Reklaamiagentuur

Allikas: Vikipeedia

Reklaamiagentuur [1] on firma, mis loob uusi reklaamideid, kujundab trüki-, raadio-, televisiooni- ja internetireklaame, reklaamiruumi ja -aja, kavandab ja viib läbi reklaamikampaania, tellib uuringuid ja pakub teisi selliseid teenuseid, mis aitavad kliendil valitud turule sisenemisel ja sealt edasi minna.

Üldiselt ei peeta reklaamibürood reklaamijate esindajateks, sest nad tegutsevad oma klientide nimel ostetavate teenuste eestvedajatena. Reklaamibüroo on kliendist üldiselt sõltumatu; see võib olla osakond või asutus, mis annab kliendi toodete või teenuste või välise ettevõtte müügi püüdlustele välise seisukoha. Agentuur saab ka oma klientide jaoks käsitleda üldisi turundus- ja brändimisstrateegiaid, mis võivad hõlmata ka müüki.[2]

Reklaamiagentuuride tüübid [3][muuda | muuda lähteteksti]

1. Liini kohal Need on suured asutused, mis tegelevad peamiste kontodega ja loovad riiklikke (ja isegi rahvusvahelisi) reklaamikampaaniaid, mis võtavad olulise osa kliendi eelarvest. Suured TV-kampaaniad, väljas, ajakirijad, ajalehed ja mittetraditsioonilised meediad.

2. Liini all Neil asutustel ei ole Liini kohal agentuuride eelarveid ega tunnustust, kuid need on meediakanalite jaoks ikka veel väga olulised (seda enam, et nendel päevadel on see nii levinud). Seda tüüpi ametid tegelevad tavaliselt otseposti, piirkondlike reklaamide, tekstireklaamide, online-teksti- ja bännerreklaamide ning muude väiksemate meediapaigutustega. Kuid nad tegelevad mõnikord ka liini kohal tüüpi kontodega, kuigi see ei ole nende teema.

3. Läbi liini Segu eelnevast kahest tüübist. Nad loovad kampaaniaid supist kuni pähkliteni, suured stuntsid, väljas, televisioon ja raadio, kuni mikrosiitide ja kupongide juurde. Seda tüüpi ametid on tänapäeval tavalised sotsiaalmeedia ja nutitelefoni tõttu.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. [1] Advertising agency definition
  2. [2] Advertising agency
  3. [3] What is an Advertising Agency?