Võõramaalane (telesari)

Allikas: Vikipeedia
Võõramaalane
Outlander
Peaosades

Caitriona Balfe

Sam Heughan
Hooaegu 7
Jagusid 83
Tootmine
Jao kestus 51–88 minutit
Linastamine
Kanal Starz
Esmaeeter 9. august 2014
Välislingid
Ametlik koduleht Muuda Vikiandmetes
Sissekanne IMDb-s

"Võõramaalane" (originaalpealkiri "Outlander") on Diana Gabaldoni samanimelise romaanisarja põhjal valminud ajalooline ja ajarännuteemaline telesari. Sarja peategelane on Claire Randall (Caitriona Balfe), ajaloolase Frank Randalliga (Tobias Menzies) abielus, teises maailmasõjas teeninud meditsiiniõde, kes rändab kogemata Šotimaal 1946. aastast 1743. aastasse, kus kohtub mägismaalase Jamie Fraseriga (Sam Heughan) ning satub jakobiitide mässu keskmesse.[1] Sarja on valminud seitse hooaega, ning telekanal Starz on pikendanud lepingut ka viimaseks kaheksandaks hooajaks, milles saab olema kümme episoodi.

Sarja filmitakse Šotimaal ning see on ingliskeelne, kuid kasutab ka šoti gaeli keelt.[2] 2016 nomineeriti sari kolmele Kuldgloobusele: parim naisnäitleja draamasarjas (Caitriona Balfe), parim meeskõrvalosatäitja (Tobias Menzies) ja parim draamasari.[3]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "ETV ekraanile jõuab draamasari «Võõramaalane»". Postimees. 14. september 2015.
  2. "Outlander's Gaelic expert Àdhamh Ó Broin teaches you 12 sayings in the Celtic language". Scotland Now. 27. veebruar 2016. Originaali arhiivikoopia seisuga 16. jaanuar 2017.
  3. Webb Mitovich, Matt (10. jaanuar 2016). "Golden Globes: Mr. Robot and Mozart Win Big; Taraji P. Henson, Lady Gaga, Jon Hamm, Rachel Bloom Grab Gold". TV Line.