Toronto Raptors

Allikas: Vikipeedia
Toronto Raptors
Konverents Idakonverents
Divisjon Atlandi divisjon
Asutatud 1995
Ajalugu Toronto Raptors
(1995. aastast)
Kodusaal Scotiabank Arena
Asukoht Toronto, Ontario
Tunnusvärvid punane, must, lilla, kuldne ja valge
                        
President Masai Ujiri
Peatreener Nick Nurse
Omanik Maple Leaf Sports & Entertainment
Meistritiitleid (NBA) 1 (2019)

Toronto Raptors on Kanada korvpalliklubi, mis mängib korvpalliliigas NBA. Meeskond kuulub idakonverentsi Atlandi divisjoni ja peab oma kodumänge Scotiabank Arenal, mida jagatakse NHL-i klubiga Toronto Maple Leafs.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

1995. aastal Torontos asutatud klubi pääses NBA-sse samal aastal koos klubiga Vancouver Grizzlies, kui NBA laiendas oma piire Kanadasse. Pärast Grizzliesi kolimist Memphisesse jäi Toronto Raptors ainsaks Kanada klubiks NBA-s.

Raptors piirdus esimestel hooaegadel põhiturniiriga, kuni 1998. aasta draft'ist valiti meeskonda Vince Carter, kes aitas tiimi kolmel aastal järjest väljalangemismängudele. Kui Carter vahetati 2004. aastal New Jersey Netsi, haaras liidriohjad Chris Bosh, kes mängis Raptorsis 2010. aastani.

Seejärel algas DeMar DeRozani ja Kyle Lowry ajastu, mil Raptorsist sai regulaarne play-off'i meeskond. Raptorsi ajaloo esimene ja seni ainus meistritiitel võideti 2019. aastal, kui hooaja eel toodi DeRozani asemele meeskonda Kawhi Leonard, kes valiti hiljem ka finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Mängijad hooajal 2020/2021[muuda | muuda lähteteksti]

Endised tuntumad mängijad[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]