Tartu Autoklubi

Allikas: Vikipeedia

Tartu Autoklubi on Tartu ja kogu Lõuna-Eesti autohuvilisi koondav mittetulundusühing. Klubi põhieesmärk on viisaka liikluskultuuri propageerimine. Ka on klubi võtnud enda kohustuseks pakkuda Lõuna-Eestis autohuvilistele turvalist ja legaalset enese väljaelamise võimalust nii kiirendus- kui ka ringrajal.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Tartu Autoklubi loodi praegusel kujul 2006. aastal, kui ühest autohuviliste foorumist lõi lahku seltskond noori autohuvilisi. Koos hakati ette võtma ühisüritusi ja korraldama siseringile väikeseid kiirendusvõistlusi ja kruiise. Järk-järgult hakkasid üritused suuremaks kasvama ning tekkima iga-aastased traditsioonilised üritused ja kokkusaamised.

Liikmed[muuda | muuda lähteteksti]

Tartu Autoklubil on üle 200 lihtliikme. Nendel liikmetel on ligipääs klubi foorumile ja eelisõigus teabele klubi ürituste kohta.

Teise liikmete grupi moodustavad Tartu Autoklubi korraldusmeeskonna liikmed, keda on kokku paarikümne ringis. Need liikmed korraldavad võistlusi, läbivad koolitusi, võtavad osa klubilisest tegevusest ja omavad lihtliikmetest kõrgemat klubilist staatust.