Vaido Neigaus

Allikas: Vikipeedia

Vaido Neigaus (sündinud 27. detsembril 1987) on Eesti poplaulja.

Ta õppis Pärnu-Jaagupi muusikakoolis laulmist ja klassikalise kitarri mängimist. Lisaks täiendas ta ennast ka näitekoolis, kus õppis näitlemist.

Aastal 2007 pääses ta telesaates "Eesti otsib superstaari" saja parema hulka, kuid teatrivoorust edasi ei pääsenud.

Aastal 2009 tegi ta loo "Kõigest loobunud" ning saatis selle plaadifirmadele. Temaga võttis ühendust Madd Records, mille eestvedaja oli produtsent Meelis Eskola (aka. dj Cityflash). Lugu saadeti raadiotesse ja seda lugu hakati promoma. Loole tehti muusikavideo, millele järgnes üle-eestiline meedia tähelepanu. Sellest loost sai alguse tema läbilöök ning Vaido Neigaus tituleeris end Eesti esimeseks metroseksuaaliks.[1]

Aastal 2011 tegi Vaido Neigaus näitlejadebüüdi saates «Saladused»[2].

Aastal 2012 andis ta välja esimese debüütalbumi "Sellel peol"[3]. Plaadil on 11 lugu pluss 2 boonusremiksi. Albumilt leiab lood "Kõigest loobunud" ja "Sellel peol". Albumi autoriteks on Vaido Neigaus, Meelis Eskola ja Anti Taar. Samal aastal tegi ta kaasa saates "Õhtusöök viiele"[4].

Aastal 2014 sõlmis Vaido Neigaus lepingu MJ Productioniga, mille eestvedaja on Jüri Mets. Koostöös MJProductioniga andis valmis 2015. aastal album "Yolo"[5]. Plaadil on 8 eestikeelset lugu (nt "Kuuvalgus", "Lucifer" ja "Suvi"). Lugude autorid on Vaido Neigaus ja Jüri Mets.

Aastal 2015 valmis Vaido Neigausist eluloofilm «Mu nimi on Vaido»[6], samal aastal mängis ta komöödiasarjas «Köök» kokka.[7]

Kolmas stuudioalbum, "Vaido Neigaus", ilmus 2018. aastal. Plaadi produtseeris MJ Production. Albumil on 10 lugu pluss 1 boonus, nende seas singlid "Kõnnin tormiteed", "Rikun ma reegleid", "Linade vahel", "Nii hea", "Sind endaga viin" ja "Tüdruk". Lugude autorid on Vaido Neigaus ja Jüri Mets.

Sama aasta sügisel, tegi Liis Lemsalu "Su nägu kõlab tuttavalt" saates järgi Vaido lugu "Kõigest Loobunud". Vaido kiitis Lemsalu esitust.[1]

2019. aastal avaldatud digitaalset ingliskeelset EP-d "V:EP"[8] saab kuulata Spotifys. EP-l on 5 lugu. Laul ”Give Me All Your Luvin‘“ valiti singliks ja sellele tehti muusikavideo. "V:EP" tehti koostöös MJ Productioniga ning peale seda lõpetati ka koostöö. Aastal 2019 suvel teatas ta Kroonika ajakirjas, et on salaja abiellunud soomlasega ja kirjutab elulooraamatut. [9]Samal aastal sügisel avaldas ta loo "Mees metsast" mille kaasautoriks on Mikk Tivas. Loole tehti ka muusikavideo. Enne jõule ilmus singel "Jõuluöö". Loo kaasautor on Ivo Degis. Aastal 2020 avaldas Vaido LGBT-toetava loo "Värvid", mille kaasautoriks on Ivo Degis ja Marco Margna.

Kokku on ta avaldanud 4 stuudioalbumit ja ingliskeelse EP. Avaldanud muusikavideoid ja andnud sadu kontserte.

Aastal 2020 sügisel avaldas ta raamatu ”Mees metsast”, kuhu omapoolse kommentaari selle raamatu kohta on lisanud ka Anu Saagim ja Diana Klas.

Aastal 2022 avaldas ta albumi "LOVE", mille sõnad ja viisid on Vaido mõeldud. Muusika selle albumi jaoks on teinud Mikk Tivas, Madis Ligi ja Marco Margna. Albumi on miksinud Marco Margna ja Gunnar Viibus. Ühtlasi mainis Vaido, et salvestas selle albumi ilma plaadifirma abita. Albumilt leiab lood "Kaugelt Kuult", Armastus Mind Leidnud Taas", "Vaata Mulle Silma" ja suvine hittlugu "Aeg Elada" koos soomlasest laulja Jon Lehmusega. Lisaks sellele tuli Vaido raamatule "Mees Metsast" järg, mida saab lugeda vaid Youtubes "LOVE" albumi lugude info alt.

Sama aasta sügisel avaldas Vaido teise kakskeelse loo "Sinuga Koos", kus samuti laulab Jon Lehmus.

Aastal 2023 juunis kutsuti Vaido esinema Baltic Pridele, mis toimus Tallinnas ja kuu aega pärast seda avaldas ta loo "Vaba", millele on filmitud muusikavideo mis on filmitud Soomes. Muusika autor on Janek Lindberg ja sõnade autor Vaido ise. Loo on mixinud Edvin Petrov.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "METROSEKSUAAL".
  2. "Vaido Neigaus tegi näitlejadebüüdi". Elu24.
  3. "SELLEL PEOL Album". Originaali arhiivikoopia seisuga 24. september 2018.
  4. "Nädalapikkune õhtusöök viiele friigi show". Elu24.
  5. "YOLO Album".
  6. "Vaido Neigausist on valminud eluloofilm". Elu24.
  7. MJ Production. "Komöödiasari Köök".
  8. "Inglise keelse V:EP". Elu24.
  9. "Abielu ja elulooraamatu kirjutamine". Originaali arhiivikoopia seisuga 2. veebruar 2020.