Rick Rypien

Allikas: Vikipeedia
Rick Rypien (2009)

Rick Joseph Rypien (16. mai 1984 Blairmore, Alberta15. august 2011 Crowsnest Pass, Alberta) oli Kanada jäähokimängija (keskründaja).

Rick Rypien sündis Wes ja Shelley Rypieni pojana. Isa oli Kanada meister poksis. Ricki vanem vend Wes juunior mängis hokit mitmes madala liiga meeskonnas.

Rick Rypien mängis algul neli aastat hokit WHL-i klubis Regina Pats. Tema pruut hukkus autoõnnetuses, kui sõitis Calgarysse Ricki mängu vaatama.

Pärast selle lepingu lõppu 2005. aasta alguses võttis temaga ühendust AHL-i meeskonna Manitoba Moose'i peatreener, kes kutsus Rypieni hooaja viimasteks mängudeks oma meeskonda. Ta jäi noormehega rahule ja tegi temaga lepingu edaspidisekski. Kuna Moose oli Vancouveri Canucksi noorteklubi, ei olnud sealt üleminek Canucksisse keeruline. Paaril hooajal esines Rypien mõlema klubi koosseisus. Canucks oligi ainus NHL-i klubi, kus Rypien mängis.

Rick Rypien mängis kuus hooaega Canucksis (2005–2011). 2. juulil 2011 sõlmis ta aastase lepingu Winnipeg Jetsiga, kuid ei jõudnud seal mängida. NHL-is tegi ta kaasa 119 kohtumises, lõi 9 väravat ja tegi 7 resultatiivset söötu. Samuti sai ta 226 karistusminutit.[1]

Nende aastate jooksul, mil Rypien Canucksis mängis, jõudis Canucks 4 korda play-off-i, aga langes 3 korda veerandfinaalis välja. Viimasel korral, 2011. aastal oli Canucks põhiturniiri parim saadud võitude ja punktide, löödud ja sisselastud väravate poolest ning jõudis NHL-i finaali, kus kaotas Bostoni Bruinsile 3:4. Kuid play-off-is Rypien kaasa ei teinud.

Individuaalselt oli Rypieni parim hooaeg eelmine (2009/10), kus ta lõi 4 väravat, andis 5 resultatiivset söötu ja sai 133 karistusminutit.

27-aastane hokimängija leiti surnuna kodust. Ta oli sooritanud enesetapu. Rypien oli kogu karjääri jooksul hädas depressiooniga.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]