Machine Gun Kelly (räppar)

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Richard Colson Baker)
Machine Gun Kelly
Machine Gun Kelly (2017)
Machine Gun Kelly (2017)
Sünninimi Richard Colson Baker
Tuntud kui MGK
Sündinud 22. aprill 1990 (33-aastane)
Houston, Texas
Päritolu Cleveland, Ohio, U.S.
Stiilid hiphop, räpp rokk, rokk
Elukutse räppar, näitleja, laulja, laulukirjutaja
Tegev alates 2006
Plaadifirma
Seotud esitajad Cassie, Waka Flocka Flame, Dubo, DJ Xplosive, E-V, Lorine Chia, Chief Keef, X Ambassadors, Bebe Rexha, phem, Young Thung, RJMrLA, Lil Duke, M Shadows, Synyster Gates, Bun B, Dub-O, Lil Jon, Fitts of The Kickdrums, Anna Yvette, DMX,Tech N9ne, Twista, Planet Vi, blackbear, Lzzy Hale, Kid Rock, Leroy Sanchez, Victoria Monet, James Arthur, Hailee Steinfeld, Quavo, Ty Dolla Sign, DubXX, Camila Cabello, 24hrs, Naomi Wild, Lil Skies, Trippie Redd, Madison Love, YUNGBLUD, Travis Barker
Veebileht https://www.machinegunkelly.com

Richard Colson Baker[1] (sündinud 22. aprillil 1990 Houstonis Harrise maakonnas Texases), enam tuntud esinejanimedega MGK ja Machine Gun Kelly, on USA räppar ja näitleja.

MGK alustas muusikuteed teismelisena, oma esimese mixtape'i avaldas ta oma kulu ja kirjadega 2006. aastal (2015. aastaks oli neid ilmunud juba kümmekond). 2011. aastal sõlmis ta plaadistuslepingud Bad Boy ja Interscope Recordsiga. Tema suure plaadifirma debüütalbum "Lace Up" ilmus 2012. aasta oktoobris ja võeti kriitikute poolt hästi vastu. Album sisaldas singleid "Wild Boy", "Invincible", "Stereo" ja "Hold On (Shut Up)" ning jõudis edetabelis Billboard 200 neljandale kohale. Albumit müüdi üle 178 000 eksemplari. 2015. aasta algul avaldas ta singlid "Till I Die" ja "A Little More" oma teiselt stuudioalbumilt "General Admission". Album ise ilmus sama aasta oktoobris ning jõudis Billboardi edetabelis samuti neljandale kohale. Tema edukaim singel on 2016. aastal ilmunud "Bad Things" (koos Camila Cabelloga), mis jõudis edetabelis Billboard Hot 100 neljandale kohale, oli esikohal edetabelis Mainstream Top 40, jõudis kahekordseks plaatinaplaadiks ning pälvis Radio Disney muusikaauhinna parima koostöö kategoorias. Tema kolmas album "Bloom" ilmus 12. mail 2017 ning oli esimesel müüginädalal Billboardi edetabelis kaheksandal kohal. Tema neljas album "Hotel Diablo" ilmus 5. juulil 2019. Album sisaldas singleid "Hollywood Whore", "el Diablo" ja "I Think I'm Okay(featuring Travis Barker ja Yungblud).

Stuudioalbumid[muuda | muuda lähteteksti]

Viited[muuda | muuda lähteteksti]