Arutelu:Suruõhuauto

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Definitsioon on vajalik. Lisage olulisi linke. Kontrollige õigekirja. (Kasutaja Tiia)


Millest see artikkel räägib? Kas autost (sõna auto esineb ainult pealkirjas, vt ka Compressed air car) või sõidukist (Compressed-air vehicle)???—Pietadè (arutelu) 18. veebruar 2017, kell 16:12 (EET)[vasta]

Pealkiri ei ole vastavuses järgneva tekstiga. Pealkirjaks on suruõhuauto, aga edaspidi kirjutatakse suruõhumasinast (masin on väga laialdane mõiste, auto on vaid 1 variant mitmest). Ajaloo lõik – viide puudub. Kas on omast peast võetud tekst? Mõned lause sõnastused jätavad soovida. Leidub ka kokku-ja lahkukirjutamise vigasid. Toon need allpool välja.

(Suruõhumasin töötab õhu mootoriga, mis kasutab oma tööks suruõhku, mis on paigutatud mahutisse.) Parem oleks "Suruõhumasin töötab õhu mootori jõul, mis kasutab tööks eraldi mahutisse paigutatud suruõhku".

(Selle asemel, et liigutada kolbe silindris plahvatusega ,mis tekib kütuse õhuga segamisel ja selle põlemisel, kasutab antud masin suruõhku, et liigutada kolbe.) See on iseenesest väga halb lause (pikk, lohisev ja ebaselge sõnastus). Oleks vaja mainida ka sisepõlemismootorit, mitte vaid kolbide liigutamist.

Suruõhu masinaid (kirjutatakse kokku!) arendava ettevõte (ettevõtte) sõnul on nad saavutanud masina (peab olema mitmuses ehk siis masinate) 90% ’se (tuletusliidet pole siin vaja)tõhususe.

(Suruõhu tõukejõudu saab kombineerida erinevate hübriidsüsteemidega. Näiteks kombineeritakse pneumaatilised ja elektrilised jõuseadmed.) Suruõhu tõukejõudu saab kombineerida erinevate hübriidsüsteemidega, näiteks on võimalik kombineerida omavahel pneumaatilised ja elektrilised jõuseadmed.

(Lisaks see süsteem regenereerib energiat pidurdamise ajal.) Sõnade järjekord! Parem oleks "Lisaks regenereeritakse energiat ka pidurdamise ajal".

(Põhi probleem antud sõidukitega on see, et mootorid ei anna piisavalt pöördemomenti.) Põhiprobleem kirjutatakse kokku. Soovituslik lause: "Antud sõidukite põhiprobleemiks on mootorite ebapiisav pöördemoment".

(Veel on probleemiks see, et suruõhu paakide täitmine on küllaltki kulukas.) Soovituslik lause: "Lisaks sellele on suruõhupaakide täitmine küllaltki kulukas".

(Suruõhu abil liigutati kaevandustes kärusid ning seda kasutati ka trammide liigutamiseks.) Ühes lauses esineb 2 korda sõna „liigutamine“ – lause tuleks ümber sõnastada. Lisaks loen välja, et kaevandustes kasutati tramme – kas vastab tõele? (Kasparsch)