Uschodi metroojaam

Allikas: Vikipeedia
Kaart
Asukoht Maskoŭskaja liinil
Uschodi metroojaam

Uschodi metroojaam (vene keeles Восток (Vostoki metroojaam), valgevene Усход (transkribeerituna Ushodi metroojaam)) on üks Minski metroo jaamadest Maskoŭskaja liinil Pieršamajski rajooni territooriumil Uschodi linnaosas.

Jaama ehitustöid alustati aastal 1986 ja jaam avati sama aasta 31. detsembril.[1] Kuni aastani 2007 oli see liini lõppjaamaks. Jaam asub Valgevene rahvusraamatukogu hoone lähistel, üks hoone sissepääsudest asubki raamatukogu maa-aluses vestibüülis.

Jaam on lisaks linnaosale saanud nime ka samanimelise kosmoseprogrammi järgi. Metroojaam on rajatud stiliseeritud kosmoseprogrammi kujutisena, kus selle aknad on kujundatud kosmoselaeva illuminaatoritena. Jaam moodustab üheainsa võlvialuse, mis Minski metroojaamadest ainulaadsena on valmistatud peaaegu täielikult katmata raudbetoonist, üksnes seinte alaosas ja uste juures on vooderdisena kasutatud halle ja punaseid graniitplaate. Jaam on Minski metroojaamaderst maapinnale kõige lähemal - see asub kõigest kahe meetri sügavusel.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]


Eelnev peatus
Metroojaam Maskoŭskaja liinil
Järgnev peatus
Barysaŭski trakt
Uschod
Maskoŭskaja