Vanakreeka mütoloogia tegelaste loend

Allikas: Vikipeedia

Siin on loetletud vanakreeka mütoloogia tegelasi.

Üksiktegelased[muuda | redigeeri lähteteksti]


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y

A[muuda | redigeeri lähteteksti]

Abas - AcheloosAchilleusAdmetosAdonisAdrastosAgamemnonAgaueAgenor ja EpikasteAgenor ja TelephassaAglaiaAgrios – (Suur) Aias – (Väike) AiasAietesAigeusAineiasAiolos (tuultejumal) - AisonAitherAithraAkarnanosAkrisiosAktaionAlkaiosAlkestisAlkmaionAlkmeneAlkyoneAllekto - AlphesiboiaAlthaiaAmaltheiaAmphiaraosAmphilochosAmphionAmphitriteAmphitryonAmphoterosAmykosAnchisesAndrogeosAndromacheAndromedaAnippe - AntaiosAnteiaAnthe - AntigoneAntikleiaAntiopeAphroditeApollonApsyrtosArachneAreionAresArgesArgosAriadneAristaiosArtemisAskaniosAsklepiosAsoposAsterionAstyanax (Hektori poeg) – Astyanax (Heraklese poeg)AtalantaAthamasAthenaAtlasAtreusAtroposAttisAugeiasAutolykosAutonoe

B[muuda | redigeeri lähteteksti]

Bellerophon (Bellerophontes) – BitonBoreasBriareosBriseisBrontesBusiris

C[muuda | redigeeri lähteteksti]

ChaosCharonCharybdisCheironChioneChlorisChrysaorChryseisChthonia

D[muuda | redigeeri lähteteksti]

DaidalosDanaeDanaosDaphneDardanosDeianeiraDeidameiaDeiphobosDemeterDemodokosDemonikeDemophonDeukalionDidoDikeDiktysDiomedesDionysosDysnomia

E[muuda | redigeeri lähteteksti]

EchidnaEchoEileithyiaElaraElektraElektryonEosEpaphosEphialtesEpikasteEpimetheusEratoErebosErechtheusErichthonioserinnüsedEriphyleErisErosErymanthose metssigaEteoklesEuphrosyneEuropeEurosEuryaleEurydikeEurystheusEuterpeEvenos

G[muuda | redigeeri lähteteksti]

GaiaGalateaGalateiaGanymedesGeryonGlaukeGlaukosGorgeGorgophoneGyes

H[muuda | redigeeri lähteteksti]

HadesHaimonHarmoniaHebeHekabe - HekateHektorHelenaHelena (jumalanna)HelenosHeliosHelleHellenHemeraHermaphroditosHephaistosHeraHeraklesHermesHermioneHesioneHestiaHilaeiraHippomedonHippodameiaHippolyteHippolytosHippomenesHyakinthosHydraHyllosHyperionHypermestra (Aitoolia)Hypnos

I[muuda | redigeeri lähteteksti]

IapetosIasionIasonIdasIdomeneusIkarosInachosInoIoIobatesIokasteIonIphigeneiaIphiklesIphimedeiaIsmeneIxion

K[muuda | redigeeri lähteteksti]

KadmosKalaisKalchasKalliopeKallirrhoeKallistoKalydoni metssigaKalypsoKapaneusKassandraKassiopeiaKastorKelainoKephalosKerberosKerkyronKeryneia hirvKetoKimäärKinyrasKirkeKleioKleobisKlothoKlymeneKlytaimestraKoiosKokalosKottosKreeta sõnnKreiosKreonKretheusKreusaKronosKybeleKyknos

L[muuda | redigeeri lähteteksti]

LabdakosLachesisLadonLaiosLamiaLedaLerna hüdraLetoLeukipposLykosLynkeus

M[muuda | redigeeri lähteteksti]

MaiaMakrisMarpessaMedeiaMegaira - MegareosMeleagrosMelikertesMenoikeus vanemMenoikeus nooremMeropeMinosMinotauros - MnemosyneMolosMomosMorpheusMyrrha

N[muuda | redigeeri lähteteksti]

NarkissosNemea lõviNemesisNeleusNikeNiobeNotosNykteusNyx

O[muuda | redigeeri lähteteksti]

OdysseusOidipusOineusOkeaniididOkeanosOreithyiaOrionOrpheusOrthos

P[muuda | redigeeri lähteteksti]

PaanPallasPanakeia - PandoraParisParthenopaiosPasiphaePatroklosPegasosPeleusPeliasPelopsPenelopePentheusPeriklymenosPersephonePerseusPhaetonPhegeosPheresPhlegosPhoibePhoinixPhrixosPlutonPolydeukesPolydoraPolydoros (Teeba)PolyhymniaPolyneikesPolyphemosPontosPorthaonPoseidonPriamosProkne ja PhilomelaProkrisProkrustesPrometheusPygmalionPylosPyrrhaPython

R[muuda | redigeeri lähteteksti]

RhadamanthysRhea

S[muuda | redigeeri lähteteksti]

SalmoneusSarpedonSchoineusSemeleSteropeSthenelosStyx

Z[muuda | redigeeri lähteteksti]

ZephyriosZetesZethosZeus

T[muuda | redigeeri lähteteksti]

TalaosTalosTantalosTaygeteTelemachosTelephassaTerpsichoreTethysThaleiaThanatosTheaThemisTheseusThespiosThestiosThetisTisiphone (erinnüs) - Tisiphone (Alkmaioni tütar) - TritonTydeusTyndareosTyphonTyro

U[muuda | redigeeri lähteteksti]

UraniaUranos

X[muuda | redigeeri lähteteksti]

Xuthos

Tegelaste rühmad[muuda | redigeeri lähteteksti]

allilma kolm kohtunikkuamatsoonidaloaadidargonaudid

boreaadid

danaiididDiomedese hobuseddioskuuriddrüaadid

erinnüsed

gigandidgorgodgraiad

hariididheerosedhekatonheiridheliaadidhesperiididhoorid

kariididkeeridkentauridkorübandidkükloobid

meleagriididmenaadidmoiradmuusad

najaadidnereiididniobiididnümfid

okeaniididOlümpose jumalad

penaadidperseiididplejaadid

saatüridsireenidspardidStymphalose linnud

titaanidtündariidid

Vaata ka[muuda | redigeeri lähteteksti]