NordForsk

Allikas: Vikipeedia

NordForsk on Põhjamaade Ministrite Nõukogu loodud organisatsioon, mis tegeleb Põhjamaade ühise teaduspoliitikaga ja teadusalase koostöö rahastamisega.

NordForsk loodi 1. jaanuaril 2005. Tema eelkäijad olid Põhjamaade teaduspoliitika nõukogu ja NorFA. NordForski tegevust haldab haridus- ja teadusvaldkonna ministrite nõukogu.[1]

NordForsk rahastab Põhjamaade teadusuuringuid. Projekti rahastamise eelduseks on vähemalt kolme Põhjamaa või autonoomse territooriumi osalemine. Projektidesse võivad olla kaasatud ka Baltimaad ja Loode-Venemaa.

2011. aasta eelarves on projektidele eraldatud 117 miljonit Norra krooni. Eriprojektidele võidakse raha juurde eraldada.

Nordforsk teeb tihedat koostööd Põhjamaade Innovatsioonikeskusega (NIC).

Nordforski peakorter asub Oslos. Organisatsiooni direktor on Gunnel Gustafsson. Juhatuses on üks esindaja iga riigi teadusasutusest, kolm esindajat ülikoolidest ja üks äriettevõttest. Vaatlejaliikmed on igast autonoomsest piirkonnast, Baltimaadest, Põhjamaade Ministrite Nõukogust, Põhjamaade innovatsioonikeskusest ja NordForski sekretariaadist. [2]

NordForsk toimib koos Põhjamaade Energiauuringute Keskuse ja Põhjamaade Innovatsioonikeskusega Põhjamaade Tippteaduse Algatuse sekretariaadina.[3]

NordForsk osaleb Põhjamaade Kompetentsikeskuste rahastamisel.

Viited[muuda | muuda lähteteksti]

  1. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 27. mai 2011. Vaadatud 2. aprillil 2011.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  2. "Arhiivikoopia". Originaali arhiivikoopia seisuga 7. jaanuar 2012. Vaadatud 2. aprillil 2011.{{netiviide}}: CS1 hooldus: arhiivikoopia kasutusel pealkirjana (link)
  3. Top-level Research Initiative

Välislingid[muuda | muuda lähteteksti]