Steven Caulker

Allikas: Vikipeedia
Steven Caulker 2016. aastal Queens Park Rangersi särgis

Steven Roy Caulker (sündinud 29. detsembril 1991 Londonis) on Inglismaa-Sierra Leone jalgpallur, kes mängib keskkaitsjana Türgi kõrgliiga klubis Gaziantep ja Sierra Leone jalgpallikoondises.

Ta alustas klubikarjääri Inglismaa klubis Tottenham Hotspur, mille põhimeeskonnas mängis ta Inglismaa kõrgliigas hooajal 2012–13. Inglismaa kõrgliigas debüteeris ta hooajal 2011–12 Swansea City meeskonnas, kus ta mängis Tottenham Hotspurist laenul. Inglismaa kõrgliigas on ta mänginud veel Cardiff City, Queens Park Rangersi, Southamptoni ja Liverpooli ridades.

2018. aastal mängis ta Šotimaa kõrgliiga klubis Dundee. 2019. aasta jaanuaris liitus ta Türgi kõrgliiga klubiga Alanyaspor. 2021. aasta juunis sõlmis ta lepingu Türgi suurklubiga Fenerbahçe, kuid läks algaval hooajal laenule Gaziantepi.

Inglismaa jalgpallikoondises mängis Caulker ühe mängu, 14. novembril 2012, kui sõprusmängus kohtuti Rootsiga – Caulker lõi selles mängus ka värava. 2012. aasta suveolümpiamängude jalgpalliturniiril osales ta Suurbritannia jalgpallikoondise koosseisu. 2021. aastal otsustas ta koondises hakata esindama Sierra Leonet.[1] Ta kuulus Sierra Leone koondisse 2022. aasta Aafrika rahvuste karikavõistlustel.

Caulker isapoolne vanaisa on Sierra Leone päritolu ja emapoolne vanaema Šotimaa päritolu.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]