Stefan Raab

Allikas: Vikipeedia
Stefan Raab, 2010
Stefan Raab (vasakul)

Stefan Konrad Raab (sündinud 20. oktoobril 1966 Kölnis) on endine Saksamaa saatejuht, muusik, muusikaprodutsent ja koomik.

Stefan Raab sai tuntuks, juhtides saadet "Vivasion", mis oli Saksa muusikakanali VIVA eetris 1996. aastal.

1999. aastast juhtis ta Saksa telekanalis ProSieben omaenda saadet "TV total". See oli komöödiasaade, mis viidi üle hilisõhtusse programmi. Viimane "TV total" oli eetris 2015. aasta 16. detsembril. Kolm päeva hiljem, 19. detsembril esines Raab avalikus tele-eetris – saates "Schlag den Raab" – seni viimast korda.

2000. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel saavutas Raab lauluga "Wadde hadde dudde da?" 5. koha.

Raab produtseeris eesti juurtega Lena Meyer-Landruti debüütalbumi "My Cassette Player", mille esitlus toimus 7. mail 2010. Meyer-Landrut võitis samal aastal Oslos toimunud Eurovisiooni lauluvõistluse ja valiti ka järgmise aasta Saksamaa eurolaulu esitajaks.

2011. aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Düsseldorfis oli ta üks õhtujuhtidest.

Isiklikku[muuda | muuda lähteteksti]

Raab kasvas üles Kölnis koos õe ja vanematega, kellel oli lihapood. Koolis käis Raab Kölni naaberlinnas Bonnis asuvas jesuiitlikus Aloisiuse kolledžis. Enne meelelahutustööstusse siirdumist töötas Raab enda vanemate poes lihunikuna ning õppis Kölnis ja Bielefeldis õigusteadust, kuni ta pärast viiendat semestrit eksmati sai.

Raabi eraelust on väga vähe teada, kuna ta varjab seda rangelt meedia eest. Kolleegid on Raabi kirjeldanud inimpelguri, hirmunu ja paranoilisena. Tal on tüdruksõber Niki, kes on temast kaheksa aastat noorem, ja kaks tütart, kellest esimene sündis 17. aprillil 2004 ja teine aastal 2006. Raabi elukaaslasest ja lastest ei ole meedias ilmunud ühtegi fotot. Raab elab tagasitõmbunult oma villas, mis asub Kölni luksuslikemas ja kalleimas Hahnwaldi linnajaos.