Toitude ja toiduainete loend

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Toitude loend)
Jump to navigation Jump to search

Siin on loetletud toiduaineid ja toite, sealhulgas jooke. Alkohoolseid jooke on loetletud ka alkohoolsete jookide loendis, ürte ürtide loendis, vürtse vürtside loendis.


# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ö Ü X Y


A[muuda | muuda lähteteksti]

A. Le Coq Premium - A. Le Coq Special - aafrika punane tee - aasšampinjon - æbleskiver - aed-liivatee - aedmaasikas - aedoasupp - aedsalat - aedviljasupp - aganaleib - agar - ahjuahven - ahjuforell - ahjuhaug - ahjukala - ahjukana - ahjukartulid - ahjulatikas - ahjuliha - ahjulõhe - ahjupraad - ahjuräimed - ahjuõun - ahjuõunakala - aiva - ale - alkohoolne jook - alõtša - alustainas - Amaretti - amaretto - Amarone - Amarula - aniis - aniisiviin - antrekoot - apelsin - apelsinimahl - aperitiiv - aprikoosid - araabika kohv - arak - Ararat - arbuus - armanjakk - arrak - assai - asuu - austerservik - austrid - austrikaste - avokaado

B[muuda | muuda lähteteksti]

baaba - Baileys - Bakewelli kook - bambusevõrsed - banaan - basiilik - basturma - Belõi Aist - bergamotiõli - besee - beseetort - biifsteek - bilimbi - biskviitküpsised - biskviittainas - biskviittort - bizcocho borracho - Black Velvet - Bombay Sapphire - borš - boržomm - Brie juust - brõnsa - brändi - Brüsseli vahvlid - bubert - bulgur - böfstrooganov

C[muuda | muuda lähteteksti]

café au lait - caffè latte - Campari - cappuccino - Captain Morgan - Cerasuolo di Vittoria - ceviche - Cheddari juust - chili con carne - Chinchón - Coca-Cola - Cointreau - Cozonac - Courvoisier - Crystal Vodka

D[muuda | muuda lähteteksti]

datlid - dražeekompvek - džinn - Dunkel - durian - Dynami:t

E[muuda | muuda lähteteksti]

einevõileib - Edami juust - Emmentali juust - energiajook - espresso

F[muuda | muuda lähteteksti]

falafel - Fanta - feta - fetasalat - filee - Finlandia Vodka - foie gras - friikartulid - frikadellid - frikadellisupp

G[muuda | muuda lähteteksti]

galantiin - garam masala - garum - gaseeritud vesi - ghaphama - Gorgontola juust - Grana Padano - granaatõun - granadill - grappa - greip - grissini - guajaav - guljašš - Gösser

H[muuda | muuda lähteteksti]

hakkbitkiid - hakk-kotlet - hakkliha - hakklihakaste - hakklihapallid - hakkliharull - hakkpraad - hall kärbseseen - halvaa - hamburger - handsa - hanepraad - hapukapsaborš - hapukapsas - hapukapsasalat - hapukapsasupp - hapukoor - hapukoorekaste - hapukurk - hapupiim - hapurokk - hapusilk - harilik põdramokk - harissa - hartšoo - heres - hernesupp - hiinakapsas - hobuseliha - hõlmikpuuseemned - hõõgvein - hädaleib - härjasilm

I[muuda | muuda lähteteksti]

india pähkel - ingver - invertsiirup

J[muuda | muuda lähteteksti]

jahu - jahukört - jahupuder - jalapeno - jogurt - joogivesi - jujuub - julep - juuretis - juust - jõevähk - jõuluhani - jõululeib - Jägerbomb - Jägermeister - jäätee - jäätis

K[muuda | muuda lähteteksti]

K kohuke - kaalikas - kaaviar - kaer - kaerahelbed - kaerahelbepuder - kaerakile - kaeratangupuder - kaeratumm - Kahlúa - kakao - kakaooad - kakaopulber - kakaovõi - kala - Kalamáta oliivid - kalapulgad - kali - kalvados - kama - kamakäkk - kamambäär - kanaliha - kananagitsad - kanawok - kaneel - kaneelirull - kanepipiim - kanepitemp - kappar - kapsas - karamboola - karamell - karask - karastusjook - karbonaad - Karjala pirukas - kartul - kartulileib - kartuliporss - kartulisalat - kartulitärklis - kasemahl - kaseriisikas - kaste - kebab - keefir - Kelluke - Kelt (konjak) - Kelt (Slovakkia õlu) - ketšup - kevadkogrits - Kiievi kotlet - kiivi - kikerhernes - kilu - kiluvõileib - kirsid - klarett - klementiin - kliid - kodujuust - kogelmogel - kohuke - kohv - kohvioad - koirohutee - kollane pilvik - kollikakk - kombucha - kompott - kompvek - kondenspiim - kondiitritooted - konjak - kook - kookospiim - kookospähkel - kookosõli - kopra - kopsud - koriander - korint - kormoran - kornišonid - Koskenkorva Viina - kostroma juust - kotlet - kreeka pähklid - kreplach - kringel - kruubipuder - kruubid - kuksu - kuldmampel - kuldriisikas - kuldtatik - kulebjaaka - kumõss - kuskuss - kuuseriisikas - kõrsik - käkk - kört - köögivili - köögiviljasupp - köömned - köömnelõhnaline liivatee - küpsetis - küpsis - küüslauguküüned

L[muuda | muuda lähteteksti]

laagriõlu - Lactarius indigo - lahustuv kohv - laimid - lambaliha - lasanje - latikas - lamevirsik - Laua Viin - lavašš - leem - lehmatatik - leib - leibö - "Leida Peips" - leivajuuretis - leivasupp - libekala - Licor 43 - liha - liköör - limonaad - limoncello - linaseemned - litšid - loomaliha - loorber - Lopado­temacho­selacho­galeo­kranio­leipsano­drim­hypo­trimmato­silphio­parao­melito­katakechy­meno­kichl­epi­kossypho­phatto­perister­alektryon­opte­kephallio­kinklo­peleio­lagoio­siraio­baphe­tragano­ptery­gon - lulod - läbipaistev Coca-Cola - lõss

M[muuda | muuda lähteteksti]

maapähklid - maapähklivõi - maasikad - madeira - maguskirss - mahl - majonees - makaronid - makaronivorm - makrell - makroon - maks - maksapasteet - maksavorst - mandariinid - mandlid - mandlipiim - mango - manna - mannapuder - maoliha - margariin - marinaad - marineeritud kurk - marjad - Martini - martsipan - matsa - merikapsas - mesi - metsmaasikad - mineraalvesi - misosupp - mojito - moos - Moseli veinid - mozzarella - mote con huesillo - mulgipuder - muna - munavõi - munguba - murel - muretainas - murulauk - musaka - mustad sõstrad - mustikad - muulukad - mädarõigas - mõdu - mõõkkala

N[muuda | muuda lähteteksti]

naeris - nektariin - nelk - nisuõlu - nugat - nuikapsas - nuudlid - nõmm-liivatee - nääriorikas - nääris

O[muuda | muuda lähteteksti]

oghi - okroška - Old Monk - oliivid - oliiviõli - Olivier' salat - oúzo

P[muuda | muuda lähteteksti]

palmkapsas - pancetta - panettone - panna cotta - pannkook - papaia - parapähkel - Parma juust - pasha - pasteet - pastilaa - Pavlova kook - peet - Pekingi part - pelmeenid - pepiinod - Pepsi-Cola - pesto - pett - phở - piim - piimapulber - pikkpoiss - piklid - Pilseni õlu - pipar - piparkook - piparmündiõli - Pirita ürdiliköör - pirn - pirukad - pistaatsiapähkel - pitsa - plaksumais - pliin - polenta - pomel - pomerantsid - porgand - porgandimahl - porgandriisikas - präänik - puder - puuvili - Põhiseaduse Pilsner - põletatud suhkur - päevalilleõli - pärm - püha Jaakobuse kook - püree - püül

R[muuda | muuda lähteteksti]

rabamurakas - rāmen - rassolnik - ratatouille - RC Cola - Red Bull - redis - riis - Ripasso - risoto - rjaženka - robusta kohv - roheline draakon - roheline pipar - roheline tee - Rooie Dop Chica Americana IPA - rooma salat - Roqueforti juust - rosin - rosolje - rukkileib - rumm - rummibaaba - Runebergi kook - rupskid - rõngel - röövlisupp

S[muuda | muuda lähteteksti]

saago - sahti - sai - saib - sake - salaami - salat - sarapuupähkel - sarvesai - sashimi - sealiha - seapraad - seedermännipähkel - seemnesegu - seened (söögiseened) - seenekaste - seesamihalvaa - seesamiseemned - seesamiõli - sefiir - seljanka - sencha - sepik - Sex on the Beach - shōchū - sibul - sibulaõli - Sichuani pipar - sidrun - sidrun-liivatee - siider - siirup - sinihallitusjuust - sinikas - skumbria - smuuti - sojakaste - sojapiim - sool - soolakurk - soolvesi - spagetid - spargelkapsas - spargelsalat - Spritz - sprotid - St. Erhard (õlu) - struudel - suhkruvatt - suhkur - sukaad - sulatatud juust - sultana - supp - surimi - sushi - suur sirmik - sviitid - sändvitš - sült

Z[muuda | muuda lähteteksti]

Żywieci õlu

Ž[muuda | muuda lähteteksti]

Žiguli õlu

Š[muuda | muuda lähteteksti]

šampanja - šerbett - šerri - šokolaad - šoti viski - štši

T[muuda | muuda lähteteksti]

Tabasco kaste - tainas - taimerasv - taimeõli - tangeriin - tangud - tangupuder - Tanqueray - Tarhun - tatrapuder - tee - teeseenejook - tekiila - tiramisu - tofu - toidulisaainete loend - tokai - tomatid - tomatikaste - tomatimahl - tomatipüree - tomatisupp - toonik - tordipõhi - tort - triple sec - tsípouro - tšatša - tšeburekk - tšillipipar - tzatziki - tudraõli - turrón - tähtaniis - täisterajahu - Türgi kohv - Tyskie

U[muuda | muuda lähteteksti]

ugli - uhhaa - Underberg - Unicum

V[muuda | muuda lähteteksti]

vadak - vahakõrvits - vahukoor - vahuvein - valge kaste - valge pipar - valge rumm - Vana Tallinn - vasabi - vastlakukkel - vein - veiseliha - verikäkid - verivorst - vesi - vesikringel - viievürtsisegu - viigimari - viin - viinamarjad - viinamarjamahl - viiner - viljakohv - virsikud - Viru Valge - Viru õlu - vorst - või - võileib - võitatik - vürtsid - vürtsikilu

Õ[muuda | muuda lähteteksti]

õlisalvei seemned - õlu - õun - õuna-kirsimahl - õunamahl - õunapirukas - õunastruudel

Ä[muuda | muuda lähteteksti]

äädikas