Portaali arutelu:Kaunid kunstid/Valdkonnad

Selle lehekülje sisule puudub teiste keelte tugi.
Allikas: Vikipeedia

Portaal pidi asendama valdkonna kohta käivat artiklit. Aga mis mõtet sel on, kui edasi juhitakse ikka valdkonnaartiklite juurde? Andres 25. juuli 2007, kell 17:51 (UTC)

Artiklist kunst hetkel ikka naljalt iga valdkonna juurde ei pääse. Säärasest portaalist peaks aga minu arvates pääsema kõigi tähtsamate teemade juurde. Pealegi, kui meil on alles kaks portaali, oleks naeruväärne tegelema hakata mingite alaportaalidega (mis ei välista aga nendega tegelemist tulevikus).
Lisaks eelmainitule on vähemalt esialgu portaalide eesmärgiks varjata ka sääraseid üliviletsaid teemaartikleid nagu neid praegu esineb. iffcool 25. juuli 2007, kell 18:06 (UTC)
Minu poolest võivad olla nii portaalid kui ka teemaartiklid. Aga kuidas saavad portaalid olla paremad kui vastavad teemaartiklid? Minu meelest tuleks alustada teemaartiklite kordategemisest. Andres 25. juuli 2007, kell 18:10 (UTC)
Portaalid ei olegi paremad kui teemaartiklid (ideaalis), kui teemaartikleid/portaale kasutatakse alateemade leidmiseks ja teemas orienteerumiseks. Pealegi saab portaalist soovi korral alati teemaartiklini (näiteks portaali:Kunst sissejuhatus algab: Kunst on oma ...).
Teemaartiklite kordategemine/loomine on aga üks väga raske ülesanne. Ma proovisin artikliga Keraamika (hakkas ikka üle mõistuse suureks teemaks minema, loobusin seniks, kuni teotahe uuesti tekib - üksi mul teemast jõud üle ei käi). Antud teemaartiklid on aga veelgi laiahaardelisemad. Keegi ei oska või taha nendega tegeleda, pole aega jne. Seni aga ei tohiks inimesi suunata nende teemade kaudu antud valdkonnaga lähemat tutvust sobitama. Hiljem (kui teemaartiklid korralikud) aga kujuneks teemaporttalidest välja antud valdkonna arengut koordineerivad lehed ja nende koht päikese all oleks endiselt kindlustatud.
iffcool 25. juuli 2007, kell 18:56 (UTC)
Küsimus on selles, kuidas saada portaali jaoks paremat materjali kui artikli jaoks. Kui seda on võimalik saada, sab selle ju ka teemaartiklisse panna.
Meil on inimesi vähe ja kõike korraga ei jõua teha, aga võib ju proovida koondada inimeste jõupingutused teemaartiklile. Katsume siis artikli Kunst selisesse konditsiooni viia, et seda kõlbab näidata. Portaal toob ju selle ikkagi kõigepealt silmade ette. Andres 26. juuli 2007, kell 07:22 (UTC)