Oriflame

Allikas: Vikipeedia
(Ümber suunatud leheküljelt Oriflame Holding AG)

Oriflame Holding AG on suhtlusmüügile tuginev ilufirma, mis tegeleb wellness-[1], nahahooldus-, kosmeetika-, hügieeni- ja juuksehooldustoodete ning aksessuaaride arendamise, kujundamise, tootmise ja ülemaailmse turustamisega. Oriflame tegutseb otsemüügi valdkonnas ja selle asutasid Rootsis 1967. aastal vennad Jonas af Jochnick, Robert af Jochnick ja Bengt Hellsten. Oriflame'i peakontor asub Šveitsis Schaffhausenis ja registrijärgne asukoht on Rootsis Stockholmis. Oriflame Holding AG aktsiatega kaubeldi Nasdaqi Stockholmi börsil kuni börsilt lahkumiseni 17. juulil 2019.[2]

Ettevõttest[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõttes töötab umbes 6000 töötajat, valikus on 1000 toodet ja käive on üle 1,3 miljardi euro. Oriflame tegutseb enam kui 60 riigis, kus selle ilutooteid turustab üle 3 miljoni Oriflame'i partneri.[3] Turundus ja müük toimub veebis, 2019. aastal esitatakse veebis 96% ettevõtte globaalsetest tellimustest, millest 55% mobiilseadmetes.[4] Turundus ja tellimuste esitamine toimub ka kataloogide kaudu, mida avaldatakse ligikaudu 17 korda aastas, millest kaks viimast kataloogi 16 ja 17 on eriti paksud jõulukataloogid. Kataloogide tootmine on jagatud viie piirkonna vahel: Aafrika, Aasia, Kesk- ja Ladina-Ameerika, Ida-Euroopa ja Lääne-Euroopa, millest igaüks avaldab igale piirkonnale ainulaadse kohalikule turule kohandatud kataloogi.

Koostöö koolide ja ülikoolidega[muuda | muuda lähteteksti]

Ettevõte on üks Stockholmi Majandusülikooli partnerprogrammi liikmetest, kes toetab ülikooli rahaliselt ja teeb tihedat koostööd teaduse ja hariduse valdkonnas.

Oriflame ja heategevus[muuda | muuda lähteteksti]

Oriflame Holding AG toetab globaalseid heategevusorganisatsioone, sealhulgas World Childhood Foundationit, mille asutasid Rootsi kuninganna Silvia koos Oriflame'i ja Af Jochnick Foundationiga.[5] Lisaks toetab Oriflame ka kohalike turgude heategevusprojekte.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Wellness by Oriflame". Oriflame. Originaali arhiivikoopia seisuga 14. november 2020. Vaadatud 15. oktoobril 2020.
  2. "Oriflame investor relations". Oriflame. Vaadatud 3.08.2020.
  3. "Oriflame: Inspired by Nature, Powered by Science". Direct Selling News. Originaali arhiivikoopia seisuga 17.10.2020. Vaadatud 18.08.2020.
  4. "Oriflame: Annual report" (PDF). Oriflame. Vaadatud 17.04.2020.
  5. "Af Jochnick Foundation". Af Jochnick Foundation. Originaali arhiivikoopia seisuga 26. juuli 2020. Vaadatud 15. oktoobril 2020.

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]