Toy-Box

Allikas: Vikipeedia

Toy-Box oli Taani popansambel, mille liikmed olid lauljad Aneela Mirza ja Amir El-Falaki.

Mirza sündis 8. oktoobril 1974 Hillerødis Taanis poolpakistanlasest, pooliraanlasest ema ja parsist isa lapsena. El-Falaki sündis 12. augustil 1973 Kopenhaagenis Taanis marokolaste peres. Aastal 1999 saavutasid nad mõningast edu Skandinaavia edetabelites bubblegum dance'i stiilis lauluga "Tarzan & Jane" nende albumilt "Fantastic". Toy-Box tuli taas korraks kokku aastal 2017, et esineda Vi Elsker 90'erne retrofestivalidel.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

"Tarzan & Jane" sai tunnustuse Smash Hits ajakirjalt 1999. aastal Suurbritannias, kuid nende UK plaadifirma Edel otsustas avaldamist tagasi hoida kuni sama aasta hilisema pooleni, et see ilmuks samal ajal kui Disney "Tarzan". Nad valisid esimeseks avaldatavaks singliks loo "Best Friend", kuigi seda lasti palju televisioonikanalil The Box, jõudis see singel vaid 41. kohale Suurbritannia singliedetabelis (UK Singles Chart) ja plaanid avaldada "Tarzan & Jane" tühistati. Madalmaade hititabelis jõudis see siiski teisele kohale. "Tarzan & Jane" jõudis 15. kohale edetabelis Eurochart Hot 100. Aastal 1999 jõudis laul 16. kohale MTV Europe'i kanalil.

Toy-Boxi esimene album "Fantastic" sisaldab hitte "The Sailor Song", "Best Friend", "Super-Duper-Man", "Teddybear" ja "Tarzan & Jane". See avaldati 1999. aasta septembris. Sellele järgnes album "Toy Ride" aastal 2001, mis sisaldas fännide lemmiklaule "www.girl", "Prince of Arabia" ja "Wizard of Oz".

Pärast lahkuminekut[muuda | muuda lähteteksti]

Pärast ansambli lahkuminekut töötas El-Falaki tantsuõpetajana, muusikavideo koreograafina ja F.C. Copenhageni ergutustiimi treenerina. Mirza muutis hiljem oma esinejanime Aneelaks ning alustas soolokarjääri, kuid erilist edu ta ei saavutanud. Kui intervjueerijad küsisid järgmise võimaliku Toy-Boxi albumi kohta, ütles Aneela: "Ma ei tea, kõik on võimalik." 13. novembril 2012 kuulutas Aneela oma Facebooki lehel, et uued väljaanded ei hakka ilmuma Toy-Boxi nime all, sest nad ei jõudnud kokkuleppele oma plaadifirmaga. Aneela märkis, et on võimalik, et Toy-Box võib uue nime all tagasi tulla lähitulevikus. Aastal 2017 ilmus Toy-Box taas lavale, et tuuritada Aqua, Vengaboysi ja paljude teistega 1990-ndate kontsertide raames suvel.

Diskograafia[muuda | muuda lähteteksti]

Stuudioalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Albumi andmed
1999 "Fantastic"
  • Avaldatud: 1999 (mitu korda erinevatel aegadel sellel aastal)
  • Plaadifirma: Edel
  • Formaadid: CD, kassett, allalaaditav muusikafail
2001 "Toy Ride"
  • Avaldatud: 2001
  • Plaadifirma: Edel
  • Formaadid: CD, allalaaditav muusikafail

Singlid[muuda | muuda lähteteksti]

Aasta Singli nimi Album
1998 "Tarzan & Jane" "Fantastic"
1999 "Best Friend" "Fantastic"
1999 "Teddybear" "Fantastic"
1999 "The Sailor Song" "Fantastic"
2001 "Superstar" "Toy Ride"
2001 "www.girl" "Toy Ride"