Patrick Allen

Allikas: Vikipeedia


Sir Patrick Linton Allen (sündinud 7. veebruaril 1951 Portlandis) on Jamaica pedagoog, vaimulik ja riigiametnik, alates 2009. aastast Jamaica kindralkuberner.

Patrick Allen sündis Ferdinand ja Christina Alleni viielapselise perekonna neljanda lapsena. Ta omandas pedagoogilise hariduse Moneague'i õpetajate kolledžis ja asus seejärel tööle õpetajana. Aastast 1976 töötas ta koolidirektorina.

Allen on usutunnistuselt seitsmenda päeva adventist, kes unistas juba lapsepõlves vaimulikuametist. Aastatel 19801986 õppis ta Ameerika Ühendriikides usuteadust, kaitstes seal nii bakalaureuse- kui ka magistrikraadi. Magistriõppes spetsialiseerus ta süstemaatilisele teoloogiale. Jamaicale tagasi pöördudes alustas ta pastoraaltööd ja ordineeriti ametlikult pastoriks 1989. aastal.

Aastatel 19961998 õppis ta taas Ameerika Ühendriikides ja kaitses 1998. aastal Andrewsi Ülikoolis doktorikraadi hariduse juhtimise alal. Pöördunud Jamaicale tagasi, valiti ta peatselt erinevate adventistide organisatsioonid juhtorganitesse. Aastatel 20002009 oli Patrick Allen Lääne-India Seitsmenda Päeva Adventistide Liidu president.

Peaminister Bruce Golding esitas ta kindralkuberneri kandidaadiks ja kuninganna Elizabeth II kinnitas ta ametisse. Oma ametiaega Jamaica kindralkubernerina alustas Patrick Allen 26. veebruaril 2009.


Eelnev
Kenneth Hall
Jamaica kindralkuberner
2009
Järgnev