−1843) salanõunik (a-st 1838 tõeline salanõunik), ülemšenk
14.08.1831
Mihhail Trofimovitš Bobjatinski (1773−1832) salanõunik
09.10.1831
vürst Józef Lubomirski (1785−1870) salanõunik Erustus 08.03.1833
21.10.1831
vürst Maksymilian Jabłonowski (1785−1846) salanõunik, ülemõuemeister (a-st 1832)
06.12.1831
KochybeyAleksVas.jpg Aleksandr Vassiljevitš Kotšubei (1788−1866) salanõunik (a-st 1849 tõeline salanõunik)
06.12.1831
Ivan Fjodorovitš Žuravljov (1776−1842) salanõunik
21.01.1832
Andrei Ivanovitš Buhharski (1769−1833) salanõunik
02.12.1832
Deby I L.jpg Joseph Desbout (1774−1842) salanõunik
06.12.1832
Ivan Danilovich Danilov.jpg Ivan Danilovitš Danilov (1770−1852) salanõunik
01.01.1833
Ivan Zinovjevitš Vatsenko (1785−1846) salanõunik
02.04.1833
vürst Pjotr Sergejevitš Meštšerski (1778−1856) salanõunik (a-st 1843 tõeline salanõunik)
20.04.1833
K.Borozdin.jpg Konstantin Matvejevitš Borozdin (1781−1848) salanõunik
14.05.1833
DmButurlin.jpg krahv Dmitri Petrovitš Buturlin (1790−1849) salanõunik (a-st 1846 tõeline salanõunik)
14.05.1833
KochybeyDV.jpg Demjan Vassiljevitš Kotšubei (1786−1859) salanõunik (a-st 1846 tõeline salanõunik)
14.05.1833
Lubynovskiy FP.jpg Fjodor Petrovitš Lubjanovski (1777−1869) salanõunik (a-st 1849 tõeline salanõunik)
06.12.1833
Lavinsky.jpg Aleksandr Stepanovitš Lavinski (1776−1844) salanõunik (a-st 1835 tõeline salanõunik)
06.01.1834
V.I. Kablukov by G.Dawe (before 1825, GIM) detail 01.jpg Vladimir Ivanovitš Kablukov (1781−1848) kindralleitnant, tõeline salanõunik (a-st 1843)
21.04.1834
A. I. Apraksin.jpg krahv Aleksandr Ivanovitš Apraksin (1782−1848) salanõunik
25.04.1834
Alexander II of Russia photo.jpg suurvürst Aleksandr Nikolajevitš (1818−1881) kindralmajor svita (a-st 1836; a-st 1840 kindralleitnant, a-st 1847 ratsaväekindral, a-st 1878 kindralfeldmarssal) Venemaa keiser Aleksander II 1855−1881
25.04.1834
Grand Duke Michael Pavlovich of Russia.JPG suurvürst Mihhail Pavlovitš (1798−1849) feldzeugmeister, kindralfeldzeugmeister (a-st 1819)
21.06.1834
S. I. Lesovskiy.jpg Stepan Ivanovitš Lessovski (1781−1839) kindralleitnant Erustus 16.03.1835
02.09.1834
August-v-Denffer-re21.jpg August Julius Heinrich von Denffer (1786−1860) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
31.12.1834
Портрет русского графа Сергея Степановича Ланского. 1855-1861. Изд.1903г ГИМ e1.jpg krahv (a-st 1861) Sergei Stepanovitš Lanskoi (1787−1862) salanõunik (a-st 1851 tõeline salanõunik)
01.01.1835
Ivan Fjodorovitš Bogdanovitš (1784−1840) kindralleitnant
01.02.1835
Andrei Fjodorovitš Kvitka (1774−1844) salanõunik Erustus 04.02.1837
06.12.1835
Alexander Ivanovich Mikhailovskiy-Danilevskiy.jpg Aleksandr Ivanovitš Mihhailovski-Danilevski (1789−1848) kindralleitnant
05.12.1836
vabahärra Paul Theodor von Hahn (1793−1862) salanõunik Erustus 28.04.1847
17.04.1837
F Akinfov.jpg Fjodor Vladimirovitš Akinfov (1789−1848) salanõunik
18.04.1837
Jegor Vassiljevitš Kornejev (1773−1848) salanõunik
12.11.1837
Иллюстрация к статье «Бибиков, Дмитрий Гаврилович». Военная энциклопедия Сытина (Санкт-Петербург, 1911-1915).jpg Dmitri Gavrilovitš Bibikov (1791−1870) kindralleitnant (a-st 1843 jalaväekindral)
01.01.1838
Aleksandr Sergejevitš Bernikov (1787−1844) salanõunik
01.01.1839
Nikolai Petrovitš Martõnov (1793−1856) kindralleitnant
15.02.1839
vürst Ivan Aleksandrovitš Lobanov-Rostovski (1788−1869) salanõunik (a-st 1853 tõeline salanõunik)
22.03.1839
Alexander Friedrich Gustav Leutsch von Dröbusch (1782−1856) salanõunik
05.05.1839
Кайсаров Пётр Сергеевич.jpg Pjotr Sergejevitš Kaisarov (1777−1854) salanõunik (a-st 1853 tõeline salanõunik)
28.06.1839
Kartashevski.jpg Grigori Ivanovitš Kartaševski (1777−1840) salanõunik
31.12.1839
Balugjanskij Mikhail A.jpg Mihhail Andrejevitš Balugjanski (Baludjanski) (1769−1847) salanõunik
31.12.1839
Daniil Matvejevitš Moroz (1784−1848) salanõunik
31.12.1839
Zhikharev Stepan.jpg Stepan Petrovitš Zihharev (1788−1860) salanõunik Erustus 1847
01.01.1840
BennerLonginov Nikolay.jpg Nikolai Mihhailovitš Longinov (1780−1853) salanõunik (a-st 1843 tõeline salanõunik)
13.04.1840
VPZavadovsky.jpeg krahv Vassili Petrovitš Zavadovski (1798−1855) salanõunik
03.12.1840
Nikolai Mihhailovitš Gamaleja (1795−1859) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
03.12.1840
Fedor Pavlovich Vronchenko (by F. Pfanhauser).jpg krahv (a-st 1849) Fjodor Pavlovitš Vrontšenko (1779−1852) salanõunik (a-st 1842 tõeline salanõunik)
30.12.1840
Vanmeetin-Begichev dn.jpg Dmitri Nikititš Begitšev (1786−1855) salanõunik
30.12.1840
Dmitri Nikolajevitš Bologovski (1775−1852) kindralleitnant
30.12.1840
Aleksandr Dmitrievich Borovkov.png Aleksandr Dmitrijevitš Borovkov (1788−1856) salanõunik Erustus 1846
30.12.1840
M. Zhemchuzhnikov.jpg Mihhail Nikolajevitš Žemtšužnikov (1788−1865) salanõunik (a-st 1858 tõeline salanõunik)
16.04.1841
Alexander A. Kavelin.jpeg Aleksandr Aleksandrovitš Kavelin (1793−1850) kindralleitnant (a-st 1843 jalaväekindral)
06.09.1841
Aleksander Colonna Walewski.jpg krahv Aleksander Józef Colonna-Walewski (1780−1845) tõeline salanõunik
06.09.1841
krahv Zygmunt Aleksander Kurnatowski (1778−1858) diviisikindral Erustus 04.06.1855
06.09.1841
Jan Hilary Łubieński z Łubnej (1794−1860) salanõunik
06.09.1841
Maciej Lubowiecki (1790−pärast 1876) salanõunik
06.09.1841
Józef Aleksy Morawski (1781−1855) salanõunik
06.09.1841
Vlodek Mihail Fyodorovich.jpg Mihhail Fjodorovitš Vlodek (1780−1849) kindralleitnant (a-st 1843 ratsaväekindral)
06.09.1841
Ivan Ignatjevitš Volitski (1763−1848) salanõunik
06.09.1841
Karol Fryderyk Woyda.PNG Karol Fryderyk Woyda (1769−1846) tõeline riiginõunik
06.09.1841
Antoni Witczech-Wyczechowski (1779−1844) salanõunik
06.09.1841
Onufry Dominik Witczech-Wyczechowski (1778−pärast 1854) salanõunik Erustus 08.09.1854
06.04.1842
Kleinmihel by-Kruger.jpg krahv Peter Kleinmichel (1793−1869) jalaväekindral
30.06.1842
KochubeyArkVas.jpg Arkadi Vassiljevitš Kotšubei (1790−1878) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
30.06.1842
Borovikovsky lobanovy Rostovsky.jpg vürst Aleksei Aleksandrovitš Lobanov-Rostovski (1786−1848) salanõunik
12.07.1842
Владимирский губернатор Иван Эммануилович Курута.jpg Ivan Emannuilovitš Kuruta (1780−1853) salanõunik
09.08.1842
Муравьёв-Виленский литография.jpg krahv (a-st 1865) Mihhail Nikolajevitš Muravjov) (Muravjov-Vilenski) (1796−1866) kindralleitnant (a-st 1856 jalaväekindral)
30.12.1842
Pavel Ivanovitš Degai (1792−1849) salanõunik
01.01.1843
PGRS 1 040 Kovalevsky - full.jpg Jevgraf Petrovitš Kovalevski (1790−1867) salanõunik (a-st 1859 tõeline salanõunik)
31.05.1843
Aleksandr Petrovitš Dmitrijev (1776−1859) salanõunik
10.10.1843
Aleksandr Danilovitš Bašutski (1795−1877) salanõunik (a-st 1863 tõeline salanõunik)
22.12.1843
Grigory Mitusov.jpg Grigori Petrovitš Mistussov (1795−1871) salanõunik (a-st 1858 tõeline salanõunik)
16.01.1844
Georg Friedrich von Bradke (1796−1862) salanõunik (a-st 1860 tõeline salanõunik)
16.01.1844
Franz Krüger - Porträt des Grafen Alexander Kuschelew-Besborodko.jpg krahv Aleksandr Grigorjevitš Kušelev-Bezborodko (1800−1855) salanõunik
13.06.1844
Grigori Sergejevitš Laškarjov (1788−1849) kindralleitnant
31.12.1844
Magnus Reinhold von Briskorn (1794−1872) salanõunik (a-st 1868 tõeline salanõunik) Erustus 27.03.1853
01.01.1845
Alexander Hermann von Weymarn (1791−1882) salanõunik (a-st 1865 tõeline salanõunik)
14.05.1845
Silvester Sigismundovitš Malinovski (1788−1851) kindralleitnant
06.06.1845
Jossif Aleksandrovitš Gurko (Romeiko) (1782−1857) kindralleitnant, tõeline salanõunik (a-st 1856)
13.06.1845
vürst Sergei Ivanovitš Davõdov (1790−1878) salanõunik (a-st 1865 tõeline salanõunik)
26.07.1845
Ludwig Friedrich von Bohlen (1783−1855) kindralleitnant
21.04.1846
Nikolai Mihhailovitš Dohturov (1788−1865) kindralleitnant (a-st 1857 jalaväekindral)
14.05.1846
Pjotr Nikolajevitš Djakov (1788−1860) ratsaväekindral
16.05.1846
Ботман - Портрет князя М. Д. Горчакова (1871).jpg vürst Mihhail Dmitrijevitš Gortšakov (1793−1861) suurtükiväekindral
14.10.1846
Aleksandr Nikolajevitš Mordvinov (1792−1869) salanõunik (a-st 1863 tõeline salanõunik)
22.12.1846
Зуров Елпидифор Антиохович.jpg Jelpidifor Antiohhovitš Zurov (1798−1871) salanõunik (a-st 1866 tõeline salanõunik)
22.07.1847
Gavriil Antonovitš Katakazi (1793−1867) salanõunik (a-st 1863 tõeline salanõunik)
25.01.1848
Avksenti Pavlovitš Gevlitš (1790−1861) salanõunik
10.02.1848
Dashkov Andrey Vasilevich (cropped).jpg Andrei Vassiljevitš Daškov (1790−1865) salanõunik
05.08.1848
Fjodor Aleksejevitš Durassov (1786−1855) salanõunik
02.12.1848
Dmitri Dmitrijevitš Ahljostõšev (1796−1875) kindralleitnant (a-st 1863 jalaväekindral)
15.12.1848
Aleksandr Aleksejevitš Kornilov (1801−1856) salanõunik
30.01.1849
Musin-Pushkin M.N.jpg Mihhail Nikolajevitš Mussin-Puškin (1795−1862) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
07.05.1849
Sergei Gerassimovitš Baturin (1789−1856) kindralleitnant
06.12.1849
Nikolai Mihhailovitš Kornejev (1784−1863) kindralleitnant
06.12.1849
Anton Grigorjevitš Lisetski (1790−1864) kindralleitnant
23.04.1850
Mirkovitch fedor yakovlevitch.jpg Fjodor Jakovlevitš Mirkovitš (1789−1866) kindralleitnant (a-st 1852 jalaväekindral)
30.04.1850
Aleksander Stankiewicz - Portrait of Romuald Hube, senator - MP 2861 MNW - National Museum in Warsaw.jpg Romuald Jan Hube (1803−1890) salanõunik (a-st 1867 tõeline salanõunik)
03.05.1850
Buxhoevden Pyotr Fyodorovich.jpg krahv Peter von Buxhoeveden (1792−1863) kindralleitnant
06.08.1850
Pjotr Grigorjevitš Butkov (1775−1857) salanõunik (a-st 1856 tõeline salanõunik)
02.09.1850
Карниолин-Пинский Матвей Михайлович.jpg Matvei Mihhailovitš Karniolin-Pinski (1800−1867) salanõunik (a-st 1866 tõeline salanõunik)
07.11.1850
Jan Barkowski (1782−1867) Erustus 07.11.1862
07.11.1850
Franciszek Drzewiecki (1790−1868) tõeline riiginõunik (a-st 1851 salanõunik)
11.01.1851
Karl Witte (White) (1794−1878) kindralleitnant (a-st 1869 ratsaväekindral)
08.04.1851
Nikolai Vassiljevitš Žukovski (1793−1852) salanõunik
13.09.1851
Boris Danzas.jpg Boris von Dansas (1799−1868) salanõunik (a-st 1866 tõeline salanõunik)
13.09.1851
Fjodor Ivanovitš Dolgopolov (1794−1860) tõeline salanõunik
13.09.1851
Johann Kapherr (1806−1867) salanõunik
15.12.1851
Dyugamel'.jpg Alexander Du Hamel (1801−1880) kindralleitnant (a-st 1861 jalaväekindral)
15.01.1852
Mihhail Ivanovitš Lex (Leks) (1793−1856) salanõunik
27.03.1852
Brok Piotr (1805-1875).jpg Peter Felix Brock (1805−1875) salanõunik (a-st 1858 tõeline salanõunik)
16.07.1852
Замятнин Д.Н..jpg Dmitri Nikolajevitš Zamjatin (1805−1881) salanõunik (a-st 1866 tõeline salanõunik)
21.09.1852
Arnoldi ivan karlovitch.jpg Johann Arnoldi (1782−1860) suurtükiväekindral
05.02.1853
Portrait of Senator Ivan Aprelev.jpg Ivan Fjodorovitš Aprelev (1802−1874) salanõunik (a-st 1864 tõeline salanõunik)
09.04.1853
Myasoedov by Sergey Zaryanko.jpg Aleksandr Ivanovitš Mjassojedov (1793−1860) kindralleitnant
06.05.1853
Волховский.jpg Stepan Grigorjevitš Volhovski (1786−1858) salanõunik Erustus 23.11.1855
02.06.1853
A. Golitsyn.jpg vürst Andrei Mihhailovitš Golitsõn (1792−1863) kindralleitnant (a-st 1856 jalaväekindral)
03.06.1853
Mihhail Ivanovitš Žerebtsov (1792−1870) kindralleitnant (a-st 1869 jalaväekindral)
04.06.1853
krahv Jan Stanisław Iliński (1795−1860) salanõunik
08.06.1853
hiilguslik vürst Alexander Friedrich von Lieven (1801−1880) kindralleitnant (a-st 1875 jalaväekindral)
25.06.1853
A. Golenitschev-Kutuzov.jpg krahv Arkadi Pavlovitš Goleništšev-Kutuzov (1809−1859) salanõunik
06.12.1853
Жандр Андрей Андреевич.jpg Andrei Andrejevitš Žandr (1789−1873) salanõunik (a-st 1864 tõeline salanõunik)
06.12.1853
Konstantinos Vlahopoulos (1798−1854) kindralleitnant
02.02.1854
Aivazovsky - A. Kaznacheev.jpg Aleksandr Ivanovitš Kaznatšejev (1788−1880) salanõunik (a-st 1863 tõeline salanõunik)
23.03.1854
Dm.Iv. Dolgorukov.jpg vürst Dmitri Ivanovitš Dolgorukov (1797−1867) salanõunik
11.04.1854
Alexander Maximovich Kniazhevich.jpg Aleksandr Maksimovitš Knjaževitš (1792−1872) salanõunik (a-st 1859 tõeline salanõunik)
15.06.1854
Aleksei Ivanovitš Voitsehovitš (1806−1881) salanõunik (a-st 1871 tõeline salanõunik)
02.11.1854
Рисунок к статье «Белявский, Константин Яковлевич». Военная энциклопедия Сытина (Санкт-Петербург, 1911-1915).jpg Konstantin Jakovlevitš Beljavski (1800−1858) kindralleitnant
08.01.1855
Zubkov VP.jpg Vassili Petrovitš Zubkov (1798−1862) salanõunik

Aleksander II[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
27.03.1855
Eduard Ivanovitch Gerstfeld by Ivan Kramskoy - Ostrogozhsk museum.jpg Eduard von Gerstfeldt (1798−1878) kindralleitnant (a-st 1868 insener-kindral)
02.04.1855
Донауров, Пётр Михайлович.png Pjotr Mihhailovitš Donaurov (1801−1863) salanõunik
13.04.1855
Vassili Ivanovitš Maslov (1787−1861) kindralleitnant
17.04.1855
P.F. Sokolov 009.jpg Aleksei Fjodorovitš Lvov (1798−1870) salanõunik, ülemjäägermeister (a-st 1862)
17.04.1855
Aleksei Vladimirovitš Venevitinov (1806−1872) salanõunik (a-st 1866 tõeline salanõunik)
04.08.1855
Kotzebue, Moritz.jpg Moritz von Kotzebue (1787−1861) kindralleitnant
15.09.1855
KapnistIvanVas.jpg Ivan Vassiljevitš Kapnist (1798−1860) salanõunik
17.12.1855
Levshin A.jpg Aleksei Iraklijevitš Ljovšin (1798−1879) salanõunik (a-st 1866 tõeline salanõunik)
25.12.1855
P.F. Sokolov 007.jpg vürst Pjotr Andrejevitš Vjazemski (1792−1878) salanõunik, ülemšenk (a-st 1866)
31.12.1855
Aleksandr Jegorovitš Averkiev (1790−1858) salanõunik
05.02.1856
Alexander Bulgakov 1781 1863.jpg Aleksandr Jakovlevitš Bulgakov (1781−1863) tõeline salanõunik
20.02.1856
Кокошкин С.А. Харьковский губернатор нач.XIX в.jpg Sergei Aleksandrovitš Kokoškin (1796−1861) jalaväekindral
08.04.1856
Pjotr Fjodorovitš Jeliaševitš (1797−pärast 1861) salanõunik Erustus 01.03.1861
15.06.1856
Merder PK.jpg Paul von Mörder (1797−1873) kindralleitnant
26.08.1856
Ivan Ivanovitš Bahtin (1793−1867) salanõunik
26.08.1856
Nikolai Otto Leonhard von Krusenstern (1802−1881) kindralleitnant
20.09.1856
Nikolai Ivanovitš Ljubimov (1808−1875) salanõunik
27.10.1856
Glinka Vladimir Andreevich (by V. Hau).jpg Vladimir Andrejevitš Glinka (1790−1862) suurtükiväekindral
10.11.1856
Kiprian Avrosjevitš Zaborovski (1798−pärast 1866) salanõunik Kuni 1867
06.01.1857
vürst Juri Aleksejevitš Dolgorukov (1807−1882) salanõunik
31.12.1857
Irakly Baratynsky.jpg Irakli Abramovitš Baratõnski (1802−1859) kindralleitnant
21.01.1858
V. P. Molostvov.jpg Vladimir Porfirjevitš Molostvov (1794−1863) kindralleitnant
23.02.1858
Aleksandr Dmitrijevitš Kamovski (1815−1863)
01.09.1858
Franciszek Gościński (1798−1877)
01.10.1858
Krusenstern Alexander Ivanovich.jpg Alexander Gotthard Julius von Krusenstern (1807−1888) salanõunik (a-st 1876 tõeline salanõunik)
17.10.1858
Theodor Hilferding (1798−1864) salanõunik
20.10.1858
Mukhanov Nikolay Alekseevich.jpg Nikolai Aleksejevitš Muhhanov (1802−1871) salanõunik (a-st 1866 tõeline salanõunik)
23.10.1858
parun Alexander Karl Friedrich von Graevenitz (1806−1884) salanõunik (a-st 1873 tõeline salanõunik)
23.10.1858
Ivan Ivanovitš Lamanski (1794−1879) salanõunik (a-st 1871 tõeline salanõunik)
22.12.1858
Johann Christoph Engelbrecht von Grünewaldt (1796−1862) salanõunik
29.01.1859
Давыдов Иван Иванович.jpg Ivan Ivanovitš Davõdov (1774−1863) salanõunik
27.02.1859
Nikolai Aleksandrovitš Ahverdov (1800−1876) kindralleitnant
17.04.1859
krahv Stanisław Kossakowski (1795−1872) salanõunik Erustus 27.05.1861
01.08.1859
Aleksandr Aleksejevitš Volotski (1808−1875) kindralleitnant
30.08.1859
Nikolai Jevgenjevitš Lukaš (1796−1868) salanõunik, kindralleitnant (a-st 1864)
14.12.1859
Igorev-Wenzel.jpg Karl Burchard von Wenzel (1797−1874) kindralleitnant
28.01.1860
Alexander Kapherr (1812−1876) kindralleitnant
03.04.1860
Eugen Kaspar von Hahn (1807−1874) salanõunik
06.12.1860
Борис Иванович Бер.jpg Boriss Ivanovitš Baehr (1805−1869) salanõunik
01.01.1861
A. Buturlin.jpg krahv Aleksei Petrovitš Buturlin (1802−1863) kindralleitnant
21.04.1861
Milutin Nikolay Alexeevich.jpg Nikolai Aleksejevitš Miljutin (1818−1872) salanõunik
23.04.1861
Casimir von Kothen kopiera.jpg vabahärra Casimir von Kothen (1807−1880) kindralleitnant
23.04.1861
Valuyev.jpg Pjotr Aleksandrovitš Valujev (1814−1890) tõeline salanõunik
28.07.1861
Teodor Andrault de Langeron.jpg Teodor Andrault de Langeron (1804−1885) salanõunik
30.08.1861
Egor Kovalevsky (cropped).jpg Jegor Petrovitš Kovalevski (1809−1868) kindralleitnant
30.08.1861
Matyushkin 01.jpg Fjodor Fjodorovitš Matjuškin (1799−1872) viitseadmiral (a-st 1867 admiral)
16.09.1861
Alexander Nikolayevich MuravyovTulov.jpg Aleksandr Nikolajevitš Muravjov (1792−1863) kindralleitnant
12.12.1861
Vassili Ivanovitš Bulõgin (1808−1871) salanõunik
11.01.1862
August Heinrich Anton Julius von Hagemeister (1806−1878) salanõunik
10.12.1862
Viktor Artsimovich.jpg Viktor Antonovitš Artsimovitš (1820−1893) salanõunik (a-st 1883 tõeline salanõunik)
26.01.1863
Andrei Jefimovitš Matjunin (1810−1885) salanõunik (a-st 1882 tõeline salanõunik)
29.01.1863
Mark Nikolajevitš Ljuboštšinski (1816−1889) salanõunik (a-st 1879 tõeline salanõunik)
17.04.1863
Portrait of Nikolai Kolyubakin by Gagarin.jpg Nikolai Petrovitš Koljubakin (1809−1868) kindralleitant
13.06.1863
Hermann Franz Guizetti (Gizetti) (1805−1881) salanõunik
13.06.1863
krahv Eduard von Keller (1819−1903) salanõunik
05.10.1863
Ignacy Mazurkiewicz (1794−1867) kindralleitnant
19.10.1863
Fedor Fedorovich von Berg (by J. M. Strzałecki).jpg krahv Friedrich Wilhelm Rembert von Berg (1781−1844) jalaväekindral (a-st 1866 kindralfeldmarssal)
05.12.1863
Nikolai von Gerngross (1825−1900) salanõunik (a-st 1883 tõeline salanõunik) Erustus 08.05.1885
01.01.1864
Nabokov DN.jpg Dmitri Nikolajevitš Nabokov (1826−1904) õuemeister, tõeline salanõunik (a-st 1876)
01.01.1864
Kastor Nikiforovitš Lebedev (1812−1876) salanõunik
19.02.1864
Muravyov VN.jpg Valerian Nikolajevitš Muravjov (1811−1869) salanõunik
19.04.1864
Semjon Romanovitš Ždanov (1802−1865) salanõunik
23.05.1864
Aleksandr Grigorjevitš Jevreinov (1808−1885) salanõunik (a-st 1881 tõeline salanõunik)
20.09.1864
Jan Karnicki (1812−1879) salanõunik
01.01.1865
Butskovsky.jpg Nikolai Andrejevitš Butskovski (1811−1873) salanõunik
01.01.1865
Gedeonov IM.jpg Ivan Mihhailovitš Gedeonov (1816−1907) kindralleitnant (a-st 1882 jalaväekindral)
01.01.1865
GoltgoerMF.jpg Mihhail Fjodorovitš Holthoer (1823−1899) salanõunik (a-st 1886 tõeline salanõunik)
01.01.1865
Kalachov NV.jpg Nikolai Vassiljevitš Kalatšov (1819−1885) salanõunik
08.01.1865
Boris Pavlovich Mansurov, 1880s.jpg Boriss Pavlovitš Mansurov (1826−1910) salanõunik (a-st 1880 tõeline salanõunik)
01.01.1865
Pjotr Aleksejevitš Zubov (1819−1880) salanõunik
01.12.1865
ДеляновИД.jpeg krahv (a-st 1888) Ivan Davõdovitš Deljanov (1818−1897) salanõunik (a-st 1873 tõeline salanõunik)
19.05.1866
Michael Christian Adolf Gedda (1818−1883) salanõunik
06.06.1866
Greyg Samuil Alexeevich (by Kramskoy).jpg Samuel Greigh (1827−1887) kindralleitnant (a-st 1874 jalaväekindral)
28.10.1866
Heinrich Cyprianovich Kreutz (by V. Hau).jpg krahv Henrich Belzig von Kreutz (1817−1891) kindralleitnant (a-st 1883 ratsaväekindral)
29.10.1866
Vladimir Iljitš Westmann (1812−1875) salanõunik (a-st 1873 tõeline salanõunik)
08.11.1866
Bagration Mukhraneli Giorgi.jpg vürst Georgi Konstantinovitš Bagration-Muhranski (1821−1877) salanõunik
15.04.1867
vabahärra Georg von Wrangell (1827−1875) salanõunik
17.04.1867
Karl Georg von Brevern (1807−1892) salanõunik (a-st 1879 tõeline salanõunik)
17.04.1867
Алексей Борисович Лобанов-Ростовский.jpg vürst Aleksei Borissovitš Lobanov-Rostovski (1824−1896) salanõunik (a-st 1879 tõeline salanõunik)
31.03.1868
Johann Rudolf von Braunschweig (1820−1888) salanõunik
11.07.1868
Karamzin's son by L.Wagner (1846).jpg Vladimir Nikolajevitš Karamzin (1819−1879) salanõunik
21.08.1868
Ivan von Brevern (1813−1885) salanõunik
21.08.1868
Pavel Nikolajevitš Klušin (1811−1886) salanõunik (a-st 1881 tõeline salanõunik)
21.11.1868
Vladimir Alexandrovich 1890s.jpg suurvürst Vladimir Aleksandrovitš (1847−1909) kindralmajor (a-st 1872 kindralleitnant, a-st 1880 jalaväekindral)
28.11.1868
Grot Alfred Fyodorovich.jpg Friedrich Wilhelm Michael Maria Alfred von Grote (1823−1895) salanõunik (a-st 1879 tõeline salanõunik)
28.11.1868
Theodor Karl Julius Georg Witte (1822−1879) salanõunik
01.01.1869
Theodor Bruun.jpg vabahärra (a-st 1883) Theodor Bruun (1821−1888) salanõunik (a-st 1885 tõeline salanõunik)
01.01.1869
Зарудный, Сергей Иванович (1821-1887).jpg Sergei Ivanovitš Zarudnõi (1821−1887) salanõunik
22.04.1869
Nik Golitsyn.jpg vürst Nikolai Mihhailovitš Golitsõn (1820−1885) tõeline riiginõunik, õuemeister (a-st 1883 ülemõuemeister)
07.06.1869
Delvig by Repin.jpg parun Andrei Ivanovitš von Delwig (1813−1887) kindralleitnant (a-st 1883 insener-kindral)
09.06.1869
Waldemar von Daehn (1823−1888) kindralleitnant Erustus 18.05.1873
30.08.1869
Markus Vladimir Mikhajlovich.jpg Vladimir Mihhailovitš Markus (1826−1901) salanõunik (a-st 1886 tõeline salanõunik)
26.03.1870
Mihhail Jevgrafovitš Kovalevski (1829−1884) salanõunik (a-st 1883 tõeline salanõunik)
02.06.1870
Pius Danewski (1820−1892) salanõunik
11.11.1870
Jakov Aleksandrovitš Kuprejanov (1824−1880) salanõunik
28.11.1870
Aleksandr Semjonovitš Ljubimov (1832−1883) salanõunik
01.01.1871
Grigori Vassiljevitš Žukovski (1800−1880) kindralleitnant
05.03.1871
Mihhail Konstantinovitš Katakazi (1822−1891) salanõunik (a-st 1890 tõeline salanõunik)
01.04.1871
Dmitri Valerianovitš Gotovtsev (1824−1905) salanõunik
24.11.1871
Aleksei Gavrilovitš Kaznatšejev (1823−1888) salanõunik
27.01.1872
Ludwig Alexander von Hamm (1817−1888) salanõunik
09.03.1872
Georgi Nikolajevitš Motovilov (1833−1879) salanõunik
07.12.1872
Jevstafi Nikolajevitš Kolowrat-Czerwinski (1816−1877) salanõunik
30.08.1873
Gustav Adolf Daniel von Pröbsting (1824−1888) salanõunik
01.01.1874
Alexander de Giers (1815−1880) salanõunik
31.01.1874
Konstantin Domontovich.jpg Konstantin Ivanovitš Domontovitš (1820−1889) salanõunik (a-st 1885 tõeline salanõunik)
18.07.1874
Vladimit Grigorjevitš Korobjin (1826−1895) salanõunik
05.12.1874
Georg Friedrich Hasenwinkel (1826−1895) salanõunik
04.07.1874
Konstantin Ossipovitš Malkovski (1832−1903) salanõunik (a-st 1900 tõeline salanõunik)
18.07.1874
Дмитрий Борисович Бер (1860).JPG Dmitri Borissovitš Baehr (1832−1903) salanõunik (a-st 1900 tõeline salanõunik)
01.03.1875
Dmitri Nikolajevitš Longinov (1820−1878) salanõunik
17.04.1875
Fjodor Mihhailovitš Markus (1827−1898) salanõunik (a-st 1887 tõeline salanõunik)
30.08.1875
Ferdinand Kranz (1810−1885) salanõunik
02.12.1875
Гирс Николай Карлович, 1888.jpg Nikolai de Giers (1820−1895) salanõunik (a-st 1878 tõeline salanõunik)
01.01.1876
Nikolai Harting (1823−1899) salanõunik
01.01.1876
Andrey Lieven.jpg hiilguslik vürst Andrei Aleksandrovitš Lieven (1839−1913) salanõunik
21.04.1876
Semjon Aleksandrovitš Mordvinov (1825−1900) salanõunik (a-st 1895 tõeline salanõunik)
01.07.1876
Nikolay Nikolaevich Gerard.jpg Nikolai Nikolajevitš Gerard (1838−1929) salanõunik (a-st 1896 tõeline salanõunik)
01.07.1876
Loggin Jegorovitš Gudovski (1815−1892) salanõunik
01.07.1876
Fjodor Petrovitš Lego (1832−1900) salanõunik
09.12.1876
Nikolai Ivanovitš Baranovski (1829−1878) salanõunik
01.01.1877
parun Michael von Medem (1831−1902) salanõunik (a-st 1900 tõeline salanõunik)
15.12.1877
Stepan Makarovitš Gulkevitš (1830−1892) salanõunik
15.12.1877
Sergei Stepanovitš Zihharev (1834−1899) salanõunik
18.12.1877
Arsenjev Nikolaj Sergeevich (1831).jpg Nikolai Sergejevitš Arsenjev (1831−1903) salanõunik
18.12.1877
Peter Deier (1832−1911) salanõunik (a-st 1901 tõeline salanõunik)
18.12.1877
parun Bernhard Heinrich von Hoyningen-Huene (1829−1889) salanõunik Erustus 05.06.1885
18.12.1877
Andrei Sergejevitš Iljašenko (1825−1885) salanõunik
18.12.1877
Pavel Grigorjevitš Izvolski (1830−1891) salanõunik
18.12.1877
Esipovich Yakov.jpg Jakov Grigorjevitš Jessipovitš (1819−1906) salanõunik (a-st 1893 tõeline salanõunik)
18.12.1877
Nikolai Lange (1820−1894) salanõunik
18.12.1877
Andrey N. Markovich.jpg Andrei Nikolajevitš Markovitš (1830−1907) salanõunik (a-st 1896 tõeline salanõunik)
19.07.1878
Knirim AA.jpg Alexander von Knieriem (1837−1904) salanõunik (a-st 1899 tõeline salanõunik)
19.07.1878
Aleksandr Vladimirovitš Krenitsõn (1835−1880) salanõunik
02.08.1878
Bartenev, Vladimir Ivanovich.jpg Vladimir Ivanovitš Bartenev (1834−1911) salanõunik (a-st 1902 tõeline salanõunik)
02.08.1878
Sergei Ivanovitš Leontjev (1825−1887) salanõunik
09.08.1878
Mihhail Aleksejevitš Martõnov (1828−1891) salanõunik
17.01.1879
Ivan Grigorjevitš Messing (1820−1894) salanõunik
17.01.1879
Aleksandr Pavlovitš Žandr (1825−1895) viitseadmiral
01.04.1879
Sergey Ivanovich Lukyanov 1834-1905.png Sergei Ivanovitš Lukjanov (1834−1905) salanõunik (a-st 1899 tõeline salanõunik)
04.04.1879
Бутовский Александр Иванович.jpg Aleksandr Ivanovitš Butovski (1814−1890) salanõunik (a-st 1884 tõeline salanõunik)
08.12.1879
Peter Gervais (1832−1890) salanõunik
26.03.1880
Aleksei Vassiljevitš Belostotski (1839−1894) salanõunik
05.04.1880
Nikolay S. Abaza.png Nikolai Savvitš Abaza (1837−1901) tõeline riiginõunik (a-st 1880 salanõunik, a-st 1900 tõeline salanõunik)
20.04.1880
Nikolai Dmitrijevitš Mjagkov (1837−1884) salanõunik
21.05.1880
Bippen.jpg Nikolai Friedrich von Bippen (1828−1900) salanõunik (hiljem tõeline salanõunik)
08.09.1880
Nikolay A. Manasein.jpeg Nikolai Avksentjevitš Manassein (1834−1895) salanõunik (a-st 1890 tõeline salanõunik)
01.01.1881
Baturin, Anatolij Dmitrievich.jpg Anatoli Dmitrijevitš Baturin (1835−1906) tõeline riiginõunik (a-st 1881 salanõunik)
01.01.1881
Фон Дервиз Дмитрий.jpg Dmitri Grigorjevitš von Derwies (1829−1916) salanõunik (a-st 1902 tõeline salanõunik)

Aleksander III[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
18.04.1881
Velio IO.jpg parun Johann Joseph Velho (1830−1899) salanõunik (a-st 1891 tõeline salanõunik)
03.06.1881
Ivan Golubev.jpg Ivan Jakovlevitš Golubev (1841−1918) salanõunik (a-st 1901 tõeline salanõunik) Erustus 01.1917
26.05.1882
Mihhail Pavlovitš Veselovski (1828−1893) salanõunik
09.06.1882
Fjodor Lavrentjevitš Barõkov (1830−1892)
09.06.1882
Gubbenet.jpg Adolf von Hübbenet (1830−1901) salanõunik (a-st 1895 tõeline salanõunik)
09.06.1882
Jevgeni Aleksandrovitš Kudrjavtsev (1828−1905) salanõunik (a-st 1899 tõeline salanõunik)
09.06.1882
Markov PA.jpg Pavel Aleksejevitš Markov (1841−1913) salanõunik (a-st 1896 tõeline salanõunik)
21.07.1882
Makovsky PtVyazemskogo.jpg vürst Pavel Petrovitš Vjazemski (1820−1888) tõeline riiginõunik, õuemeister
15.09.1882
Karol Gartkiewicz (1840−1904) salanõunik
03.11.1882
Eduard Lerche (1823−1889) salanõunik
01.01.1883
DurnovoIN.jpg Ivan Nikolajevitš Durnovo (1834−1903) salanõunik (a-st 1890 tõeline salanõunik)
15.05.1883
Jevgeni Jevgrafovitš Kovalevski (1842−1889) salanõunik
01.01.1885
Анучин Дмитрий Гаврилович.jpg Dmitri Gavrilovitš Anutšin (1833−1900) kindralleitnant (a-st 1891 jalaväekindral)
01.01.1885
Академик Владимир Павлович Безобразов.jpg Vladimir Pavlovitš Bezobrazov (1828−1889) salanõunik
05.01.1885
GolitsynGS.jpg vürst Grigori Sergejevitš Golitsõn (1838−1907) kindralleitnant (a-st 1896 jalaväekindral)
27.03.1885
Дмитриев Федор Михайлович.gif Fjodor Mihhailovitš Dmitrijev (1829−1894) salanõunik
27.03.1885
Dmitri Aleksandrovitš Kalmõkov (1834−1889) salanõunik
27.03.1885
Nikolay Nik. Miasoedov.jpg Nikolai Nikolajevitš Mjassojedov (1839−1908) salanõunik (a-st 1903 tõeline salanõunik)
27.03.1885
Владимир Иванович ВЕШНЯКОВ.jpg Vladimir Ivanovitš Vešnjakov (1830−1906) salanõunik (a-st 1893 tõeline salanõunik)
27.03.1885
Volkonsky by Repin.jpg vürst Mihhail Sergejevitš Volkonski (1832−1909) salanõunik, ülemõuemeister (a-st 1890)
11.12.1885
Lilienfeld-Toal.jpg Paul Frommhold Ignatius von Lilienfeld-Toal (1828−1903) salanõunik
18.12.1885
Grave Nikolaj Vladimirovich.jpg Nikolai Vladimirovitš Grave (1836−1908) salanõunik (a-st 1905 tõeline salanõunik)
01.01.1886
Gorkovenko Nikolaj Stepanovich.jpg Nikolai Stepanovitš Gorkovenko (1817−1908) viitseadmiral (a-st 1899 admiraliteedikindral)
22.01.1886
Leonid Vassiljevitš Bezrodnõi (1842−1893)
22.10.1886
Мельников Алекс Алекс2.jpg Aleksandr Aleksandrovitš Melnikov (1827−1913) salanõunik (a-st 1901 tõeline salanõunik)
31.12.1886
Aleksei Porfijevitš Bezobrazov (1828−1905) salanõunik (a-st 1896 tõeline salanõunik)
02.03.1888
Alexander A. Ikskul von Hildenbandt.jpeg vabahärra Alexander Karl Abraham von Uexküll-Güldenband (1840−1912) salanõunik (a-st 1899 tõeline salanõunik)
23.03.1888
Valerian Aleksejevitš Andrejev (1828−1905) salanõunik (a-st 1903 tõeline salanõunik)
15.02.1889
Apollon Viktorovitš Ivanov (1842−1909) salanõunik
10.05.1889
Gagarin Konstantin Dmitrievich.jpg vürst Konstantin Dmitrijevitš Gagarin (1843−1916) salanõunik
11.10.1889
Emiliy Fedorovich fon-Goinigen-Gune.jpg parun Friedrich Alexander Emil von Hoyningen-Huene (1841−1917) salanõunik (a-st 1908 tõeline salanõunik)
11.10.1889
Veselovskii Pavel Petrovich.jpg Pavel Petrovitš Veselovski (1838−1912) salanõunik (a-st 1909 tõeline salanõunik)
15.11.1889
Aleksandr Viktorovitš Volkov (1843−1895) salanõunik
06.06.1890
Vladimir Pavlovitš Mordvinov (1838−1908) salanõunik
09.06.1890
Pjotr Nikanorovitš Grešištšev (1837−1903) salanõunik
07.11.1890
Alopeus Ivan Samojlovich.jpg Ivan Samoilovitš Alopäus (1824−1904) salanõunik
13.02.1891
Bulakh Yurij Stepanovich.jpg Juri Stepanovitš Bulahh (1840−1907) salanõunik
16.03.1891
Martynov VD.jpg Valerian Dmitrijevitš Martõnov (1841−1901) salanõunik
17.04.1891
Sergey S. Goncharov.jpeg Sergei Sergejevitš Gontšarov (1843−1918) õuemeister, tõeline salanõunik (a-st 1904)
05.06.1891
Koni by Repin.jpg Anatoli Fjodorovitš Koni (1844−1927) salanõunik (a-st 1910 tõeline salanõunik)
20.11.1891
Vishnyakov, Aleksandr Grigor'evich.jpg Aleksandr Grigorjevitš Višnjakov (1836−1912) salanõunik (a-st 1904 tõeline salanõunik)
01.01.1892
parun Nikolai von Medem (1834−1899) kindralleitnant
01.01.1892
Wilson II.jpg Ivan Ivanovitš Wilson (1836−1914) salanõunik (a-st 1903 tõeline salanõunik)
07.06.1892
Count Pyotr Al. Kapnist.jpeg krahv Pjotr Aleksejevitš Kapnist (1839−1904) salanõunik (a-st 1899 tõeline salanõunik)
30.08.1892
Evreinov Grigorii Aleksandrovich.jpg Grigori Aleksandrovitš Jevreinov (1839−1919) salanõunik (a-st 1910 tõeline salanõunik)
03.02.1893
Durnovo Petr (1842-1915).jpg Pjotr Nikolajevitš Durnovo (1845−1915) salanõunik (a-st 1906 tõeline salanõunik)
30.08.1893
Alexander Dembovetsky.jpg Aleksandr Stanislavovitš Dembovetskoi (1840−1920) salanõunik (a-st 1906 tõeline salanõunik)
30.08.1893
Aleksandr Aleksandrovitš Kazem-Bek (1844−1894) ülemõuemeister
20.10.1893
Nikolai Petrovitš Bogoljubov (1842−1919)
01.12.1893
Герке Август Антонович.JPG August Ferdinand Martin von Gerke (1841−1902) salanõunik
01.12.1893
Zhelekhovskij Vladislav Antonovich.jpg Vladislav Antonovitš Želehhovski (1843−1918) salanõunik (a-st 1909 tõeline salanõunik)
08.12.1893
Kornili Antonovitš Maltševski (1836−1919) salanõunik (a-st 1912 tõeline salanõunik)
12.01.1894
Ivan Logginovitch Goremykin, c. 1906.jpg Ivan Logginovitš Goremõkin (1839−1917) salanõunik (a-st 1896 tõeline salanõunik, a-st 1916 1. klassi tõeline salanõunik)
02.02.1894
parun Anatoli Fjodorovitš von Korff (1842−1917) salanõunik (a-st 1900 tõeline salanõunik)
17.04.1894
Kalachow Viktor Vasilyevich.png Viktor Vassiljevitš Kalatšov (1834−1910) salanõunik (a-st 1906 tõeline salanõunik)

Nikolai II[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
18.11.1894
vabahärra Paul Wilhelm Johann von Gerschau (1821−1908) salanõunik
28.11.1894
Fjodor Fjodorovitš Ivanov (1841−1914) salanõunik
03.12.1894
Kurovskiy EA.jpg Jevgeni Aleksandrovitš Kurovski (1845−1909) salanõunik
01.01.1895
Ivaschenkov AP.jpg Anatoli Pavlovitš Ivaštšenkov (1840−1910) salanõunik (a-st 1899 tõeline salanõunik)
01.01.1895
Zavadsky Vladislav Romulovich.jpg Vladislav Romulovitš Zavadski (1840−1910) tõeline salanõunik
02.04.1895
Pjotr Mihhailovitš Butovski (1842−1912) salanõunik (a-st 1907 tõeline salanõunik)
02.04.1895
Zakrevski Ignatii Platonovich.jpg Ignati Platonovitš Zakrevski (1839−1906) salanõunik Erustus 30.10.1899
14.06.1895
Arsenjev Nikolaj Sergeevich (1831).jpg Anton Antonovitš Artsimovitš (1832−1910) salanõunik
14.06.1895
Kapnist PA.jpg krahv Pavel Aleksejevitš Kapnist (1842−1904) salanõunik
21.06.1895
Karnickij Iosif Ivanovich.jpg Marcian Józef Jan Karnicki (1840−1914) salanõunik (a-st 1911 tõeline salanõunik)
21.06.1895
Luce Mikhail Fyodorovich foto.jpg Mihhail Fjodorovitš Luce (1843−1918) salanõunik (a-st 1913 tõeline salanõunik)
21.06.1895
Grigori Ivanovitš Žukovski (1835−1900) salanõunik
11.10.1895
Gasman Anatolij Grigor'evich.jpg Anatoli Grigorjevitš Hasmann (1844−1919) salanõunik (a-st 1913 tõeline salanõunik)
24.01.1896
Лихачёв Владимир Иванович.jpg Vladimir Ivanovitš Lihhatšov (1837−1906) salanõunik (a-st 1898 tõeline salanõunik)
14.05.1896
Vladimir Antonovitš Aristov (1839−1902) salanõunik
14.05.1896
Barkovskii Nikolaj Ivanovich.jpg Nikolai Ivanovitš Barkovski (1839−1910) salanõunik
14.05.1896
Bobrinskiy AA.jpg krahv Aleksei Aleksandrovitš Bobrinski (1852−1927) ülemõuemeister
14.05.1896
Mickiewicz Arkadii Nikolaevich.jpg Arkadiusz Mickiewicz (1831−1909) salanõunik (a-st 1906 tõeline salanõunik)
09.11.1896
P.Kutaisov.jpg krahv Pavel Ippolitovitš Kutaisov (1837−1911) kindralleitnant (a-st 1896 jalaväekindral)
01.01.1897
Bobrovskiypo.jpg Pavel Ossipovitš Bobrovski (1832−1905) jalaväekindral
01.01.1897
Aloizi Nesterovitš Buinitski (1832−1900) salanõunik
01.01.1897
Mamantov N. N.jpg Nikolai Nikolajevitš Mamontov (1837−1918) salanõunik (a-st 1903 tõeline salanõunik)
15.01.1897
Kapnist Dmitrii Alekseevich.jpg krahv Dmitri Aleksejevitš Kapnist (1837−1904) salanõunik
29.01.1897
Apukhtin AL.jpg Aleksandr Lvovitš Apuhtin (1822−1903) tõeline salanõunik
07.05.1897
Dolgovo-Saburov Nikolaj Pavlovich.jpg Nikolai Pavlovitš Dolgovo-Saburov (1838−1903) salanõunik
16.05.1897
Nikolay Mikhailovich Baranov.jpg Nikolai Mihhailovitš Baranov (1837−1901) kindralleitnant
07.08.1897
Dobrzhinskiy AF.jpg Antoni Dobrzyński (1844−1897) salanõunik
17.12.1897
Vladimir Nikolajevitš Varvarin (1843−1915) salanõunik (a-st 1911 tõeline salanõunik)
01.01.1898
Nikolai Vassiljevitš Kidošenkov (1828−1905) salanõunik (a-st 1903 tõeline salanõunik)
01.01.1898
Stepan Borissovitš Vraski (1844−1922) salanõunik (a-st 1910 tõeline salanõunik)
12.02.1898
Anichkov NM.jpg Nikolai Milievitš Anitškov (1844−1916) salanõunik (a-st 1906 tõeline salanõunik)
04.03.1898
Aleksandr Vassiljevitš Guljajev (1824−1900) salanõunik
11.05.1898
Dmitri Petrovitš Kladištšev (1838−1903) kindralleitnant
18.12.1898
Aleksandr Lvovitš Borovikovski (1844−1905) salanõunik
18.12.1898
Fjodor Pompejevitš Ivkov (1845−1899) salanõunik
18.12.1898
Gavriil Petrovitš Monastõrski (1840−1911) salanõunik
23.12.1898
Naryshkin Alexandr Alexeevich.jpg Aleksandr Aleksejevitš Narõškin (1839−1916) salanõunik (a-st 1915 tõeline salanõunik)
03.02.1899
Mikhaïl Akimov 1914.jpg Mihhail Grigorjevitš Akimov (1847−1914) salanõunik (a-st 1914 tõeline salanõunik)
12.05.1899
Kobylinskiy Petr Petrovich.jpg Pjotr Petrovitš Kobõlinski (1847−1918) salanõunik (a-st 1914 tõeline salanõunik)
01.01.1900
Georgi Vladimirovitš Kastrioto-Skanderbek-Drekalovitš (1847−1919) salanõunik
07.03.1900
Ivan Ivanovitš Kabat (1843−1902) salanõunik
08.03.1900
Ivan V. Meschaninov.jpeg Ivan Vassiljevitš Meštšaninov (1846−1918) salanõunik (a-st 1914 tõeline salanõunik)
14.05.1900
Pyotr Kaufman.jpg Pjotr Mihhailovitš von Kaufman-Turkestanski (1857−1926) salanõunik, ülemõuemeister (a-st 1908)
14.05.1900
Vladimir Nikolaevič Kokovcov.jpg krahv (a-st 1915) Vladimir Nikolajevitš Kokovtsov (1853−1943) salanõunik (a-st 1905 tõeline salanõunik)
19.10.1900
Alexander M. Kuzminsky.jpeg Aleksandr Mihhailovitš Kuzminski (1844−1917) salanõunik (a-st 1911 tõeline salanõunik)
19.10.1900
hiilguslik vürst Nikita Aleksandrovitš Lieven (1848−1902) salanõunik
01.01.1901
Ignatev Petr Alexandrovich.jpg Pjotr Aleksandrovitš Ignatjev (1847−pärast 1917) salanõunik (a-st 1911 tõeline salanõunik)
31.01.1901
Pyotr Naz. Gussakovsky.jpeg Pjotr Nazarjevitš Gussakovski (1847−1920) salanõunik (a-st 1917 tõeline salanõunik)
31.01.1901
Dmitri Aleksandrovitš Viktorov (1846−pärast 1916) salanõunik
07.03.1901
Viktor Konstantinovitš Aleksandrov (1841−1904) salanõunik
07.03.1901
Aleksandr Konstantinovitš Gožev (1847−1912) salanõunik
07.03.1901
Pjotr Gavrilovitš Mjakinin (1834−1910) salanõunik
07.03.1901
Vladimir Romulovitš Zavadski (1846−1913) salanõunik Erustus 22.10.1910
01.04.1901
Zhukovskij, Julij Galaktionovich.jpg Juli Galaktionovitš Žukovski (1833−1907) salanõunik
25.04.1901
Pavel Konstantinovitš Gerakov (1842−1914) salanõunik
25.04.1901
Nikolai Vikentjevitš Lentovski (1835−1909) salanõunik
16.05.1901
Georgievskij, Aleksandr Ivanovich.jpg Aleksandr Ivanovitš Georgijevski (1830−1911) tõeline salanõunik
16.05.1901
Nikolay Andreevich Zverev.jpg Nikolai Andrejevitš Zverev (1850−1917) salanõunik
19.12.1901
Pyotr M. Lazarev.jpeg Pjotr Mihhailovitš Lazarev (1850−1919) tallmeister
27.03.1902
Boris P. Bulgakov.jpeg Boriss Pavlovitš Bulgakov (1844−1913) salanõunik
14.04.1902
Manuhin Sergey Sergeevich.jpg Sergei Sergejevitš Manuhhin (1856−1922) salanõunik (a-st 1915 tõeline salanõunik)
09.05.1902
Zvolyanskiy SE.jpg Sergei Erastovitš Zvoljanski (1854−1912) salanõunik
11.09.1902
Vassili Ivanovitš Mertsalov (1838−1916) salanõunik (a-st 1911 tõeline salanõunik)
16.10.1902
Mihhail Nikolajevitš Belov (1844−1906) salanõunik
16.10.1902
Daragan Mikhail Petrovich.jpg Mihhail Petrovitš Daragan (1833−1918) salanõunik (a-st 1910 tõeline salanõunik)
28.12.1902
Aleksei Petrovitš Brjantšaninov (1843−1907) salanõunik
06.05.1903
Икскуль.jpg vabahärra Julius Karl von Uexküll-Güldenband (1853−1918) salanõunik (a-st 1912 tõeline salanõunik)
06.12.1903
Nikolai Dimitrievitch Golitsyn.jpg vürst Nikolai Dmitrijevitš Golitsõn (1850−1925) salanõunik (a-st 1914 tõeline salanõunik)
06.12.1903
Nikolay Alexeevich Zinoviev.jpg Nikolai Aleksejevitš Zinovjev (1839−1917) salanõunik (a-st 1906 tõeline salanõunik)
10.12.1903
Zmirlov, Konstantin Pavlovich.jpg Konstantin Pavlovitš Zmirlov (1847−pärast 1915) salanõunik
23.01.1904
Зенгер Григорий Эдуардович.jpg Grigori Eduardovitš Saenger (Zenger) (1853−1919) salanõunik Erustus 01.11.1905
17.03.1904
Fjodor Aleksandrovitš Brock (1846−1909) salanõunik
11.08.1904
Theodor Paul Arnold (1850−1915) salanõunik
11.08.1904
Nikolay bryanchaninov.jpg Nikolai Semjonovitš Brjantšaninov (1844−pärast 1916) salanõunik (a-st 1913 tõeline salanõunik)
11.08.1904
Vladimir Vassiljevitš Davõdov (1841−1908) salanõunik
11.08.1904
Lavr Ivanovitš Karnovitš (1841−pärast 1917) salanõunik
11.08.1904
Innokenti Klavdijevitš Maksimovitš (1850−1913) salanõunik
11.08.1904
MillerKK.jpg Konstantin Konstantinovitš Miller (1836−1911) salanõunik
11.08.1904
Count Grigory Aldr. Miloradovich.jpg krahv Grigori Aleksandrovitš Miloradovitš (1839−1905) kindralleitnant
29.09.1904
Anton Mattel (1845−pärast 1917) salanõunik
03.01.1905
Konstantin Fjodorovitš Vinogradov (1853−1918) salanõunik (a-st 1915 tõeline salanõunik)
06.05.1905
Myasoedov Nikolay Alexandrovich.jpg Nikolai Aleksandrovitš Mjassojedov (1850−pärast 1917) salanõunik
18.05.1905
Anatoli Germanovitš Guizetti (Gizetti) (1846−1909) tõeline riiginõunik
01.06.1905
Nikolai A. Malevsky-Malevich.jpeg Nikolai Andrejevitš Malevski-Malevitš (1856−pärast 1917) õuemeister
29.06.1905
Kovalenskiy SG.jpg Sergei Grigorjevitš Kovalevski (1858−1909) salanõunik
09.11.1905
Nikolai Pavlovitš Garin (1861−pärast 1935) salanõunik
09.11.1905
Grigory I. Kristi.jpeg Grigori Ivanovitš Kristi (1856−1911) salanõunik
16.11.1905
Sergey Mikhailovich Lukyanov.jpeg Sergei Mihhailovitš Lukjanov (1855−1935) salanõunik
28.11.1905
Luzanov Pëtr Fomich.jpg Pjotr Fomititš Luzanov (1848−pärast 1917) kindralleitnant (a-st 1910 jalaväekindral)
30.11.1905
Jevgeni Vassiljevitš Vassiljev (1853−1908) salanõunik
14.12.1905
Klingenberg N M.jpg Nikolai Mihhailovitš Klingenberg (1853−1917) salanõunik
15.02.1906
Valerian Karl von Klugen (1851−1919) salanõunik
20.03.1906
Barabashyaf.jpg Jakov Fjodorovitš Barabaš (1838−1910) kindralleitnant (a-st 1906 jalaväekindral)
29.03.1906
Emmanuil A. Vatatsi.jpeg Emmanuil Aleksandrovitš Vatatzi (1856−1920) salanõunik, õuemeister
02.04.1906
Nikolai Petrovitš Jerakov (1853−1923) salanõunik
12.04.1906
Theodor Fink (a-st 1915 Jurjev) (1850−pärast 1917) salanõunik
22.04.1906
Nikolai Ivanovitš Vuitš (1863−1917) õuemeister
03.05.1906
Valeri Nikolajevitš Mamontov (1849−1916) salanõunik
17.05.1906
Pavel Aleksandrovitš Arsenjev (1851−pärast 1913) salanõunik Erustus 1913
13.06.1906
Emmanuel Ivanovitš Vuitš (1849−1930) tõeline riiginõunik, õuemeister
28.06.1906
Dedulin N.jpg Nikolai Aleksandrovitš Dedjulin (1848−1912) salanõunik
19.07.1906
Завадский М. Р.jpg Mihhail Romulovitš Zavadski (1848−1926) salanõunik
09.08.1906
Mihhail Mihhailovitš Kotljarevski (1844−pärast 1917) salanõunik (a-st 1916 tõeline salanõunik)
18.10.1906
Nikolai Dobrovolsky.jpg Nikolai Aleksandrovitš Dobrovolski (1853−1918) salanõunik
13.12.1906
Sergei Valentinovitš Ivanov (1852−1925) salanõunik
01.01.1907
Dmitry N. Martynov.jpeg Dmitri Nikolajevitš Martõnov (1850−pärast 1917) õuemeister
01.01.1907
Justyn Mickiewicz (1841−1918) salanõunik (a-st 1914 tõeline salanõunik)
17.01.1907
vürst Fjodor Sergejevitš Golitsõn (1850−1920) tõeline riiginõunik, õumeister
17.01.1907
Isachenko Vasilij Lavrent'evich.jpg Vassili Lavrentjevitš Issatšenko (1839−1915) salanõunik
24.01.1907
Sergei Aleksejevitš Lopuhhin (1853−1911) salanõunik
21.02.1907
Ivanitskiy Boris Evgenevich.jpg Boriss Jevgenjevitš Ivanitski (1857−1938) salanõunik
14.03.1907
Fjodor Karlovitš Banich (1847−pärast 1915) salanõunik
28.03.1907
Ilya S. Krasheninnikov.jpeg Ilja Sergejevitš Krašeninnikov (1847−1922) salanõunik
22.04.1907
Sergei Jefimovitš Krõžanovski (1862−1935) salanõunik
22.04.1907
Alexandr Makarov.jpg Aleksandr Aleksandrovitš Makarov (1857−1919) salanõunik (a-st 1917 tõeline salanõunik)
27.06.1907
Русский граф Оттон Медем, новгородский губернатор 1898-1907гг 9fd 1024 e1t3.jpg krahv Otto Paul Theodor Julius von Medem (1846−1925) õuemeister
10.10.1907
Franz Johann Joseph Groedinger (1849−1917) salanõunik
24.10.1907
Markevich VI.jpg Vassili Ivanovitš Markevitš (1853−1916) salanõunik (a-st 1915 tõeline salanõunik)
01.01.1908
Vladimir Jakovlevitš Bahtejarov (1851−1918) salanõunik
01.01.1908
Antoni Kazimierz Ludwik Gliszczyński (1861−pärast 1917) salanõunik Erustus 1917
01.01.1908
Peter Karl Kempe (1852−1921) salanõunik
01.01.1908
Aleksandr Vikentjevitš Kotšubei (1850−pärast 1911) salanõunik Erustus 1911
01.01.1908
Nikolay Serg. Krasheninnikov.jpeg Nikolai Sergejevitš Krašeninnikov (1857−1918) salanõunik
01.01.1908
Aleksei Nikolajevitš Krivtsov (1852−pärast 1917) salanõunik Erustus 1917
03.01.1908
Fjodor Iljitš Kotšekov (1843−pärast 1917) salanõunik
13.03.1908
Boleslav Fomitš Maleševski (1844−1912) salanõunik
30.03.1908
Vjatšeslav Vjatšeslavovitš Beljustin (1856−1926) salanõunik
08.10.1908
Vendrich AA.jpg Alfred von Wendrich (1845−pärast 1917) kindralleitnant
22.10.1908
Evreinov Grigorii Aleksandrovich.jpg Mihhail Aleksandrovitš Jevreinov (1844−1912) salanõunik
22.10.1908
Anton Aleksandrovitš Leštšinski (1844−pärast 1917) salanõunik
01.01.1909
Myasoedov-Ivanov.jpg Viktor Andrejevitš Mjassojedov-Ivanov (1841−1911) salanõunik
19.01.1909
Ivan Petrovitš Zorin (1844−pärast 1917) salanõunik
04.04.1909
Vassili Petrovitš Morduhai-Boltovski (1839−1915) salanõunik
09.06.1909
Leonid V. Barsov.jpeg Leonid Vassiljevitš Barsov (1850−1930) salanõunik
09.06.1909
Aleksandr Tihhonovitš Bednjakov (1853−?) salanõunik
01.01.1910
vabahärra Wilhelm Accurti von Königsfels (1850−1923) salanõunik
01.01.1910
Nikolay Fed. Deruzhinsky.jpeg Nikolai Fjodorovitš Derjužinski (1855−pärast 1917) salanõunik
01.01.1910
Alexander Meisner (1855−1915) salanõunik
16.01.1910
Aleksandr Sergejevitš Gvozdov (1851−1915) salanõunik
16.01.1910
Nikolai Nikolajevitš Kamõšanski (1851−1918) salanõunik
05.08.1910
Vl Al Levashov.jpg Vladimir Aleksandrovitš Levašov (1850−1912) salanõunik
22.09.1910
parun Adolf Alexander Friedrich Nikolai von Nolcken (1860−1919) salanõunik
20.12.1910
Ilya E. Ilyashenko.jpeg Ilja Jefimovitš Iljašenko (1859−1920) salanõunik Erustus 1917
02.03.1911
Gran Duke Andrei Vladimirovich of Russia 1907.jpg suurvürst Andrei Vladimirovitš (1879−1956) polkovnik (a-st 1915 kindralmajor svita)
19.02.1911
Alexander Iv. Lykoshin.jpeg Aleksandr Ivanovitš Lõkošin (1861−1918) salanõunik
18.04.1911
Lev A. Georgievsky.jpeg Lev Aleksandrovitš Georgijevski (1860−pärast 1917) salanõunik
00.00.1911
Akim Mihhailovitš Zolotarjov (1853−1912) kindralleitnant
00.01.1912
Adlerberg Alexandr Vasilevich.jpg krahv Aleksandr Vassiljevitš Adlerberg (1860−1915) salanõunik
07.09.1912
Disterlo Roman Alexandrovich.jpg parun Roman Aleksandrovitš Düsterloh (1859−1919) salanõunik
13.09.1912
Alexander Step. Mikheev.jpeg Aleksandr Stepanovitš Mihhejev (1853−1914) kindralleitnant
00.00.1912
Nil Petrovitš Zujev (1857−1918) salanõunik
21.01.1913
krahv Aleksandr Aleksejevitš Mussin-Puškin (1855−1918) õuemeister
06.05.1913
Ivan V. Kankrin.jpeg krahv Ivan Viktorovitš Cancrin (1855−pärast 1917) tallmeister
01.01.1914
Nikolai Stepanovitš Grabar (1852−1924) salanõunik
01.01.1914
Vladimir Fjodorovitš Grebner (1854−pärast 1917) salanõunik
01.01.1914
Friedrich Guaita (1848−pärast 1917) salanõunik
00.01.1914
Pavel Iv. Georgievsky.jpeg Pavel Ivanovitš Georgijevski (1857−1938) salanõunik
12.06.1914
Kimon Emmanuilovitš Argipopulo (Argyropoulos) (1842−1918) salanõunik
29.12.1914
Dmitry N. Lubimov.jpeg Dmitri Nikolajevitš Ljubimov (1864−1942) õuemeister
00.00.1914
Philipp Walther (1865−1936) salanõunik
01.01.1915
Korf Semen Nikolaevich.jpg parun Semjon Nikolajevitš von Korff (1854−1923) salanõunik, tallmeister
00.01.1915
Nikolai Pavlovitš Lavrinovski (1844−pärast 1918) õuemeister Erustus 1917
18.03.1915
Vladimir Sergejevitš Nazimov) (1852−pärast 1917) salanõunik
25.05.1915
Mitrofan K. Katerinich.jpeg Mitrofan Kirillovitš Katerinitš (1861−1918) tõeline riiginõunik, tallmeister
22.10.1915
Aleksei Semjonovitš Gremjatšenski (1850−1916) salanõunik
02.11.1915
Izmail Vl. Korostovets.jpg Izmail Vladimirovitš Korostovets (1863−1933) kindralmajor (a-st 1915 kindralleitnat)
06.12.1915
Artsimovich Mikhail.JPG Mihhail Viktorovitš Artsimovitš (1859−1933) tõeline riiginõunik, tallmeister
00.00.1915
Sergey S. Andreevsky.jpg Sergei Sergejevitš Andrejevski (1857−1930) tallmeister
00.00.1915
Aleksandr Nikolajevitš Verjovkin (1864−1920) salanõunik, õuemeister
01.01.1916
Pjotr Nikolajevitš Dumitraško (1857−pärast 1935) salanõunik
01.01.1916
Nikolay Nik. Korevo.jpeg Nikolai Nikolajevitš Korevo (1860−1935) salanõunik
01.01.1916
Adam Lipski (1863−1921) salanõunik
20.01.1916
Kulchitskiy NK.jpg Nikolai Konstantinovitš Kultšinski (1856−1925) salanõunik
10.02.1916
vabahärra Theodor Paul Andreas von Budberg-Bönninghausen (1851−1916) tõeline riiginõunik, õuemeister (a-st 1908)
15.09.1916
Jevgeni Konstantinovitš Klimovitš (1871−1930) kindralmajor (a-st 1917 kindralleitnant)
29.09.1916
Gulyaev.gif Aleksei Mihhailovitš Guljajev (1863−1923) salanõunik
13.10.1916
Nikolay Chesl. Zayonchkovsky.jpeg Nikolai Tšeslavovitš Zaiontškovski (1859−1920) salanõunik Erustus 05.04.1917
14.11.1916
Lobanov-Rostovskiy Alexey Nikolaevich.jpg vürst Aleksei Nikolajevitš Lobanov-Rostovski (1862−1921) tõeline riiginõunik, tallmeister (a-st 1917)
00.12.1916
Евдокимов, Александр Яковлевич.jpg Aleksandr Jakovlevitš Jevdokimov (1854−1917) tõeline salanõunik
00.00.1916
Sergei Vassiljevitš Bezobrazov (1857−1936) salanõunik
00.00.1916
Glinka GV.jpg Grigori Vjatšeslavovitš Glinka (1862−1934) salanõunik
00.00.1916
Sergei Mihhailovitš Gorjainov (1849−1918) salanõunik
00.00.1916
parun Nikolai von Medem (1867−1918) salanõunik
00.00.1916
Nikolay L. Muraviev.jpeg krahv Nikolai Leonidovitš Muravjov) (1866−1940) jäägermeister
00.00.1916
Dmitri Ivanovitš Zasjadko (1860−1927) ülemõuemeister
19.01.1917
Sergey Vlad. Zavadsky.jpg Sergei Vladislavovitš Zavadski (1871−1935) salanõunik
00.01.1917
Vladimir Aleksandrovitš Baltz (1871−pärast 1917) tõeline riiginõunik
03.02.1917
Ivan N. Lodyzhensky.jpeg Ivan Nikolajevitš Lodõženski (1872−1931) salanõunik
08.02.1917
Nikolai N. Lavrinosky.jpeg Nikolai Nikolajevitš Lavrinovski (1875−1930) salanõunik Erustus 1917

Ajutine Valitsus[muuda | muuda lähteteksti]

Nr Daatum Pilt Nimi Auaste Märkused
28.04.1917
Pavel Isaakovitš Ljublinski (1882−1938)
01.05.1917
Jakov Vassiljevitš Glinka (1870−1950) tõeline riiginõunik
05.05.1917
Vinaver M.jpg Maksim Moissejevitš Vinaver (1863−1926)
08.05.1917
Lazarevskiy Nikolay.jpg Nikolai Ivanovitš Lazarevski (1868−1921) tõeline riiginõunik
00.05.1917
Brockhaus and Efron Encyclopedic Dictionary B82 30-1.jpg Vladimir Fjodorovitš Derjužinski (1861−1920) salanõunik
00.07.1917
Sergey Veber.jpg Sergei Fjodorovitš Weber (1857−1927) salanõunik

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Kirjandus[muuda | muuda lähteteksti]

  • Мурзанов, Н. А. Правительствующий Сенат (Господа сенат). 22 февраля 1711−22 февраля 1911. Список сенаторов. − С.-Петербургъ: Сенатская типография, 1911 [1].

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]