Rapla Vesiroosi Kool

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Rapla Vesiroosi Gümnaasium)
Rapla Vesiroosi Kool
Asutatud 1988
Kooli tüüp põhikool
Direktor Jaan Reimund
Asukoht Rapla, Rapla maakond
Aadress Viljandi mnt 69
Koordinaadid 58° 59′ 51″ N, 24° 48′ 48″ E

Rapla Vesiroosi Kool (2018. aastani Rapla Vesiroosi Gümnaasium) on üldhariduskool Raplas.

Üldinfo[muuda | muuda lähteteksti]

Gümnaasiumiosa õppekavas oli kaks õppesuunda: meedia- ja pärimuskultuur ning tehnoloogia ja loodus. Kooli õppekava võimaldas karjääriõpet ja riigikaitseõpet.

Koolis on õpilasesindus. Õpilased on võtnud osa Tartu Ülikooli Teaduskooli tööst, olümpiaadidest ja mälumängudest. Käidud on keskkonnaklubi matkadel ja kultuuriloolistel reisidel, osaletud on laulukooride, näite-, väitlus-, kunsti-, rahvatantsu-, muusika- ja spordiringide töös. Õpilased andsid välja ajalehte Vesistaja. Algklasside õpilased saavad osaleda pikapäevakoolis.

Kooli juures on maakondliku tähtsusega spordihoone, kus on palliplatsid, aeroobika- ja jõusaal, squash '​i-väljakud, jooksu- ja viburada. Töötab uisu- ja suusalaenutus. Vesiroosi tervisepargis asuvad tervise- ja looduserajad.

Ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Kuna Rapla I Keskkooli (Rapla Kesklinna Kool) õpilaste arv oli kasvanud liialt suureks (umbes 1600), alustas 1. septembril 1988 tööd Rapla II Keskkool.

1995. aastal nimetati Rapla II Keskkool ümber Rapla Vesiroosi Gümnaasiumiks.

Alates 1998. aastast kuulub kool Tervist Edendavate Koolide hulka.

Alates 2009/2010. õppeaastast oli gümnaasiumis kaks paralleelklassi, üks neist oli looduse-tehnoloogia ja teine meedia-ühiskonna suunaga.

Alates 2018. aastast on kooli nimi Rapla Vesiroosi Kool ning kool jätkab tegevust põhikoolina. Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi ja Rapla Ühisgümnaasiumi seniste gümnaasiumiosade asemel avati samal aastal Rapla Gümnaasium.

Arendus[muuda | muuda lähteteksti]

2007. aastal sai alguse kooli ulatuslik renoveerimine, uuendati fassaad, uksed ja aknad.

2008. aasta kevadel algas koolihoone õppekorpuse renoveerimine.

2008. sügisel algas renoveerimise kolmas etapp: kooli fuajeele ehitati peale teine korrus, kuhu paigutati kooli juhtkonna kabinetid ning bändide harjutusruum ja helistuudio. Vana aula jagati vahelae abil kaheks korruseks ja sinna tekitati auditoorium, kunsti- ja muusikaklass. Endine võimla ehitati ümber aulaks.

Samal ajal ehitati kooli kõrvale Rapla Sadolini Spordihoone. Planeering on tehtud ka kooli taga asuvate saviaukude ümbruse korrastamiseks. Spordihoone ehitust sai reaalajas jälgida IP-kaamerast.

2010. aastaks oli kogu koolikompleks koos spordihoonega valmis. Loodud on eeskujulikud tingimused õppetööks, kultuuriüritusteks ja sportimiseks.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]