Tiigiveski jalgpalliväljak

Allikas: Vikipeedia
Tiigiveski jalgpalliväljak
Asukoht Suur-Juhkendali 11, Tallinn
Avati 1913
Kate Muru
Tiigiveski spordiplats 1928. aasta Tallinna plaanil.
Joonis, kus asuks Tiigiveski Spordiplats tänapäeva kaardil.

Tiigiveski jalgpalliväljak on Tallinna vanim jalgpalliväljak, mis rajati 1913. aastal, Härjapea jõe kaldale.

Tiigiveski park ja staadion[muuda | muuda lähteteksti]

Aja jooksul Tiigiveski paistiik reostus ja muutus mülkaks. Linnavalitsuse korraldusel täideti 200 meetri pikkune tiik 1910–1911 „Estonia“ vundamendiaugust saadud pinnasega. Linnaaednik Hans Lepa eestvedamisel rajati 1910.-1912. aastatel Juhkentali tänavast lõuna poole Tiigiveski park. Koos pargiga rajati ka 0,9 ha suurune puukool ja kasvuhoonetega aiand. Tiigiveski täidetud alale alustati peagi jalgpallistaadioni rajamist.

1913. aastal valminud jalgpalliväljak on vanim Tallinnas. Varem mängiti jalgpalli heinamaadel. Kuna see oli esimene jalgpalliväljak, siis peeti seal 1921. aastal esimene maavõistlus ning meie koondise vastaseks oli Rootsi jalgpallikoondis. Kui valmisid spordiühingute „Sport“ ja „Kalevi“ jalgpallistaadionid, siis Tiigiveski väljakul enam suuri võistlusi ei peetud.[1][2]

Pärast 1921. aasta eesti meistrivõistlusi jalgpallis, keelati Tiigiveskil igasugune spordiharjutamine ja spordi võistlused ära, kuna see segas lähedal asuva haigla patsiente. 1922. aasta kevadel lubati siiski spordiharjutamine, kuid võistluste korraldamine oli endiselt keelatud.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]