UnrealEd

Allikas: Vikipeedia
UnrealEd
Arendaja Epic Games
Digital Extremes
Viimane väljalase build 37xx / märts 2008
OS Microsoft Windows
Veebisait http://udn.epicgames.com/

UnrealEd (lühend UEd) on arvutimängu Unreal tasemete koostamise toimeti. Seda on kasutatud ka teiste mängude tarbeks, mis põhinevad Unreali mootoril, nagu Deus Ex ja Lineage II, ehkki laiem kasutus on mängumootori arengu jooksul muutunud.

See oli üks esimesi tasemetoimeteid esimese isiku laskemängude (inglise keeles First Person Shooter) loomiseks, ehkki mitte kõige esimene. Programm oli tasuta kaasas kõigi Unreali sarja PC-mängudega, samuti mõne samal mootoril põhineva, kuid teiste firmade loodud mängudega. See pikendas mängude kasutusiga, kuna amatööridest tasemeloojad võisid toota lisatasemeid praktiliselt lõputult. Lisaks lubas sisseehitatud skriptikeel UnrealScript muuta mängu sisu.

UnrealEdil on kohandatav kasutajaliides, kuid kõige levinum on komplekt neljast vaatest, milles ülal vasakul on ülaltvaade, seejärel kellaosuti suunas eestvaade, külgvaade ja perspektiivvaade. Liidese ülaservas on nupurida, mis pakub mitmesuguseid valikuid nagu salvestamine, avamine ja ümberehitus. Toimetamisnupud paiknevad vaatenurkadest vasemal.