Valdo Pandi nimeline ajakirjanduspreemia

Allikas: Vikipeedia

Valdo Pandi nimeline ajakirjanduspreemia on alates 1980. aastatest Eestis tele- ja raadiopublitsistika eest antav tunnustus, millega kaasneb rahaline auhind.

Algselt oli see Valdo Pandi nimeline Eesti Televisiooni publitsistikapreemia, mis 1987. aastal muudeti auhinnaks "sotsiaalselt kaaluka probleemi käsitlemise eest", nii et see edaspidi haaras peale ETV ajakirjanike ka Eesti Raadios (ehk kokkuvõtlikult ringhäälingus) töötavaid ajakirjanikke.

Preemiat on välja antud ebaregulaarselt.

1988. aastal maksis Eesti NSV Televisiooni- ja Raadiokomitee laureaadile Pandi-nimelise preemia rahalise osana 500 rubla. 1998. aastal oli preemia suurus 20 000 krooni. 2009. ja 2010. aastal oli preemia väärtus umbes 75 tuhat krooni, hiljem umbes 5000 eurot.

Uusima statuudi järgi võivad kandidaate esitada Eesti Rahvusringhäälingu töötajad.

2008. aastal kuulusid žüriisse Hagi Šein, Mati Talvik, Riina Eentalu, Priit Hõbemägi, Raivo Suni, Margit Kilumets, Rein Järlik ja Tiit Kimmel[1].

2009. aastal olid žüriis Sulev Valner, Rein Järlik, Einar Ellermaa, Piret Suurväli, Tiit Karuks, Toomas Lõhmuste, Mary Velmet, Aarne Rannamäe ja Tiit Kimmel[2].

2023. aastal kuulusid žüriisse rahvusringhäälingu juhatuse liikmed Erik Roose, Mart Luik, Tiina Kaalep, Toomas Luhats ja Joel Sarv ning pikaajalise meediakogemusega eksperdid Marju Lauristin, Hagi Šein, Indrek Treufeldt ja Signe Ivask.

Valdo Pandi preemia laureaadid[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]