Prehistorik

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Prehistoric)

Prehistorik on lihtne kiviaega imiteeriv platvormmäng.

Mängu ajalugu[muuda | muuda lähteteksti]

Prehistorik (kuigi selle kohta öeldakse tavaliselt valesti Prehistoric, mis on erinevalt mängu tegelikust nimest õigekirjaliselt korrektne) on platvormmäng, mis väljastati 1991 arvutimängufirma Tituse poolt. 1993 väljastas Titus talle järje Prehistorik 2. Omal ajal (1990. aastate teisel poolel, sest esimesel poolel polnud Eestis veel eriti arvuteid) oli see Eestis oma lihtsuse ja süsteemi vähenõudlikkuse tõttu eriti algklassilaste seas populaarne. Ka tänapäeval on see üks klassikalisi ajaviitemänge. Praegu on ta abandonware.

Mängu sisu[muuda | muuda lähteteksti]

Mängija kehastab koopainimest, kes kogub seletamatul põhjusel maakera eri paigus süüa, korjates toitu ja tappes nuia ja kirvega imetajaid ja saurusi (tegelikult olid inimese nuia ja kirve kasutuselevõtu ajaks muidugi saurused välja surnud). Erinevalt viimatinimetatud vastastest ei saa miskipärast kalasid ja linde (erandina pingviine) tappa, neid saab ainult vältida. Tihti tuleb võidelda lõpukollidega. Tasandil peab koopamees vasakult paremale liikuma ja tee peal toitu koguma. Tasandi kõige paremas otsas on lõpuõhupall(see peaks selgitama maakera eri paigus rändamist). Kui lõpuõhupallini jõudes pole piisavalt toitu kogunud, siis peab tagasi minema, mis võib väga halvasti lõppeda, sest

1) tasand on aja peale, kui aeg saab otsa, siis koopamees sureb
2) mõnest kohast ei saa tagasi minna, seega pole tasandit võimalik mõnikord lõppu jõudes toidu puudusel lõpetada.

Kust saada?[muuda | muuda lähteteksti]

http://www.abandonia.com/games/9/Prehistorik1 - see on üks võimalik aadress, kust saab prehistorikut tasuta tõmmata. Vajuta seal tumepunasele valge kirjaga nupule, kus on kiri get it. Uus leht peaks avanema. Vajuta seal uuesti samasugust nuppu. Failinimi peaks olema prehistorik 1.zip. Paki ta lahti(nt. WinZipiga või 7-zipiga). Mäng käivitub failist historik.exe.

Mida teha, kui mäng reageerib nuppudele halvasti?[muuda | muuda lähteteksti]

Käivita historik.exe DOS-s. Kui DOS-i pole, laadi alla Dosbox või mõni teine DOS-i emulaator.

Nupud[muuda | muuda lähteteksti]

      vasakule - vasakuleklahv
      paremale - paremaleklahv
      hüppa, roni redelit mööda üles - ülesklahv
      sisene koopasse, roni redelit mööda alla - allaklahv
      peksa - tühik

Vaata ka[muuda | muuda lähteteksti]