Prantsusmaa ringkondade loend

Allikas: Vikipeedia
Mine navigeerimisribale Mine otsikasti

2019. aasta seisuga on Prantsusmaal 332 ringkonda (sealhulgas 12 ülemereringkonda).

Dep. Peamine linn Ringkond Rahvaarv
(2016)
Pindala
(km2)
Asustustihedus
(in/km2)
Valdu
01 Belley Belley 120 594 1584 76 105
01 Bourg-en-Bresse Bourg-en-Bresse 331 400 2874 115 199
01 Gex Gex 93 027 405 230 27
01 Nantua Nantua 93 404 900 104 62
02 Château-Thierry Château-Thierry 69 836 1115 63 108
02 Laon Laon 157 371 2175 72 240
02 Saint-Quentin Saint-Quentin 128 958 1071 120 126
02 Soissons Soissons 107 744 1342 80 166
02 Vervins Vervins 72 157 1658 44 160
03 Montluçon Montluçon 108 364 2117 51 89
03 Moulins Moulins 106 124 2958 36 109
03 Vichy Vichy 124 896 2266 55 119
04 Barcelonnette Barcelonnette 7874 1028 8 14
04 Castellane Castellane 11 403 1718 7 41
04 Digne-les-Bains Digne-les-Bains 47 298 1574 30 46
04 Forcalquier Forcalquier 95 990 2605 37 97
05 Briançon Briançon 35 266 2138 16 36
05 Gap Gap 105 841 3411 31 126
06 Grasse Grasse 561 067 1231 456 62
06 Nice Nice 522 637 3067 170 101
07 Largentière Largentière 101 490 2646 38 151
07 Privas Privas 84 907 1146 74 66
07 Tournon-sur-Rhône Tournon-sur-Rhône 138 760 1737 80 118
08 Charleville-Mézières Charleville-Mézières 158 005 1825 87 157
08 Rethel Rethel 37 384 1200 31 101
08 Sedan Sedan 58 136 792 73 73
08 Vouziers Vouziers 21 846 1412 15 118
09 Foix Foix 47 572 1819 26 115
09 Pamiers Pamiers 64 938 1052 62 91
09 Saint-Girons Saint-Girons 40 557 2019 20 121
10 Bar-sur-Aube Bar-sur-Aube 28 759 1240 23 108
10 Nogent-sur-Seine Nogent-sur-Seine 54 067 1224 44 79
10 Troyes Troyes 226 084 3540 64 244
11 Carcassonne Carcassonne 159 539 2310 69 186
11 Limoux Limoux 42 546 1727 25 138
11 Narbonne Narbonne 165 940 2102 79 109
12 Millau Millau 79 346 3742 21 110
12 Rodez Rodez 111 180 2870 39 79
12 Villefranche-de-Rouergue Villefranche-de-Rouergue 88 171 2124 42 96
13 Aix-en-Provence Aix-en-Provence 450 153 1658 272 48
13 Arles Arles 171 684 2032 85 29
13 Istres Istres 327 971 715 459 21
13 Marseille Marseille 1 069 909 683 1566 21
14 Bayeux Bayeux 73 896 977 76 123
14 Caen Caen 384 540 1596 241 200
14 Lisieux Lisieux 162 678 1756 93 160
14 Vire-Normandie Vire 72 565 1206 60 44
15 Aurillac Aurillac 82 391 1937 43 93
15 Mauriac Mauriac 25 881 1278 20 55
15 Saint-Flour Saint-Flour 37 697 2511 15 98
16 Angoulême Angoulême 181 456 1868 97 115
16 Cognac Cognac 99 987 1671 60 110
16 Confolens Confolens 71 845 2418 30 141
17 Jonzac Jonzac 67 989 1740 39 129
17 Rochefort Rochefort 189 875 1535 124 78
17 La Rochelle La Rochelle 215 707 853 253 58
17 Saintes Saintes 116 057 1320 88 88
17 Saint-Jean-d'Angély Saint-Jean-d'Angély 52 563 1416 37 110
18 Bourges Bourges 173 037 2784 62 128
18 Saint-Amand-Montrond Saint-Amand-Montrond 63 938 2684 24 116
18 Vierzon Vierzon 70 135 1767 40 43
19 Brive-la-Gaillarde Brive-la-Gaillarde 128 863 1471 88 96
19 Tulle Tulle 70 741 2364 30 104
19 Ussel Ussel 41 931 2022 21 80
2A Ajaccio Ajaccio 113 473 2224 51 81
2A Sartène Sartène 40 830 1790 23 43
2B Bastia Bastia 87 776 474 185 27
2B Calvi Calvi 29 576 1338 22 51
2B Corte Corte 58 800 2853 21 158
21 Beaune Beaune 111 295 2359 47 222
21 Dijon Dijon 361 844 2808 129 224
21 Montbard Montbard 60 074 3596 17 252
22 Dinan Dinan 102 698 985 104 67
22 Guingamp Guingamp 125 567 2292 55 111
22 Lannion Lannion 99 903 904 110 57
22 Saint-Brieuc Saint-Brieuc 270 785 2696 100 113
23 Aubusson Aubusson 44 680 2829 16 129
23 Guéret Guéret 74 822 2737 27 127
24 Bergerac Bergerac 102 859 1820 57 130
24 Nontron Nontron 54 758 2098 26 94
24 Périgueux Périgueux 175 309 2869 61 143
24 Sarlat-la-Canéda Sarlat-la-Canéda 81 863 2273 36 138
25 Besançon Besançon 249 211 1926 129 256
25 Montbéliard Montbéliard 176 425 1256 140 168
25 Pontarlier Pontarlier 112 913 2051 55 149
26 Die Die 67 156 2536 26 113
26 Nyons Nyons 148 049 2478 60 149
26 Valence Valence 292 801 1516 193 102
27 Les Andelys Les Andelys 235 732 1854 127 185
27 Bernay Bernay 227 054 3227 70 297
27 Évreux Évreux 140 039 959 146 103
28 Chartres Chartres 209 218 2130 98 148
28 Châteaudun Châteaudun 59 262 1439 41 61
28 Dreux Dreux 129 414 1501 86 108
28 Nogent-le-Rotrou Nogent-le-Rotrou 36 035 811 44 48
29 Brest Brest 374 276 1396 268 77
29 Châteaulin Châteaulin 82 403 1757 47 57
29 Morlaix Morlaix 128 830 1331 97 59
29 Quimper Quimper 322 740 2250 143 84
30 Alès Alès 148 139 1304 114 97
30 Nîmes Nîmes 554 624 3158 176 180
30 Le Vigan Le Vigan 39 243 1391 28 74
31 Muret Muret 220 791 1631 135 126
31 Saint-Gaudens Saint-Gaudens 77 444 2140 36 235
31 Toulouse Toulouse 1 049 948 2539 414 225
32 Auch Auch 81 242 1924 42 134
32 Condom Condom 67 137 2462 27 162
32 Mirande Mirande 42 285 1871 23 165
33 Arcachon Arcachon 150 979 1470 103 17
33 Blaye Blaye 90 090 782 115 62
33 Bordeaux Bordeaux 950 099 1522 624 82
33 Langon Langon 132 346 2644 50 196
33 Lesparre-Médoc Lesparre-Médoc 89 098 2274 39 49
33 Libourne Libourne 154 067 1283 120 129
34 Béziers Béziers 309 800 3091 100 153
34 Lodève Lodève 138 746 2005 69 122
34 Montpellier Montpellier 683 935 1005 681 67
35 Fougères Fougères-Vitré 184 039 2173 85 106
35 Redon Redon 102 157 1303 78 50
35 Rennes Rennes 599 717 2228 269 109
35 Saint-Malo Saint-Malo 165 866 1071 155 68
36 Le Blanc Le Blanc 31 714 1782 18 57
36 Châteauroux Châteauroux 129 106 2622 49 84
36 La Châtre La Châtre 28 433 1204 24 51
36 Issoudun Issoudun 34 252 1182 29 49
37 Chinon Chinon 103 824 2297 45 106
37 Loches Loches 118 282 2743 43 112
37 Tours Tours 384 117 1088 353 54
38 Grenoble Grenoble 738 149 4399 168 263
38 La Tour-du-Pin La Tour-du-Pin 302 380 1543 196 136
38 Vienne Vienne 212 383 1490 143 113
39 Dole Dole 106 246 1770 60 190
39 Lons-le-Saunier Lons-le-Saunier 104 522 2272 46 249
39 Saint-Claude Saint-Claude 49 749 958 52 55
40 Dax Dax 224 716 3194 70 152
40 Mont-de-Marsan Mont-de-Marsan 180 294 6048 30 175
41 Blois Blois 150 805 1950 77 93
41 Romorantin-Lanthenay Romorantin-Lanthenay 112 145 2671 42 74
41 Vendôme Vendôme 69 819 1722 41 100
42 Montbrison Montbrison 181 551 1943 93 135
42 Roanne Roanne 157 160 1780 88 113
42 Saint-Étienne Saint-Étienne 423 286 1058 400 75
43 Brioude Brioude 45 768 1887 24 111
43 Le Puy-en-Velay Le Puy-en-Velay 96 498 1931 50 102
43 Yssingeaux Yssingeaux 85 073 1160 73 44
44 Châteaubriant Châteaubriant-Ancenis 222 436 3158 70 76
44 Nantes Nantes 830 509 1959 424 76
44 Saint-Nazaire Saint-Nazaire 327 907 1758 187 55
45 Montargis Montargis 170 285 2657 64 125
45 Orléans Orléans 440 562 2925 151 121
45 Pithiviers Pithiviers 63 483 1193 53 79
46 Cahors Cahors 71 943 1861 39 98
46 Figeac Figeac 54 566 1593 34 118
46 Gourdon Gourdon 46 838 1762 27 97
47 Agen Agen 120 499 1013 119 71
47 Marmande Marmande 83 647 1388 60 98
47 Nérac Nérac 39 020 1400 28 58
47 Villeneuve-sur-Lot Villeneuve-sur-Lot 89 667 1560 57 92
48 Florac-Trois-Rivières Florac 13 242 1687 8 38
48 Mende Mende 63 180 3479 18 114
49 Angers Angers 380 215 1741 218 66
49 Cholet Cholet 224 581 2103 107 32
49 Saumur Saumur 135 333 1968 69 52
49 Segré Segré 70 805 1296 55 27
50 Avranches Avranches 134 724 1888 71 134
50 Cherbourg-en-Cotentin Cherbourg 189 748 1644 115 144
50 Coutances Coutances 70 845 1142 62 81
50 Saint-Lô Saint-Lô 103 045 1277 81 87
51 Châlons-en-Champagne Châlons-en-Champagne 109 916 2612 42 150
51 Épernay Épernay 120 269 2722 44 210
51 Reims Reims 294 674 1432 206 143
51 Vitry-le-François Vitry-le-François 46 024 1402 33 110
52 Chaumont Chaumont 64 148 2476 26 158
52 Langres Langres 43 943 2163 20 157
52 Saint-Dizier Saint-Dizier 69 993 1571 45 111
53 Château-Gontier Château-Gontier 73 769 1527 48 76
53 Laval Laval 112 937 686 165 34
53 Mayenne Mayenne 120 982 2962 41 132
54 Val de Briey Briey 166 309 1143 146 128
54 Lunéville Lunéville 78 662 1451 54 164
54 Nancy Nancy 419 699 1509 278 188
54 Toul Toul 69 151 1143 60 111
55 Bar-le-Duc Bar-le-Duc 59 980 1451 41 110
55 Commercy Commercy 43 511 1932 23 135
55 Verdun Verdun 85 564 2829 30 254
56 Lorient Lorient 312 063 1462 214 58
56 Pontivy Pontivy 155 521 2945 53 93
56 Vannes Vannes 279 964 2416 116 99
57 Forbach Forbach-Boulay-Moselle 243 054 1283 189 169
57 Metz Metz 344 203 1089 316 139
57 Sarrebourg Sarrebourg-Château-Salins 92 282 1967 47 230
57 Sarreguemines Sarreguemines 99 226 936 106 83
57 Thionville Thionville 266 506 941 283 104
58 Château-Chinon Château-Chinon 28 291 2168 13 80
58 Clamecy Clamecy 21 364 1228 17 84
58 Cosne-Cours-sur-Loire Cosne-Cours-sur-Loire 43 893 1395 31 63
58 Nevers Nevers 115 613 2025 57 82
59 Avesnes-sur-Helpe Avesnes-sur-Helpe 230 372 1408 164 151
59 Cambrai Cambrai 162 045 902 180 116
59 Douai Douai 245 280 477 515 64
59 Dunkerque Dunkerque 377 294 1443 262 111
59 Lille Lille 1 237 472 880 1407 124
59 Valenciennes Valenciennes 351 260 635 553 82
60 Beauvais Beauvais 229 183 2100 109 245
60 Clermont Clermont 130 333 1142 114 146
60 Compiègne Compiègne 182 266 1275 143 156
60 Senlis Senlis 281 760 1344 210 132
61 Alençon Alençon 86 907 1549 56 111
61 Argentan Argentan 110 239 1904 58 123
61 Mortagne-au-Perche Mortagne-au-Perche 88 162 2651 33 151
62 Arras Arras 248 929 2245 111 357
62 Béthune Béthune 293 991 707 416 104
62 Boulogne-sur-Mer Boulogne-sur-Mer 159 748 634 252 74
62 Calais Calais 158 492 593 267 52
62 Lens Lens 367 839 352 1047 50
62 Montreuil Montreuil 112 118 1327 84 164
62 Saint-Omer Saint-Omer 129 608 813 159 89
63 Ambert Ambert 27 606 1230 22 58
63 Clermont-Ferrand Clermont-Ferrand 354 048 913 388 74
63 Issoire Issoire 77 561 2268 34 133
63 Riom Riom 135 164 2705 50 155
63 Thiers Thiers 56 321 854 66 44
64 Bayonne Bayonne 293 590 2268 130 122
64 Oloron-Sainte-Marie Oloron-Sainte-Marie 72 504 2828 26 155
64 Pau Pau 307 892 2549 121 269
65 Argelès-Gazost Argelès-Gazost 38 002 1300 29 87
65 Bagnères-de-Bigorre Bagnères-de-Bigorre 48 866 1784 27 170
65 Tarbes Tarbes 140 961 1380 102 212
66 Céret Céret 129 464 1214 107 64
66 Perpignan Perpignan 285 077 721 396 39
66 Prades Prades 59 828 2181 27 123
67 Haguenau Haguenau-Wissembourg 240 942 1425 169 141
67 Molsheim Molsheim 103 633 771 134 77
67 Saverne Saverne 128 960 1241 104 162
67 Sélestat Sélestat-Erstein 156 463 981 160 101
67 Strasbourg Strasbourg 491 409 338 1456 33
68 Altkirch Altkirch 69 793 663 105 108
68 Colmar Colmar-Ribeauvillé 211 668 1248 170 98
68 Mulhouse Mulhouse 351 012 707 496 79
68 Thann Thann-Guebwiller 130 270 907 144 81
69 Lyon Lyon 1 585 411 1535 1033 135
69 Villefranche-sur-Saône Villefranche-sur-Saône 250 492 1715 146 132
70 Lure Lure 109 260 1906 57 193
70 Vesoul Vesoul 127 982 3454 37 346
71 Autun Autun 131 392 1994 66 89
71 Chalon-sur-Saône Chalon-sur-Saône 156 331 1485 105 142
71 Charolles Charolles 87 416 2444 36 126
71 Louhans Louhans 67 030 1430 47 88
71 Mâcon Mâcon 112 854 1222 92 120
72 La Flèche La Flèche 152 008 2521 60 118
72 Mamers Mamers 152 556 2905 53 191
72 Le Mans Le Mans 262 997 780 337 45
73 Albertville Albertville 111 751 2466 45 69
73 Chambéry Chambéry 274 839 1586 173 151
73 Saint-Jean-de-Maurienne Saint-Jean-de-Maurienne 43 091 1976 22 53
74 Annecy Annecy 282 319 1262 224 79
74 Bonneville Bonneville 186 945 1558 120 60
74 Saint-Julien-en-Genevois Saint-Julien-en-Genevois 186 343 660 282 72
74 Thonon-les-Bains Thonon-les-Bains 145 809 908 161 68
75 Pariis Pariis 2 190 327 105 20 781 1
76 Dieppe Dieppe 237 203 3120 76 343
76 Le Havre Le Havre 387 520 1221 317 149
76 Rouen Rouen 631 032 1936 326 216
77 Fontainebleau Fontainebleau 156 193 1229 127 85
77 Meaux Meaux 343 169 1354 253 142
77 Melun Melun 278 808 617 452 59
77 Provins Provins 187 405 2361 79 176
77 Torcy Torcy 432 090 355 1218 45
78 Mantes-la-Jolie Mantes-la-Jolie 271 436 759 358 109
78 Rambouillet Rambouillet 228 196 987 231 83
78 Saint-Germain-en-Laye Saint-Germain-en-Laye 518 220 351 1477 44
78 Versailles Versailles 413 956 187 2211 23
79 Bressuire Bressuire 109 393 1939 56 57
79 Niort Niort 199 177 2445 81 121
79 Parthenay Parthenay 66 173 1615 41 78
80 Abbeville Abbeville 125 867 1561 81 164
80 Amiens Amiens 304 282 2343 130 291
80 Montdidier Montdidier 47 700 782 61 109
80 Péronne Péronne 94 895 1485 64 208
81 Albi Albi 191 150 2732 70 163
81 Castres Castres 195 298 3026 65 151
82 Castelsarrasin Castelsarrasin 77 423 1602 48 103
82 Montauban Montauban 179 474 2117 85 92
83 Brignoles Brignoles 181 649 2518 72 67
83 Draguignan Draguignan 306 320 2221 138 54
83 Toulon Toulon 567 852 1234 460 32
84 Apt Apt 128 793 1391 93 57
84 Avignon Avignon 214 340 370 580 17
84 Carpentras Carpentras 215 881 1807 120 77
85 Fontenay-le-Comte Fontenay-le-Comte 141 620 2316 61 110
85 La Roche-sur-Yon La Roche-sur-Yon 293 895 2489 118 77
85 Les Sables-d'Olonne Les Sables-d'Olonne 235 082 1915 123 71
86 Châtellerault Châtellerault 109 345 1983 55 92
86 Montmorillon Montmorillon 67 025 2876 23 91
86 Poitiers Poitiers 259 699 2132 122 83
87 Bellac Bellac 39 204 1780 22 57
87 Limoges Limoges 297 957 2945 101 108
87 Rochechouart Rochechouart 37 817 795 48 30
88 Épinal Épinal 204 222 2598 79 236
88 Neufchâteau Neufchâteau 53 669 1817 30 175
88 Saint-Dié-des-Vosges Saint-Dié-des-Vosges 111 750 1458 77 96
89 Auxerre Auxerre 165 987 3432 48 170
89 Avallon Avallon 43 189 2079 21 135
89 Sens Sens 131 368 1917 69 118
90 Belfort Belfort 144 089 609 236 101
91 Étampes Étampes 130 464 851 153 75
91 Évry-Courcouronnes Évry 536 258 469 1143 51
91 Palaiseau Palaiseau 620 608 484 1282 68
92 Antony Antony 396 552 47 8373 11
92 Boulogne-Billancourt Boulogne-Billancourt 318 535 36 8729 8
92 Nanterre Nanterre 888 181 92 9679 17
93 Bobigny Bobigny 415 958 39 10 617 9
93 Le Raincy Le Raincy 755 392 150 5049 22
93 Saint-Denis Saint-Denis 435 309 47 9184 9
94 Créteil Créteil 310 758 100 3114 16
94 L'Haÿ-les-Roses L'Haÿ-les-Roses 558 539 89 6283 18
94 Nogent-sur-Marne Nogent-sur-Marne 508 854 56 9033 13
95 Argenteuil Argenteuil 412 334 109 3796 17
95 Pontoise Pontoise 338 425 766 442 105
95 Sarcelles Sarcelles 471 164 371 1269 62
971 Basse-Terre Basse-Terre 189 210 854 222 18
971 Pointe-à-Pitre Pointe-à-Pitre 204 900 774 265 14
972 Fort-de-France Fort-de-France 157 449 171 921 4
972 Le Marin Le Marin 117 168 409 286 12
972 Saint-Pierre Saint-Pierre 22 926 210 109 8
972 La Trinité La Trinité 78 937 338 234 10
973 Cayenne Cayenne 176 357 42 589 4 14
973 Saint-Laurent-du-Maroni Saint-Laurent-du-Maroni 92 995 40 945 2 8
974 Saint-Benoît Saint-Benoît 126 777 736 172 6
974 Saint-Denis Saint-Denis 204 304 288 710 3
974 Saint-Paul Saint-Paul 214 073 537 399 5
974 Saint-Pierre Saint-Pierre 307 770 943 326 10