Take That

Allikas: Vikipeedia
Take That (Donald, Barlow ja Owen) praegune koosseis esineb Šotimaal Glasgow's 2017. aastal.

Take That on inglise popmuusikaansambel, mis loodi 1990. aastal Manchesteris. Praegu kuuluvad sellesse Gary Barlow, Howard Donald ja Mark Owen. Algkoosseisus olid ka Jason Orange ja Robbie Williams. Barlow on ansambli laulusolist ja peamine laulukirjutaja, Owen ja Williams pakkusid esialgu taustavokaali ning Donald ja Orange tegutsesid peamiselt tantsijatena.

Ansambel on olnud Ühendkuningriigi singlite edetabelis 28 korral 40 hulgas ja 17 korral esiviisikus, millest 12 on jõudnud esikohale, sealhulgas "Back for Good", "Never Forget", "Patience" ja "Greatest Day". Neil on olnud ka Ühendkuningriigi albumite edetabelis kaheksa esikohaalbumit. Rahvusvaheliselt on ansamblil olnud 56 singlit number üks ja 39 albumit number üks.

Nad on saanud kaheksa Briti muusika auhinda - võitsid parima Briti ansambli ja parima Briti Live Acti. 2012. aastal pälvisid nad Ivor Novello auhinna silmapaistva panuse eest Briti muusikasse. British Phonographic Industry (BPI) andmetel on Take That sertifitseeritud Suurbritannias 14 miljoni albumit ja 10,8 miljoni singlit.

Stuudioalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]