Rogelio Funes Mori

Allikas: Vikipeedia
Rogelio Funes Mori

Rogelio Gabriel Funes Mori (sündinud 5. märtsil 1991 Mendozas) on Argentina päritolu Mehhiko jalgpallur, kes mängib ründajana Mehhiko kõrgliiga klubis Monterrey ja Mehhiko jalgpallikoondises.

Ta alustas profikarjääri 2009. aastal Argentina kõrgliiga klubis River Plate.

2013. aasta augustis liitus ta Portugali kõrgliiga klubiga Lissaboni Benfica. Benfica koosseisus pääses ta Portugali kõrgliiga hooajal 2013–14 väljakule vaid kahes mängus. Suurema osa ajast mängis ta Portugali esiliigas Lissaboni Benfica duubelmeeskonnas, kus lõi kokku 13 väravat. Hooajal 2014–15 mängis ta laenul Türgi kõrgliiga klubis Eskişehirspor.

2015. aasta juunis liitus ta Monterreyga. 2019. aastal tuli ta klubiga Mehhiko meistriks ja võitis samal aastal ka Lõuna-Ameerika klubide CONCACAF-i Meistrite Liiga. CONCACAF-i Meistrite Liiga võitis ta Monterreyga teist korda 2021. aastal. 2021. aasta Meistrite Liiga finaalis alistas Monterrey Funes Mori väravast 1:0 teise Mehhiko klubi, Club América. Lisaks valiti Funes Mori sel hooajal Meistrite Liiga parimaks mängijaks.

Argentina jalgpallikoondises pidas Funes Mori 2012. aastal ühe kohtumise. 2020. aastal sai ta võimaluse hakata koondises esindama Mehhikot. Mehhiko jalgpallikoondises tegi ta debüüdi 4. juulil 2021 sõprusmängus Nigeeria vastu ja lõi selles mängus ka värava.[1] Ta kuulus Mehhiko koondisse 2021. aasta CONCACAF Gold Cupil, kus ta lõi kolm väravat.

Tema kaksikvend Ramiro Funes Mori on samuti jalgpallur.

Saavutused[muuda | muuda lähteteksti]

River Plate
Benfica
Monterrey

Viited[muuda | muuda lähteteksti]