The Black Album (The Beatles)

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt The Black Album (Beatles album))

"The Black Album" (eesti keeles "Must album") on mitteametlik kogumikalbum biitlite soolomaterjalist. Selle koostas Ameerika näitleja Ethan Hawke. Album sai tuntuks pärast seda, kui seda näidati 2014. aasta filmis "Poisipõli". Hawke koostas albumi tütre 13. sünnipäevaks aastal 2011. Albumit kasutati filmi "Poisipõli" stseenis, kus Hawke'i tegelane annab albumi oma pojale sünnipäevaks. Kogumikus on 51 laulu biitlite soolokarjäärist pärast bändi lahkuminekut 1970. aastal.[1]

Albumist[muuda | muuda lähteteksti]

Kuna Hawke on eluaegne biitlite fänn, siis koostas ta albumi tütar Mayale pärast lahkuminekut tema ema Uma Thurmaniga. Isa andis selle tütrele ta sünnipäeval, 8. juulil 2011. Albumil on 51 laulu, millest 19 on John Lennoni, 20 Paul McCartney, 7 George Harrisoni ja 4 Ringo Starri omad. Peale nende on seal John Lennoni laul "Real Love", milles laulsid ka kolm ülejäänud biitlit kogumiku "Anthology 2" jaoks.

"Poisipõlves"[muuda | muuda lähteteksti]

Alates 2002. aastast osales Ethan Hawke filmiprojektis "Poisipõli", kus ta mängis peategelase Mason Evans juuniori (Ellar Coltrane) isa Mason Evansit. Kui filmiti Masoni 15. sünnipäeva, siis otsustas Hawke lisada stseeni oma "Musta albumi". Filmis annab Mason Evans albumi pojale, öeldes, et ta tahtis pojale kinkida midagi, mida raha eest osta ei saa.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Ultimate Classic Rock. "Listen to the Beatles' 'Black Album' Playlist From the Movie 'Boyhood'" (Inglise keel).{{netiviide}}: CS1 hooldus: tundmatu keel (link)