Tõnu Kaljuste salvestiste loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Tõnu Kaljuste salvestiste loendis on loetletud Tõnu Kaljuste salvestisi.

CD-d[muuda | muuda lähteteksti]

  • Krzystof Penderecki: "Miserere. Veni Creator, In pulverem mortis, De profundis, Miserere, Benedictus, Stabat mater, Song of the Cherubim, Agnus dei, Benedicamus" // Madalmaade Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Globe 2004.
  • Joep Franssens: "Harmony of the Spheres" // Madalmaade Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. Composer's Voice (2004).
  • Arvo Pärt: "Beatus" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Virgin 1997.
  • Antonio Vivaldi: "Gloria - Settings from the Mass and Vespers" // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. Carus-Verlag 2003.
  • Arvo Pärt: "Orient Occident" // Rootsi Raadio Koor ja Sümfooniaorkester, Tõnu Kaljuste. ECM 2002.
  • Antonio Vivaldi: "Salmi a due cori" // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. Carus-Verlag 2002.
  • Sergey Ivanovich Taneyev: "The Twelve Choruses, Op. 27" // Madalmaade Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Globe 2001.
  • Heino Eller: "Neenia" // Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. ECM 2001.
  • Paul Giger: "Ignis" // Paul Giger, Marius Ungureanu, Beat Schneider, Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. ECM 2000
  • Wolfgang Amadeus Mozart: "Litaniae" // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. Carus-Verlag 2000.
  • Wolfgang Amadeus Mozart: "Vesperae et Litania" // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. Carus-Verlag 2000.
  • Veljo Tormis: "Laulu Palju - Liederhaufen - Heaps of Songs" // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Carus-Verlag 2000.
  • Karl August Hermann, Raimo Kangro, Leelo Tungal: "Eesti Lauleldused - Best of the Estonian Singspiels" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. 1999.
  • Alfred Schnittke: "Psalms of Repentance" // Rootsi Raadio Koor, Tõnu Kaljuste. ECM 1999.
  • Veljo Tormis: "Litany To Thunder" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tõnu Kaljuste. ECM 1999.
  • Arvo Pärt: "Kanon Pokajanen" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tõnu Kaljuste. ECM 1998.
  • Veljo Tormis: "Casting a spell... Estonian Calendar Songs 1966-1967" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Virgin 1996.
  • Erkki-Sven Tüür: "Crystallisatio" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. ECM 1996.
  • Alfred Schnittke: "Requiem & Henryk Górecki: Miserere" // Rootsi Raadio Koor, Eric Ericsoni Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Caprice 1995.
  • Sergei Rahmaninov: "Vespers" // Rootsi Raadio Koor, Tõnu Kaljuste. Virgin 1995.
  • "Kaunimad Laulud" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tallinn Brass, Tõnu Kaljuste. Forte 1994
  • Erkki-Sven Tüür: "Oratorio Ante Finem Saeculi / Symphony No.2." // Oratooriumikoor, sümfooniaorkester, Tõnu Kaljuste. Finlandia 1994.
  • Arvo Pärt: "Te Deum" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. ECM 1993.
  • Frank Martin: "Mass for Double Choir" / Veljo Tormis: "Choral Works" // Maailma Noortekoor, Tõnu Kaljuste. Bohemia Music 1992.
  • Veljo Tormis:" Forgotten Peoples" // Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tõnu Kaljuste. ECM 1992.

Kogumik-CD-d[muuda | muuda lähteteksti]

  • Robert Heppener: "Choral Works" // Madalmaade Kammerkoor, Tõnu Kaljuste, Daniël Reuss. Donemus CV78
  • Arvo Pärt: "Litany" // The Hilliard Ensemble, Eesti Filharmoonia kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste, Leedu Kammerorkester, Saulius Sondeckis. ECM 1996.
  • Kangro: "Concerto for 2 Pianos and Chamber Orchestra No. 2, Op. 36", "Concerto for Two for Flute, Clarinet and Orchestra, Op. 48", "Gaudeo for Choir, Op. 33" // . Tallinna Noorte Filharmooniaorkester, Toomas Kapten, Soome Raadio Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Antes Edition 1996.
  • Veljo Tormis ja Urve Lippus (raamat ja CD): "Lauldud Sõna" // Erinevad koorid ja dirigendid, sh Veljo Tormise teoseid Tõnu Kaljuste juhatusel. Tartu Ülikooli Kirjastus 2000 (plaati eraldi müügil ei ole, vaid kuulub raamatu juurde).
  • "Läbilõige Eesti Koorimuusikast" (3 CDd). Erinevad koorid ja dirigendid. Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus ja Eesti Raadio 2002.
  • "Sixth World Symposium on Choral Music: Choral Highlights" (2 CDd). 27 osalenud koori esitused, sh üks pala Maailma Noortekoorilt Tõnu Kaljuste juhatusel. St. Olaf Records 2003.
  • "Dark Age of Camelot (A Musical Journey Through the Realms of Hibernia, Midgard and Albion)" // Sisaldab "Pikse litaaniat" ja "Lauliku lapsepõlve" ECM-i 1999. aasta plaadilt "Litany to Thunder", siin plaadid pealkirjadega "The Beserker" ja "The Skald". Universal Music Group / Decca Records 2002.
  • "Highlights 600 Years Choral Music" // Madalmaade Kammerkoor, erinevad dirigendid. NM Classics 2002.
  • "Cathedral Dreams - Music to Inspire" (2 CDd). Plaatidel on kokku 40 teost, sh Tõnu Kaljuste juhatusel 5 Rahmaninovi ja 1 Pärdi teos. Virgin Classics 2002.
  • "Unknown Public UP13 Changing Platforms - 30 Years of the Contemporary Music Network" (2 CDd). Kogumikku kuulub Erkki-Sven Tüüri "Passion" Tallinna Kammerorkestri esituses ja Tõnu Kaljuste juhatusel. Unknown Public Ltd. 2001.
  • "Vokal Glans I Etern - 75 Radiokören 1925-2000". (Rootsi) 2001.
  • "Cathedral Voices - Great Sacred Choruses". Virgin Classics 2000.
  • "20 Berwaldhallen 1979-1999". (Rootsi) 2000.
  • Ivor Cutler: "Cute, (H)ey?". Luuletaja Ivor Cutleri valitud muusikateosed, sh 4 Arvo Pärdi pala Tõnu Kaljuste juhatusel. EMI Songbook Series 1999.
  • Arvo Pärt: "Sanctuary" Kogumikplaadil on teiste seas üks pala Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses Tõnu Kaljuste juhatusel. Virgin CLassics 1998.
  • "World Youth Choir - Best Selection 1990-1996. All Japan Chorus League". (Jaapan) 1997.
  • "Estonie" CDde komplekt sisaldab 1994. aastal Finlandia välja antud plaati Erkki-Sven Tüüri teostega, millest ühte - oratooriumit "Ante Finem Saeculi" juhatab Tõnu Kaljuste. Finlandia Records/Warner Music France 1997.
  • "Estonian Experience" Kogumikplaadil on Eesti heliloojate teosed, teiste seas Erkki-Sven Tüüri oratoorium "Ante Finem Saeculi", mida juhatab Tõnu Kaljuste. Finlandia 1995.
  • "L'expérience estonienne" Kogumikplaadil on Eesti heliloojate teosed, teiste seas Erkki-Sven Tüüri oratoorium "Ante Finem Saeculi", mida juhatab Tõnu Kaljuste. Finlandia Records/Warner Music France 1996.
  • Sven Grünberg's Proge-Rock Group "Mess". Külalisena esineb Filharmoonia Kammerkoor Tõnu Kaljuste juhatusel. Bella Musica 1995.
  • 125 aastat Eesti laulupidu. Forte 1994.
  • "Europa Cantat Choir" Plaadil on teiste seas Arvo Pärdi "Te Deum" Europa Cantat'i Koori, Baierimaa Noorteorkestri esituses Tõnu Kaljuste juhatusel. Audio Video Aktuell 1.9, 1997.

Vinüülplaadid ja kassetid[muuda | muuda lähteteksti]

  • "Europa Cantat Choir" Kassetil on teiste seas Arvo Pärdi "Te Deum" Europa Cantat'i Koori, Baierimaa Noorteorkestri esituses Tõnu Kaljuste juhatusel. Audio Video Aktuell 1.9, 1997.
  • Veljo Tormis: "Forgotten Peoples" Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. ECM 1992.
  • Veljo Tormis: "Eesti Ballaadid - kantaat/ballett kahes osas" (2 LPd). Oratooriumikoor, teatri Estonia orkester, Tõnu Kaljuste. Meloodia 1990.
  • "Tallinna Heliplaadistuudio. 30 Years of Tallinn Recording Studio" (2 LPd). Plaadil on Cyrillus Kreegi "Õnnis on inimene" Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses Tõnu Kaljuste juhatusel.
  • "Jõululaulud" (kassett)v // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. 1989.
  • Cyrillus Kreek: "Vaimulikud rahvaviisid" // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Meloodia 1989.
  • Erkki-Sven Tüür: Oratoorium "Ante Finem Saeculi", Sümfoonia nr 2. Oratooriumi esitavad oratooriumikoor ja sümfooniaorkester Tõnu Kaljuste juhatusel. Meloodia 1988.
  • Monteverdi - Mozart - Kreek - Kokkonen. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste, Leedu Kammerorkester, Saulius Sondeckis. Meloodia 1987.
  • "Siin on ilus elada" // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Meloodia 1985.
  • Felix Mendelssohn Bartholdy - Francis Poulenc // Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Meloodia 1984.
  • Veljo Tormis: 2 (või "Oranž album"). Kammerkoor Ellerhein, Tõnu Kaljuste. Meloodia 1982

Videod[muuda | muuda lähteteksti]

Dokumentaalfilmid[muuda | muuda lähteteksti]

  • Arvo Pärt. "In Principio" ja "Orient & Occident". 50 minutit. Eesti Televisioon, režissöör Elmo Lööve. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. Esilinastus 1. oktoobril 2003 Eesti Televisioonis. Film sisaldab katkendit 27. augusti 2003. aasta kontserdist Estonia Kontserdisaalis ning sissejuhatavat intervjuud Tõnu Kaljustega.
  • "Kaljuste ja Vivaldi" 40 minutit. Eesti Televisioon, režissöör Elmo Lööve. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. Esilinastus 28. septembril 2003 Eesti Televisioonis. Film sisaldab katkendit 27. augusti 2003. aasta kontserdist Estonia Kontserdisaalis, kus Antonio Vivaldi Kyriet (RV 587) ja Gloriat (RV 589) esitatakse solistide Kaia Urbi, Vilve Hepneri ja Iris Ojaga.
  • "Tormise ring" 50 minutit. 2002. ARTE tellimusel tootnud RM Associates, Eesti Televisioon, NCRV, SF-DRS, YLE, režissöör Aarno Cronvall. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Festivali esilinastus 2003. aasta MIDEM'il Cannes'is, televisiooni esilinastus 1. juunil 2003 NCRV-s.
  • Arvo Pärt. "24 prelüüdi fuugale" F-Seitse, Eesti, 2002. Režissöör Dorian Supin. Film sisaldab salvestisi Arvo Pärdi "Como Anhela La Cierva" Eesti esmaettekande proovist ja kontserdist, kus teost esitavad solist Patricia Rozario ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel. Film linastus 2002. aastal mitmel rahvusvahelisel filmifestivalil ja aasta lõpus lasti välja video.
  • "Orient Occident" 18 minutit. F-Seitse, Eesti, 2002. Režissöör Dorian Supin. Arvo Pärdi teose proov Tallinnas. Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste.
  • "Sint Jan Krest Concert 2000". Teleülekanne Hollandis ja Belgias. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste.
  • Arvo Pärt: "Te Deum" RM Associates/Eesti Televisioon/YLE/ZDF Arte/SBS Australia, 1999. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste.
  • "Kaunimad Jõululaulud" Eesti Televisioon, 1998. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste.
  • "Unustatud rahvad". Eesti Televisiooni kuueosaline sari, 1999. Režissöör Elmo Lööve. Veljo Tormise teose "Unustatud rahvad" kuus osa kuues saates Eesti Filharmoonia Kammerkoori esituses Tõnu Kaljuste juhatusel. Esimest kaht osa juhatab sisse Tormise ja Kaljuste vestlus.
  • "Niguliste" 20 minutit. Eesti Telefilm, 1987. Režissöör Vallo Kepp. Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tõnu Kaljuste. Film sisaldab Claudio Monteverdi "Magnificat'i" esitust Tallinna Niguliste Kirikus.
  • Tõnu Kaljuste täna 1982, ETV. 1982. aasta telesaade Eesti Televisioonis.

Filmid, mis sisaldavad Tõnu Kaljuste juhatatud muusikat[muuda | muuda lähteteksti]

  • Notre Musique (2004), režissöör Jean-Luc Godard. Film sisaldab katkendit "Siluani laulust" plaadilt "Arvo Pärt: Te Deum" (ECM).
  • War Photographer (2002), režissöör Christian Frei. Film sisaldab katkendit "Siluani laulust" plaadilt "Arvo Pärt: Te Deum" (ECM).
  • The Insider (1999), režissöör Michael Mann. Film sisaldab katkendit "Litaaniast" plaadilt "Arvo Pärt: Litany" (ECM).
  • Little Odessa (1994), režissöör James Gray. Film sisaldab katkendeid "Berliini Missa" osast "Sanctus" ja "Siluani laulust" plaadilt "Arvo Pärt: Te Deum" (ECM).

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]

Diskograafia leheküljel tonukaljuste.com