Vene kirjanike loend

Allikas: Vikipeedia
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud vene kirjanikke.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y



A[muuda | muuda lähteteksti]

Narine Abgarjan - Fjodor Abramov - Georgi Adamovitš - Nikolai Agnivtsev - Jevgeni Agranovitš - Bella Ahmadulina - Anna Ahmatova - Tšingiz Aitmatov - Vassili Aksjonov - Boriss Akunin - Mark Aldanov - Jelizaveta Aleksandrova-Zorina - Pjotr Aleksejev - Anatoli Aleksin - Andrei Amalrik - Leonid Andrejev - Andrei Arjev - Mihhail Artsõbašev

B[muuda | muuda lähteteksti]

Issaak Babel - Eduard Bagritski - Georgi Ball - Konstantin Balmont - Jevgeni Baratõnski - Sergei Baruzdin - Konstantin Batjuškov - Demjan Bednõi - Ivan Beljajev - Andrei Belõi - Nina Berberova - Vitali Bianki - Vladimir Bill-Belotserkovski - Andrei Bitov - Aleksandr Blok - Georgi Brjantsev - Valeri Brjussov - Jossif Brodski - Mihhail Bulgakov - Faddei Bulgarin - Ivan Bunin - Dmitri Bõkov

D[muuda | muuda lähteteksti]

Vladimir Dal - Gavrila Deržavin - Ivan Dmitrijev - Darja Dontsova - Fjodor Dostojevski - Sergei Dovlatov - Viktor Dragunski

E[muuda | muuda lähteteksti]

Ilja Ehrenburg

F[muuda | muuda lähteteksti]

Aleksandr Fadejev - P. I. Filimonov - Vladimir Fjodorov - Ruvim Frajerman - Dmitri Furmanov

G[muuda | muuda lähteteksti]

Arkadi Gaidar - Andrei Gelassimov - Alexander Genis - Gennadi Gerodnik - Fjodor Gladkov - Nikolai Gogol - Aleksandr Goldstein - Ivan Gontšarov - Maksim Gorki - Sergei Gorodetski - Daniil Granin - Irina Grekova - Aleksandr Grin - Jevgeni Griškovets - Aleksandr Gromov - Lev Gumiljov - Nikolai Gumiljov

H[muuda | muuda lähteteksti]

Jevgeni Haritonov - Daniil Harms - Margarita Hemlin - Zinaida Hippius

I[muuda | muuda lähteteksti]

Kamil Ikramov - Ilja Ilf - Andrei Ivanov - Inga Ivanova - Jüri Ivask - Vjatšeslav Ivanovitš Ivanov

J[muuda | muuda lähteteksti]

Guzel Jahhina - Juri Jakovlev - Ivan Jefremov - Venedikt Jerofejev - Viktor Jerofejev - Sergei Jessenin - Jevgeni Jevtušenko - Leonid Juzefovitš

K[muuda | muuda lähteteksti]

Andrei Kaissarov - Vladimir Kantor - Nikolai Karamzin - Aleksei Kazantsev - Valentin Katajev - Venjamin Kaverin - Grigori Klimov - Marusja Klimova - Vsevolod Knjazev - Sergei Kozlov - Ivan Krõlov - Stanislav Kunjajev - Aleksandr Kuprin - Mihhail Kuzmin - Anatoli Kuznetsov

L[muuda | muuda lähteteksti]

Lazar Lagin - Konstantin Lagunov - Leonid Latõnin - Julija Latõnina - Hans Leberecht - Mihhail Lermontov - Ahto Levi - Eduard Limonov - Vassili Livanov - Mihhail Lomonossov - Sergei Lukjanenko - Anatoli Lunatšarski

M[muuda | muuda lähteteksti]

Vladimir Majakovski - Andreï Makine - Vadim Makšejev - Dmitri Mamin-Sibirjak - Ossip Mandelštam - Aleksandra Marinina - Gohar Markosjan-Käsper - German Matvejev - Villi Melnikov - Pavel Melnikov-Petšerski - Vladimir Meštšerski - Arvo Mets - Sergei Mihhalkov - Vladimir Mikuševitš - Marina Moskvina - Andrei Muravjov

N[muuda | muuda lähteteksti]

Vladimir Nabokov - Anna Nerkagi - Nikolai Nekrassov - Viktor Nekrassov - Oleg Netšiporenko - Nikolai Nossov

O[muuda | muuda lähteteksti]

Verner Oamer - Bulat Okudžava - Aleksei Olgin - Valentina Ossejeva - Aleksandr Ostrovski - Nikolai Ostrovski

P[muuda | muuda lähteteksti]

Marina Palei - Boriss Pasternak - Konstantin Paustovski - Viktor Pelevin - Arkadi Perventsev - Jevgeni Petrov - Kuzma Petrov-Vodkin - Ljudmila Petruševskaja - Valeri Petšeikin - Anatoli Petuhhov - Aleksandr Pjatigorski - Jevgeni Popov - Valeri Popov - Zahhar Prilepin - Anatoli Pristavkin - Aleksandr Puškin

R[muuda | muuda lähteteksti]

Valentin Rasputin - Helju Rebane - Jevgeni Rein - Ivan Repjev - Aleksandr Rozenbaum - Robert Roždestvenski - Anatoli Rõbakov

S[muuda | muuda lähteteksti]

Pavel Sanajev - Svetlan Semenenko - Julian Semjonov - Mark Sergejev - Igor Severjanin - Konstantin Simonov - Sergei Sinjakin - Andrei Sinjavski - Olga Slavnikova - Boriss Slutski - Saša Sokolov - Vladimir Sollogub - Vladimir Solouhhin - Vladimir Solovjov - Aleksandr Solženitsõn - Igor Sorin - Vladimir Sorokin - Marina Stepnova - Arkadi Strugatski - Boriss Strugatski - Viktor Suvorov - Mihhail Svetlov

Š[muuda | muuda lähteteksti]

Marietta Šaginjan - Aleksandr Šahhovskoi - Varlam Šalamov - Viktor Šenderovitš - Juvan Šestalov - Mihhail Šiškin - Mihhail Šolohhov - Vassili Šukšin - Jüri Šumakov

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Mihhail Zadornov - Jevgeni Zamjatin - Vladimir Zazubrin - Sergei Zavjalov - Zinovi Zinik - Tatjana Zrjanina

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

Vladimir Železnikov - Polina Žerebtsova - Vassili Žukovski

T[muuda | muuda lähteteksti]

Abram Tertz - Vladimir Tendrjakov - Fjodor Tjuttšev - Aleksei Konstantinovitš Tolstoi - Aleksei Tolstoi - Lev Tolstoi - Juri Trifonov - Marina Tsvetajeva - Aleksandr Tšakovski - Anton Tšehhov - Jevgeni Tšižov - Ivan Turgenev

U[muuda | muuda lähteteksti]

Ljudmila Ulitskaja - Eduard Uspenski

V[muuda | muuda lähteteksti]

Arkadi Vainer - Georgi Vainer - Aleksandr Vampilov - Ilja Varšavski - Juri Vella - Mihhail Veller - Vikenti Veressajev - Lev Veršinin - Vladimir Voinovitš - Aleksandr Vojeikov - Andrei Voznessenski - Vladimir Võssotski