Płošča Pieramohi metroojaam

Allikas: Vikipeedia
Kaart
Asukoht Maskoŭskaja liinil

Płošča Pieramohi metroojaam (vene keeles Площадь Победы (Ploštšad Pobedõ metroojaam), valgevene Плошча Перамогі (transkribeerituna Ploštša Peramogi metroojaam), tõlkes Võidu väljaku metroojaam) on üks Minski metroo jaamadest Maskoŭskaja liinil Centralny ja Partyzanski rajooni piiril.

Jaam avati 26. juunil 1984; see oli üks Minski metroo algsetest jaamadest.[1] Jaama perroon on 10 meetri laiune ja 100 meetri pikkune. Jaam on saanud nime Teises maailmasõjas saavutatud võidu auks nimetatud väljaku järgi, kuhu üks metroojaama väljapääs ka avaneb. Valgevene kirjaniku Jakub Kołasi järgi. Aastal 2013 oli jaam reisijate arvult teine, seda kasutas päevas keskmiselt 65,9 tuhat reisijat.

Jaam on rajatud raudbetoontarinditest ja on tavapärasest kõrgema ootesaaliga. See on ka üks sügavamal asuvatest Minski metroo jaamadest; see asub 25 meetri sügavusel maa all. Jaamale annavad oma näo korrapäraselt paigutatud laiade kapiteelidega sambad, mille nurkades paiknevad valgustid. Neljast kapiteelil paiknevast valgustist on üks alati kustunud, sümboliseerimaks seda, et sõjas hukkus iga neljas Valgevene elanik. Seintel ja sammastel on valge marmor, põrandal punased ja hallid graniitplaadid. Väljakualuses vestibüülis ja eskalaatorite juures on jaama seintel sõjateemalised klaasist ja metallist dekoratiivsed elemendid.

Jaamast algab reisiliikluseks mittekasutatav raudteeharu, mis ühendab Maskoŭskaja liini Aŭtazavodskaja liiniga.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]


Eelnev peatus
Metroojaam Maskoŭskaja liinil
Järgnev peatus
Płošča Jakuba Kołasa
Płošča Pieramohi
Kastryčnickaja