Premier League'i hooaegade loend

Allikas: Vikipeedia

Premier League (Premiership aastatel 1993–2007; praegune nimi sponsorite tõttu Barclays Premier League) on Inglismaa jalgpalli kõrgeim liiga. Liiga alustas 1992. aastal ning sinna kuulub 20 meeskonda. Premier League'i hooaeg algab augustis ja lõpeb mais, selle aja jooksul mängib iga jalgpalliklubi 38 mängu (hooaja jooksul toimub 380 liigamänge).

Premier League'is osalenud 45 meeskonnast on meistritiitli võitnud vaid 5: Manchester United (13 tiitlit) Arsenal (3), Chelsea (3), Manchester City (2) ja Blackburn Rovers (1).

Hooajad[muuda | muuda lähteteksti]

Hooaeg Meister Klubi saab Meistrite Liigas mängida Klubi kukkus Premier League'ist välja Klubi pääses Premier League'i Parim väravakütt[1]
Mängija Väravad
1992–1993 Manchester United Crystal Palace
Middlesbrough
Nottingham Forest
Newcastle United
West Ham United
Swindon Town
Teddy Sheringham (Nottingham Forest / Tottenham Hotspur) 22
1993–1994 Manchester United Sheffield United
Oldham Athletic
Swindon Town
Crystal Palace
Nottingham Forest
Leicester City
Andy Cole (Newcastle United) 34
1994–1995 Blackburn Rovers Crystal Palace
Norwich City
Leicester City
Ipswich Town
Middlesbrough
Bolton Wanderers
Alan Shearer (Blackburn Rovers) 34
1995–1996 Manchester United Manchester City
Queens Park Rangers
Bolton Wanderers
Sunderland
Derby County
Leicester City
Alan Shearer (Blackburn Rovers) 31
1996–1997 Manchester United Newcastle United Sunderland
Middlesbrough
Nottingham Forest
Bolton Wanderers
Barnsley
Crystal Palace
Alan Shearer (Newcastle United) 25
1997–1998 Arsenal Manchester United Bolton Wanderers
Barnsley
Crystal Palace
Nottingham Forest
Middlesbrough
Charlton Athletic
Dion Dublin (Coventry City)
Michael Owen (Liverpool)
Chris Sutton (Blackburn Rovers)
18
1998–1999 Manchester United Arsenal
Chelsea
Charlton Athletic
Blackburn Rovers
Nottingham Forest
Sunderland
Bradford City
Watford
Jimmy Floyd Hasselbaink (Leeds United)
Michael Owen (Liverpool)
Dwight Yorke (Manchester United)
18
1999–2000 Manchester United Arsenal
Leeds United
Wimbledon
Sheffield Wednesday
Watford
Charlton Athletic
Manchester City
Ipswich Town
Kevin Phillips (Sunderland) 30
2000–2001 Manchester United Arsenal
Liverpool
Manchester City
Coventry City
Bradford City
Fulham
Blackburn Rovers
Bolton Wanderers
Jimmy Floyd Hasselbaink (Chelsea) 23
2001–2002 Arsenal Liverpool
Manchester United
Newcastle United
Ipswich Town
Derby County
Leicester City
Manchester City
West Bromwich Albion
Birmingham City
Thierry Henry (Arsenal) 24
2002–2003 Manchester United Arsenal
Newcastle United
Chelsea
West Ham United
West Bromwich Albion
Sunderland
Portsmouth
Leicester City
Wolverhampton Wanderers
Ruud van Nistelrooy (Manchester United) 25
2003–2004 Arsenal Chelsea
Manchester United
Liverpool
Leicester City
Leeds United
Wolverhampton Wanderers
Norwich City
West Bromwich Albion
Crystal Palace
Thierry Henry (Arsenal) 30
2004–2005 Chelsea Arsenal
Manchester United
Everton
Liverpool
Crystal Palace
Norwich City
Southampton
Sunderland
Wigan Athletic
West Ham United
Thierry Henry (Arsenal) 25
2005–2006 Chelsea Manchester United
Liverpool
Arsenal
Birmingham City
West Bromwich Albion
Sunderland
Reading
Sheffield United
Watford
Thierry Henry (Arsenal) 27
2006–2007 Manchester United Chelsea
Liverpool
Arsenal
Sheffield United
Charlton Athletic
Watford
Sunderland
Birmingham City
Derby County
Didier Drogba (Chelsea) 20
2007–2008 Manchester United Chelsea
Arsenal
Liverpool
Reading
Birmingham City
Derby County
West Bromwich Albion
Stoke City
Hull City
Cristiano Ronaldo (Manchester United) 31
2008–2009 Manchester United Liverpool
Chelsea
Arsenal
Newcastle United
Middlesbrough
West Bromwich Albion
Wolverhampton Wanderers
Birmingham City
Burnley
Nicolas Anelka (Chelsea) 19
2009–2010 Chelsea Manchester United
Arsenal
Tottenham Hotspur
Burnley
Hull City
Portsmouth
Newcastle United
West Bromwich Albion
Blackpool
Didier Drogba (Chelsea) 29
2010–2011 Manchester United Chelsea
Arsenal
Manchester City
Birmingham City
Blackpool
West Ham United
Queens Park Rangers
Norwich City
Swansea City
Dimitar Berbatov (Manchester United)
Carlos Tévez (Manchester City)
20
2011–2012 Manchester City Manchester United
Arsenal
Chelsea (tabelis 6, kuid võitis Meistrite Liiga)
Bolton Wanderers
Blackburn Rovers
Wolverhampton Wanderers
Reading
Southampton
West Ham United
Robin van Persie (Arsenal) 30
2012–2013 Manchester United Manchester City
Chelsea
Arsenal
Wigan Athletic
Reading
Queens Park Rangers
Cardiff City
Hull City
Crystal Palace
Robin van Persie (Mancheser United) 26
2013–2014 Manchester City Liverpool
Chelsea
Arsenal
Norwich City
Fulham
Cardiff City
Leicester City
Burnley
Queens Park Rangers
Luis Suárez (Liverpool) 31
2014–2015 Chelsea Manchester City
Arsenal
Manchester United
Hull City
Burnley
Queens Park Rangers
Bournemouth
Watford
Norwich City
Sergio Agüero (Manchester City) 26

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. Ross, James M. (7. november 2008). "English League Leading Goalscorers". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. Vaadatud 18. november 2008.