UEFA kõrgliigaklubide loend

Allikas: Vikipeedia
UEFA liikmed on toodud esile sinisega.

UEFA kõrgliigaklubide loend loetleb Euroopa jalgpalliliidu UEFA liikmete kõrgliigasse kuuluvaid klubisid.

Euroopa riikidest ei kuulu nimekirja Monaco ja Vatikan. Inglismaa, Põhja-Iirimaa, Šotimaa ja Wales on jalgpalliajaloo traditsioonide kohaselt sõltumatud, samuti on omaette Taanile kuuluvad Fääri saared. Ainsa UEFA liikmena puudub oma kõrgliiga Liechtensteinil, mis korraldab aga riigi karikavõistlusi.

Meistrid on toodud esile paksus kirjas.

Mõne UEFA liikme tippklubid ei mängi oma kodumaal, vaid osalevad naaberriigi liigasüsteemis.

Flag of Albania.svg Albaania[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Albaania jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
KS Apolonia Fier Fier
KS Besa Kavajë Kavajë
KS Bylis Ballsh Ballsh
KS Dinamo Tirana Tirana
KS Elbasani Elbasan
KS Flamurtari Vlorë Vlorë
KS Lushnja Lushnjë
KF Partizani Tirana
KS Shkumbini Peqin
KS Teuta Durrës
KF Tirana Tirana
KS Vllaznia Shkodër

Flag of Andorra.svg Andorra[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Andorra jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
UE Engordany Escaldes-Engordany
Inter Club d'Escaldes Escaldes-Engordany
FC Lusitanos Andorra la Vella
CE Principat Andorra la Vella
FC Rànger's Andorra la Vella
UE Sant Julià Sant Julià de Lória
FC Santa Coloma Santa Coloma
UE Santa Coloma Santa Coloma

Flag of Armenia.svg Armeenia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Armeenia jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FC Ararat Jerevan Jerevan
FC Banants Jerevan
FC Gandzasar Kapan Kapan
FC Kilikia Jerevan Jerevan
FC MIKA Jerevan
FC Pyunik Jerevan
FC Shirak Gjumri
FC Uliss Jerevan Jerevan

Flag of Austria.svg Austria[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Austria jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
SK Austria Kärnten Klagenfurt
FK Austria Wien Viin
Kapfenberger SV Kapfenberg
LASK Linz Linz
SV Mattersburg Mattersburg
SK Rapid Wien Viin
FC Red Bull Salzburg Salzburg
SC Rheindorf Altach Altach
SV Ried Ried im Innkreis
SK Sturm Graz Graz

Flag of Azerbaijan.svg Aserbaidžaan[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Aserbaidžaani jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FK Baku Bakuu
Bakılı Bakı Bakuu
FC Inter Baku Bakuu
FK Karabakh Bakuu
FK Karvan Yevlakh
Lənkərani Xəzər Lənkəran
FK Masallı Masallı
MOIK Baku Bakuu
Bakuu Neftçi Bakuu
FK Olimpik Baku Bakuu
FK Qäbälä Qəbələ
FK Simurq Zaqatala Zaqatala
Standard Baku Bakuu
PFK Turan Tovuz Tovuz

Flag of Belgium (civil).svg Belgia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Belgia jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
RSC Anderlecht Brüssel
Club Brugge KV Brugge
Cercle Brugge K.S.V. Brugge
R. Charleroi S.C. Charleroi
Dender EH Denderleeuw
K.R.C. Genk Genk
K.A.A. Gent Gent
K.F.C. Germinal Beerschot Antwerpen
K.V. Kortrijk Kortrijk
K.S.C. Lokeren Oost-Vlaanderen Lokeren
Y.R. K.V. Mechelen Mechelen
R.A.E.C. Mons Mons
R.E. Mouscron Mouscron
K.S.V. Roeselare Roeselare
R. Standard Liège Liège
A.F.C. Tubize Tubize
K.V.C. Westerlo Westerlo
S.V. Zulte-Waregem Waregem

Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosnia ja Hertsegoviina[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Bosnia ja Hertsegoviina jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Borac Banja Luka Banja Luka
NK Čelik Zenica Zenica
FK Laktaši Laktaši
FK Leotar Trebinje Trebinje
FK Modriča Modriča
HNK Orašje Orašje
NK Posušje Posušje
FK Sarajevo Sarajevo
Slavija Istočno Sarajevo Istočno Sarajevo
FK Sloboda Tuzla Tuzla
NK Široki Brijeg Široki Brijeg
NK Travnik Travnik
FK Velež Mostar Mostar
NK Zrinjski Mostar Mostar
FK Željezničar Sarajevo Sarajevo
NK Zvijezda Gradačac Gradačac

Flag of Bulgaria.svg Bulgaaria[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Bulgaaria jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
PFC Belasitsa Petrich Petrich
PFC Botev Plovdiv Plovdiv
PFC Cherno More Varna Varna
PFC Chernomorets Burgas Burgas
PFC CSKA Sofia Sofia
PFC Levski Sofia Sofia
PFC Litex Lovech Lovech
PFC Lokomotiv Mezdra Mezdra
PFC Lokomotiv Plovdiv Plovdiv
PFC Lokomotiv Sofia Sofia
PFC Minyor Pernik Pernik
PFC Pirin Blagoevgrad Blagoevgrad
PFC Slavia Sofia Sofia
PFC Sliven Sliven
PFC Spartak Varna Varna
FC Vihren Sandanski Sandanski

Flag of Estonia.svg Eesti[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Eesti jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FC Flora Tallinn
JK Sillamäe Kalev Sillamäe
JK Nõmme Kalju Tallinn
FC Levadia Tallinn
Kohtla-Järve FC Lootus Kohtla-Järve
JK Tammeka Tartu Tartu
JK Narva Trans Narva
JK Viljandi Tulevik Viljandi
Paide Linnameeskond Paide
FC Kuressaare Kuressaare

Flag of the Faroe Islands.svg Fääri saared[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Fääri jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
B36 Tórshavn Tórshavn
B68 Toftir Toftir
B71 Sandur Sandur
EB/Streymur Eiði
Víkingur Gøta Gøta
HB Tórshavn Tórshavn
ÍF Fuglafjørður Fuglafjørður
KÍ Klaksvík Klaksvík
NSÍ Runavík Runavík
Skála ÍF Skáli

Flag of Georgia.svg Gruusia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Gruusia jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Umaglesi Liga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
FC Ameri Tbilisi Thbilisi
FC Borjomi Borjomi
FC Dinamo Tbilisi Thbilisi
FC Lokomotivi Tbilisi Thbilisi
FC Magharoeli Chiatura Tšiathura
FC Meskheti Akhaltsikhe Ahhaltsihhe
FC Mglebi Zugdidi Zugdidi
FC Olimpi Rustavi Thbilisi
FC Sioni Bolnisi Bolnisi
FC Spartaki Tskhinvali Tshinvali
FC WIT Georgia Thbilisi
FC Zestaponi Zestaphoni

Flag of Spain.svg Hispaania[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Hispaania jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Almeria UD Almería
Madridi Atlético Madrid
Athletic Club Bilbao
FC Barcelona Barcelona
Real Betis Balompié Sevilla
RC Deportivo de La Coruña A Coruña
RCD Espanyol de Barcelona Barcelona
Getafe CF Getafe
Málaga CF Málaga
RCD Mallorca Palma
CD Numancia Soria
CA Osasuna Pamplona
Racing de Santander Santander
Real Madrid CF Madrid
RC Recreativo de Huelva Huelva
Sevilla FC Sevilla
Sporting de Gijón Gijón
Valencia CF Valencia
Real Valladolid CF Valladolid
Villarreal CF Villarreal

Flag of the Netherlands.svg Holland[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Hollandi jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga:Eredivisie, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
ADO Den Haag Haag
Ajax Amsterdam
AZ Alkmaar
De Graafschap Doetinchem
Feyenoord Rotterdam
FC Groningen Groningen
SC Heerenveen Heerenveen
Heracles Almelo Almelo
NAC Breda Breda
N.E.C. Nijmegen
PSV Eindhoven
Roda JC Kerkrade
Sparta Rotterdam Rotterdam
FC Twente Enschede
FC Utrecht Utrecht
Vitesse Arnhem
FC Volendam Volendam
Willem II Tilburg

Flag of Croatia.svg Horvaatia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Horvaatia jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Prva HNL, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
HNK Cibalia Vinkovci
NK Croatia Sesvete Zagreb
GNK Dinamo Zagreb Zagreb
HNK Hajduk Split Split
NK Inter Zaprešić Zaprešić
NK Osijek Osijek
NK Rijeka Rijeka
HNK Šibenik Šibenik
NK Slaven Belupo Koprivnica
NK Varteks Varaždin
NK Zadar Zadar
NK Zagreb Zagreb

Flag of Ireland.svg Iirimaa[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Iirimaa jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Bohemian FC Dublin
Bray Wanderers AFC Bray
Cobh Ramblers FC Cobh
Cork City FC Cork
Derry City FC Derry[1]
Drogheda United FC Drogheda
Galway United FC Galway
Finn Harps FC Ballybofey
Shamrock Rovers FC Dublin
Sligo Rovers FC Sligo
St. Patrick's Athletic FC Dublin
University College Dublin AFC Dublin

Flag of Israel.svg Iisrael[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Iisraeli jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Ligat Ha'Al, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
FC Ashdod Ashdod
Beitar Jerusalem FC Jeruusalemm
Bne Sakhnin F.C. Sakhnin
Bne Yehuda Tel Aviv FC Tel Aviv
HaKo'aẖ Maccabi Amidar Ramat-Gan F.C. Ramat-Gan
HaPo'el Ironi Kiryat Shmona FC Kiryat Shmona
HaPo'el Petaẖ-Tikva FC Petaẖ Tikva
HaPo'el Tel Aviv FC Tel Aviv
Maccabi Haifa FC Haifa
Maccabi Netanya FC Netanya
Maccabi Petaẖ-Tikva FC Petaẖ-Tikva
Maccabi Tel Aviv FC Tel Aviv

Flag of England.svg Inglismaa[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Inglismaa jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Arsenal FC London
Aston Villa FC Birmingham
Blackburn Rovers FC Blackburn
Bolton Wanderers FC Bolton
Chelsea FC London
Everton FC Liverpool
Fulham FC London
Liverpool FC Liverpool
Manchester City FC Manchester
Manchester United FC Manchester
Newcastle United FC Newcastle upon Tyne
Norwich City FC Norwich
Queens Park Rangers FC London
Stoke City FC Stoke-on-Trent
Sunderland AFC Sunderland
Swansea City AFC Swansea
Tottenham Hotspur FC London
West Bromwich Albion FC West Bromwich
Wigan Athletic FC Wigan
Wolverhampton Wanderers FC Wolverhampton

Flag of Iceland.svg Island[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Islandi jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Landsbankadeild, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
Breiðablik Kópavogur
FH Hafnarfjörður
Fjölnir Reykjavík
Fram Reykjavík
Fylkir Reykjavík
Knattspyrnudeild UMFG Grindavík
HK Kópavogur
ÍA Akranes
Keflavík Reykjanesbær
KR Reykjavík
Valur Reykjavík
Knattspyrnufélagið Þróttur Reykjavík

Flag of Italy.svg Itaalia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Itaalia jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Serie A, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
Atalanta BC Bergamo
Bologna FC 1909 Bologna
Cagliari Calcio Cagliari
Calcio Catania Catania
AC ChievoVerona Chievo (Verona)
ACF Fiorentina Firenze
Genoa CFC Genova
FC Internazionale Milano Milano
Juventus FC Torino
SS Lazio Rooma
US Lecce Lecce
AC Milan Milano
SSC Napoli Napoli
US Città di Palermo Palermo
Reggina Calcio Reggio Calabria
AS Roma Rooma
UC Sampdoria Genova
AC Siena Siena
Torino FC Torino
Udinese Calcio Udine

Flag of Kazakhstan.svg Kasahstan[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Kasahstani jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FC Aktobe Aktöbe
FC Almaty Almatõ
FC Astana Astana
FC Atyrau Atõrau
FC Irtysh Pavlodar
FC Energetik Pavlodar
FC Kairat Almaty Almatõ
FC Kaisar Kõzõlorda
FC Megasport Almatõ
FC Okzhetpes Kokšetau
FC Ordabasy Šõmkent
FC Shakhter Karagandõ
FC Tobol Kostanaj
FC Vostok Öskemen
FC Esil Bogatyr Petropavl
FC Zhetysu Taldõkorgan

Flag of Greece.svg Kreeka[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Kreeka jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
AEK Athens FC Ateena
Aris Thessaloniki FC Thessaloniki
P.A.E. Asteras Tripoli Tripoli
PAE Ergotelis Heraklion
Iraklis FC Thessaloniki
A.E. Larissa FC Larissa
Levadiakos FC Levadia
OFI FC Heraklion
PAE Olympiakós Pireus
Panathinaikos A.O. Ateena
Panionios GSS Nea Smirni
Panserraikos FC Serres
Panthrakikos F.C. Komotini
PAOK FC Thessaloniki
Skoda Xanthi FC Xánthi
Thrasyvoulos F.C. Fyli

Flag of Cyprus.svg Küpros[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Küprose jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Ethnikos Achna FC Achna
AEL Limassol FC Limassol
AEP Paphos FC Paphos
Alki Larnaca FC Larnaca
Anorthosis Famagusta FC Famagusta
APEP Pitsilia Pitsilia
APOEL Nikosia
APOP Kinyras Peyias FC Peyia
Apollon Limassol FC Limassol
Atromitos Yeroskipou Yeroskipou
Doxa Katokopia FC Katokopia
Enosis Neon Paralimni FC Paralímni
AEK Larnaca Larnaca
AC Omonia Nikosia

Flag of Liechtenstein.svg Liechtenstein[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Liechtensteini jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Kõik Liechtensteini klubid osalevad Šveitsi liigasüsteemis, kuid selgitavad omavahel kodumaa karikavõitja.

Hooaeg 2008–2009

Klubi Linn
FC Balzers Balzers
USV Eschen/Mauren Eschen and Mauren
FC Ruggell Ruggell
FC Schaan Schaan
FC Triesen Triesen
FC Triesenberg Triesenberg
FC Vaduz Vaduz

Flag of Lithuania.svg Leedu[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Leedu jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: A Lyga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
FK Atlantas Klaipėda
FK Ekranas Panevėžys
FBK Kaunas Kaunas
FK Šiauliai Šiauliai
FK Šilutė Šilutė
FK Sūduva Marijampolė
FK Vėtra Vilnius
FK Žalgiris Vilnius

Flag of Luxembourg.svg Luksemburg[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Luksemburgi jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FC Avenir Beggen Beggen
FC Differdange 03 Differdange
F91 Dudelange Dudelange
FC Etzella Ettelbruck Ettelbruck
CS Fola Esch Esch-sur-Alzette
CS Grevenmacher Grevenmacher
AS Jeunesse Esch Esch-sur-Alzette
UN Käerjeng 97 Bascharage
FC Progrès Niedercorn Niederkorn
Racing FC Union Luxembourg Luxembourg
FC RM Hamm Benfica Luxembourg
US Rumelange Rumelange
SC Steinfort Steinfort
FC Swift Hesperange Hesperange

Flag of Latvia.svg Läti[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Läti jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Virslīga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
SK Blāzma Rēzekne Rēzekne
Dinaburg FC Daugavpils
FC Ditton Daugavpils
FK Liepājas Metalurgs Liepāja
JFK Olimps Riia
FC Jūrmala Jūrmala
FK Riga Riia
Skonto FC Riia
FK Ventspils Ventspils
FK Vindava Ventspils Ventspils

Flag of Macedonia.svg Makedoonia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Makedoonia jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FK Baskimi Kumanovo
FK Makedonija Gorce Petrov Skopje
FK Metalurg Skopje Skopje
FK Milano Kumanovo Kumanovo
FK Napredok Kičevo
FK Pelister Bitola
FK Pobeda Prilep
FK Rabotnicki Skopje
FK Renova Dzepciste
FK Sileks Kratovo Kratovo
FK Turnovo Turnovo
FK Vardar Skopje

Flag of Malta.svg Malta[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Malta jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Birkirkara FC Birkirkara
Floriana FC Floriana
Hamrun Spartans F.C. Ħamrun
Hibernians FC Paola
Marsaxlokk FC Marsaxlokk
Msida Saint-Joseph FC Msida
Qormi FC Qormi
Sliema Wanderers FC Sliema
Tarxien Rainbows FC Tarxien
Valletta FC La Valletta

Flag of Moldova.svg Moldova[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Moldova jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FC Academia UTM Chișinău Chișinău
FC CSCA-Rapid Ghidighici Ghidighici
FC Dacia Chiinău Chișinău
FC Dinamo Bender Bendery
FC Iskra-Stali Rîbniţa Rîbniţa
FC Nistru Otaci Otaci
FC Olimpia Bălți Bălți
FC Sheriff Tiraspol Tiraspol
CS Tiligul-Tiras Tiraspol Tiraspol
FC Tiraspol Tiraspol
FC Zimbru Chișinău Chișinău

Flag of Montenegro.svg Montenegro[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Montenegro jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FK Budućnost Podgorica
FK Dečić Tuzi
FK Grbalj Radanovići
FK Jedinstvo Bijelo Polje
FK Jezero Plav
FK Kom Podgorica
FK Lovćen Cetinje
FK Mogren Budva
OFK Petrovac Petrovac
FK Rudar Pljevlja
FK Sutjeska Nikšić
FK Zeta Golubovci

Flag of Norway.svg Norra[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Norra jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Tippeligaen, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
Aalesunds FK Ålesund
FK Bodø/Glimt Bodø
SK Brann Bergen
Fredrikstad FK Fredrikstad
Hamarkameratene Hamar
Lillestrøm SK Lillestrøm
FC Lyn Oslo Oslo
Molde FK Molde
Rosenborg BK Trondheim
Stabæk IF Bærum
Strømsgodset IF Drammen
Tromsø IL Tromsø
Viking FK Stavanger
Vålerenga IF Oslo

Flag of Poland.svg Poola[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Poola jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Ekstraklasa, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
Arka Gdynia Gdynia
GKS Bełchatów Bełchatów
Cracovia Kraków Kraków
Górnik Zabrze Zabrze
Jagiellonia Białystok Białystok
Lech Poznań Poznań
Lechia Gdańsk Gdańsk
Legia Warszawa Varssavi
ŁKS Łódź Łódź
Odra Wodzisław Śląski Wodzisław Śląski
Piast Gliwice Gliwice
Polonia Bytom Bytom
Polonia Warszawa Varssavi
Ruch Chorzów Chorzów
Śląsk Wrocław Wrocław
Wisła Kraków Kraków

Flag of Portugal.svg Portugal[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Portugali jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Primeira Liga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
A. Académica de Coimbra Coimbra
CF «Os Belenenses» Lissabon
SL Benfica Lissabon
SC Braga Braga
CF Estrela da Amadora Amadora
Leixões SC Matosinhos
CS Marítimo Funchal
CD Nacional Funchal
A. Naval 1º Maio Figueira da Foz
FC Paços de Ferreira Paços de Ferreira
FC Porto Porto
Rio Ave FC Vila do Conde
Sporting Clube de Portugal Lissabon
CD Trofense Trofa
Vitória SC Guimarães
Vitória FC Setúbal

Flag of France.svg Prantsusmaa[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Prantsusmaa jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Ligue 1, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
AJ Auxerre Auxerre
FC Girondins de Bordeaux Bordeaux
SM Caen Caen
Grenoble Foot 38 Grenoble
Le Havre AC Le Havre
Le Mans UC72 Le Mans
Lille OSC Lille
FC Lorient Lorient
Olympique Lyonnais Lyon
Olympique de Marseille Marseille
AS Monaco FC Monaco[2]
FC Nantes Nantes
AS Nancy Nancy
OGC Nice Nice
Paris Saint-Germain FC Pariis
Stade Rennais FC Rennes
AS Saint-Étienne Saint-Étienne
FC Sochaux-Montbéliard Montbéliard
Toulouse FC Toulouse
Valenciennes FC Valenciennes

Flag of Northern Ireland.svg Põhja-Iirimaa[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Põhja-Iirimaa jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Ballymena United F.C. Ballymena
Bangor F.C. Bangor
Cliftonville F.C. Belfast
Coleraine F.C. Coleraine
Crusaders F.C. Belfast
Dungannon Swifts F.C. Dungannon
Glenavon F.C. Lurgan
Glentoran F.C. Belfast
Institute F.C. Drumahoe
Linfield F.C. Belfast
Lisburn Distillery F.C. Belfast
Newry City F.C. Newry

Flag of Sweden.svg Rootsi[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Rootsi jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Allsvenskan, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
AIK Stockholm
Djurgårdens IF Stockholm
IF Elfsborg Borås
GAIS Göteborg
Gefle IF Gävle
IFK Göteborg Göteborg
Halmstads BK Halmstad
Hammarby IF Stockholm
Helsingborgs IF Helsingborg
Kalmar FF Kalmar
Ljungskile SK Ljungskile
Malmö FF Malmö
IFK Norrköping Norrköping
GIF Sundsvall Sundsvall
Trelleborgs FF Trelleborg
Örebro SK Örebro

Flag of Romania.svg Rumeenia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Rumeenia jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Liga I, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
FC Argeș Pitești Pitești
FC Brașov Brașov
CFR Cluj Cluj-Napoca
FC Dinamo București Bukarest
FC Farul Constanța Constanța
CS Gaz Metan Mediaș Mediaș
Gloria Bistrița Bistrița
FC Gloria Buzău Buzău
CS Otopeni Otopeni
FC Oțelul Galați Galați
Pandurii Târgu Jiu Târgu Jiu
FC Politehnica Iași Iași
Politehnica 1921 Știința Timișoara Timișoara
FC Rapid București Bukarest
FC Steaua București Bukarest
FC Unirea Voluntari Urziceni Urziceni
FC Universitatea Craiova Craiova
FC Vaslui Vaslui

Flag of Germany.svg Saksamaa[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Saksamaa jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Bundesliga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
DSC Arminia Bielefeld Bielefeld
TSV Bayer 04 Leverkusen Leverkusen
FC Bayern München München
VfL Bochum Bochum
BV Borussia Dortmund Dortmund
Borussia Mönchengladbach Mönchengladbach
FC Energie Cottbus Cottbus
Eintracht Frankfurt Frankfurt
Hamburger SV Hamburg
Hannover 96 Hannover
Hertha BSC Berliin
Karlsruher SC Karlsruhe
1. FC Köln Köln
FC Schalke 04 Gelsenkirchen
VfB Stuttgart Stuttgart
TSG 1899 Hoffenheim Sinsheim
SV Werder Bremen Bremen
VfL Wolfsburg Wolfsburg

Flag of San Marino.svg San Marino[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis San Marino jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
SP Cailungo Borgo Maggiore
SS Cosmos Serravalle
FC Domagnano Domagnano
SC Faetano Faetano
FC Fiorentino Fiorentino
SP La Fiorita Montegiardino
SS Folgore/Falciano Serravalle
AC Juvenes/Dogana Serravalle
AC Libertas Borgo Maggiore
SS Murata San Marino
SS Pennarossa Chiesanuova
SS San Giovanni Borgo Maggiore
SP Tre Fiori Fiorentino
SP Tre Penne Serravalle
SS Virtus Acquaviva

San Marino ainus profiklubi on San Marino Calcio, mis mängib Itaalia liigasüsteemis.

Flag of Serbia.svg Serbia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Serbia jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
OFK Beograd Belgrad
FK Borac Čačak Čačak
FK Crvena Zvezda Belgrad
FK Čukarički Stankom Belgrad
FK Habit Pharm Javor Ivanjica Ivanjica
FK Hajduk Rodić M&B Kula Kula
FK Jagodina Jagodina
FK Mladost Apatin Apatin
FK Napredak Kruševac Kruševac
FK Partizan Belgrad
FK Rad Belgrad
FK Vojvodina Novi Sad

Flag of Slovakia.svg Slovakkia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Slovakkia jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Corgoň Liga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
FC Artmedia Petržalka Bratislava
FK Dukla Banská Bystrica Banská Bystrica
MFK Košice Košice
FC Nitra Nitra
MFK Ružomberok Ružomberok
FC Senec Senec
ŠK Slovan Bratislava Bratislava
FC Spartak Trnava Trnava
1. FC Tatran Prešov Prešov
FC ViOn Zlaté Moravce Zlaté Moravce
MŠK Žilina Žilina
FK ZTS Dubnica Dubnica nad Váhom

Flag of Slovenia.svg Sloveenia[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Sloveenia jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
NK Celje Celje
NK Domžale Domžale
NK Drava Ptuj Ptuj
NK Hit Gorica Nova Gorica
NK Interblock Ljubljana Ljubljana
NK Koper Koper
NK Maribor Maribor
NK Nafta Lendava Lendava
NK Primorje Ajdovščina
NK Rudar Velenje Velenje

Flag of Finland.svg Soome[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Soome jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Veikkausliiga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
FC Haka Valkeakoski
HJK Helsingi
FC Honka Espoo
FC Inter Turku
FF Jaro Jakobstad
FC KooTeePee Kotka
KuPS Kuopio
FC Lahti Lahti
IFK Mariehamn Mariehamn
MyPa-47 Anjalankoski
RoPS Rovaniemi
Tampere United Tampere
TPS Turu
VPS Vaasa

Flag of Scotland.svg Šotimaa[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Šotimaa jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Aberdeen FC Aberdeen
Celtic FC Glasgow
Dundee United FC Dundee
Falkirk FC Falkirk
Hamilton Academical FC Hamilton
Heart of Midlothian FC Edinburgh
Hibernian FC Edinburgh
Inverness Caledonian Thistle FC Inverness
Kilmarnock FC Kilmarnock
Motherwell FC Motherwell
Rangers FC Glasgow
St Mirren FC Paisley

Flag of Switzerland.svg Šveits[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Šveitsi jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FC Aarau Aarau
FC Basel Basel
AC Bellinzona Bellinzona
Grasshopper-Club Zürich
FC Lucerne Lucerne
Neuchâtel Xamax FC Neuchâtel
FC Sion Sion
FC Vaduz Vaduz
BSC Young Boys Bern
FC Zürich Zürich

Flag of Denmark.svg Taani[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Taani jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Aalborg BK Aalborg
Aarhus Gymnastik Forening Aarhus
Brøndby IF Brøndby
FC København Kopenhaagen
Esbjerg fB Esbjerg
AC Horsens Horsens
FC Midtjylland Herning
FC Nordsjælland Farum
Odense BK Odense
Randers FC Randers
SønderjyskE Haderslev
Vejle BK Vejle

Flag of the Czech Republic.svg Tšehhi[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Tšehhi jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Gambrinus liga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
FC Baník Ostrava Ostrava
FC Bohemians Praha Praha
1. FC Brno Brno
SK Dynamo České Budějovice České Budějovice
FK Jablonec 97 Jablonec
SK Kladno Kladno
FK Marila Příbram Příbram
FK Mladá Boleslav Mladá Boleslav
SK Sigma Olomouc Olomouc
SK Slavia Praha Praha
FC Slovan Liberec Liberec
AC Sparta Praha Praha
FK Teplice Teplice
FC Viktoria Plzeň Plzeň
FK Viktoria Žižkov Praha
FC Zlín Zlín

Flag of Turkey.svg Türgi[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Türgi jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Süper Lig, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
MKE Ankaragücü Ankara
BB Ankaraspor Ankara
Antalyaspor Antalya
Beşiktaş J.K. Istanbul
Bursaspor Bursa
Denizlispor Denizli
Eskişehirspor Eskişehir
Fenerbahçe SK Istanbul
Galatasaray SK Istanbul
Gaziantepspor Gaziantep
Gençlerbirliği SK Ankara
Gençlerbirliği OFTAŞ Ankara
Istanbul Büyükşehir Belediyespor Istanbul
Kayserispor Kayseri
Kocaelispor Kocaeli
Konyaspor Konya
Sivasspor Sivas
Trabzonspor Trabzon

Flag of Ukraine.svg Ukraina[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Ukraina jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FC Arsenal Kyiv Kiiev
FC Chornomorets Odessa Odessa
FC Dnipro Dnipropetrovsk Dnipro
Kiievi Dinamo Kiiev
FC Illychivets Mariupol Mariupol
FC Karpaty Lviv Lviv
FC Kharkiv Harkiv
FC Kryvbas Kryvyi Rih Krõvõi Rig
FC Lviv Lviv
FC Metalist Kharkiv Harkiv
FC Metalurh Donetsk Donetsk
FC Metalurh Zaporizhzhya Zaporižžja
FK Šahtar Donetsk Donetsk
FC Tavriya Simferopol Simferopol
FC Vorskla Poltava Poltava
FC Zorya Luhansk Lugansk

Flag of Hungary.svg Ungari[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Ungari jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Budapest Honvéd FC Budapest
Debreceni VSC Debrecen
Diósgyőri VTK Miskolc
FC Fehérvár Székesfehérvár
Győri ETO FC Győr
Kaposvári Rákóczi FC Kaposvár
Kecskeméti TE Kecskemét
MTK Hungária FC Budapest
Nyíregyháza Spartacus Nyíregyháza
Paksi SE Paks
Rákospalotai EAC Budapest
BFC Siófok Siófok
Szombathelyi Haladás Szombathely
Újpest FC Budapest
Vasas SC Budapest
Zalaegerszegi TE Zalaegerszeg

Flag of Belarus.svg Valgevene[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Valgevene jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
FC BATE Barysaw
FC Darida Zhdanovichi Zhdanovichi
FC Dinamo Brest Brest
FC Dinamo Minsk Minsk
FC Gomel Gomel
FC Hranit Mikashevichy Mikashevichy
FC Lakamatyu Minsk Minsk
FK Vitebsk Vitebsk
FC MTZ-RIPO Minsk
FC Naftan Novopolotsk Novopolotsk
FC Neman Grodno Grodno
FC Savit Mahilyou Mahilyow
FC Shakhtyor Soligorsk
FC Smarhon Smarhon
FC Torpedo Zhodino Zhodino
FC Dnepr Mahilyow Mahilyow

Flag of Russia.svg Venemaa[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Venemaa jalgpalliklubide loend.
  • Alaliit:
  • Kõrgliiga: Premjer Liga, milles hooajal 2008–2009 mängivad:
Klubi Linn
Permi Amkar Perm
Moskva CSKA Moskva
Moskva Dinamo Moskva
FC Khimki Himki
Samara Krõlja Sovetov Samara
Moskva Lokomotiv Moskva
FC Luch-Energia Vladivostok Vladivostok
FC Moskva Moskva
Kaasani Rubin Kaasan
FC Saturn Moscow Oblast Ramenskoje
FC Shinnik Yaroslavl Jaroslavl
Moskva Spartak Moskva
Naltšiki Spartak Naltšik
Groznõi Terek Groznõi
Tomski Tom Tomsk
Peterburi Zenit Peterburi

Flag of Wales 2.svg Wales[muuda | muuda lähteteksti]

Next.svg Pikemalt artiklis Walesi jalgpalliklubide loend.
Klubi Linn
Aberystwyth Town FC Aberystwyth
Airbus UK Broughton FC Broughton
Bangor City FC Bangor
Caernarfon Town FC Caernarfon
Caersws FC Caersws
Carmarthen Town FC Carmarthen
GAP Connah's Quay F.C. Connah's Quay
Haverfordwest County FC Haverfordwest
Llanelli AFC Llanelli
Neath Athletic AFC Neath
NEWI Cefn Druids FC Cefn Mawr
Newtown F.C. Newtown
Port Talbot Town FC Port Talbot
Porthmadog FC Porthmadog
Rhyl FC Rhyl
Prestatyn Town FC Prestatyn
The New Saints F.C. Llansantffraid-ym-Mechain ja Oswestry[3]
Welshpool Town FC Welshpool

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]

Allikad[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Derry City FC on Põhja-Iirimaa linna Derry klubi, kuid on 1985. aastast saadik võistelnud Iirimaa liigasüsteemis.
  2. AS Monaco FC mängib Monacos, kuid on võistelnud alati Prantsusmaa liigasüsteemis.
  3. Llansantffraidi klubi Total Network Solutions FC liitus 2003. aastal Walesi liigasüsteemis mänginud Inglismaa klubiga Oswestry Town FC. Meeskond mängis 2006. aastani Llansantffraidis, kolides seejärel 13 kilomeetri kaugusele Oswestrysse.