Rakvere linnavolinike loend 1921

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

Rakvere linnavolinike loend 1919 on 29. ja 30. jaanuaril 1921 Rakvere Linnavolikogusse valitud linnavolinike loetelu[1].

Üürnikkude Seltsi nimekiri, Nr. 1[muuda | muuda lähteteksti]

Üürnikkude Seltsi kandidaadid: Meisner, Paul Johani p.; Keil, Jakob Jüri p.; Sernow, Eduard Aleksandri p. ; Permann, Ludwig Jüri p.; Bykow, Peeter Wassili p.; Funk, August Johani p.; Weinberg, Eduard Jüri p.; Aren, Eduard Jaani p.; Seiboth, Boris Heinrichi p.; Schmidt, Leopold Mardi p.; Otsa, Julius Mihkli p.; Einborn, Abram Kristjani p.; Aberg. August Joosepi p.; Reinmann, Johannes Mihkli p.; Reinglas, Aleksander Mihkli p.; Meisner, Gustaw Johani p.; Blumfeldt, Gustaw Jaani p.; Lusenberg, Mihail Hausu p.

Sotsiaaldemokraatliku Tööliste partei nimekiri, Nr. 2[muuda | muuda lähteteksti]

Eesti Sotsiaaldemokraatliku Tööliste Partei kandidaadid: Kingsepp, Hans Juhani p; Türp, Hans Andrese p.; Kadarik, Jomm Joani p.; Sepp, Mart Mihkli p.; Weidenbaum, Jakob Aadu p.; Püss, Pääro Jüri p.; Lindmann, Jakob Tooma p.; Preemet, Jakob Tõnu p.; Meos, Karl Juhani p.; Aruwäll, Julius Hansu p.; Turu, Peeter Miku p.; Reimer, Eduard Joonase p.; Armipaik, Gustaw Jaani p.; Truumann, Andres Juhani p.

Tööerakonna nimekiri, Nr. 3[muuda | muuda lähteteksti]

Eesti Tööerakonna kandidaadid: Rosenberg, Ernst Hindreku p.; Offenberg, Jüri Jaani p.; Särm, August Nigoli p. 4) Sirotkin, Woldemar Jaani p.; Tenneberg, Artur Jakobi p.; Tillikas, Karl Pridiku p.; Tingas, Gustawi Juhani p.; Laptschinina, Anna Mihkli t.; Bürger, Richard Juhani p.; Reimer, Theodor Eduardi p.; Pällo, Jakob Gustawi p.; Bäär, Harald Jaani p.; Kaber, Oskar Jakobi p.; Stahl, Hartwig Hansu p.; Llibopuu, Johann Tooma p.; Pedriks, August Antoni p.; Liiw, Wiljam, Jakobi p.; Kurs, Jakob Mardi p.; Eigi, Nestor, Jaani p.; Tenneberg, Ulrich Andrese p.; Abner, August Tooma p.; Kichlefeldt, Karl Jaani p.; Tenorist, Jakob Jüri p.; Aren, Aleksander Mihkli p.; Truberg, Marta Hermani t.; Lipsi, Otto Jaani p.

Wabameelsete kodanikkude nimekiri, Nr. 4[muuda | muuda lähteteksti]

  • Baumann, Magnus Andrese p.
Wabameelsete kodanikkude nimekirja kandidaadid: Kadaja, Johannes Jaagu p.; Lemberg, Mihkel Otto p.; Hübner, Jakob Tõnu p.; Elents, Aleksander Gustawi p.; Kesküla, August Kaarli p.; Tõnishof, Jaan Hindreku p.; Steinberg, Kristjan Jakobi p.; Ups, Albert Kristofi p.; Pichel, Julius Jaani p.; Treufeldt, Julius Friedrichi p.; Johanson, Roland Wiliemi p.; Põld, Juhan Mihkli p.; Korka, Jüri Juhani p.; Petermann, August Karli p.; Plõks, Mart.; Nõmbera, Heinrich Jakobi p.; Brinkmann, Hans Jaani p.; Wilberg, Karl Karli p.; Essenson, Hans Jakobi p.

Saksa-Balti erakonna nimekiri, Nr. 5[muuda | muuda lähteteksti]

  • Grüner, Hans Peetri p.
  • Nyländer, Heinrich Lorenzi p.
  • Behse, Erich Eduardi p.
  • Riedel, Karl Karli p
Saksa-Balti erakond Eestis kandidaadid: Rennenkampf, Karl Andrease p.; Friedrichs, Harry Albini p.

Kristlik Rahvaerakond, Nr. 6[muuda | muuda lähteteksti]

  • Arro, Hans Siimu p.
Kristlik Rahvaerakonna kandidaadid: 1) Rookmann, Madis Joosepi p.; Rakkes, Johan Andrese p.; Anmberg, Aleksander Mihkli p.; Pappel, Jaan Jaani p.; Murakas, Gustaw Abrami p.; Ups, Jüri Diedriku p.; Moorberg, Aleksander Johani p.; Kilmi, August Gustawi p.; Remmert, Toomas Jaani p.; Arro, Otto Madise p; Rüütmik, Hindrek Joh.

Eesti rahwaerakonna nimekiri, Nr. 7[muuda | muuda lähteteksti]

  • Palgi, Gustaw Jakobi p.
  • Jaanis, Johannes Jüri p.
  • Haho, Jaan Jakobi p.
  • Puusepp, Jakob Jaani p.
  • Lugenberg, Jaan Jüri p.
Eesti Rahvaerakonna kandidaadid: Weske, Johannes Jaani p.; Laur, Jaan Hansu p.; Kuus, August Jaani p.; Hendrikson, Martin Peetri p.; Ellert, Johan Hansu p.; Sepp, Peet Hansu p.; Leetberg, Karl Kristjani p.; Kutti, Martin Peetri p.; Gnadenteich, Johan Jaani p.; Kütt, Gustaw, Jaani p.; Oraw, Aleksander Jaani p.; Miiro, Eduard Jüri p.; Tobias, Adu Jüri p.; Nurk, August Madise p.; Fählmann, Johannes Joosepi p.; Siilaberg, Paul Juhani p.; Mathiefen, Friedrich Roberti p.; Hanson, Johan Jakobi p.; Palm, Ferdinand Ferdinandi p.; Tamm, Aleksander Jaani p.; Tenneberg, Aleksander Madi p.; Rosenberg, Johan Mardi p.; Sarikas, Eduard Jaani p.; Matson, Juhan Mihkli p.

Erapooletute walijate nimekiri, Nr. 8[muuda | muuda lähteteksti]

  • Lewmann, Aleksander Antoni p.
  • Pirker, Aleksander Otto p.
Erapooletute walijate nimekirja kandidaadid: Puusepp, Johan Aado p.; Stahlberg, Hermann Jüri p.; Leetberg, Gustaw Kristjani p.; Mannow, Woldemar Hermani p.; Jürgens, Roman Hermani p.

Kaupmeeste Seltsi nimekiri, Nr. 9[muuda | muuda lähteteksti]

  • .-
Kaupmeeste Seltsi nimekirja kandidaadid:Hüübel, Johann Johanni p.; Länson, Paul Jakobi p.; Seestrandt, Nikolai Danieli p.; Klaasmann, Jaan Ferdi p.; Koort, Otto Mihki p.; Wiik, Karl Mihlli p.; Kusler, Artur Siimu p.

Eesti Iseseiswa Sotsialistliku Tööliste partei nimekiri, Nr. 10[muuda | muuda lähteteksti]

  • .-
Iseseisva sotsialistliku töölispartei kandidaadid: Anderson, Johan Jakobi p.; Parrinbak, Jüri Tooma p.; Kleinmüller, Willem Gustawi p.; Siimann, Lucie Nikolai t.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]